×
سیاسی
شناسه خبر : 58595
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

انتخابات 1400؛ چگونه مردم و نخبگان می‌توانند مانع ظهور دولت ضعیف شوند؟

اگرچه بهبود شرایط اقتصادی و ایجاد رفاه در جامعه همواره از اولویت‌های اصلی شهروندان بوده است، لیکن واقعیت‌هایی که فراگیری جهانی کرونا پیش روی همه مردم جهان قرار داده، بار دیگر آنها را متوجه ضرورت توجه به الزامات اصلی و اجتناب‌ناپذیر جوامع برای «زنده ماندن» کرده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: این روزها هر چه به خرداد سال ۱۴۰۰ نزدیکتر می‌شویم، موضوع انتخابات ریاست جمهوری به عنوان مهمترین رخداد سیاسی قابل پیش‌بینی در سال آینده در سپهر سیاسی کشور و به تبع آن در حوزه اخبار و تحلیل‌های رسانه‌ای پررنگ‌تر می‌شود.

انتخابات این دوره ریاست جمهوری، علاوه بر اهمیت ذاتی به عنوان یکی از  اصلی ترین نمادهای جمهوریت نظام و بستر مشارکت مردم در قدرت و نظام تصمیم‌گیری کشور به دلایل متعدد داخلی و بیرونی از حساسیت‌ ویژه‌تری برخوردار است.

قطب‌بندی‌های جدید سیاسی و اقتصادی پساکرونایی به ویژه ظهور چین به عنوان قدرت اول اقتصادی جهان و تغییر دولت‌ها در آمریکا و اروپا می‌تواند در حوزه تحولات بین المللی فرصت‌ها و تهدیدهای متنوعی برای ایران به خصوص پیرامون موضوعات مرتبط با سیاست خارجی مسائل، تجارت بین‌المللی و پرونده هسته‌ای ایجاد کند.

در حوزه منطقه‌ای، گرچه تهدید رژیم تروریست صهیونیستی و پیمان‌های دو جانبه اخیر این رژیم با برخی کشورهای عربی می‌تواند بستر‌ساز تهدیدات آینده باشد اما آنچه در این خصوص نباید مغفول بماند مسئله جریان‌های تروریسم تکفیری است که نقش بازوی نیابتی محور ضد مقاومت از جمله رژیم اشغالگر قدس را ایفا می‌کنند.

با اینکه جریان‌های تکفیری تا حدود زیادی از بعد عملیاتی شکست خورده و منهدم شده‌اند اما به صورت بالقوه همچنان در تلاش برای یارگیری و تجدید قوا برای ظهور مجدد هستند. در این میان، آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای منطقه نیز وجود این تروریست‌ها را اهرم فشاری برای پیش‌برد اهداف منطقه‌ای خود می‌دانند و علاقه‌مند به تکرار تجربه بهره‌برداری ابزاری از آنها برای تحمیل اراده سیاسی خود به کشورهای منطقه هستند.

بر این اساس باید یکی از چالش‌های مهم دولت آینده در ایران را شیوه تعامل با موضوع تروریسم تکفیری و حامیان آن و مدیریت حوزه امنیت، مناسبات سیاسی و همکاری‌ در زمینه‌های مختلف برای کاهش تنش‌ها و ایجاد یک منطقه امن و با ثبات در نظر گرفت.

در حوزه داخلی اما؛ جامعه ایران در آغاز قرن ۱۵ هجری شمسی با انواع موضوعات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی روبروست که در بیشتر این چالش‌ها به واسطه اختیارات قانونی ویژه نهاد دولت در نظام تصمیم‌گیری و اجرایی، نمی‌توان نقش محوری و تعیین کننده دولت و رئیس جمهور را در آن نادیده گرفت.

واضح است که در شرایط ورود به گام دوم انقلاب و الزامات پیش روی کشور در ابعاد داخلی و خارجی، افزایش آگاهی‌های سیاسی و اجتماعی گروه‌های مختلف مردم به ویژه نخبگان و جریان‌سازهای اصلی برای انتخابی هوشمندانه و دقیق بسیار حیاتی و دوران‌ساز است.

توجه به شرایط بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی و الزامات و ضرورت‌های ایفای نقش فعال و هوشمندانه دستگاه اجرایی کشور در این عرصه‌ها مبین این واقعیت است که تبعات انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ با توجه به قرار داشتن کشور در وضعیت اتخاذ تصمیم‌های بزرگ سیاسی و اقتصادی تا سال‌ها بر سطوح مختلف زندگی ایرانیان تاثیر خواهد داشت، لذا برای رسیدن به یک انتخاب صحیح، مردم و همه ارکان نظام باید به وظایف قانونی و ملی خود به بهترین شکل عمل کنند.

به بیان ساده‌تر؛ در کنار عملکرد دقیق و صحیح نهادهای اجرایی و نظارتی، جناح‌ها، احزاب و شخصیت‌های سیاسی باید به دور از هیجانات کاذب، فضای سالم و شفافی را برای انتخاب درست مردم ایجاد کرده و با پرهیز از شعارزدگی به تبیین برنامه‌های خود برای اداره کشور بپردازند.

اگرچه بهبود شرایط اقتصادی و ایجاد رفاه در جامعه همواره در ردیف اولویت‌های اصلی شهروندان به حساب می‌آید لیکن واقعیت‌هایی که فراگیری جهانی بیماری کرونا پیش روی همه مردم جهان قرار داده است بار دیگر  آنها را متوجه ضرورت توجه به الزامات اصلی و اجتناب‌ناپذیر جوامع برای «زنده ماندن» کرده است.

هر جامعه‌ای برای «زندگی کردن» ابتدا باید به «زنده ماندن» فکر کند و زیرساخت‌هایی چون «امنیت عمومی»، «سلامت و بهداشت»، «امنیت غذایی» و «محیط زیست» برای تحقق این مهم نقشی حیاتی دارند.

هرچند «معیشت»، «اشتغال» و «رفاهیات» همواره در ردیف مهمترین مطالبات جامعه بوده لیکن شرایط امروز جهان توجه شهروندان را به موضوع «سلامت» به عنوان پیش نیاز تحقق سایر مولفه‌های زندگی برخوردار معطوف کرده است.

به نظر می‌رسد افرادی که قصد دارند در انتخابات ۱۴۰۰ خود را در معرض ارزیابی و انتخاب شهروندان قرار دهند باید فارغ از رویکردهای سنتی پیشین، ارائه راهکارهای عملیاتی در خصوص چگونگی حفظ سلامت و پیشگیری از آسیب‌هایی که می‌تواند حیات جامعه را با مخاطره روبرو کند در دستور کار خود قرار دهند.

چنین ریل‌گذاری نه تنها فضای سیاسی ماه‌های آینده را به شکل کاملا هوشمندانه‌ای پیرایش کرده و ابتکار عمل را از دست بوقچی‌های فرصت‌طلب خواهد گرفت، بلکه همه بازیگران عرصه انتخابات به ویژه نامزدها را به این نقطه معطوف خواهد کرد که دیگر دوران شعارهای تاریخ مصرف‌دار شب انتخاباتی گذشته و برای اقبال مردم گریزی از ارائه برنامه‌های دقیق و عملیاتی در راستای نیازهای حقیقی و ملموس مردم وجود ندارد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
انتخابات 1400؛ جای خالی برنامه اقناع کننده در تبلیغات نامزدها
سه‌شنبه 1400/03/11 ساعت 14:46
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ جای خالی برنامه اقناع کننده در تبلیغات نامزدها
به نظر می‌رسد کاندیداهای حاضر در عرصه رقابت‌های انتخاباتی ترجیح می‌دهند به جای اعلام برنامه‌های قابل اجرا که طبیعتا مورد نقد کارشناسان و نخبگان جامعه قرار خواهد گرفت با بهره‌گیری از شعارهای عامه پسند که متر و معیاری برای اندازه‌گیری میزان تحقق آن وجود ندارد با تاثیرگذاری هیجانی بر رأی دهندگان آنها را به سوی کمپین خود متمایل سازند.
انتخابات 1400؛ چرا گروه‌های سیاسی و طرفدارانشان مراعات نمی‌کند؟
پنج‌شنبه 1400/02/30 ساعت 12:50
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ چرا گروه‌های سیاسی و طرفدارانشان مراعات نمی‌کند؟
عرصه رقابت‌های انتخاباتی آن هم در کشوری که افتخار پیروی از اسلام ناب و تشیع علوی را دارد، قاعدتا باید تفاوت‌های بسیاری با نمونه‌های مشابه خود در جوامع دیگر داشته باشد و لذا عرصه‌ای است که بیش از هر زمان دیگری می‌تواند عیار افراد و جریان‌های سیاسی را در مقابل دیدگان ملت در معرض سنجش و قضاوت قرار دهد.
انتخابات 1400؛ مثلث طلایی برای ارزیابی کاندیدای اصلح
سه‌شنبه 1400/02/28 ساعت 14:10
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ مثلث طلایی برای ارزیابی کاندیدای اصلح
سه شرط لازم شامل کارنامه-برنامه-تیم کارشناسی اضلاع مثلث طلایی برای ارزیابی کاندیدای اصلح در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستند که در کنار شروط کافی زمینه بهره مندی مثبت از ظرفیت انتخابات برای در ایجاد تغییر و تحول واقعی در مدیریت کلان کشور را فراهم خواهد کرد
انتخابات 1400؛ شکل گیری افکار عمومی  در کدام شبکه اجتماعی اتفاق می افتد؟
چهارشنبه 1400/01/18 ساعت 14:14
علی غیاثیان
انتخابات 1400؛ شکل گیری افکار عمومی در کدام شبکه اجتماعی اتفاق می افتد؟
صدر شبکه های اجتماعی که شهروندان ایرانی نسبت به آنها استقبال زیادی نشان داده اند، اینستاگرام قرار دارد. اینستاگرام، فضایی برای رخ نمایی و نمایش است. از اینرو که شبکه ای مبتنی بر تصویر است و کمتر می توان در آن، مسایل سیاسی عمیق و تحلیلی را مورد استقبال عمومی مشاهده کرد.
از رنجی که می‌بریم
شنبه 1400/01/07 ساعت 14:32
از رنجی که می‌بریم
تجربه 42 ساله حکمرانی به ما نشان می‌دهد که مسائل کشور، راه‌حل‌های یک‌شبه و کوتاه‌مدت و به آسانی فشردن یک دکمه راه‌حل، ندارد. کسانی که این تصور از حکمرانی و توانایی‌های فی‌الفور از خود در حل مسائل را ایجاد می‌کنند یا بی‌اطلاع‌اند یا دنبال فریب مردم‌اند
انتخابات 1400؛ حکمران خوب یا حکمرانی خوب؟
پنج‌شنبه 1399/12/28 ساعت 10:42
علی میرزاخانی
انتخابات 1400؛ حکمران خوب یا حکمرانی خوب؟
رئیس‌جمهور خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟ اکنون که جریانات مختلف سیاسی برای تصاحب کرسی ریاست‌جمهوری در انتخابات 1400 خیز برداشته‌اند، این سوال حائز اهمیت شده است؛ اما آیا سوال درستی است؟
انتخابات 1400؛ چرا نامزدها باید تیم خود را معرفی کنند؟
یکشنبه 1399/12/24 ساعت 02:09
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ چرا نامزدها باید تیم خود را معرفی کنند؟
چون منطقا نامزدهای ریاست جمهوری در همه امور مربوط به کشورداری سررشته تخصصی ندارند، معرفی همکاران و تیم مشورتی و اجرایی می‌تواند نمایی کلی از مسیری که توسط آنها طی چهار سال آینده طی خواهد شد را به مردم نشان داده و روند انتخاب صحیح را از غلتیدن به دام شعارزدگی مصون دارد.
انتخابات 1400؛ «عدالت اقتصادی» مطالبه اصلی مردم
چهارشنبه 1399/12/20 ساعت 14:19
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ «عدالت اقتصادی» مطالبه اصلی مردم
نتایج منتشر شده از یک نظر سنجی نشان می‌دهد مردم ایران انتظاراتی با محوریت عدالت و اقتصاد از دولت آینده دارند، همچنین بخش قابل توجه‌ای از مردم انتخابات ریاست جمهوری را بر حل مشکلات کشور موثر ارزیابی می‌کنند
انتخابات 1400؛ آیا لباس معیار دقیقی برای انتخاب اصلح است!؟
دوشنبه 1399/12/11 ساعت 13:02
نورنیوز بررسی کرد؛
انتخابات 1400؛ آیا لباس معیار دقیقی برای انتخاب اصلح است!؟
یکی از موضوعاتی که این روزها در لابلای مباحث انتخاباتی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به وفور یافت می‌شود، دوقطبی‌سازی بر اساس پیشه و لباس نامزدها فارغ از ارزیابی عملکرد آنهاست، به این معنا که طرف را صرف بر تن داشتن لباس نظامی، طلبه، دانشگاهی یا... از دایره صلاحیت خارج کرده و دوقطبی این و آن راه انداخته‌اند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
X
آگهی تبلیغاتی