×
سیاسی
شناسه خبر : 58945
تاریخ انتشار : شنبه 1399/11/18 ساعت 14:58
آمریکا به دنبال بازگشت به کدام برجام است؟

نورنیوز بررسی کرد؛

آمریکا به دنبال بازگشت به کدام برجام است؟

اظهارات بلینکن دقیقا تداعی کننده رویکرد ترامپ به برجام و البته با قرائت مستاجرین جدید کاخ سفید است، چرا که رییس جمهور قبلی آمریکا نیز علت خروج از برجام را کافی ندانستن تعهدات هسته‌ای ایران و ضرورت تعمیم برجام به موضوعات موشکی، منطقه‌ای و... را مطرح کرده بود که در ماهیت، تفاوتی با اظهارات اخیر وزیر خارجه جدید آمریکا ندارد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دولت جدید ایالات متحده آمریکا گام به گام در حال تدوین سیاست‌های خود در رابطه با پرونده‌های مهم واشینگتن در عرصه سیاست خارجی است.

برجام و پرونده ایران اما؛ یکی از مهمترین موضوعاتی است که تیم سیاست خارجی دموکرات‌ها از مدت‌ها پیش از انتخابات بر روی آن متمرکز بوده و گزینه‌های متعددی را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

آنچه که از برآیند اظهارنظرها و موضع‌گیری‌های عناصر کلیدی دولت بایدن بر می‌آید، بیان‌گر آن است که کاخ سفید در دوره جدید، نه تنها بنای بازگشت از راهبرد کلان ایالات متحده در قبال ایران را ندارد بلکه در مورد خاص برجام، تصمیم دارد از ثمرات سیاست‌های دولت ترامپ منتفع شود.

مواضع اخیر «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی و شخص «جو بایدن» با محوریت لزوم بازگشت ایران به تعهدات برجامی و نیز افزودن موضوعات جدید به این توافق در کنار مواضع تروئیکای اروپایی مانند حضور طرف‌های جدید در مذاکرات احتمالی آینده، شواهدی است که گزاره فوق را تصدیق می‌کند.

این در حالی است که برجام توافق‌نامه‌ای بین‌المللی با چارچوب موضوعیِ مشخص و طرف‌های معین است که با پشتوانه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد نهایی شده و تا زمانی که تکلیف آن از نقطه نظر انجام تعهدات طرفین روشن نشود، اساسا نمی‌توان درباره شرایط جدید صحبتی کرد.

به بیان دیگر؛ ورود به این توافق یا خروج از آن یعنی پذیرش یا عدم پذیرش مفاد ذکر شده در برجام، لذا صحبت از تغییر مفاد توافق‌نامه یا اضافه شدن طرف‌ها و موضوعات دیگر به آن به این معنی است که در مورد چیز دیگری غیر از برجام یا با اغماض «برجام پلاس» صحبت می‌شود.

بر همین اساس؛ اظهارات اخیر بلینکن یا مکرون رییس جمهور فرانسه نشان دهنده مردود شمردن توافقی است که به عنوان برجام بین ایران و ۱+۵ به امضاء رسیده و نتیجه منطقی آن این است که قصد بازگشتی از سوی آمریکا به برجامِ امضاء شده وجود ندارد.

اظهارات بلینکن دقیقا تداعی کننده رویکرد ترامپ به برجام و البته با قرائت مستاجرین جدید کاخ سفید است، چرا که رییس جمهور قبلی آمریکا نیز علت خروج از برجام را کافی ندانستن تعهدات هسته‌ای ایران و ضرورت تعمیم برجام به موضوعات موشکی، منطقه‌ای و... را مطرح کرده بود که در ماهیت، تفاوتی با اظهارات اخیر وزیر خارجه جدید آمریکا ندارد.

باید به این نکته توجه داشت که برجام توافقی مشخص با ابعاد و چارچوب مورد توافق میان ایران و ۱+۵ است و هیچ‌کس حق ندارد تعریف دیگری بر مبنای آرزوهای خود از آن ارائه کند. بنابراین بازگشت به برجام الزاماتی دارد که مهمترین آن بازگشت به موافقت‌نامه موجود و انجام کامل تعهدات امضاء شده در آن است.

با این تفاسیر به نظر می‌رسد؛ دولت بایدن به دنبال «بازگشت پوچ» به برجام است یعنی می‌خواهد صرف اعلام بازگشت به آن، اولا ایران را مجبور به تعلیق اقدامات مقابله‌ای کرده و ثانیا به بهانه ناقص بودن توافق موجود، از انجام تعهدات خود (مشخصا لغو همه تحریم‌ها) شانه خالی کند.

این در حالی است که موضع جمهوری اسلامی ایران در این خصوص کاملا شفاف بوده و چنانچه رهبر انقلاب نیز بدان تاکید کردند، بازگشت صرف آمریکا به برجام هیچ موضوعیتی برای تهران ندارد، بلکه آنچه مهم است انجام تمام تعهدات برجامی آمریکا و اروپا به علاوه پرداخت هزینه‌های تحمیل شده ناشی از خروج ترامپ از برجام است.  


نورنیوز
اخبار مرتبط
بازی پوچ بایدن و نمایش ترامپ‌زدایی از برجام
یکشنبه 1399/11/19 ساعت 15:11
نورنیوز بررسی کرد؛
بازی پوچ بایدن و نمایش ترامپ‌زدایی از برجام
درز دادن خبر کاهش فشارهای اقتصادی بر ایران از سوی آمریکا در تکمیل سناریوی بازی پوچ بایدن بوده و به طور قطع در چارچوب راهبرد کلان این کشور یعنی استفاده بدون هزینه از امتیازات برجام صورت پذیرفته است.
اروپا؛ متهمی که به دنبال ایفای نقش منجی است!
شنبه 1399/11/18 ساعت 18:56
نورنیوز بررسی کرد؛
اروپا؛ متهمی که به دنبال ایفای نقش منجی است!
ادعاهای اخیر اروپا به دلیل آنکه با رویکردی فرافکنانه و تبلیغاتی و بدون برداشتن هرگونه گام عملی دنبال می‌شود بیش از آن که ناظر بر حل پیچیدگی‌های ایجاد شده در مسیر اجرای درست برجام باشد، برای فرار از هزینه‌های پیمان‌شکنی و البته جلب رضایت رژیم صهیونیستی و سرکیسه کردن کشورهای عربی است.
توپ برجام در زمین آمریکا؛ بایدن بازی را پیچیده‌تر نکند!
دوشنبه 1399/11/13 ساعت 18:47
نورنیوز بررسی کرد؛
توپ برجام در زمین آمریکا؛ بایدن بازی را پیچیده‌تر نکند!
اروپایی‌ها با طرح مباحث مضحکی مانند لزوم حضور کشورهایی چون رژیم سعودی در فرآیند بازیابی برجام یا اضافه شدن موضوعات موشکی و منطقه‌ای به اصل توافق، در حال ایجاد یک فضای انحرافی و پوشیده در غباری به نفع آمریکا هستند تا اصل ماجرا یعنی «خروج آمریکا از برجام»، «عدم لغو تحریم‌ها» و «بی‌تعهدی اروپا» در روند اجرای توافق را به حاشیه برده و جای بده‌کار و طلب‌کار را عوض کنند.
نظرات

آخرین اخبار
تسهیلات میلیاردی برای احیای بازار جنت/ واریز 50 میلیون تومان کمک بلاعوض تا فردا صبح
توافق صلح لبنان با اسرائیل، توافقی جنجالی تر از سال 1983
20 جام، 10 سال، یک پپ!
بتن‌ریزی واحد دوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر زیر سایه امنیت
هماهنگی مسکو و پکن برای دفاع از ایران در تنگه هرمز
بحران در عدن، بازداشت‌ در سایه اختلافات امارات و عربستان
زلزله در صندوق‌های درآمد ثابت، کوچ به سمت املاک و طلا
سقوط برج ترامپ زیر سایه جنگ ایران
برگ‌های برنده ایران در صورت ازسرگیری جنگ با آمریکا
سید صولت مرتضوی :در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
اشاره رئیس‌جمهور به کهن‌سال‌ترین موجود زنده آسیا که ریشه در خاک ایران دارد
محمدمهدی اسماعیلی:در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
سپهر خلجی : در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
قدرت نامتقارن، لایه رسوخ‌ناپذیر دفاعی ایران در برابر حملات
سقوط آزاد اوراق قرضه از واشنگتن تا توکیو
فراخوان عارف برای مدیریت بی‌ساعت در صنایع/ساعت‌ها را از مچ باز کنید
سقوط آزاد بودجه مدارس آمریکا در چاه نفت
بسته خبری دولت از وام 75 میلیونی تا هوش مصنوعی و تنظیم بازار مرغ
ناگاتومو اولین 5 ستاره تاریخ فوتبال آسیا!
توافق بزرگ پکن و واشنگتن برای خرید 750 هواپیما
معاریو: ارتش اسرائیل با کمبود 15 هزار سرباز روبه‌روست
تحلیلگر رمزارز: جنگ با ایران ضعف بازارهای مالی سنتی را آشکار کرد
پرده‌برداری امام جمعه بغداد از یک پرونده قدیمی
روایتی از تخلیه 4 بیمارستان تهران در دوران جنگ
اردوی ترکیه و اعزام به آمریکا زیر ذره‌بین دولت/ فدراسیون منتظر نقد شدن وعده‌ها
کامبک قهرمانانه سلتیک/ جام از چنگ هارتس خارج شد
نورنما | سالروز شهادت باب الحوائج امام جواد (ع) تسلیت باد
سیرجانی‌ها در انتظار فتح جام
طوفان حمایت از فلسطین در نیویورک
تدابیر پلیس راه برای ترافیک شمال؛ از انسداد کندوان تا یک‌طرفه شدن مرزن‌آباد
چایکاران بخوانند؛ نیمی از مطالبات بهاره پرداخت شد
نقوی در دیدار با مؤمنی: پاکستان به دنبال تسهیل گفتگوهاست
نظارت دقیق بر جیب بیماران/ پرونده تخلفات بیمارستانی به تعزیرات می‌رود
نرخ تورم سالانه در سرزمین‌های اشغالی صعودی شد
ترخیص از بخش مراقبت‌های ویژه/ حال عمومی اکبر عبدی رو به بهبود است
تلاش اسلام‌آباد برای نزدیک‌کردن مواضع تهران و واشنگتن
سرمربی سابق استقلال تهران از هدایت تیم جدیدش کنار رفت
سقوط پهپاد در محله‌ای مسکونی در ترکیه
هشدار هواشناسی؛ وزش باد شدید و رگبار در تهران
یک والیبالیست قدیمی در رأس مدیریت تیم‌های ملی هندبال
توازن در سیاست خارجی؛ راهبرد جدید بغداد در دوران الزیدی
جوما علیه استقلال در دادگاه عالی فوتبال
خداحافظی احساسی لواندوفسکی از بارسلونا
ارسال کوله‌پشتی کودکان شهید میناب به موزه سازمان ملل
فاصله زیاد عرضه تا تقاضا در بازار گازوئیل بورس انرژی
صوفی: با مدیریت مصرف، تهران وارد جیره‌بندی آب نمی‌شود
1729 تماس مزاحم با اورژانس تهران در یک هفته
ادعای الاخبار: لبنان به شریک امنیتی رژیم صهیونیستی می شود
امارات :خروج از اوپک و اوپک‌پلاس یک تصمیم راهبردی است
صادرات 10 میلیون بشکه‌ای نفت عراق از تنگه هرمز