×
سیاسی
شناسه خبر : 58169
تاریخ انتشار : شنبه 1399/10/20 ساعت 17:16
ایران یا آمریکا کدام یک تهدید امنیت جهان هستند؟

نورنیوز بررسی کرد؛

ایران یا آمریکا کدام یک تهدید امنیت جهان هستند؟

کشورهای غربی همواره با پنهان‌کاری در مسیر غیر صلح‌آمیز گام برداشته‌اند چنانچه آمریکا 700 میلیارد دلار برای نوسازی بمب‌های هسته‌ای خود اختصاص داد و مکرون نیز رسما بر اولویت داشتن تقویت بمب‌های هسته‌ای تاکید و آن را اقدامی بازدارنده در برابر تهدیدات امنیتی عنوان کرد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: آمریکا و تروئیکای اروپایی با پشتیبانی رسانه‌ای، ایران را تهدیدی برای امنیت جهان برشمرده و بر این اساس، سیاست تحریم و فشار را ادامه داده و مطالبات غیر منطقی جدیدی را مطرح می‌سازند.

این مطالبات دارای شروطی است که حذف تمام فعالیت‌های هسته‌ای، حذف توان موشکی و جایگاه منطقه‌ای ایران را در بر می‌گیرد.

آنها حتی حاضر به پذیرش حقوق ایران در برجام نیز نشده‌اند و ضمن تداوم تحریم‌ها، در قبال آغاز غنی‌سازی 20 درصد که از حقوق برجامی کشورمان است موضع منفی گرفته‌اند.

این ادعاها و رفتارهای ایران هراسانه در حالی است که نگاهی به تحولات جهانی و منطقه‌ای حاوی حقایق دیگری است:

امنیت هسته‌ای: جمهوری اسلامی ایران در حالی در واکنش به بدعهدی‌های اعضاء ۱+۵، غنی‌سازی ۲۰ درصد را در فردو از سرگرفته است که همزمان گزارش کامل آغاز فعالیت را به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه کرده است.

ایران با اعلام رسمی اجرای مصوبه مجلس درباره اقدام راهبردی برای حفظ حقوق هسته‌ای و لغو تحریم‌ها ضمن ارسال پیام مقاومت و تسلیم‌ناپذیری در برابر زیاده‌خواهی‌های غرب، صداقت خود را آشکار ساخته و واهی بودن ادعای غرب در پنهان‌کاری ایران را به جهانیان گوشزد می‌کند.

این میزان همکاری گسترده در حالی است که کشورهای غربی همواره با پنهان‌کاری در مسیر غیر صلح‌آمیز گام برداشته‌اند چنانچه آمریکا 700 میلیارد دلار برای نوسازی بمب‌های هسته‌ای خود اختصاص داد و مکرون نیز رسما بر اولویت داشتن تقویت بمب‌های هسته‌ای تاکید و آن را اقدامی بازدارنده در برابر تهدیدات امنیتی عنوان کرد.

امنیت زیست محیطی: یکی از مولفه‌های مهم در عرصه امنیت را امنیت زیست محیطی تشکیل می‌دهد که البته کشورهای غربی به رغم شعارهای فراوان از اجرای آن خودداری کرده و حاضر به پذیرش سهم گسترده خود در آلودگی و نابودی محیط زیست نیستند.

نکته اینکه؛ آمریکا در حالی ایران را تهدیدی برای امنیت جهان می‌خواند که خود از پیمان زیست محیطی پاریس خارج شده تا با دستانی باز رفتارهای مخرب خود را در این خصوص ادامه دهد.

امنیت بهداشتی: علاوه بر مولفه‌های دیگر، اقدام علیه شیوع کرونا و تلاش برای ساخت و تولید واکسن، نمونه‌هایی از مولفه‌های امنیت بهداشتی در جهان است که ایران با اقدامات سازنده و تحسین‌برانگیز خود در این عرصه ورود کرده است، در حالی که در نقطه مقابل، جهان با پنهان‌کاری‌هایی چون رفتار انگلیس درباره شیوع ویروس انگلیسی مواجه است.

آمریکایی‌ها نیز با رویکرد سیاسی نسبت به مسئله کرونا علاوه بر قربانی ساختن هزاران نفر در کشورشان و کمک به شیوع و استمرار بحران کرونا در جهان، با نقض تمام قوانین بین‌المللی تحریم دارو را علیه سایر کشورها اعمال کرده و از آن برای اعمال فشار استفاده می‌کنند.

امنیت نظامی: یکی از محورهای تحولات امنیتی جهان را تحرکات نظامی اخیر آمریکا در خلیج فارس و غرب آسیا تشکیل می‌دهد که می‌تواند زمینه‌ساز بحران فراگیر در منطقه شود. حال جالب اینجاست که تحرکات بازدارنده ایران در برابر رفتارهای ناامن‌ساز محور آمریکایی، سعودی و صهیونیستی، ضدامنیتی عنوان شده اما آن اقدامات تنش‌زا تلاش برای تقویت صلح و ثبات خوانده می‌شود.

تفاوت عملکردهای جمهوری اسلامی ایران و غرب در امنیت منطقه را در نوع رفتار آنها در مقابله با تروریسم نیز می‌توان مشاهده کرد. چنانچه جمهوری اسلامی در راه امنیت منطقه و مبارزه با تروریسم از هیچ تلاشی فروگذار نبوده اما آمریکایی‌ها نه تنها با تروریسم مقابله نداشته بلکه مبارزان با تروریسم را ترور کرده‌اند.

بر این اساس و بنابر مولفه‌های مذکور؛ به روشنی می‌توان اقدامات طرفین را از نقطه نظر امنیت‌زایی و امنیت‌زدایی ارزیابی کرد و دروغ بودن ادعاهای غرب را آشکار ساخت.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
گنده‌گویی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به زبان فارسی علیه ایران
قیمت جهانی طلا امروز جمعه 5 تیر 1405
متخصصان روس‌اتم به‌زودی به نیروگاه هسته‌ای بوشهر بازمی‌گردند
افزایش یک تا 2 درجه‌ای دما در استان اصفهان
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 5 تیر 1405
چه استان هایی فردا دیرتر از معمول کار خود را آغاز می کنند؟
پایان هشدار امنیتی در امارات پس از اعلام خطر حمله موشکی
دیدار ایران و مصر در سینماها اکران نمی‌شود
خدمات کارت‌های بانک ملی امشب موقتاً قطع می‌شود
اریک پرینس: به ترامپ درباره ایران توصیه‌های بدی شده بود
آغاز فعالیت استقلال خوزستان برای لیگ برتر با تست‌گیری از جوانان
تحویل 22 خدمه ایرانی نفتکش توقیف‌شده توسط آمریکا به ایران
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت هجدهم
حمله پهپادی ارتش رژیم صهیونیستی به شمال غزه
تشدید رقابت امنیتی آمریکا بر سر کابل‌های اینترنت جهانی با تصویب قوانین جدید
نقض دوباره آتش‌بس؛ اسرائیل از ساکنان شهر منصوری خواست منطقه را تخلیه کنند
بقائی: ایران بیشتر از هر طرف دیگری دغدغه امنیت جمعی منطقه را دارد
آمریکا به دنبال کسب میزبانی دوباره جام جهانی
حکم 7 سال زندان برای بانوی اول سابق کره جنوبی به اتهام فساد مالی
رشد بی‌سابقه مهاجرت معکوس از سرزمین‌های اشغالی؛ خروج گسترده متخصصان
شمار کشته‌های زلزله ونزوئلا به 589 نفر رسید
آغاز ورود کالاهای ته‌لنجی و احتمال آزادسازی واردات لوازم خانگی
حضور هیات تجاری ایران با نام «میناب 168» در مجمع تجاری شانگهای
شاپور رحیمی درگذشت+ زمان تشییع
پایان کار تیم ملی موی‌تای ایران در مسابقات جهانی مالزی با 8 مدال
پیگیری‌ قالیباف برای بازگشایی صحن علنی مجلس
درخواست روسیه برای شفاف‌سازی نقش آمریکا در پایان جنگ اوکراین
پزشکیان: استانداران رییس جمهور استان‌ها هستند
پیام راهبردی رهبری و ضرورت حمایت و پشتیبانی ملی از مذاکره‌کنندگان ایران
رکورد حملات پهپادی اوکراین به روسیه
کنسرت‌ها تا پایان صفر روی صحنه می روند؟
هشدار ولایتی به برخی کشورهای عربی
گفت‌وگوی عراقچی و همتای ازبکستانی
ساعت کاری ادارات خوزستان تغییر کرد
درهای فردو و نطنز چه زمانی برای بازرسان آژانس باز می‌شود؟
کشف عامل پنهان پیری زودرس مغز
با جاسوسان و مفسدان قاطع برخورد شود
استاندار خوزستان: شهید شمخانی استراتژیستی در تراز جهانی بود
ایران سومین قدرت کشتی آزاد جهان شد
چراغ سبز آمریکا به جنگنده بومی ترکیه
لبنان از طرح جدید اروپا استقبال کرد
حمایت کره‌جنوبی از تفاهم ایران و آمریکا
افشای خسارت میلیاردی حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا
بقائی: آمریکا خود به شدت نیازمند احسان و خیرات برای حل مشکل گرسنگی است
پروازهای فرودگاه کیش از سر گرفته شد
فهرست جدید محصولات بهداشتی غیرمجاز منتشر شد
ساعت بازی پرسپولیس چادرملو تغییر کرد
طبس داغ‌ترین نقطه جهان شد
غریب آبادی: عبور ایمن در تنگه هرمز با تصمیم‌سازی خارج از ملاحظات ایران تضمین نمی‌شود
واکنش تند وزارت خارجه ایران به بیانیه آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس