×
سیاسی
شناسه خبر : 58945
تاریخ انتشار : شنبه 1399/11/18 ساعت 14:58
آمریکا به دنبال بازگشت به کدام برجام است؟

نورنیوز بررسی کرد؛

آمریکا به دنبال بازگشت به کدام برجام است؟

اظهارات بلینکن دقیقا تداعی کننده رویکرد ترامپ به برجام و البته با قرائت مستاجرین جدید کاخ سفید است، چرا که رییس جمهور قبلی آمریکا نیز علت خروج از برجام را کافی ندانستن تعهدات هسته‌ای ایران و ضرورت تعمیم برجام به موضوعات موشکی، منطقه‌ای و... را مطرح کرده بود که در ماهیت، تفاوتی با اظهارات اخیر وزیر خارجه جدید آمریکا ندارد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دولت جدید ایالات متحده آمریکا گام به گام در حال تدوین سیاست‌های خود در رابطه با پرونده‌های مهم واشینگتن در عرصه سیاست خارجی است.

برجام و پرونده ایران اما؛ یکی از مهمترین موضوعاتی است که تیم سیاست خارجی دموکرات‌ها از مدت‌ها پیش از انتخابات بر روی آن متمرکز بوده و گزینه‌های متعددی را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

آنچه که از برآیند اظهارنظرها و موضع‌گیری‌های عناصر کلیدی دولت بایدن بر می‌آید، بیان‌گر آن است که کاخ سفید در دوره جدید، نه تنها بنای بازگشت از راهبرد کلان ایالات متحده در قبال ایران را ندارد بلکه در مورد خاص برجام، تصمیم دارد از ثمرات سیاست‌های دولت ترامپ منتفع شود.

مواضع اخیر «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی و شخص «جو بایدن» با محوریت لزوم بازگشت ایران به تعهدات برجامی و نیز افزودن موضوعات جدید به این توافق در کنار مواضع تروئیکای اروپایی مانند حضور طرف‌های جدید در مذاکرات احتمالی آینده، شواهدی است که گزاره فوق را تصدیق می‌کند.

این در حالی است که برجام توافق‌نامه‌ای بین‌المللی با چارچوب موضوعیِ مشخص و طرف‌های معین است که با پشتوانه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد نهایی شده و تا زمانی که تکلیف آن از نقطه نظر انجام تعهدات طرفین روشن نشود، اساسا نمی‌توان درباره شرایط جدید صحبتی کرد.

به بیان دیگر؛ ورود به این توافق یا خروج از آن یعنی پذیرش یا عدم پذیرش مفاد ذکر شده در برجام، لذا صحبت از تغییر مفاد توافق‌نامه یا اضافه شدن طرف‌ها و موضوعات دیگر به آن به این معنی است که در مورد چیز دیگری غیر از برجام یا با اغماض «برجام پلاس» صحبت می‌شود.

بر همین اساس؛ اظهارات اخیر بلینکن یا مکرون رییس جمهور فرانسه نشان دهنده مردود شمردن توافقی است که به عنوان برجام بین ایران و ۱+۵ به امضاء رسیده و نتیجه منطقی آن این است که قصد بازگشتی از سوی آمریکا به برجامِ امضاء شده وجود ندارد.

اظهارات بلینکن دقیقا تداعی کننده رویکرد ترامپ به برجام و البته با قرائت مستاجرین جدید کاخ سفید است، چرا که رییس جمهور قبلی آمریکا نیز علت خروج از برجام را کافی ندانستن تعهدات هسته‌ای ایران و ضرورت تعمیم برجام به موضوعات موشکی، منطقه‌ای و... را مطرح کرده بود که در ماهیت، تفاوتی با اظهارات اخیر وزیر خارجه جدید آمریکا ندارد.

باید به این نکته توجه داشت که برجام توافقی مشخص با ابعاد و چارچوب مورد توافق میان ایران و ۱+۵ است و هیچ‌کس حق ندارد تعریف دیگری بر مبنای آرزوهای خود از آن ارائه کند. بنابراین بازگشت به برجام الزاماتی دارد که مهمترین آن بازگشت به موافقت‌نامه موجود و انجام کامل تعهدات امضاء شده در آن است.

با این تفاسیر به نظر می‌رسد؛ دولت بایدن به دنبال «بازگشت پوچ» به برجام است یعنی می‌خواهد صرف اعلام بازگشت به آن، اولا ایران را مجبور به تعلیق اقدامات مقابله‌ای کرده و ثانیا به بهانه ناقص بودن توافق موجود، از انجام تعهدات خود (مشخصا لغو همه تحریم‌ها) شانه خالی کند.

این در حالی است که موضع جمهوری اسلامی ایران در این خصوص کاملا شفاف بوده و چنانچه رهبر انقلاب نیز بدان تاکید کردند، بازگشت صرف آمریکا به برجام هیچ موضوعیتی برای تهران ندارد، بلکه آنچه مهم است انجام تمام تعهدات برجامی آمریکا و اروپا به علاوه پرداخت هزینه‌های تحمیل شده ناشی از خروج ترامپ از برجام است.  


نورنیوز
اخبار مرتبط
بازی پوچ بایدن و نمایش ترامپ‌زدایی از برجام
یکشنبه 1399/11/19 ساعت 15:11
نورنیوز بررسی کرد؛
بازی پوچ بایدن و نمایش ترامپ‌زدایی از برجام
درز دادن خبر کاهش فشارهای اقتصادی بر ایران از سوی آمریکا در تکمیل سناریوی بازی پوچ بایدن بوده و به طور قطع در چارچوب راهبرد کلان این کشور یعنی استفاده بدون هزینه از امتیازات برجام صورت پذیرفته است.
اروپا؛ متهمی که به دنبال ایفای نقش منجی است!
شنبه 1399/11/18 ساعت 18:56
نورنیوز بررسی کرد؛
اروپا؛ متهمی که به دنبال ایفای نقش منجی است!
ادعاهای اخیر اروپا به دلیل آنکه با رویکردی فرافکنانه و تبلیغاتی و بدون برداشتن هرگونه گام عملی دنبال می‌شود بیش از آن که ناظر بر حل پیچیدگی‌های ایجاد شده در مسیر اجرای درست برجام باشد، برای فرار از هزینه‌های پیمان‌شکنی و البته جلب رضایت رژیم صهیونیستی و سرکیسه کردن کشورهای عربی است.
توپ برجام در زمین آمریکا؛ بایدن بازی را پیچیده‌تر نکند!
دوشنبه 1399/11/13 ساعت 18:47
نورنیوز بررسی کرد؛
توپ برجام در زمین آمریکا؛ بایدن بازی را پیچیده‌تر نکند!
اروپایی‌ها با طرح مباحث مضحکی مانند لزوم حضور کشورهایی چون رژیم سعودی در فرآیند بازیابی برجام یا اضافه شدن موضوعات موشکی و منطقه‌ای به اصل توافق، در حال ایجاد یک فضای انحرافی و پوشیده در غباری به نفع آمریکا هستند تا اصل ماجرا یعنی «خروج آمریکا از برجام»، «عدم لغو تحریم‌ها» و «بی‌تعهدی اروپا» در روند اجرای توافق را به حاشیه برده و جای بده‌کار و طلب‌کار را عوض کنند.
نظرات

آخرین اخبار
راز «سیاره صورتی» فاش شد؛ کشف ابرهای نمکی در جَو یک جهان مرموز
راز تنبلی تنبل ها کشف شد
علائم گرمازدگی را جدی بگیرید؛ چه زمانی باید با اورژانس تماس گرفت؟
حادثه در جنوب شرقی بندری عمان
ادعای ارتش صهیونیستی درباره هدف قرار دادن نیروهای حزب‌الله
واکنش حماس به بیانیه واشنگتن و اعراب
شکاف عمیق در ساختار امنیتی صهیونیست‌ها
مازندران در انتظار سامانه بارشی جدید؛ شنا در دریای خزر ممنوع
بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛ ساعت بازی آلمان، هلند و ژاپن
واکنش صریح ایتالیا :ما در جنگ ایران مشارکت نداشتیم
جادوی تاکتیکی در خدمت آلمان/پایان طلسم 10 ساله ژرمن ها با ناگلزمان
پشت‌پرده تغییرات نظامی رژیم صهیونیستی در جبهه لبنان؛ تخلیه یا جابه‌جایی؟
پاسخ تأمین اجتماعی به ابهامات متناسب‌سازی بازنشستگان+ نحوه اعتراض
ستاره 80 میلیون یورویی که با دعای مادرش می‌جنگد؛ راز شماره 6 اکوادور چیست؟
روسیه: توافق ایران و آمریکا باید در شورای امنیت تصویب شود
ایران 0 - 3 آمریکا ؛شاگردان پیاتزا حریف قدرت سوم جهان نشدند
نورویدئو | وقتی جنگ نتیجه نداد؛ ترامپ در جست‌و‌جوی پیروزی روی کاغذ
فردا دیدار سرنوشت‌ساز پرسپولیس و چادرملو برای سهمیه آسیا
چراغ سبز اعراب به تفاهم ایران و آمریکا؛ جزئیات بیانیه راهبردی شورای همکاری
حسرت 100 ساله برای 127 کشور؛ کدام تیم‌ها هرگز به جام جهانی نرسیده‌اند؟
پزشکیان: کشور امام حسینی نباید جایگاه فقر، گرسنگی و تبعیض باشد
رونمایی از هفتمین نخست وزیر انگلیس
ایتالیا خبر در اختیار گذاشتن پایگاه برای حمله به ایران را تکذیب کرد
گزارش تصویری| عزاداری عاشورای حسینی در سراسر کشور
مستند تاریخچه انستیتو پاستور ؛ روایت یک قرن بالندگی
آماده باش حشد الشعبی و نیروهای امنیتی درپی انفجار انبار مهمات
بیانیه حماس علیه طرح کوچ اجباری
تنش در نزدیکی تنگه هرمز / نفتکش‌ها تغییر مسیر دادند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت هفدهم
عراقچی: ایران آماده کمک به مردم زلزله زده ونزوئلا است
اعترافی که تکذیب شد؛ یا تکذیبی که اعتراف بود؟
تداوم هماهنگی‌های تهران و مسقط با محوریت تنگه هرمز
خروج عراق از اوپک؛ از شایعه تا واقعیت
ابراز همدردی پزشکیان و اعلام آمادگی برای کمک به زلزله‌زدگان ونزوئلا
محورهای راهبردی گفت‌وگوی عربستان و آمریکا در منامه
ادعای جنجالی جی‌دی ونس: توافق برای ایجاد کانال نظامی مستقیم میان ایران و آمریکا
وعده رفع اختلال بانکی محقق نشد؛ تداوم مشکلات در همراه‌بانک‌ها
رایزنی وزرای خارجه ایران و ایتالیا
عملیات فرانسه علیه «ناوگان سایه» روسیه با توقیف نفتکش
هشدار عاشورایی انصارالله به حضور اسرائیل در باب‌المندب
خودرو بخریم یا دست نگه داریم؟ / تحلیل سیگنال‌های جدید بازار و آینده قیمت‌ها
افشاگری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از جنگ اقتصادی علیه ایران
نوراینفو | عواملی که خطر گرمازدگی را افزایش می دهد
درخشش سینماگران ایرانی در فهرست جدید آکادمی اسکار
خط‌ و نشان تازه وزیر خارجه آمریکا در بحرین
پایان 16 سال انتظار در ظهر عاشورا
چالش عجیب اخلاقی در گروه D جام جهانی
چرا بازیکنان جام جهانی جوراب‌های خود را سوراخ می‌کنند؟
واکنش عجیب فیفا به حاشیه نمادهای رنگین‌کمانی در بازی ایران و مصر
آیا شعار علیه آمریکا و آتش‌زدن پرچم ممنوع شده است؟