×
فرهنگی
شناسه خبر : 58636
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/11/06 ساعت 16:48

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا سلبریتی‌ها زود فریب می‌خورند؟

متاسفانه قشری که خود مدعی فرهنگی بودن است و ادعای راهبری فرهنگی دارد، در اولیات آن یعنی سواد و بینش لازم لنگ می‌زند. شاید این عبارات کمی گزنده باشد اما سعه صدر و شنیدن این انتقادات تیز از سوی کسانی که خود همیشه به نشنیدن‌های مسئولین اعتراض دارند، انتظار زیادی نیست.

نورنیوز ـ گروه فرهنگ و هنر: در هفته‌ای که گذشت، اتفاقی تاسف‌بار در عرصه تبلیغات مجازی رخ داد که حواشی زیادی در پی داشت.

در این ماجرا گروهی از بازیگران سینما و تلویزیون که از آنها با عنوان «سلبریتی» یاد می‌شود، با قرار گرفتن جلوی دوربین، اقدام به تبلیغ خرید واحدهای مسکونی متعلق به یک شرکت خارجی به نام «داماک» در دوبی امارات کردند که «دونالد ترامپ» نیز از سهام‌داران اصلی آن به شمار می‌رود.

پخش این تبلیغات این سوال را ایجاد کرده که چرا گروهی از هنرمندان ایرانی اقدام به تبلیغی کرده‌اند که اولا دشمن خونی ملت ایران یعنی ترامپ سهام‌دار و شریک آن شرکت است، ثانیا تبلیغ برای کشوری است که دست کم در چهارسال گذشته از هیچ خباثتی علیه ملت ایران کوتاهی نکرده و ثالثا چرا در این شرایط تحریمی، مردم را به خروج ارز از کشور و سرمایه‌گذاری در خارج تشویق کرده‌اند.    

البته سیدجواد هاشمی ضمن عذرخواهی در این خصوص گفت: «متاسفانه بابت این تبلیغ تحقیقی نکرده بودم با عجله و به توصیه دوستانم متنی را گفتم که با اعتقادات و رفتار خود من هم مغایرت داشت، بابت این اشتباه عذرخواهی می‌کنم.»

گرچه این عذرخواهی‌ را باید به فال نیک گرفت اما دلیل این دست اتفاقات که بارها رخ داده و این افراد با اظهارنظرهای هیجانی و غیرکارشناسی یا ناشی از عدم اطلاع کافی آسیب‌های جدی را هم به شخصیت و جایگاه خود و هم به منافع و امنیت ملی زده‌اند، چیست؟

فارغ از برخی از سلبریتی‌ها که به دلایل مختلف ساز جدایی و مخالفت با مردم و نظام اسلامی ایران را کوک کرده‌اند، عموم این افراد دل در گرو کشور و ملت خود دارند و خود اگر نیک بنگرند قطعا چنینن اقداماتی از آنان سر نخواهد زد.

مشکل اما آنجاست که متاسفانه قشری که خود مدعی فرهنگی و فرهنگ‌ساز بودن است، در اولیات آن یعنی سواد و بینش لازم لنگ می‌زند. شاید این عبارات کمی گزنده باشد اما سعه صدر و شنیدن این انتقادات تیز از سوی کسانی که خود همیشه به نشنیدن‌های مسئولین اعتراض دارند، انتظار زیادی نیست.

به بیان ساده‌تر؛ کسی مخالف اظهارنظر یا کسب درآمد سلبریتی‌ها به واسطه اعتبار و شهرتشان نیست، بلکه انتقاد به آنجا وارد است که چه در فضاهای تبلیغاتی درآمدزا و چه در فضاهای غیر از آن مانند اظهارنظر درباره موضوعات سیاسی و اجتماعی، این افراد باید اولا کارشناسانه و به دور از هیجانات کاذب حرف بزنند و ثانیا اظهارنظر یا کسب درآمدشان در ازای نفی منافع ملی نباشد.

دلیل این انتقاد هم کاملا روشن است، زیرا آن شهرت و اعتباری که امروز این افراد به واسطه آن از جایگاهی در میان مردم برخوردار شده و از آن ارتزاق می‌کنند مدیون فضایی است که همین مردم و نظام در اختیار آنان قرار داده‌اند، لذا طبیعی است که انتظارات درباره رفتار و گفتار آنان هم بالا باشد.  

بر این اساس؛ مسئولیت اجتماعی ایجاب می‌کند که این افراد حداقل‌ استانداردهای لازم را نسبت به پیامی که در حال انتقال آن هستند رعایت کرده و حساسیت‌های ویژه جایگاه خود را درک کنند تا در دام سودجویان و کلاه‌برداران یا بدتر از آن دشمنان کشور نیفتند و از محبوبیتشان کاسته نشود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آلمان به دلیل سیاست‌های انرژی، گاز وارداتی را گران‌تر می‌خرد
حکم 83 میلیون دلاری دادگاه آمریکایی علیه ترامپ
تاکید 1200 هنرمند عرضه سینما بر پایان نسل کشی در غزه
دولت فرانسه سقوط کرد
جشن ازبک‌ها و غم و اندوه در اردوی ایران + فیلم
نورنما | غافلگیری عکاس حیات‌وحش توسط چیتا
حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران مصداق بارز تروریسم دولتی است
پیام‌های راهبردی و عملیاتی یک سخنرانی
بحران سیاسی فرانسه و آینده مبهم مکرون
اتحادیه اروپا 14 میلیون یورو برای حمایت از مردم افغانستان اختصاص داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(79) «بیرِم»
اقدام مشترک روسیه و افغانستان بر روی برخی طرح‌های اقتصادی
ترامپ در سراشیبی سقوط محبوبیت در آمریکا
مصطفی تاج زاده تاکنون یکبار هم درخواست مرخصی نکرده است
175 زندانی واجد شرایط با مرخصی پایان حبس آزاد شدند
اعتصاب کارکنان مترو لندن شبکه حمل‌ونقل را فلج کرد
شکل گیری هندسه نظم جدید جهانی با محوریت قدرت جهان اسلام+فیلم
امضای توافقنامه 21 بندی سازمان گذرگاه‌های مرزی عراق با ایران
آغاز طرح ساماندهی دستفروشان میدان ولیعصر تهران
تجلیل از ساره جوانمردی قهرمان پارالمپیک
آغازهوشمندسازی آزادراه تهران-شمال با تجهیزات روز دنیا
عطرافشانی و گلباران مزار شهدای هفدهم شهریور+فیلم
سرپرست جدید معاونت امور هنری وزارت ارشاد معرفی شد
گسترش همکاری نظامی کره‌جنوبی و ژاپن با آمریکا
باکو: قصدی برای جانبداری میان ایران و اسرائیل نداریم
هشدارصدراعظم آلمان نسبت به تداوم اقدامات روسیه
منیر الحدادی؛ از آکادمی بارسلونا تا استقلال تهران
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
امت واحد؛ حلقه مفقوده بازسازی قدرت جهان اسلام
قفقاز جنوبی؛ میدان جدید رویارویی پکن-واشنگتن
عامل اصلی افت قیمت طلا در بازار تهران چه بود؟
افشاگری رونالدینیو از تاریخی‌ترین ویدیو یوتیوب با بیش از 1 میلیون بازدید + فیلم
واکنش پرهام مقصودلو به پیروزی مقابل فیروزجا
زمان اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش مشخص شد
اپل، فردا از آیفون 17 رونمایی خواهد کرد
گروسی: به نزدیک شدن دستیابی به توافق با ایران خوش‌بینیم
مقصران انفجار بندر شهید رجایی معرفی شدند
لحظه هدف قرار دادن برج «الرؤیا» در غرب غزه +فیلم
هشدار وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل به اروپایی ها
ایران 0-1 ازبکستان | با گلی در دقایق پایانی پس از سال‌ها به آن‌ها باختیم + خلاصه بازی
منطقه بقاع لبنان مورد حمله رژیم صهیونی قرار گرفت
نگرانی مسکو از حملات پهپادی به سفارت روسیه
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر با عراقچی و گروسی درباره مسائل هسته‌ای ایران
معاون اول رئیس‌جمهور: باید از مانع‌تراشی‌های سنتی در مسیر فناوری عبور کنیم
شمار شهدای جنگ علیه غزه به بیش از 64 هزار نفر رسید
پزشکیان: پیشرفت آینده کشور، در گرو عملکرد مسئولانه، بالنده و پویای امروز نظام آموزشی است
وزیر ارتباطات: اقتصاد دیجیتال ایران درگیر موانع ساختاری جدی است
حماس: اشغال و تخریب شهر غزه بی‌پاسخ نخواهد ماند
آمریکا و اروپا؛ آتش‌افروز نسل‌کشی اسرائیل
مدودف: فنلاند آماده حمله به روسیه می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی