×
فرهنگی
شناسه خبر : 58636
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/11/06 ساعت 16:48
چرا سلبریتی‌ها زود فریب می‌خورند؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا سلبریتی‌ها زود فریب می‌خورند؟

متاسفانه قشری که خود مدعی فرهنگی بودن است و ادعای راهبری فرهنگی دارد، در اولیات آن یعنی سواد و بینش لازم لنگ می‌زند. شاید این عبارات کمی گزنده باشد اما سعه صدر و شنیدن این انتقادات تیز از سوی کسانی که خود همیشه به نشنیدن‌های مسئولین اعتراض دارند، انتظار زیادی نیست.

نورنیوز ـ گروه فرهنگ و هنر: در هفته‌ای که گذشت، اتفاقی تاسف‌بار در عرصه تبلیغات مجازی رخ داد که حواشی زیادی در پی داشت.

در این ماجرا گروهی از بازیگران سینما و تلویزیون که از آنها با عنوان «سلبریتی» یاد می‌شود، با قرار گرفتن جلوی دوربین، اقدام به تبلیغ خرید واحدهای مسکونی متعلق به یک شرکت خارجی به نام «داماک» در دوبی امارات کردند که «دونالد ترامپ» نیز از سهام‌داران اصلی آن به شمار می‌رود.

پخش این تبلیغات این سوال را ایجاد کرده که چرا گروهی از هنرمندان ایرانی اقدام به تبلیغی کرده‌اند که اولا دشمن خونی ملت ایران یعنی ترامپ سهام‌دار و شریک آن شرکت است، ثانیا تبلیغ برای کشوری است که دست کم در چهارسال گذشته از هیچ خباثتی علیه ملت ایران کوتاهی نکرده و ثالثا چرا در این شرایط تحریمی، مردم را به خروج ارز از کشور و سرمایه‌گذاری در خارج تشویق کرده‌اند.    

البته سیدجواد هاشمی ضمن عذرخواهی در این خصوص گفت: «متاسفانه بابت این تبلیغ تحقیقی نکرده بودم با عجله و به توصیه دوستانم متنی را گفتم که با اعتقادات و رفتار خود من هم مغایرت داشت، بابت این اشتباه عذرخواهی می‌کنم.»

گرچه این عذرخواهی‌ را باید به فال نیک گرفت اما دلیل این دست اتفاقات که بارها رخ داده و این افراد با اظهارنظرهای هیجانی و غیرکارشناسی یا ناشی از عدم اطلاع کافی آسیب‌های جدی را هم به شخصیت و جایگاه خود و هم به منافع و امنیت ملی زده‌اند، چیست؟

فارغ از برخی از سلبریتی‌ها که به دلایل مختلف ساز جدایی و مخالفت با مردم و نظام اسلامی ایران را کوک کرده‌اند، عموم این افراد دل در گرو کشور و ملت خود دارند و خود اگر نیک بنگرند قطعا چنینن اقداماتی از آنان سر نخواهد زد.

مشکل اما آنجاست که متاسفانه قشری که خود مدعی فرهنگی و فرهنگ‌ساز بودن است، در اولیات آن یعنی سواد و بینش لازم لنگ می‌زند. شاید این عبارات کمی گزنده باشد اما سعه صدر و شنیدن این انتقادات تیز از سوی کسانی که خود همیشه به نشنیدن‌های مسئولین اعتراض دارند، انتظار زیادی نیست.

به بیان ساده‌تر؛ کسی مخالف اظهارنظر یا کسب درآمد سلبریتی‌ها به واسطه اعتبار و شهرتشان نیست، بلکه انتقاد به آنجا وارد است که چه در فضاهای تبلیغاتی درآمدزا و چه در فضاهای غیر از آن مانند اظهارنظر درباره موضوعات سیاسی و اجتماعی، این افراد باید اولا کارشناسانه و به دور از هیجانات کاذب حرف بزنند و ثانیا اظهارنظر یا کسب درآمدشان در ازای نفی منافع ملی نباشد.

دلیل این انتقاد هم کاملا روشن است، زیرا آن شهرت و اعتباری که امروز این افراد به واسطه آن از جایگاهی در میان مردم برخوردار شده و از آن ارتزاق می‌کنند مدیون فضایی است که همین مردم و نظام در اختیار آنان قرار داده‌اند، لذا طبیعی است که انتظارات درباره رفتار و گفتار آنان هم بالا باشد.  

بر این اساس؛ مسئولیت اجتماعی ایجاب می‌کند که این افراد حداقل‌ استانداردهای لازم را نسبت به پیامی که در حال انتقال آن هستند رعایت کرده و حساسیت‌های ویژه جایگاه خود را درک کنند تا در دام سودجویان و کلاه‌برداران یا بدتر از آن دشمنان کشور نیفتند و از محبوبیتشان کاسته نشود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ویتامینی که کمبود آن خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد
نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی بار دیگر قطر را دشمنی خطرناک توصیف کرد
دستگیری عامل انتشار تصاویر پرتاب موشک‌های ایرانی
کشف انبار نان خشک در اراک
فرمان آماده‌باش در یمن؛ صنعا از مرحله جدید تقابل با عربستان خبر داد
یمن خط قرمز دریایی کشید؛ هشدار صنعا به کشتی‌های سعودی
رهبر انقلاب: صیانت از وحدت و پرهیز از تفرقه وظیفه همگانی است
پزشکیان: تداوم اقتدار ایران مدیون نجابت مردم است
رئیس فیفا زیر آتش انتقادات؛ فیگو خواستار کنار رفتن اینفانتینو شد
پایان جولان باند حرفه‌ای سارقان احشام در مازندران
پادکست | ناگفته هایی از جلسه دریاسالار شهید علی شمخانی با فرماندهان در روز نهم اسفند
جامعه مدرسین: آمریکا بر هیچ عهد و پیمانی متعهد نیست
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 15 مرداد + جدول به تفکیک شهرستان
مهران رکورد جهان را شکست؛ 266 هزار تردد در یک روز
تشویق به مذاکره درباره تنگه هرمز از سوی سازمان ملل
زمین‌لرزه 5.5 ریشتری جزیره هالماهرا اندونزی را لرزاند
رومانی برای مقابله با کمبود برق، نیروگاه 70 ساله‌اش را روشن کرد!
ماجرا و جزییات نصب سنگ مزار اکبر عبدی چه بود؟
بریکس به دنبال ارتقای خدمات آماری در عصر دیجیتال
تحلیل «فارن افرز» از نامیرایی محور مقاومت
بیش از 15 دستورکار در نشست اوراسیا؛ از بازار مشترک مالی تا توسعه تجارت
رایزنی ایران و عراق برای گسترش همکاری‌های دانشگاهی و پژوهشی
اتحادیه لیگ‌های اروپایی علیه اینفانتینو
محدودیت تردد در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
وزیر صمت راهی قرقیزستان شد
آیین بزرگداشت شهید خلبان مجید کاظمی در شیراز برگزار شد
یک کشتی دیگر در ساحل یمن هدف قرار گرفت
مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات سرکش گیلانغرب
بازگشت «آژانس دوستی»؛ فصل دوم سریال نوستالژیک به تولید نزدیک شد
رایزنی مصر و عراق برای احداث خط لوله نفت به دریای سرخ
غریب‌آبادی:پیام‌هایی از آمریکا مبنی بر آمادگی برای بازگشت به تعهدات دریافت کرده ایم
شرط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
دستگیری باند سرقت پراید با اعتراف به 30 فقره سرقت
واکنش«بی‌بی» به نشست امان؛ مخالفت با تشکیل کشور فلسطین
اعتصاب گسترده در استان‌های جنوبی یمن در اعتراض به وضعیت امنیتی و اقتصادی
سقوط صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح در 8 ماه گذشته
بیانیه پایانی نشست امان؛ کشورهای عربی و اسلامی خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شدند
آخرین جزئیات از مذاکرات ایران و عمان؛ توافق بر سر مسیر تردد در تنگه هرمز
گام بزرگ دولت در توسعه گردشگری؛ اعتبار تسهیلات بومگردی 2 برابر شد
حشدالشعبی هرگونه درگیری در سامراء را رد کرد
اوکراین به دنبال یک فاجعه انسانی در مقیاس بزرگ
تعیین تکلیف امتحانات نهایی معوق؛ ویژه دانش‌آموزان 4 استان و غایبین موجه
آغاز موج بازگشت زائران اربعین؛ 24 کشته و 154 مصدوم در سوانح رانندگی
واکنش «ونس» به ریاست‌جمهوری یک مسلمان
پزشکیان: مشروطه نماد بیداری، قانون‌گرایی و مردم‌سالاری ملت ایران است
قیمت جدید بنزین سوپر مشخص شد؛ تغییر نرخ در بورس انرژی
عصبانیت ترامپ از پیروزی «عبدل السید»
بهره‌برداری از نخستین مرکز پرتودرمانی استان بوشهر
اعتراف «ونس» به از دست رفتن 230 میلیارد دلار پول مردم در کلاهبرداری
رویترز ادعای ترامپ را رد کرد؛ تنگه هرمز هنوز باز نشده است