×
سیاسی
شناسه خبر : 58983
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/11/19 ساعت 15:11
بازی پوچ بایدن و نمایش ترامپ‌زدایی از برجام

نورنیوز بررسی کرد؛

بازی پوچ بایدن و نمایش ترامپ‌زدایی از برجام

درز دادن خبر کاهش فشارهای اقتصادی بر ایران از سوی آمریکا در تکمیل سناریوی بازی پوچ بایدن بوده و به طور قطع در چارچوب راهبرد کلان این کشور یعنی استفاده بدون هزینه از امتیازات برجام صورت پذیرفته است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ دیروز شنبه 18 بهمن ماه در گزارشی مدعی شد که دولت بایدن به دنبال راهی برای کم کردن فشارهای اقتصادی بر ایران بدون نیاز به برداشتن تحریم‌ها است.

بلومبرگ به نقل از چهار شخص نزدیک به دولت «جو بایدن» ادعا کرده که مقام‌های دولت مشغول بررسی گزینه‌هایی هستند که اخذ وام از صندوق بین‌المللی پول و دستیابی ایران به کمک‌های جهانی در زمینه مبارزه با کرونا را تسهیل کند.

درز دادن این اطلاعات و انتشار آن در یک رسانه رسمی، آن هم در شرایطی که اعضای دولت بایدن طی روزهای اخیر با سخنان دوپهلو و طرح شروط بی‌مبنا، سعی در فضاسازی در خصوص بازگشت این کشور به برجام و فشار بر ایران برای دست کشیدن از اقدامات مقابله‌ای خود داشته‌اند، به طور قطع در چارچوب راهبرد کلان این کشور یعنی استفاده بدون هزینه از امتیازات برجام است.

در خصوص این اقدام جدید آمریکا موارد قابل ذکری وجود دارد که باید به صورت دقیق مورد کنکاش قرار بگیرد.

اول اینکه؛ چون برخلاف اظهارات مکرر دوران تبلیغات انتخاباتی و اظهاراتی که اخیرا بلینکن، شرمن و برنز داشته‌اند، هنوز هیچ اقدام عملی درباره بازگشت به برجام و اجرای تعهدات آمریکا در این خصوص صورت نگرفته و حتی بایدن در اولین اظهاراتش در حوزه سیاست خارجی هیچ اشاره‌ای به موضوع برجام نداشت، اعلام رسانه‌ای این خبر ضمن آنکه هیچ مسئولیتی را متوجه دولت او نمی‌کند، موجب موج‌سازی جدید برای کاهش فشار بر روی بایدن خواهد شد.

دوم اینکه؛ ارزیابی واکنش طرف‌های دیگر از جمله ایران، اروپا، روسیه و چین می‌تواند به عنوان یکی دیگر از اهداف مورد نظر از این عملیات رسانه‌ای مدنظر قرار بگیرد. به صورت طبیعی ارزیابی واکنش‌ها به این خبر و جمع‌بندی آنها می‌تواند به اتخاذ تصمیمات نهایی در آینده کمک شایان توجهی کند.

سوم اینکه؛ درز این خبر می‌تواند تا حدود زیادی به کم کردن فشار رژیم صهیونیستی، رژیم سعودی و  طیفی از جمهوری‌خواهان که مخالف بازگشت آمریکا به برجام ‌هستند منجر شود.

چهارم اینکه؛ اعلام آمادگی برای گشایش قطره‌چکانی، تفاوت بایدن و ترامپ را در چشم ناظران و افکار عمومی برجسته می‌کند که همین امر عملا ایران را تحت فشار قرار می‌دهد که باید در قبال این رویکرد به اصطلاح مثبت واکنش متقابل نشان دهد.

پنجم اینکه؛ این بازی پوچ به نوعی با هدف خریدن زمان انجام شده و در کوتاه مدت می‌تواند مخالفین داخلی و جهانی رفتارهای ساختارشکنانه ترامپ را به آمریکای بایدن نزدیک کند.

ششم اینکه؛ انتشار این خبر فرصت و زمانی را در اختیار اروپای بدعهد قرار می‌دهد که با وجود بدهی‌های کلانی که بابت انجام ندادن تعهداتش در برجام دارد، همچنان به رویه قبلی‌اش ادامه داده و هم‌زمان فشار به ایران برای توقف روند کاهش تعهدات برجامی را تشدید کند.

با این وجود؛ ایران مواضعش را که با قانون اخیر مجلس به الزامی اجتناب‌ناپذیر تبدیل شده، با شفافیت کامل مشخص کرده و چنانچه رهبر انقلاب امروز در دیدار فرماندهان نیروی هوایی فرمودند؛ آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها حق هیچ‌گونه شرط‌گذاری ندارند زیرا تعهدات برجامی خود را نقض کردند و آن طرفی که باید شرط بگذارد جمهوری اسلامی است زیرا به تعهدات خود پایبند بود. بنابراین ایران هنگامی به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت که آمریکا همه تحریم‌ها را در عمل و نه در حرف یا بر روی کاغذ، لغو کند و این لغو تحریم‌ها مورد راستی‌آزمایی ایران قرار گیرد. این، سیاست قطعی و غیرقابل برگشت جمهوری اسلامی و مورد اتفاق همه مسئولان است و هیچکس از آن عدول نخواهد کرد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
رهبر انقلاب: آمریکا تمامی تحریم‌ها را لغو کند، به تعهدات برجامی برمی‌گردیم
یکشنبه 1399/11/19 ساعت 14:17
در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی ارتش؛
رهبر انقلاب: آمریکا تمامی تحریم‌ها را لغو کند، به تعهدات برجامی برمی‌گردیم
حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای فرمودند: اگر می‌خواهند ایران به تعهدات برگردد، آمریکا باید همه تحریم‌ها را لغو کند و ما راستی‌آزمایی کنیم و ببینیم درست است، آن وقت به تعهدات برمی‌گردیم.
اروپا؛ متهمی که به دنبال ایفای نقش منجی است!
شنبه 1399/11/18 ساعت 18:56
نورنیوز بررسی کرد؛
اروپا؛ متهمی که به دنبال ایفای نقش منجی است!
ادعاهای اخیر اروپا به دلیل آنکه با رویکردی فرافکنانه و تبلیغاتی و بدون برداشتن هرگونه گام عملی دنبال می‌شود بیش از آن که ناظر بر حل پیچیدگی‌های ایجاد شده در مسیر اجرای درست برجام باشد، برای فرار از هزینه‌های پیمان‌شکنی و البته جلب رضایت رژیم صهیونیستی و سرکیسه کردن کشورهای عربی است.
آمریکا به دنبال بازگشت به کدام برجام است؟
شنبه 1399/11/18 ساعت 14:58
نورنیوز بررسی کرد؛
آمریکا به دنبال بازگشت به کدام برجام است؟
اظهارات بلینکن دقیقا تداعی کننده رویکرد ترامپ به برجام و البته با قرائت مستاجرین جدید کاخ سفید است، چرا که رییس جمهور قبلی آمریکا نیز علت خروج از برجام را کافی ندانستن تعهدات هسته‌ای ایران و ضرورت تعمیم برجام به موضوعات موشکی، منطقه‌ای و... را مطرح کرده بود که در ماهیت، تفاوتی با اظهارات اخیر وزیر خارجه جدید آمریکا ندارد.
توپ برجام در زمین آمریکا؛ بایدن بازی را پیچیده‌تر نکند!
دوشنبه 1399/11/13 ساعت 18:47
نورنیوز بررسی کرد؛
توپ برجام در زمین آمریکا؛ بایدن بازی را پیچیده‌تر نکند!
اروپایی‌ها با طرح مباحث مضحکی مانند لزوم حضور کشورهایی چون رژیم سعودی در فرآیند بازیابی برجام یا اضافه شدن موضوعات موشکی و منطقه‌ای به اصل توافق، در حال ایجاد یک فضای انحرافی و پوشیده در غباری به نفع آمریکا هستند تا اصل ماجرا یعنی «خروج آمریکا از برجام»، «عدم لغو تحریم‌ها» و «بی‌تعهدی اروپا» در روند اجرای توافق را به حاشیه برده و جای بده‌کار و طلب‌کار را عوض کنند.
نظرات

آخرین اخبار
دور جدید پرداخت مطالبات گندمکاران آغاز شد
پوتین: رای دادن در انتخابات، سهم مشترک همه در پیروزی روسیه خواهد بود
سفیر ایران در سازمان ملل: تعامل بین‌المللی با مقامات افغانستان ضروری است
رکوردشکنی ناتوانی شرکت‌های آمریکایی در بازپرداخت وام‌ها
انصارالله: سقوط جنگنده سعودی پرده از واقعیت‌ها برداشت
قائم‌پناه: حتی در شرایط جنگی، سازندگی کشور متوقف نشد
ترفند جانسون برای نجات هگست از استیضاح
رضایی: به هیچ وجه به آمریکا اعتماد نداریم
نتانیاهو اتهام آزار مسیحیان توسط صهیونیست‌ها را رد کرد
یارانه شهریور دهک‌های اول تا سوم واریز شد
«نغمه‌های خواف» وارد تقویم گردشگری کشور شد
دست بردار «رافائل»!
بقایی: آلمان نمی‌تواند حامی جنگ و مدعی صلح باشد
چرا دماوند دود داشت؟
شهریار؛ شاعری که غزل فارسی را با نگاهی تازه روایت کرد
قالیباف: انتظارات تورمی آمریکا به تنگه هرمز و باب المندب وابسته شده است
کاهش تنش؛ اولویت اول، دوم و سوم در خاورمیانه
نتایج اعتراضات امتحان نهایی اعلام شد
رئیس جمهور: همه ارکان جمهوری اسلامی ایران بر همگرایی منطقه‌ای تأکید دارند
کدام شهرهای‌ چهارمحال بختیاری فردا پنجشنبه 26 شهریور قطعی برق دارند؟ برنامه شهرکرد و بروجن
فیلم لحظه سقوط جنگنده F-15 سعودی در یمن منتشر شد
تهدیدات کره شمالی، چاشنی هسته‌ای گرفت
تالار رودکی میزبان نوای موسیقی ایرانی شد
قدردانی پزشکیان از حضور حماسی ملت بزرگ ایران در دویستمین شب حضور
قیمت نقره امروز چهارشنبه 25 شهریور 1405/شمش‌ها صعودی شدند+جدول قیمت ها
افزایش مرزهای فعال ایران و ترکیه
لغو پروازهای ماهان به ترکیه و عمان؟
بررسی تحولات منطقه از سوی ایران و ترکیه
ادعای رویترز؛ دیدار آمریکا و انصارالله یمن در عمان
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه 26 شهریور 1405/ طلا بین دلار و اونس جهانی بالانس می‌شود
ربات آماده ممنوع؛ رقابت متفاوت 54 تیم دانش‌آموزی در ربوکاپ
بازسازی نیروی دریایی آمریکا با ناوهای ژاپنی و کره‌ای؟
جزئیات تازه از عملیات کثیف ارتش ترور در غزه
عارف خواستار جبران هزینه تأخیر پروژه‌های مسکن شد
سوئد کارمند سفارت ایران را اخراج کرد
جدول قیمت سکه پارسیان امروز 25 شهریور؛ از 100 سوت تا 1500 سوت چقدر است؟
پادکست | تاج و تبعید (قسمت اول، بخش یک)
فروش فوق‌العاده و پیش‌فروش سایپا 151 در شهریور 1405 + شرایط و لینک ثبت‌نام
جنگ ایران، هزینه انرژی اروپا را 90 میلیارد یورو افزایش داد
پیش بینی قیمت دلار فردا پنجشنبه 26 شهریور/دلار کمی عقب رفت
ردپای نفت در ساحل بندرعباس؛ تاربال‌ها به هرمزگان رسیدند
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا؛از تحولات تنگه هرمز تاحملات یمن و رای مجلس نمایندگان آمریکا
افزایش پروازهای فرودگاه کرمانشاه از امروز 25 شهریور؛ 10 ایرلاین فعال شدند
برنامه خاموشی برق ارومیه فردا پنجشنبه 26 شهریور، ساعت قطع برق دیگر شهرهای آذربایجان غربی
کمبود معلم در مدارس باید پیش از اول مهر برطرف شود
بوشهر وارد بازار روسیه شد؛ آغاز فصل تازه تجارت با اورنبورگ
جزئیات بسته پیشنهادی یزدی‌ها برای توسعه همکاری با سن‌پترزبورگ روسیه
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یکطرفه شد
خاموشی برق در ایلام فردا پنجشنبه 26 شهریور؛ برنامه دهلران، مهران و دیگر شهرهای استان
لاهه حکم داد؛ محکومیت رئیس جمهور سابق کوزوو به دلیل ارتکاب جرایم جنگی