×
سیاسی
شناسه خبر : 58361
تاریخ انتشار : شنبه 1399/10/27 ساعت 13:10
موضوع اصلی لغو تحریم‌هاست نه بازگشت آمریکا به برجام

نورنیوز بررسی کرد؛

موضوع اصلی لغو تحریم‌هاست نه بازگشت آمریکا به برجام

بدیهی است که آنچه برای ایران موضوعیت دارد، لغو تحریم‌هاست نه صرف بازگشت آمریکا به برجام. به عبارت دیگر؛ آمریکا نباید بازگشت خود به توافقی که خود نقض کرده را به عنوان یک امتیاز به ایران در نظر بگیرد، زیرا اصل بازگشت آنها به برجام اساسا هیچ موضوعیتی برای ایران ندارد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: در فضای رسانه‌ای و سیاسی جهان همچنان مسئله‌ای به نام برجام در صدر اخبار و تحلیل‌ها قرار دارد. در همین چارچوب «جوزف بورل» مسئول سیاسی خارجی اتحادیه اروپا بر حمایت از بازگشت آمریکا به برجام تاکید و خواستار اجرای برجام از سوی اعضاء به ویژه ایران شده است.

این مواضع در حالی مطرح می‌شود که جمهوری اسلامی ایران نیز بر لزوم لغو تمام تحریم‌ها تاکید و بازگشت به تعهدات برجام را مشروط به این امر نموده است.

این دو دیدگاه در حالی از سوی طرفین برجام پیگیری می‌شود که در روند چند ساله برجام، غرب به هیچ کدام از تعهدات برجامی خود عمل نکرده و همواره از اصل «مذاکره برای مذاکره» با وعده رسیدن به اشتراک نظر، برای توجیه عدم تعهدپذیری‌اش بهره برده است.

 غرب عملا با سیاسی‌کاری از یک سو خواهان پایبندی ایران به برجام است و از سوی دیگر امید دارد تا با تشدید چالش‌های اقتصادی ایران و البته دگرگونی احتمالی در تحولات منطقه، در نهایت ایران را به کنار نهادن کامل فعالیت‌های هسته‌ای، توان موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای وادار سازد.

پومپئو وزیر خارجه آمریکا اخیرا گفته؛ سیاست آمریکا آن است که ایران هیچ میزان حق غنی‌سازی نداشته باشد. این سخن پومپئو هر چند به عنوان نظرات ترامپ عنوان می‌شود اما سوابق رفتاری آمریکا بیان‌گر حقیقتی دیگر است.

کاندولیزا رایس وزیر خارجه بوش پسر در سال 2003 وقتی لیبی تاسیسات هسته‌ای خود را نابود و راهی خارج کرد، گفته بود: امید داریم ایران و کره شمالی نیز همین راه را ادامه دهند، چرا که خواست آمریکا برچیدن تمام تاسیسات هسته‌ای آنها است.

اوباما نیز درباره برجام گفته بود: هدف ما این است که اگر می‌توانستیم تمام پیچ و مهره‌های هسته ای ایران را باز می‌کردیم اما امکان آن اکنون وجود ندارد.

ترامپ نیز در سخنان خود بارها اعلام کرده است که ایران حق فعالیت هسته‌ای ندارد. این دیدگاه در میان اروپایی‌ها هم دیده می‌شود چنانچه در دهه 1380 که ایران بر اساس توافق پاریس و سعدآباد با سه کشور اروپایی فعالیت‌های هسته‌ای خود را تعلیق کرد، مقامات اروپایی رسما اعلام کردند که اجازه نمی‌دهند ایران حتی یک سانتریفیوژ داشته باشد و تحریم و فشار بر ایران تا زمانی که حتی یک سانتریفیوژ دارد ادامه خواهد یافت.

با توجه به این سوابق، بدیهی است که آنچه برای ایران موضوعیت دارد، لغو تحریم‌هاست نه صرف بازگشت آمریکا به برجام. به عبارت دیگر؛ آمریکا نباید بازگشت خود به توافقی که خود نقض کرده را به عنوان یک امتیاز به ایران در نظر بگیرد، زیرا اصل بازگشت آنها به برجام اساسا هیچ موضوعیتی برای ایران ندارد.

نکته آنکه؛ اروپا و آمریکا اکنون در آزمونی بزرگ برای محک صداقتشان برای احیای برجام قرار دارند و آن موضوع طلب‌های ایران از کره جنوبی است، مبلغ 7 میلیارد دلاری که سئول آن را بلوکه کرده و مدعی است به خاطر تحریم بانکی ایران توان پرداخت آن را ندارد.

جالب توجه آنکه غرب در حالی این مساله را موضوع داخلی کره جنوبی عنوان می‌کند که در اجرای تحریم‌ها،  استقلال کشورها را در نظر نداشته و با اعمال فشار و بدون توجه به حق استقلال و حق حاکمیت کشورها، آنها را به مشارکت در تحریم‌ها وادار ساخته است.

به عبارت بهتر؛ سنگ‌اندازی غرب در این راستا، عدم صداقت آنها را آشکار ساخته و خود سندی است بر حقانیت بی‌اعتمادی ایران به ادعاهای غرب مبنی بر تلاش برای احیای برجام که لزوم اجرای پیش شرط لغو تحریم‌ها قبل از بازگشت آمریکا به برجام را آشکار می‌سازد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
استفاده از پله‌ها بیشتر از آنچه فکر می‌کنید برای سلامتی مفید است
اورونوف خبر مصدومیتش را تکذیب کرد
مواضع دوگانه انگلیس علیه ایران؛ حمایت از دیپلماسی و تشدید فشار اقتصادی
رایزنی وزیران خارجه قطر و عمان درباره ایجاد کریدور موقت مشترک در تنگه هرمز
جنگنده‌های اسرائیلی جنوب لبنان را بمباران کردند
غریب آبادی: تفاهم ایران و عمان به منزله بازگشایی تنگه هرمز نیست
علی آبادی: نیروگاه‌های بادی از سال آینده به شبکه برق اضافه می‌شوند
نورویدئو | جنگ مالی واشنگتن ؛وقتی تحریم ، به نقطه آسیب پذیری آمریکا می رسد
رایزنی تلفنی عراقچی و عاصم منیر
گزارش عراقچی از رایزنی با مقامات پاکستان و عمان
پاسخ قالیباف به لفاظی‌های بسنت: نمایش مضحکت، «روز پیروزی» نبود؛ «روز دلقک» بود!
نیروی دموکراتیک سوریه منحل شد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و قطر
سخنگوی دولت: سهمیه بنزین 1500 و 3000 تومانی تغییر نمی‌کند
قالیباف: آمریکا در جنگ نظامی و سیاسی از ایران شکست خورد
رئیس‌جمهور کوبا: تحریم‌های آمریکا نسل‌کشی است
قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا چهارشنبه 4 شهریور + جدول
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا چهارشنبه 4 شهریور + لینک
خروج یک هواپیما از باند فرودگاه مشهد؛ حادثه هیچ مصدومی نداشته است
هشدار بقائی به تبعات سکوت کشورها در برابر قلدری آمریکا
واشنگتن‌پست: ایران قادر است تحریم‌های آمریکا را دور بزند
البوسعیدی از گفت‌وگوی سازنده با عراقچی خبر داد
واکنش دمشق به بازدید یسرائیل کاتس از جنوب سوریه
جزئیات بیانیه مشترک ایران و عمان؛ کریدور دریانوردی موقت در تنگه هرمز
در جلسه 7 ساعته رئیس‌جمهور با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟
عکس های منتخب ایران؛ سه شنبه ،3شهریور 1405
طلا و سکه ارزان شد+ قیمت جدید
نتایج اولیه آزمون ارشد اعلام شد
گوترش: بن‌بست آمریکا در جنگ علیه ایران محدودیت‌ ابرقدرت‌ها را آشکار کرد
رکورد جدید در حراج شمش طلا؛ 116 کیلوگرم طلا در مرکز مبادله معامله شد
تفاهم‌نامه اسلام‌آباد بحث اعتماد به آمریکا نیست، بحث انتخاب ابزار است
هشدار فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا درباره نقشه دشمن برای تهاجم از محور شمال‌غرب
ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری آغاز شد
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد
ترامپ متوهم مدعی مین‌زدایی تنگه هرمز شد
نیروی دریایی سوئد خواستار مصادره ملک شهروند روس شد
سفر محرمانه رئیس سیا به مسکو؛ مذاکرات پشت پرده آمریکا و روسیه
شناسایی معاملات مشکوک به پولشویی 130 هزار میلیارد تومانی در بازار ارز و طلا
ما بر ایستادگی در کنار جمهوری اسلامی ایران و وحدت میادین تأکید داریم
آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور؛ ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
پزشکیان: امضای توافقنامه نه از روی وادادگی، بلکه از روی منطق بود
ماجرای 300 کتاب کهنه‌ای که رهبر شهید انقلاب آنها را صحافی کردند
واکنش کرملین به ایده حاکمیت خارجی بر دونباس
پزشکیان رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی را منصوب کرد
چرا مس رفسنجان 3 فصل محروم شد؟
پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه 4 شهریور
قیمت سکه پارسیان امروز 3 شهریور 1405؛ هر گرم به 22 میلیون تومان رسید
خبر خوش برای صنعت خوراک دام؛ برداشت 3.9 میلیون تن جو در سال جاری
شهادت رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان