×
سیاسی
شناسه خبر : 58368
تاریخ انتشار : شنبه 1399/10/27 ساعت 17:25
مواجهه ساختار سیاسی آمریکا با یک اپوزیسیون قوی

مواجهه ساختار سیاسی آمریکا با یک اپوزیسیون قوی

رقبای آمریکا از سال 2021 به بعد در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی قطعاً بازیگری بیشتری رادر نظام بین‌الملل خواهند داشت به این دلیل که آمریکایی‌ها مانند دهه‌های گذشته در شرایطی نیستند که از بازیگری رقبای خود در عرصه‌های بین المللی جلوگیری به عمل بیاورند.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل بین‌الملل و سیاست خارجی در پاسخ به این سؤال که از نظر شما ترامپ در فضای سیاسی آمریکا آینده‌ای خواهد داشت گفت: باید توجه داشته باشیم موضوع ترامپیسمی که در آخرین ماه های ریاست جمهوری ترامپ نمود تازه ای در جامعه آمریکا از خود نشان داد و آغاز کرد در حقیقت برخاسته از لایه های زیرین اجتماع آمریکا محسوب می‌شود.

او در این باره افزود: در واقع ترامپ با اقدامات خود در طول چهار سال گذشته شرایطی را فراهم کرد که لایه‌های زیرین پوست آمریکا خود را به روشن ترین شکل ممکن بروز دهد و اقداماتی را انجام دهد که واقعیت های درونی آمریکا مانند شکاف بین اقشار مختلف میان دو حزب و اختلافات فراوانی که بین حوزه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی در آمریکا وجود دارد و نفرتی که ملت آمریکا از سیاست‌های آمریکا دارند برملا و آشکار شود از این رو  باید نکته را توجه داشته باشیم ۷۴ میلیون رأی که آقای ترامپ در انتخابات اخیر به عنوان آرای خالص آمریکایی نه آرای رنگین پوستان و سیاه پوستان و مهاجرین به دست آورد قطعاً حال و آینده آمریکا را دچار تأثیراتی خواهد کرد.

کارشناس مسائل بین‌الملل خاطر نشان کرد: شاید یکی از مهمترین تأثیرات این اتفاقات موضوع به چالش کشیدن سیاست های آقای بایدن باشد. در حقیقت جریان ها، گروه ها وافرادی که به آقای ترامپ رأی دادند مخالفت های جدی را درخصوص مسائل داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی آمریکا با دولت آقای بایدن را کلید خواهند زد.  قطعاً با توجه به آنچه این دسته اعلام کرده‌اند که در روز تحلیف نیز به اطراف کنگره کاخ سفید و ساختمان‌های دولتی نزدیک می‌شوند این اتفاق می‌تواند باعث تشدید اختلاف بین دو جریان سیاسی اصلی در آمریکا شود.

سیدرضا صدرالحسینی در ادامه تصریح نمود: البته نکته حائز اهمیت این است که چه آقای ترامپ در حوزه سیاسی بتواند فعالیت کند یا نتواند و یا اینکه مجبور به بوسیدن و  کنار گذاشتن سیاست شود جریانی که درانتخابات اخیر خود را نشان دادند قطعا جریان باقیمانده و رسوب کننده در فضا و اتمسفر سیاسی اجتماعی آمریکا خواهد بود براین اساس به نظر می‌رسد آمریکای بعد از ۲۰۲۱ با آمریکایی قبل از ۲۰۲۱ متفاوت خواهد بود و یکی از مهمترین تفاوت‌ها ایجاد یک نیروی قوی به نام اپوزیسیون است که تا به حال در ساختار سیاسی آمریکا وجود نداشته است.

او دراین باره تصریح نمود: همه اندیشمندان سیاسی به خوبی مطلع هستند در فرهنگ سیاسی آمریکا چیزی به نام اپوزیسیون انقلاب و تغییرات ماهوی وجود نداشت به این معنا که همه تغییرات در چارچوب اصلاحات انجام می گرفت و هر یک از احزاب درزمان انتخابات وعده انجام اصلاحات را می دادند اما بعد از انتخابات ۲۰۲۱ اپوزیسیون قوی آمریکایی دراین کشور به وجود امده تا از این به بعد فضای سیاسی آمریکا تغییرات عمده‌ای را به خود ببیند.

کارشناس مسائل بین الملل درباره تاثیرات طرفداران ترامپ بر برنامه های بایدن نیز تصریح نمود: اتفاقی که در طول هفته های گذشته در امریکا رخ داد قطعاً در برنامه ریزی‌های دولت آینده آقای بایدن  تاثیرات شگرفی خواهد داشت. با توجه به تجربه چهل ساله بایدن در حوزه سیاست خارجی به نظر می رسد اتفاقات امریکا وی رامجبور خواهد کرد که بیش از ۶۰ درصد اولویت‌های خود را به سیاستهای داخلی آمریکا معطوف کند این مساله نشان می دهد بازیگری آمریکا از این به بعد در حوزه بین المللی کاهش چشمگیری می یابد، بنابراین رقبای آمریکا از سال ۲۰۲۱ به بعد در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی قطعا بازیگری بیشتری رادر نظام بین الملل خواهند داشت به این دلیل که آمریکایی‌ها مانند دهه‌های گذشته در شرایطی نیستند که از بازیگری رقبای خود در عرصه‌های بین‌المللی جلوگیری به عمل بیاورند.


قدس آنلاین
نظرات

آخرین اخبار
اسامی کشتی‌گیران ایران به رنکینگ کرواسی اضافه شد
دستگیری 9 نفر از لیدرهای مسلح اغتشاشات اخیر در کهگیلویه
برزیلی‌ها در حمایت از ایران تظاهرات کردند
احتمال فاش کردن هویت افسران اطلاعاتی آمریکا به روسیه توسط امارات
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
زمین‌لرزه‌ بخش کاریز را لرزاند
شرایط دریافت وام 300 میلیون تومانی اعلام شد+ جزئیات و نحوه دریافت
مجمع جهانی بیداری اسلامی: تروریستی‌خواندن سپاه، بیانگر عجز و ناتوانی اتحادیه اروپاست
نظرسنجی شبکه 12 اسرائیل؛ برابر حماس پیروز نشدیم!
ترامپ خواستار دستگیری اوباما شد!
رضا نصری: اصرار ایران بر کنار گذاشتن تهدیدها، «امتیاز خواستن پیش از مذاکره» نیست
مسکو: غربی‌ها در سیاست تحریمی علیه مردم ایران بازنگری کنند
رویترز: انتقال زندانیان داعش از سوریه به عراق کند پیش می رود
هشدار افزایش کم‌سابقه دما در آذربایجان شرقی
مقام اماراتی: اجازه اقدام نظامی علیه ایران را نمی‌دهیم
ترامپ: ایران به دنبال توافق با آمریکا است
تحولات خاورمیانه؛ موضوع دیدار و رایزنی بن سلمان با مقامات ارشد آمریکایی
درگذشت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز حین تمرین
در دیدار اعلام نشده لاریجانی با پوتین چه گذشت؟
ترکیه: آنکارا آماده میانجیگری بین ایران و آمریکا است
عکس های منتخب حیات وحش هفته جهان
صنعاء: هرگونه اقدام علیه ایران به شکست خواهد انجامید
برف و باران دوباره مهمان تهران می‌شود
بیانیه هیات دولت در محکومیت تصمیم وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
نخست وزیر انگلیس: با متحدان خود درباره ایران گفت‌وگو می‌کنیم
طرح اسامی جدید به جای نوری المالکی صحت ندارد
خروش پاکستان برای همبستگی با ایران
فروش بیش از 28 هزار بلیت جشنواره فیلم فجر
بازداشت 85 عامل اصلی میدانی و تخریب‌گر اموال مردم زنجان
تل‌آویو: گذرگاه رفح یکشنبه بازگشایی می‌شود
دانشجویان در صورت غیبت در امتحانات پایان‌ترم ، حذف می‌شوند؟
تمدید مهلت ثبت نام ایرانیان مقیم خارج از کشور برای حج تمتع
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است
ویتکاف مدعی شد: ارتباطات زیادی با ایران داشته ایم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد
صعود ژاپن به مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا
بغداد در تلاش برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا
واکنش اژه‌ای: سپاه در خط مقدم مقابله با تروریسم است
در دیدار عراقچی با اردوغان چه گذشت؟
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
افغانستان در صدر قرار گرفت؛ ایران دوم شد
دولت به دنبال بسته‌شدن پرونده «گزینه نظامی علیه ایران»
همتی: میزان عرضه از تقاضای ارز پیشی گرفت
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور؛ در این محورها تردد نکنید