×
سیاسی
شناسه خبر : 58231
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/10/22 ساعت 14:03
نتایج انتخابات آمریکا و مسئولیت جهانی!

نورنیوز بررسی کرد؛

نتایج انتخابات آمریکا و مسئولیت جهانی!

آمریکا نشان داد که در رأس ناقضان حقوق بشر و دموکراسی قرار دارد و در عین حال پدرخوانده و محور اصلی تروریسم است. بر این اساس، آمریکا را می‌توان تهدیدی بزرگ برای امنیت جهانی دانست. بر این اساس وظیفه ساختارها و نهادهای بین‌المللی است که به اعمال تحریم و فشار برای تغییر رفتار آمریکا بپردازند.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: انتخابات آمریکا در حالی برگزار شد که تحولات پسا انتخاباتی نقاب‌های بسیاری از چهره آمریکا و البته دموکراسی و حقوق بشر ادعایی لیبرال سرمایه داری برداشت.

روند این بحران‌ها و رسوایی‌ها دارای نکات قابل توجهی است، از یک سو؛ برخی محافل رسانه‌ای و سیاسی از اقدامات سیاستمداران و اعضای کنگره برای اجرایی سازی متمم 25 قانون اساسی خبر داده‌اند.

مطابق متمم ۲۵ قانون اساسی آمریکا، چنانچه معاون ریاست جمهوری و اعضای کابینه تشخیص دهند که رئیس جمهور به لحاظ جسمی یا روانی دیگر قادر به هدایت امور نیست، می توانند با استناد به این متمم، امور را به معاون ریاست جمهوری بسپرند.

از سوی دیگر؛ دیگر بایدن هواداران ترامپ را «تروریست‌های داخلی» خواند در حالی که مسئولیت آشوب‌ و حمله به کنگره را نیز بر عهده ترامپ دانست. مجموع این دو موضع یک نکته را نشان می‌دهد که حاکمیت آمریکا در دست افرادی با زوال عقلی و ماهیتی تروریستی بوده است.

طرح این موارد درباره ترامپ در حالی است که درباره بایدن نیز به عنوان رئیس جمهور بعدی نکات قابل توجهی مطرح است. از یک سو؛ «رانی جکسون» پزشک سابق کاخ سفید گفته او از صلاحیت روان‌شناختی لازم برای اداره امور آمریکا برخوردار نیست.

جکسون گفته: «من وقتی از منظر یک شهروند این کشور عملکرد جو بایدن در رقابت‌های انتخاباتی را بررسی می‌کنم می‌بینم که او از توانمندی‌های ذهنی و قابلیت‌های شناختی لازم برای به دست گرفتن سمت فرماندهی کل قوا و ریاست‌جمهوری کشور را ندارد.»

از سوی دیگر؛ در سال 2016 اسناد و مدارکی که ترامپ در مناظره با هیلاری کلینتون رو کرد،  نشان داد که داعش توسط اوباما که بایدن معاونت او را بر عهده داشت ایجاد شده است. این رویکرد تروریست پروری زمانی آشکارتر می‌شود که بایدن از ترور فرماندهان مقاومت سردار سپهبد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس که پیشگامان مبارزه با تروریسم بودند دفاع کرد.

مجموع این حقایق بیانگر آن است که تفاوت ماهوی میان بایدن و ترامپ وجود ندارد. با توجه به این حقایق این سوال مطرح است که مسئولیت جامعه جهانی در برابر ساختار حاکم بر آمریکا چیست؟ آیا باید به همراهی و اجماع سازی آمریکایی بپردازد یا رویکرد دیگری در پیش گیرد؟

چنانچه از مباحث بالا مشخص شده است ساختار حاکم بر آمریکا ماهیتی تروریستی و غیر عقلایی دارد که البته نقض سیستمایتک حقوق بشر و خودبرتر پنداری را نیز باید به آن افزود که نتیجه آن سرکوب گسترده اعتراض‌های ضد نژادپرستی سیاه‌پوستان در این کشور است.

بر این اساس مسئولیت جامعه جهانی از چند منظر قابل توجه است:

نخست آنکه؛ در حالی ساختار حاکم بر آمریکا ماهیتی تروریستی و عدم صلاحیت عقلی دارد که این کشور هزاران کلاهک هسته‌ای دارد. با توجه به خصوصیات ذکر شده از سران آمریکا، مسئولیت آژانس آن است که برای صلح و امنیت جهانی، جهت خلع سلاح هسته‌ای و حتی مقابله با توان موشکی آمریکا اقدام نماید. وجود آمریکای هسته‌ای با چنین مقاماتی تهدیدی برای امنیت جهان است و آژانس باید بر اساس وظایف خود در منع تکثیر و گسترش سلاح‌های هسته‌ای با این کشور برخورد و خلع سلاح آن را در پیش گیرد.

دوم آنکه؛ آمریکا نشان داد که در رأس ناقضان حقوق بشر و دموکراسی قرار دارد و در عین حال پدرخوانده و محور اصلی تروریسم است. بر این اساس، آمریکا را می‌توان تهدیدی بزرگ برای امنیت جهانی دانست. بر این اساس وظیفه ساختارها و نهادهای بین‌المللی است که به اعمال تحریم و فشار برای تغییر رفتار آمریکا بپردازند.

این رویکرد در دو جهت می‌تواند صورت گیرد؛ «اعمال تحریم‌های جهانی علیه آمریکا» و «عدم اجرای تحریم‌های وضع شده آمریکایی علیه سایر کشورها».

در این میان سازمان ملل و اتحادیه اروپا مسئولیتی سنگین بر عهده دارند. آنها همواره تابع آمریکا بوده و بر اساس خواست آن علیه سایر کشورها اقدام کرده‌اند که همراهی با تحریم‌های آمریکا نمودی از این رفتار است.

اروپا و سازمان ملل ضمن اعلام برائت از همراهی با آمریکا، باید با لغو تحریم‌ها علیه سایرین و مشارکت در اعمال تحریم علیه آمریکا، ندامت عملی خود را از سالها همراهی با آمریکا نشان دهند در غیر این صورت جامعه جهانی آنها را نیز در ردیف آمریکا قرار داده و باید پاسخگوی همراهی خود با سران تروریسم پرور، ناقض دموکراسی و حقوق بشر آمریکایی باشند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ممنوعیت تردد در محور چالوس و آزادراه تهران - شمال
استقبال چین از گفت‌وگوی نمایندگان آمریکا و روسیه بر سر اوکراین
ایران نگران سوءاستفاده فرامنطقه‌ای‌ها برای برهم زدن ثبات منطقه
هشدار مسکو درباره تحویل موشک‌های تاماهاوک به اوکراین
پایان فاکتورهای جعلی با صورت‌ حساب الکترونیک مالیاتی
هفت کشته و 13 زخمی در انفجار انتحاری پاکستان
گسترش ظرفیت سفرهای زیارتی عراق در آبان ماه
واشنگتن در حال بررسی ارائه پاداش برای اطلاعات درباره اجساد زندانیان در غزه است
طالبان از حمایت تهران در بحران مرزی با پاکستان خبر داد
اتهام زدن چین به آمریکا به دلیل ایجاد وحشت عمدی
رکورد طلای جهانی که از مرز 4360 دلار عبور کرد
وقت ترمیم زخم‌های عمیق جنگ است
حملات بامدادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان+فیلم
اولیانوف:با پایان مهلت قطعنامه 2231 ما شاهد شرایط جدیدی پیرامون برنامه هسته‌ای ایران هستیم
رسانه عبری: سلاح حزب‌الله بزرگ‌ترین مانع عادی‌سازی با لبنان
ابوترابی‌فرد: بشریت باید برای رفع ستم و جلوگیری از هرگونه جنگ و نزاع، قیام کند
دادگاه کیفری بین‌المللی: احکام بازداشت نتانیاهو و گالانت همچنان معتبر است
وداع آخر با پیکر سردار افشار
لحظه ترکیدن خط لوله سوخت در شمس تبریزی +فیلم
حذف یارانه پردرآمدها/ 10 میلیون نفر در صف خروج
نیوزیلند از سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه ایران پیروی کرد
عارف: راهبرد دولت، واگذاری بخشی از وظایف حاکمیتی به بخش خصوصی است
بقائی تحرکات نظامی آمریکا علیه ونزوئلا را محکوم کرد
جستجوی اجساد نظامیان صهیونیست در غزه +فیلم
بازار بورس در دست بانک مرکزی؛ نوسان‌ها ادامه دارد
وعده ناتمام تامین اجتماعی؛ چرا معوقات بازنشستگان هنوز واریز نشده است!
صحنه‌ای که علی نصیریان را به دوره جوانی برد
احیای تدریجی بازار مسکن با رشد ساخت‌وساز
روایت قاضی شهریاری از لحظه بخشش پدر مرحوم خالقی پای چوبه دار
راز توافق صلح غزه از زبان معاون ترامپ فاش شد
توافق دفاعی قریب الوقوع میان عربستان و آمریکا
محکومیت 17 متهم در پرونده بندر شهید رجایی
به جای قاتل، کینه و انتقام را دار زدم
ویتکاف: توافقنامه‌های ابراهیم به طور قابل توجهی گسترش می‌یابد
28 تیم راه‌یافته به جام جهانی 2026+ فهرست و20 سهمیه باقی ماند
آزمایش موشکی طالبان با برد 400 کیلومتری برای اولین‌بار +فیلم
پیش‌فروش یک‌ میلیون بلیت جام جهانی 2026
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(102) « بوشهر»
بقائی نقض مکرر آتش‌بس در لبنان توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کرد
آغاز نهمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی
کیفرخواست پرونده بزرگ قاچاق 2 تن طلا در ارومیه بصادر شد
پلیس فتا: مراقب کلاهبرداری با عنوان «کاریابی اینترنتی» باشید
تلاش گوگل، آمازون و مایکروسافت برای کاهش وابستگی به چین
حماس: بازگرداندن اجساد اسرای اسرائیلی زمان‌بر است
افشای دلیل کناره گیری رئیس «فرماندهی جنوبی» ارتش آمریکا
پیام شیخ نعیم قاسم به گردهمایی پیشاهنگان امام مهدی(عج)
وعده ترامپ برای کاهش قیمت گوشت گاو
حراج میلیاردی شمش طلا 27 مهر برگزار می شود
85 سال زندان برای اعضای باند قاچاق سوخت
ونزوئلا خواستار محکومیت حملات آمریکا در شورای امنیت شد
X
آگهی تبلیغاتی