×
سیاسی
شناسه خبر : 58202
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/10/21 ساعت 15:29
«اطلاع‌رسانی جنایت‌کارانه»؛ سبک جدید رسانه‌های معاند ایران

نورنیوز بررسی کرد؛

«اطلاع‌رسانی جنایت‌کارانه»؛ سبک جدید رسانه‌های معاند ایران

مدل «اطلاع‌رسانی جنایت‌کارانه» به عنوان یک سبک جدید در فعالیت‌های رسانه‌ای، همان شیوه‌ای است که رسانه‌های معاند با جا انداختن یک دروغ بزرگ برای بهره‌برداری سیاسی، سوگ خانواده‌ها را با نفرتی القائی تقویت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که روح آزرده آنان التیام یابد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: یک سال از سانحه تلخ سقوط هواپیمای اوکراینی گذشت و جمهوری اسلامی ایران با پذیرش مسئولیت اشتباه رخ داده، با تمام توان پیگیر امور مربوط به این حادثه برای تعیین و محاکمه مقصرین و جبران خسارات وارده بود.

به موازات این مسئله اما؛ رسانه‌های معاند جمهوری اسلامی به ویژه رسانه‌های فارسی زبان خارج‌نشین برای تبدیل آن به پروژه‌ای سیاسی، در این یک سال با تولید بی‌سابقه گزارش، عکس، ویدئو، مصاحبه و... تلاش کردند گزاره دروغ «اقدام تعمدی سپاه در سرنگون کردن هواپیمای مسافربری اوکراینی» را در سطح افکار عمومی جا بیندازند.

این تلاش با این هدف صورت گرفت که با وارد کردن فشار از سوی خانواده‌ها، افکار عمومی و فضاسازی رسانه‌ای، نهادهای بین‌المللی برای اقدام علیه ایران بسیج شوند.

این تلاش‌ها البته اتفاق جدیدی نبوده و نیست، چه، این‌گونه خباثت‌ها بیش از ۴۰ سال است که علیه نظام جمهوری اسلامی در جریان بوده و انتظاری غیر از این نیز وجود ندارد.

نکته اینجاست که این رسانه‌ها جهت پیشبرد اهداف پلید خود و جا انداختن این دروغ بزرگ، برای جهت‌دهی به سوگ خانواده‌ها اقدام به شعله‌ور نگه داشتن نفرتی مستمر کردند تا از این رهگذر بتوانند آنها را در خط اول مبارزه و مقابله با جمهوری اسلامی حفظ و تقویت کنند.

بسیار روشن است که هدف این رسانه‌ها حمایت از حقوق بشر و... نیست چرا که روزانه ده‌ها رخداد تلخ و دردآور در جهان اتفاق می‌افتد که عامل و بانی آن کشورهایی هستند که این رسانه‌ها را پشتیبانی می‌کنند اما نه تنها توجهی به این رخدادها و بازتاب آنها نمی‌شود بلکه اخبار آن سانسور شده و از دایره توجه افکار عمومی خارج می‌شوند.

در این رابطه؛ مدل «اطلاع‌رسانی جنایت‌کارانه» به عنوان یک سبک جدید در فعالیت‌های رسانه‌ای، همان شیوه‌ای است که این رسانه‌ها با جا انداختن یک دروغ بزرگ برای بهره‌برداری سیاسی، سوگ خانواده‌ها را با نفرتی القائی تقویت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که روح آزرده آنان التیام یابد.

مثال این اقدام، مواجهه خانواده‌ای با فوت فرزند و یا عزیزشان در دو رخداد متفاوت است. شیوه مواجهه با موضوع از دست دادن یک عزیز در تصادفی غیر عمد با به قتل رسیدن همان عزیز از سوی یک قاتل، بدون شک بسیار متفاوت است.

اینجا همان نقطه‌ای است که رسانه‌های معاند با هدف ضربه زدن و تسویه حساب سیاسی با جمهوری اسلامی به «اطلاع‌رسانی جنایت‌کارانه» رو آورده و تلاش می‌کنند تا رخدادی را که همه شواهد و قرائن بر تصادفی بودن آن (که البته ناشی از قصور و عدم رعایت مقررات بوده) دلالت دارد، به عنوان اقدامی مشابه قتل عمد و با برنامه‌ریزی قبلی القاء کرده و جا بیندازند.

طبیعی است که ایجاد این شبهه در ذهن خانواده‌های عزاداری که عزیزان خود را در این حادثه بسیار تلخ از دست داده‌اند شاید به ایجاد نفرت و افزایش انگیزه آنان برای قرار گرفتن ناخواسته در مسیر اهداف معاندین منجر شود ولی بهای آن نابودی روح و جسم صدها نفر انسان داغ‌دیده و مصیبت کشیده است که همه اصول و معیارهای انسانی حکم می‌کند در مسیر کاهش آلام آنان گام برداشته شود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
راز هوچی‌گری مقامات و رسانه‌های غربی درباره پرونده هواپیمای اوکراینی
یکشنبه 1402/04/18 ساعت 20:34
نورنیوز بررسی کرد؛
راز هوچی‌گری مقامات و رسانه‌های غربی درباره پرونده هواپیمای اوکراینی
شاید هراس از تبدیل الگوی ایران در بررسی مجدانه و صادقانه این پرونده به رویه‌ای جهانی و بازخواست کشورهای مذکور به خاطر آنچه در چند دهه گذشته رقم زده‌اند، یکی از دلایل هوچی‌گری‌ها و دروغ‌پردازی‌های رسانه‌های غربی باشد.
رفتارشناسی متقابل ایران و غرب در قبال پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی
شنبه 1401/10/17 ساعت 21:21
نورنیوز بررسی کرد؛
رفتارشناسی متقابل ایران و غرب در قبال پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی
گرچه ایران با وجود تمام کارشکنی‌های صورت گرفته، بدون کمترین اغماضی در پی روشن شدن کامل ابعاد ماجرا و احقاق حق تمام آسیب‌دیدگان سانحه هواپیمای اوکراینی بوده، اما رسانه‌های معاند با هدف تداوم ناآرامی‌های اخیر به دنبال بازخوانی روایت‌های دروغ و جعلی خود از این ماجرا هستند.
پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی؛ اجرای عدالت یا حربه سیاست؟
دوشنبه 1400/09/01 ساعت 12:02
نورنیوز بررسی کرد؛
پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی؛ اجرای عدالت یا حربه سیاست؟
دیروز یکشنبه اولین جلسه دادگاه رسیدگی به سانحه هواپیمای اوکراینی برگزار شد. شلوغ‌بازی عده‌ای در مقابل دادگاه و پوشش جهت‌دار رسانه‌های معاند شاهدی دیگر بر رویکرد سیاسی غربی‌ها به این موضوع بود.
استاندارد دوگانه رسانه‌های غربی؛ از سقوط E11A تا هواپیمای اوکراینی
شنبه 1399/11/04 ساعت 19:54
نورنیوز بررسی کرد؛
استاندارد دوگانه رسانه‌های غربی؛ از سقوط E11A تا هواپیمای اوکراینی
گرچه «پنهان‌کاری» آمریکایی‌ها در موضوعاتی از این دست مسبوق به سابقه است، اما همراهی رسانه‌های به ظاهر مستقل و مدعی جریان آزاد اطلاعات با این همه دروغ و پنهان‌کاری در حالی رخ می‌دهد که در ماجرای هواپیمای اوکراینی روزانه به تولید «محتوای جنایت‌کارانه» علیه جمهوری اسلامی ایران مشغول بودند تا مانع از کشف حقیقت نزد افکار عمومی شوند.
چندرسانه‌ای: «اطلاع‌رسانی جنایت‌کارانه» رسانه‌های معاند
یکشنبه 1399/10/21 ساعت 21:30
چندرسانه‌ای: «اطلاع‌رسانی جنایت‌کارانه» رسانه‌های معاند
چرا موضوع سقوط هواپیمای اوکراینی به پروژه‌ای سیاسی تبدیل شد؟
سه‌شنبه 1399/10/16 ساعت 13:55
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا موضوع سقوط هواپیمای اوکراینی به پروژه‌ای سیاسی تبدیل شد؟
برخی کشورهای غربی با ارائه روایت‌های مغرضانه و وارونه از این حادثه، پروژه تسویه حساب سیاسی با جمهوری اسلامی ایران را طراحی و پیگیری می‌کنند.
127 جان‌باخته هواپیمای اوکراینی شهید اعلام شدند
یکشنبه 1399/10/14 ساعت 18:16
127 جان‌باخته هواپیمای اوکراینی شهید اعلام شدند
سعید اوحدی تاکید کرد: شهدای این سانحه با دیگر شهدا فرقی ندارند و خدمات بنیاد شهید به همه ارایه می‌شود.
آیا فضاسازی سیاسی رسانه‌های معاند به نفع حقوق جانباختگان هواپیمای اوکراینی است؟
شنبه 1399/03/24 ساعت 09:09
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا فضاسازی سیاسی رسانه‌های معاند به نفع حقوق جانباختگان هواپیمای اوکراینی است؟
اکنون که موضوع ارسال جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی پس از بررسی‌های لازم در ایران قرار است برای تحلیل بیشتر داده‌ها به فرانسه ارسال شود، رسانه‌های معاند برای سیاسی کردن دوباره موضوع به دنبال بهانه‌گیری‌های جدید هستند تا به هر طریق ممکن از این اتفاق تلخ بهره‌برداری سیاسی کنند.
نظرات

آخرین اخبار
حملات هوایی عربستان به دکل‌های مخابراتی یمن؛ 4 کارگر شهید شدند
انصارالله: مصر، ترکیه و پاکستان ممکن است اهداف بعدی رژیم صهیونیستی باشند
وزارت خارجه کویت: تعرض به مسجدالاقصی نقض قوانین بین‌المللی است
رئیس سازمان حج: تحریم‌ها ممکن است بر سفرهای زیارتی اثر بگذارد
ترامپ علیه دیوان بین‌المللی کیفری!
تهدیدات اسرائیل فقط جنوب لبنان را هدف نگرفته است
رئیس شورای عالی سیاسی یمن: انقلاب 21 سپتامبر نقطه عطف تاریخ یمن است
عملیات 48 ساعته پلیس خوزستان؛ 153 سلاح غیرمجاز کشف شد
درخواست گوترش برای حضور دائمی آفریقا در شورای امنیت سازمان ملل
مراسم تشییع شهید صیاد، عبدالله ملاحی در میناب برگزار شد
آخرین خبر از افزابش مبلغ کالابرگ
احمدی شهردار ساری ماند؛ استیضاح شورای شهر تایید نشد
پدافند روسیه: 1951 پهپاد اوکراینی در 24 ساعت منهدم شد
قهرمانی حیاتی در مسابقات بدمینتون سنگال
محکومیت حضور نتانیاهو در مسجدالاقصی
ایستگاه دوحه در سفر عراقچی به نیویورک چقدر مهم است؟
کنگره ناتوان از حل معمای انتقال مرموز قطعات محرمانه اف-35 به هنگ‌ کنگ
مقام سابق ژاپنی: ژاپن نباید فقط به خواسته‌های آمریکا توجه کند
عارف درگذشت برادر عباس آخوندی را تسلیت گفت
قالیباف: آمریکا برخلاف ظاهرش، آسیب‌پذیر و در معرض خطر است
خسارت 294 خودروی آسیب‌دیده جنگ در هرمزگان پرداخت شد
حمله مسلحانه در پاکستان 6 نظامی را کشت
فرود اضطراری پرواز استانبول ـ تهران در تبریز
نبرد سخت دیانا رحیمی با نماینده چین در ووشوی بازی‌های آسیایی
سردار آزمون برای بازگشت به تیم ملی با تاج دیدار کرد
واکنش بن‌گویر به بازداشت عامل تیراندازی در رام‌الله
یمن: محاصره یمن ارتباطی با ایران ندارد
کشف طلای مسروقه و دستگیری نیم‌ساعته سارق در بابل
دستگیری فرد شرور مسلح و کشف آرد غیرمجاز در سمنان
پلیس هرمزگان محموله بزرگ کالای قاچاق را کشف کرد
سرکنسول جدید ایران در کربلا با عراقچی دیدار کرد
سفیر جدید ایران در قزاقستان با عراقچی دیدار کرد
انهدام پهپاد پیشرفته اوربیتر در تنگه هرمز توسط پدافند ارتش
ساعت قطعی برق مشهد و خراسان رضوی 30 شهریور + لینک ساعت خاموشی
تحلیل رسانه هندی از آینده قیمت طلا در بازار جهانی
پزشکیان: همه دستگاه‌ها برای تداوم تولید و اشتغال تلاش کنند
منچسترسیتی، برنده جشنواره گل در اتحاد
مردم برای سلامتی آیت‌الله شبیری زنجانی دعا کنند
پروژه جنجالی ترامپ؛ طاق نصرت واشنگتن رنگ‌وبوی نظامی گرفت
نخستین مدال ایران در ناگویا؛ چین در صدر جدول مدالی
جهش قیمت زعفران و شمش طلا در بورس کالا
برنامه خاموشی برق البرز فردا 30 شهریور + جدول قطعی کرج
اتلتیکومادرید 2-1رئال مادرید؛ دربی جذاب مادرید با طعم رکوردشکنی ستاره+فیلم گل‌ها
سخنگوی وزارت خارجه قطر: واشنگتن توافق می‌خواهد
عضویت یک ایرانی در شورای جهانی گردشگری پایدار
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه 30 شهریور 1405+جدول قیمت ها
نوراینفو | 6 علت شایع چشم‌درد که باید بدانید + علائم هشدار
برنامه‌ریزی ایران برای حضور بی‌حاشیه در بازی‌های آسیایی ناگویا
دستیابی به توافق جامع با ایران؛ محور گفت‌وگوی السیسی و رئیس سیا؟
تلاش قطر برای ثبات منطقه از طریق دیپلماسی