نورنیوز ـ گروه سیاسی: معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی وزارت خارجه درباره مذاکرات ایران و هیئت سیاسی طالبان اظهار داشت: ما به جهت اینکه همسایه کشور افغانستان هستیم، نسبت به دیگر کشورها حساسیت بیشتری نسبت به تحولاتی که درون این کشور اتفاق میافتد داریم.
«محسن روحیصفت» ادامه داد: به این دلیل که این تحولات میتواند روی کشورمان ایران از جهت موضوعات بهداشتی، مسائل مرزی، امنیتی، آب، مهاجرت و عوامل دیگر، تأثیرگذار باشد. همچنین از لحاظ نقاط مشترکی که از لحاظ زبانی و فرهنگی با یکدیگر داریم نیز بر روی مسائل افغانستان حساسیت ویژهای داریم.
معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی وزارت خارجه تصریح کرد: به همین دلیل همه افرادی که تأثیرگذار در صحنه سیاسی - اجتماعی افغانستان هستند، مانند ایران این ارتباط را با کشور همسایه خود دارند تا با دیدگاهها و نظرات هم آشنا شوند.
روحی صفت با بیان اینکه طالبان هم به عنوان نیرویی که در افغانستان تاثیر دارد و ما با آنها ارتباط داریم، افزود: به دلیل اینکه برخی این گروه در برخی از مناطق مرزی ما مستقر هستند، جهت اطلاع و امنیت آن منطقه مرزی، لاجرم مجبور به تماس و ارتباط با آنها هستیم.
این دیپلمات پیشین کشورمان تأکید کرد: این تماس و ارتباط به معنی به رسمیت شناختن آنها نیست و فقط برای اطلاع از وضعیت آنها است و ما دیدگاههای خود را به آنها منتقل میکنیم، همزمان از دیدگاههای دولت کابل هم مطلع هستیم و سعی میکنیم که بر محور آتشبس، برقراری امنیت و مشارکت در حکومت است، با آنها صحبت کنیم؛ لذا این نوع اقداماتی که در کشور در حال انجام است برای برقراری صلح، آرامش و امنیت در منطقه صورت میگیرد تا تنش کمتر شود.
روحیصفت با تاکید بر اینکه اعتقاد داریم که اگر طالبان وارد مذاکره با دولت شدند، لاجرم باید آتشبس را به عنوان یک اصل بپذیرند، گفت: دولت ما تاکید بر این دارد که کسانی که در افغانستان مورد هدف طالبان قرار میگیرند، از هموطنان خودشان هستند و باید آتشبس را به عنوان یک اصل بپذیرند تا مذاکرات بتواند به طور موثر، پیشروی داشته باشد.
او همچنین با اشاره به سند جامع همکاریها روابط ایران و افغانستان، خاطرنشان کرد: سند جامع همکاریهای ایران و افغانستان در همه ابعاد است؛ از جمله مسائل امنیتی. در واقع روی بعضی لز کلمات اختلاف نظر وجود داشت که آنها هم در حال حل شدن است و قضیه مذاکرات با طالبان نیز ذیل این قضیه میگنجد.
خبرگزاری میزان