×
سیاسی
شناسه خبر : 58046
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/10/16 ساعت 13:55
چرا موضوع سقوط هواپیمای اوکراینی به پروژه‌ای سیاسی تبدیل شد؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا موضوع سقوط هواپیمای اوکراینی به پروژه‌ای سیاسی تبدیل شد؟

برخی کشورهای غربی با ارائه روایت‌های مغرضانه و وارونه از این حادثه، پروژه تسویه حساب سیاسی با جمهوری اسلامی ایران را طراحی و پیگیری می‌کنند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: یک سال از وقوع حادثه تلخ سقوط هواپیمای اوکراینی گذشت، اتفاق ناگواری که در 18 دی‌ماه سال 98 رقم خورد و به جان باختن 176 سرنشین هواپیما منجر شد.

این حادثه متاسفانه به دلیل تبدیل شدن به یک پروژه سیاسی از سوی برخی کشورهای خارجی ذی‌نفع، حواشی زیادی را تاکنون در پی داشته و با وجود پیگیری‌های مجدانه مقامات ایرانی و دستگاه‌های مسئول، با روایت‌های مغرضانه و وارونه که هدف آن‌ تحریف‌ واقعیت‌های این رخداد تلخ بوده به موضوعی برای تسویه حساب برخی از کشورهای غربی با جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است.

با این حال؛ بازخوانی دقیق این حادثه قطعا می‌تواند بخش زیادی از شبهات و تحریف‌های صورت گرفته که در تلاش برای متهم‌سازی ناجوانمردانه نظام جمهوری اسلامی است را برطرف کند.

باید توجه داشت که از ابتدای وقوع این حادثه برخی در خارج با زمینه‌چینی‌های رسانه‌ای سعی در متهم کردن ایران به جنایت جنگی در این موضوع داشته و با سوء استفاده از یک حادثه سهوی که نمونه‌های مشابه دیگری نیز در جهان داشته فشارهای زیادی را بر کشور وارد کرده‌اند که بعضا در روند پیگیری اصل ماجرا اختلال ایجاد کرده است.

آنچه که مشخصا از سوی جریانات ضدایرانی با همکاری و مشارکت کشورهایی چون کانادا طی یک سال گذشته به ناحق متوجه ایران شده در یک جمله خلاصه می‌شود که؛ ایران یا دست کم بخشی از حاکمیت، عامدانه هواپیما را هدف قرار داده و باید در محاکم بین المللی به عنوان جنایتکار جنگی محکوم شود.

این در حالی است که در همین مدت و با وجود تلاش‌های بسیار، نه تنها هیچ‌گونه سند و مدرکی دال بر عامدانه بودن این اتفاق ارائه نشده بلکه جمهوری اسلامی ایران ضمن پذیرش مسئولیت خطای سهوی صورت گرفته در روزهای ابتدایی حادثه (اینجا)، تمام توان خود را برای پیگیری عادلانه موضوع، محاکمه مقصرین و احقاق حقوق جان‌باختگان تا حصول نتیجه (اینجا) به کار گرفت.

ایران حتی در فرآیند بررسی‌های فنی سقوط و بررسی جعبه سیاه هواپیما تمام تلاش خود را به کار گرفت تا مجموعه دولت‌های ذی‌نفع با حضور نمایندگان خود در جریان ریز امور قرار بگیرند. (اینجا)

در این خصوص نکات بسیار مهمی وجود دارد:

ـ عامل اصلی ایجاد شرایط امنیتی خاص در فضای کشور، حضور ناامن کننده و تحرکات تنش‌زای آمریکایی‌ها در منطقه در پی ترور فرماندهان مقاومت بود، لذا آماده باش نیروهای مسلح ایران و بالا رفتن سطح حساسیت‌ها کاملا طبیعی بوده است و از این منظر نمی‌توان ایران را مقصر دانست.

ـ سهو صورت گرفته در هدف قرار دادن هواپیمای اوکراینی در شرایط حاکم شدن شرایط اضطراری در کشور تنها منحصر به این اتفاق نبوده و نیست، چنانچه حوادث مشابه متعددی در گوشه و کنار دنیا رخ داده و بعید نیست که در آینده نیز رخ دهد.

ـ نکته بسیار مهم در این رابطه اینکه؛ در خلال این حادثه، برخی با مشابه‌سازی آن با عملیات تروریستی آمریکا علیه هواپیمای مسافربری ایرباس ایران ایر در سال 1367 که نه تنها بوش پدر حاضر به عذرخواهی بابت آن نشد بلکه به کاپیتان راجرز فرمانده آن عملیات مدال افتخار داد، سعی کردند دولت ایالات متحده را از این جنایت مبرا کنند، در حالی که ایران ضمن عذرخواهی و پیگیری فنی و حقوقی این حادثه، مقصرین آن را محاکمه کرد.

ـ اصرار برخی از کشورهای ذی‌نفع در این ماجرا به ویژه کانادا بر ادعاهای بی‌پایه که به پشتوانه عملیات گسترده رسانه‌های معاند ایران انجام می‌شود، به وضوح بیان‌گر تبدیل موضوع به یک پروژه سیاسی (اینجا) برای تکمیل راهبرد فشار حداکثری آمریکا علیه کشورمان است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
راز هوچی‌گری مقامات و رسانه‌های غربی درباره پرونده هواپیمای اوکراینی
یکشنبه 1402/04/18 ساعت 20:34
نورنیوز بررسی کرد؛
راز هوچی‌گری مقامات و رسانه‌های غربی درباره پرونده هواپیمای اوکراینی
شاید هراس از تبدیل الگوی ایران در بررسی مجدانه و صادقانه این پرونده به رویه‌ای جهانی و بازخواست کشورهای مذکور به خاطر آنچه در چند دهه گذشته رقم زده‌اند، یکی از دلایل هوچی‌گری‌ها و دروغ‌پردازی‌های رسانه‌های غربی باشد.
رفتارشناسی متقابل ایران و غرب در قبال پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی
شنبه 1401/10/17 ساعت 21:21
نورنیوز بررسی کرد؛
رفتارشناسی متقابل ایران و غرب در قبال پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی
گرچه ایران با وجود تمام کارشکنی‌های صورت گرفته، بدون کمترین اغماضی در پی روشن شدن کامل ابعاد ماجرا و احقاق حق تمام آسیب‌دیدگان سانحه هواپیمای اوکراینی بوده، اما رسانه‌های معاند با هدف تداوم ناآرامی‌های اخیر به دنبال بازخوانی روایت‌های دروغ و جعلی خود از این ماجرا هستند.
پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی؛ اجرای عدالت یا حربه سیاست؟
دوشنبه 1400/09/01 ساعت 12:02
نورنیوز بررسی کرد؛
پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی؛ اجرای عدالت یا حربه سیاست؟
دیروز یکشنبه اولین جلسه دادگاه رسیدگی به سانحه هواپیمای اوکراینی برگزار شد. شلوغ‌بازی عده‌ای در مقابل دادگاه و پوشش جهت‌دار رسانه‌های معاند شاهدی دیگر بر رویکرد سیاسی غربی‌ها به این موضوع بود.
«اطلاع‌رسانی جنایت‌کارانه»؛ سبک جدید رسانه‌های معاند ایران
یکشنبه 1399/10/21 ساعت 15:29
نورنیوز بررسی کرد؛
«اطلاع‌رسانی جنایت‌کارانه»؛ سبک جدید رسانه‌های معاند ایران
مدل «اطلاع‌رسانی جنایت‌کارانه» به عنوان یک سبک جدید در فعالیت‌های رسانه‌ای، همان شیوه‌ای است که رسانه‌های معاند با جا انداختن یک دروغ بزرگ برای بهره‌برداری سیاسی، سوگ خانواده‌ها را با نفرتی القائی تقویت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که روح آزرده آنان التیام یابد.
127 جان‌باخته هواپیمای اوکراینی شهید اعلام شدند
یکشنبه 1399/10/14 ساعت 18:16
127 جان‌باخته هواپیمای اوکراینی شهید اعلام شدند
سعید اوحدی تاکید کرد: شهدای این سانحه با دیگر شهدا فرقی ندارند و خدمات بنیاد شهید به همه ارایه می‌شود.
آیا فضاسازی سیاسی رسانه‌های معاند به نفع حقوق جانباختگان هواپیمای اوکراینی است؟
شنبه 1399/03/24 ساعت 09:09
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا فضاسازی سیاسی رسانه‌های معاند به نفع حقوق جانباختگان هواپیمای اوکراینی است؟
اکنون که موضوع ارسال جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی پس از بررسی‌های لازم در ایران قرار است برای تحلیل بیشتر داده‌ها به فرانسه ارسال شود، رسانه‌های معاند برای سیاسی کردن دوباره موضوع به دنبال بهانه‌گیری‌های جدید هستند تا به هر طریق ممکن از این اتفاق تلخ بهره‌برداری سیاسی کنند.
پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی در حال بررسی است
پنج‌شنبه 1398/11/10 ساعت 20:55
دادستان کل کشور اعلام کرد:
پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی در حال بررسی است
موضوع سقوط هواپیمای اوکراینی و چگونگی رسیدگی به آن در حال بررسی است ، در این رابطه پرونده قضایی تشکیل شده و به لحاظ پیچیدگی موضوع باید کارشناسان در باره آن نظر جامع بدهند.
ایران از نهاد دولتی کانادا برای بررسی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی دعوت کرد
جمعه 1398/11/04 ساعت 19:12
ایران از نهاد دولتی کانادا برای بررسی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی دعوت کرد
روزنامه شیکاگو تریبیون به نقل از هیات امنیت حمل ونقل کانادا نوشت، ایران از این سازمان دعوت کرده تا در بررسی اطلاعات جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی در هر زمان و مکانی که این بررسی ها انجام شود، شرکت داشته باشند.
خانواده‌های جانباختگان هواپیمای اوکراینی: تهدید شدیم نباید از نظام حمایت کنیم!/ لغو ویزا در صورت مصاحبه با رسانه‌های کشور
پنج‌شنبه 1398/10/26 ساعت 16:12
ماجرای سقوط هواپیمای اوکراینی از زاویه‌ای دیگر؛
خانواده‌های جانباختگان هواپیمای اوکراینی: تهدید شدیم نباید از نظام حمایت کنیم!/ لغو ویزا در صورت مصاحبه با رسانه‌های کشور
در تماس‌هایی که خبرنگاران با بسیاری از خانواده‌های جان‌باختگان پرواز تهران-کیف داشتند، برخی از این عزیزان داغدیده حاضر به مصاحبه و یا اظهار نظری نشدند و علت آن را هم تهدید و برخی مسائل جانبی عنوان می‌کردند.
اطلاعیه ستادکل نیروهای مسلح: هواپیمای اوکراینی بر اثر خطای انسانی غیرعمد سقوط کرد
شنبه 1398/10/21 ساعت 16:16
ستادکل نیروهای مسلح درباره سقوط هواپیمای اوکراینی بیانیه‌ای اعلام کرد:
اطلاعیه ستادکل نیروهای مسلح: هواپیمای اوکراینی بر اثر خطای انسانی غیرعمد سقوط کرد
در پی وقوع حادثه دلخراش سقوط یک فروند هواپیمای مسافربری بوئینگ737 خطوط هوایی کشور اوکراین در اولین ساعات صبح چهارشنبه 98/10/18 و در بحبوحه تهاجم موشکی به پایگاه آمریکای جنایتکار و احتمال تأثیر اقدامات نظامی در این حادثه، ستادکل نیروهای مسلح بلافاصله به‌منظور بررسی این احتمال اقدام به تشکیل هیئت بازرسی متشکل از کارشناسان فنی و عملیاتی، مستقل از سازمان هواپیمایی کشوری نمود که نتایج بررسی شبانه‌روزی و دقیق این هیئت به استحضار ملت شریف ایران می‌رسد:
نظرات

آخرین اخبار
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 6 شهریور و تحلیل قیمت طلا
سقف فروش ارز به شرکت‌ها 5 برابر شد
اقتصاد باید به مردم و بخش خصوصی بازگردد
بخشی از مطالبات داروخانه‌ها و مراکز درمانی پرداخت شد
برنامه قطعی برق تهران فردا جمعه 6 شهریور اعلام شد + لینک خاموشی
همکاری روسیه و ایران برای حذف فشارهای تحریمی
کمبود تخت در سیستان‌ و بلوچستان باید جبران شود
وزیر علوم: کمبود خوابگاه‌های متاهلی جدی است
وزیر نفت: فروش نفت ادامه دارد
کویتی‌ها در راولپندی چه می‌کردند؟
آماده‌سازی گذرگاه بیت حانون برای بازگشایی
حمله یمن به انبارهای نظامی عربستان در المخا
آخرین وضعیت نقل‌وانتقالات لیگ برتر فوتبال ؛ پرسپولیس رکورددار شد
جزئیات دیدار عراقچی و نخست‌وزیر قطر
نورنما | کارگران چینی در ارتفاع صدها فوتی مشغول ساخت پایه پل
آمار جالب وزارت خارجه از 2 سال دیپلماسی ایران
ضربه جنگ ایران و آمریکا به فرودگاه دبی؛ شمار مسافران 31 درصد کاهش یافت
نورنما | صدها شرکت در کنفرانس رباتیک پکن
مجازات ملوان ناو آبراهام لینکلن که برای فرار داخل اقیانوس پرید
گزارش تصویری | افتتاحیه چهلمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی
ان‌بی‌سی: حملات ایران خسارت بی‌سابقه‌ای به مراکز اطلاعاتی و راداری آمریکا وارد کرد
ده ثبت جهانی بندر تاریخی سیراف به یونسکو رسید
پیام مهم روسیه درباره تحریم‌های ایران
نخستین جراحی مغز با کمک هوش مصنوعی با موفقیت انجام گرفت
واکنش سازمان دامپزشکی به ادعای گوشت‌های آلوده وارداتی
چرا صادرات سیب‌زمینی تا پایان سال ممنوع شد؟
وزیر بهداشت علت گرانی دارو را اعلام کرد
بنزین گران می‌شود؟ پاسخ معاون رئیس‌جمهور به شایعات افزایش قیمت سوخت
آخرین اخبار از نقل و انتقالات باشگاه تراکتور 5 شهریور؛ 4 بازیکن جوان جذب شدند
جمع‌آوری 300 هزار انشعاب برق غیرمجاز؛ 700 مگاوات از بار شبکه کم شد
محافظ شخصی یحیی سنوار در خان‌یونس ترور شد
اعلام اسامی 25 ملی‌پوش فوتبال بانوان برای اردوی جدید تیم ملی
احراز اقامت شرط دریافت کالابرگ مردادماه؛ اعتبار این افراد شارژ شد
هشدار تازه تل‌آویو به لندن؛ احتمال اخراج مقام‌های انگلیسی از مرکز غزه
هشدار صریح یک مقام امنیتی به آمریکا؛ نفت ایران را مصادره کنید، پاسخ متقابل می‌گیرید
تعرفه 50 درصدی ترامپ چه بلایی سر خودروسازان ژاپنی می‌آورد؟
بن‌زاید چگونه ترامپ را علیه عمان تحریک کرد؟ ردپای امارات در پرونده هرمز
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 5 شهریور افزایش یافت یا کاهش؟+جدول
قالیباف: پشت دشمن در جنگ اقتصادی هم به خاک مالیده خواهد شد
داروهای مصرف‌نشده چه بلایی سر آب‌ها می‌آورند؟
قیمت دلار امروز پنجشنبه 5 شهریور 1405؛دلار دوباره به کانال 200 هزار تومان برگشت
اینستاگرام و فیسبوک برای نوجوانان محدود می‌شوند؛ جزئیات توافق متا
ساخت مجموعه فرهنگی وحشی بافقی با اعتبار 145 میلیارد تومانی
تداوم حملات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 5 شهریور 1405؛ بازار خودرو آرام گرفت + جدول
آخرین قیمت طلای جهانی؛ قیمت اونس به 4618 دلار رسید
جدول قیمت گوشت قرمز امروز پنجشنبه 5 شهریور
پاکستان تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران را رد کرد
ذخایر گازوئیل آمریکا به پایین‌ترین سطح از دهه 1980 رسید
همتی: ارز به اندازه کافی داریم؛ اجازه دلالی و شغل‌های کاذب ارزی را نمی‌دهیم