×
سیاسی
شناسه خبر : 58828
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

توپ برجام در زمین آمریکا؛ بایدن بازی را پیچیده‌تر نکند!

اروپایی‌ها با طرح مباحث مضحکی مانند لزوم حضور کشورهایی چون رژیم سعودی در فرآیند بازیابی برجام یا اضافه شدن موضوعات موشکی و منطقه‌ای به اصل توافق، در حال ایجاد یک فضای انحرافی و پوشیده در غباری به نفع آمریکا هستند تا اصل ماجرا یعنی «خروج آمریکا از برجام»، «عدم لغو تحریم‌ها» و «بی‌تعهدی اروپا» در روند اجرای توافق را به حاشیه برده و جای بده‌کار و طلب‌کار را عوض کنند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: در جریان انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا، کارزار دموکرات‌ها با تمرکز بر کلیدواژه‌هایی چون تغییر و تعامل سعی کرد این‌گونه به افکار عمومی دنیا القاء کند که با اتمام دوره ترامپ و پیروزی بایدن، کاخ سفید با تغییر در سیاست‌ها و الگوی رفتاری خود، رویکرد تعامل با دیگران را در پیش خواهد گرفت.

یکی از مهمترین موضوعات در این خصوص، موضوع توافق هسته‌ای با ایران بود که با توجه به خروج یک‌جانبه ترامپ از آن در اردیبهشت سال 97 و تبعات ایجاد شده پس از آن، به یکی از اولویت‌های مهم دموکرات‌ها در حوزه سیاست خارجی ایالات متحده تبدیل شد.

رویکرد بایدن و تیمش در خصوص برجام، البته از ابتدای شروع میتینگ‌های انتخاباتی او تا به امروز فراز و فرودهایی از «اعلام پیش‌شرط‌‌هایی برای بازگشت به برجام از جمله موضوعات موشکی و منطقه‌ای و تعلیق گام‌های کاهش تعهد ایران» گرفته تا «بازگشت بدون پیش‌شرط به برجام» داشته، اما به نظر می‌رسد که آنها بنا دارند متناظر با رفتار ایران مواضع و سیاست‌های خود درباره برجام را تنظیم کنند.

مروری بر مواضع جو بایدن، آنتونی بلینکن وزیر خارجه و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی این گزاره را تقویت می‌کند و در مجموع بیان‌گر آن است که دولت جدید آمریکا می‌خواهد بدون پذیرش هزینه‌ رفتارهای ترامپ و از موضعی طلب‌کارانه به برجام برگشته و از این رهگذر ایران را بده‌کار جلوه داده و مجبور به پذیرش مذاکره مجدد در موضوعاتی علاوه بر هسته‌ای کند.

این رویکرد آمریکایی‌ها گرچه پس از تصویب قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» با یک عقب‌نشینی همراه شد اما پس از بروز برخی رفتارها در داخل کشور در خصوص مصوبه مجلس، کاخ سفید به طمع وجود اختلافات در ایران باز هم تغییر فاز داد و بازگشت خود به برجام را منوط به تعلیق گام‌های کاهش تعهد ایران کرد.

این در حالی است که موضع ایران در خصوص برجام مبنی بر لزوم لغو همه تحریم‌ها کاملا شفاف و روشن است و با وجود برخی اختلاف نظرها میان دولت و مجلس درباره قانون مذکور، چنانچه از ابتدا هم مشخص بود دولت در حال اجرای این قانون است و بازگشت صرف آمریکا به برجام هیچ موضوعیتی ندارد.

به بیان ساده‌تر؛ درخواست ایالات متحده از ایران برای لغو اقدامات مقابله‌ای هیچ منطق حقوقی ندارد و طبیعی است طرفی که از توافق خارج شده نه تنها حق شرط‌گذاری ندارد بلکه باید با انجام تعهدات خود و پرداخت خسارات ناشی از خروج یک‌جانبه، به این توافق برگردد.

بر این اساس به نظر می‌رسد؛ اصل طرح چنین پیش‌شرط‌هایی از سوی کاخ سفید، بیشتر با هدف فرار از تعهدات انتخاباتی بایدن صورت می‌گیرد و مواضع تروئیکای اروپایی به ویژه فرانسه در این خصوص نیز در هماهنگی کامل با واشینگتن بوده و هدفی جز تحقق بازگشت بدون هزینه آمریکا به برجام ندارد.

در واقع؛ اروپایی‌ها با طرح مباحث مضحکی مانند لزوم حضور کشورهایی چون رژیم سعودی در فرآیند بازیابی برجام یا اضافه شدن موضوعات موشکی و منطقه‌ای به اصل توافق، در حال ایجاد یک فضای انحرافی و پوشیده در غباری به نفع آمریکا هستند تا اصل ماجرا یعنی «خروج آمریکا از برجام»، «عدم لغو تحریم‌ها» و «بی‌تعهدی اروپا» در روند اجرای توافق را به حاشیه برده و جای بده‌کار و طلب‌کار را عوض کنند.

مجموعه این رفتارها چنانچه سالیوان به درستی بدان اذعان کرده، نتیجه‌ای جز پیچیده‌تر شدن ماجرا ندارد، اما غرب‌ها باید بدانند مقصر این پیچیدگی‌ها آنها هستند نه ایران، زیرا ایران بر اساس تعهدات خود به هر آنچه باید، عمل کرده ولی از این پس قرار نیست در توافقی که فقط یک طرف متعهد دارد باقی بماند و این به این معنا خواهد بود که توپ در زمین آمریکاست و زمان به ضرر آنها در حال گذر است.      


نورنیوز
اخبار مرتبط
بازی پوچ بایدن و نمایش ترامپ‌زدایی از برجام
یکشنبه 1399/11/19 ساعت 15:11
نورنیوز بررسی کرد؛
بازی پوچ بایدن و نمایش ترامپ‌زدایی از برجام
درز دادن خبر کاهش فشارهای اقتصادی بر ایران از سوی آمریکا در تکمیل سناریوی بازی پوچ بایدن بوده و به طور قطع در چارچوب راهبرد کلان این کشور یعنی استفاده بدون هزینه از امتیازات برجام صورت پذیرفته است.
اروپا؛ متهمی که به دنبال ایفای نقش منجی است!
شنبه 1399/11/18 ساعت 18:56
نورنیوز بررسی کرد؛
اروپا؛ متهمی که به دنبال ایفای نقش منجی است!
ادعاهای اخیر اروپا به دلیل آنکه با رویکردی فرافکنانه و تبلیغاتی و بدون برداشتن هرگونه گام عملی دنبال می‌شود بیش از آن که ناظر بر حل پیچیدگی‌های ایجاد شده در مسیر اجرای درست برجام باشد، برای فرار از هزینه‌های پیمان‌شکنی و البته جلب رضایت رژیم صهیونیستی و سرکیسه کردن کشورهای عربی است.
آمریکا به دنبال بازگشت به کدام برجام است؟
شنبه 1399/11/18 ساعت 14:58
نورنیوز بررسی کرد؛
آمریکا به دنبال بازگشت به کدام برجام است؟
اظهارات بلینکن دقیقا تداعی کننده رویکرد ترامپ به برجام و البته با قرائت مستاجرین جدید کاخ سفید است، چرا که رییس جمهور قبلی آمریکا نیز علت خروج از برجام را کافی ندانستن تعهدات هسته‌ای ایران و ضرورت تعمیم برجام به موضوعات موشکی، منطقه‌ای و... را مطرح کرده بود که در ماهیت، تفاوتی با اظهارات اخیر وزیر خارجه جدید آمریکا ندارد.
رونمایی از تاکتیک برجامی بایدن در مواجهه با ایران
چهارشنبه 1399/09/26 ساعت 15:55
نورنیوز بررسی کرد؛
رونمایی از تاکتیک برجامی بایدن در مواجهه با ایران
یادداشت نویس نیویورک تایمز در حالی از پیش‌شرط بایدن برای بازگشت به برجام سخن گفته و تصمیم ایران به افزایش سطح تولید اورانیوم غنی شده را نقض برجام عنوان کرده، که اولا طرف نقض کننده برجام دولت آمریکاست و برای بازگشتش به این توافق نمی‌تواند پیش شرط بگذارد و ثانیا اقدامات کاهش تعهد ایران نه تنها نقض برجام نبوده که منطبق با مفاد بند 36 این توافق است.
اولین اثرات قانون اخیر مجلس برای لغو تحریم‌ها
چهارشنبه 1399/09/19 ساعت 18:05
نورنیوز بررسی کرد؛
اولین اثرات قانون اخیر مجلس برای لغو تحریم‌ها
قانون‌گذاری در نظام‌های دموکراتیک ابزار بسیار قدرتمندی است که می‌تواند در بزنگاه‌های مهم پشتیبان دولت‌ها در تحمیل اراده ملت به بیگانگان باشد، چنانچه آمریکایی‌ها نیز در روند مذاکرات هسته‌ای هر جا نیاز بود پای کنگره را به میان کشیده و با این اهرم نظرات خود را اعمال می‌کردند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر خارجه آمریکا: «ویتکاف» برای مذاکرات آتش‌بس در غزه تلاش می‌کند!
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
X
آگهی تبلیغاتی