×
اقتصادی
شناسه خبر : 58483
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/11/01 ساعت 15:34
چرا بازار سرمایه به آرامش و ثبات نمی‌رسد؟

چرا بازار سرمایه به آرامش و ثبات نمی‌رسد؟

از ابتدای امسال که بازار سرمایه با چراغ سبز دولت به طور جدی به محل جذب سرمایه‌های سرگردان مردم تبدیل شد، ملاحظات و توصیه‌های زیادی از سوی کارشناسان، رسانه‌ها و نمایندگان مجلس برای جلوگیری از آسیب به سهام‌داران صورت پذیرفت به گونه‌ای که با رعایت این ملاحظات می‌شد از بروز اتفاقات ناخوشایند در بورس جلوگیری کرد.

نورنیوز ـ گروه اقتصادی: روز گذشته در اوج تنش‌های بازار سرمایه و در حالی که نارضایتی مردم و سهام‌داران بالا گرفته بود، ناگهان خبر استعفای رئیس سازمان بورس در رسانه‌ها منتشر شد. 

حسن قالیباف اصل رئیس این سازمان در ابتدا خبر را تکذیب کرد اما در ادامه،وزارت اقتصاد برآن مهر تایید زد. روابط عمومی وزارت اقتصادبا انتشار خبری اعلام کرد که این استعفا در جلسات آتی شورای عالی بورس و اوراق بهادار بررسی و تصمیم گیری می‌شود.

پس از انتشار خبر استعفا، قالیباف اصل در حاشیه جلسه با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس گفت : استعفا نداده‌ام و نمی‌دانم خبر استعفای مرا چه کسی منتشر کرده است؟ شاید مرا برکنار کنند اما استعفا نداده‌ام. اطلاع ندارم که چه کسی این خبر را و با چه هدفی منتشر کرده است. 

تایید و تکذیبهای روز گذشته با اظهارات روز جاری محسن علیزاده، عضو ناظر شورای عالی بورس به پایان رسید. وی امروز چهارشنبه اعلام کرد که شورای عالی بورس با استعفای قالیباف اصل موافت کرده است. بر این اساس وزارت اقتصاد و دولت تا ۱۵ روز فرصت دارد تا نفر جایگزین را معرفی کند

در همین حال؛ فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد به عنوان متولی بازار سرمایه در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس، عدم ثبات در این بازار را به گردن وزیر صمت و بانک مرکزی انداخت و گفت: بازار با قیمت‌گذاری‌ کالا‌ها میانه خوبی ندارد و به همین دلیل به اظهارات وزیر صنعت در باره موضوع فولاد واکنش نشان داد و در میان فعالان بازار این نگرانی شکل گرفت که شاید این موضوع شروعی برای قیمت گذاری بقیه کالا‌ها باشد.

او در ادامه با بیان اینکه مسئول صنعت بانکداری وزارت اقتصاد است نه بانک مرکزی، گفت: ابزار مناسب در این زمینه باید در دست وزارت اقتصاد باشد و وقتی نرخ بهره بین بانکی ناگهان شبانه به بالای ۲۰ درصد می‌رسد این موضوع روی بازار اثر می‌گذارد. 

از سویی؛ محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز پس از اتفاقات چند وقت اخیر بازار سرمایه با اعلام اینکه این بازار از سوء مدیریت رنج می‌برد، گفت: هر اختیار و ابزاری که وزیر اقتصاد و سازمان بورس نیاز داشتند به آن‌ها داده شده، چطور ممکن است وقتی قیمت ارز بالا می‌رود، بازار سرمایه دچار آسیب می شود و وقتی قیمت ارز کاهش می‌یابد نیز همین آسیب وجود دارد، این جز سوء مدیریت است؟

با این تفاسیر؛ منفی‌ خوردن‌های پی‌درپی شاخص کل بورس در کنار این استعفا و تایید و تکذیب‌ها و نیز گله‌گذاری‌های رسانه‌ای تیم اقتصادی دولت از یکدیگر که ظاهرا به یک رویه میان مسئولین اجرایی تبدیل شده، مانند آنچه پیش از این در موضوعاتی چون گوشت، مرغ، تخم مرغ، نهاده‌های دامی و... اتفاق افتاد، نشان از ضعف شدید مدیریتی و ناهماهنگی‌های جدی در بدنه اقتصادی دولت دارد.

به ویژه آنکه؛ از ابتدای امسال که بازار سرمایه با چراغ سبز دولت به طور جدی به محل جذب سرمایه‌های سرگردان مردم تبدیل شد، ملاحظات و توصیه‌های زیادی از سوی کارشناسان، رسانه‌ها و نمایندگان مجلس برای جلوگیری از آسیب به سهام‌داران صورت پذیرفت به گونه‌ای که با رعایت این ملاحظات می‌شد از بروز اتفاقات ناخوشایند در بورس جلوگیری کرد.

اگرچه طی دیروز و امروز شاخص کل بازار سرمایه با رشد اندکی روبرو بوده لیکن با توجه به ریزشهای سنگین دوهفته گذشته، عدم اتخاذ تصمیمهای کارشناسی پایدار و شرایط عمومی بازار امیدواری چندانی برای بازگشت بازار سرمایه به شرایط قبل از ریزشهای اخیر وجود ندارد.

به هر حال آنچه در این میان مهم است اینکه؛ دستگاه اجرایی طبق وظایف قانونی خود باید به هر شکل ممکن از سرمایه‌ مردم در این بازار صیانت کند و نمی‌توان با انداختن توپ در زمین دیگران از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کرد. در این‌ رابطه،مجلس و قوه قضائیه نیز موظفند در جهت احقاق حقوق مردم با سوء مدیریت‌ها، مفاسد احتمالی و هر نوع ترک فعلی که شرایط کنونی را ایجاد کرده مطابق قانون برخورد کنند.


بورس خبر ایران
نظرات

آخرین اخبار
3 صهیونیست در حمله موشکی ایران به اراضی اشغالی زخمی شدند
وضعیت آب و هوا امروز 12 فروردین 1405+ وضعیت استانها
ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
سیزده‌ای به رنگ غیرت؛ از سبزه تا سرخِ لاله‌ها، پیمان دوباره با ایران
23 عملیات مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکا انجام شد
فعالیت 30 درصدی شعب بانک‌ها از 15 فروردین ماه
عراق به جام جهانی بعد از 40 سال صعود کرد
تجاوز به ایران، حمله به اقتصاد جهان
اف‑35 نیروی هوایی آمریکا سقوط کرد
شهادت 11 فعال صنعت دارو و تجهیزات پزشکی
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
برگزاری دور پایانی مرحله پلی‌آف انتخابی جام‌جهانی 2026
آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی فعال شد
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند