×
سیاسی
شناسه خبر : 57663
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/10/03 ساعت 09:57
رمزگشایی از تنش‌زایی جدید محور غربی، عبری، عربی در خلیج فارس

نورنیوز بررسی کرد؛

رمزگشایی از تنش‌زایی جدید محور غربی، عبری، عربی در خلیج فارس

تلاش مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ایجاد تنش بیشتر در منطقه که با اقدامات تحریک‌آمیز و نقش‌آفرینی موثر برخی کشورهای عربی منطقه در حال انجام است، گرچه با هدف ترساندن ایران نسبت به انجام هرگونه اقدامی صورت می‌پذیرد، اما مبتنی بر یک اشتباه محاسباتی است که می‌تواند عواقب سنگینی را برای آنها در پی داشته باشد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: طی چند روز گذشته خبر ورود زیر دریایی اتمی آمریکا به همراه چند ناو این کشوربه خلیج فارس به همراه نمایش رسانه‌ای و دروغ‌پردازی رسانه‌های صهیونیستی در خصوص عزیمت زیردریایی این رژیم به سمت خلیج فارس گمانه‌های زیادی را در فضای رسانه‌ای ایجاد کرده است.

گرچه این اولین بار نیست که ناوهای جنگی آمریکایی با تردد در منطقه خلیج فارس ناامنی و بی‌ثباتی ایجاد کرده‌اند، اما خط خبری اغلب رسانه‌های غربی در این مورد به اعلام آمادگی محور غربی، عبری، عربی برای مقابله به پاسخ احتمالی ایران در سالگرد ترور فرماندهان مقاومت و همچنین انتقام ترور شهید محسن فخری‌زاده که صهیونیست‌ها به صورت غیرمستقیم مسئولیت آن را پذیرفته‌اند اختصاص یافته است.

هرچند خط تبلیغاتی رسانه‌های محور یاد شده بر مدار تلاش برای ایران‌هراسی و توجیه این اقدامات در چارچوب به اصطلاح مقابله با تهدید ایران تنظیم شده اما به روشنی هویداست که این اظهارات تنها بهانه‌جویی و دست زدن به کنش‌های تحریک‌آمیز و البته انفعالی با هدف تنش‌زایی و قدرت‌نمایی است.

دروغ آشکار رسانه‌های رژیم صهیونیستی در خصوص عزیمت زیردریایی آنها به سمت خلیج فارس که از نقطه نظر فنی بیشتر به لطیفه شباهت دارد نیز با همین هدف طراحی و منتشر شده است.

ضمن آن که این رژیم حتی در صورت داشتن توان فنی برای این اقدام، به هیچ وجه حاضر به پذیرش ریسک دست زدن به چنین اقدام سبک‌سرانه‌ای نخواهد بود.

در همین خصوص ژنرال «کنت مکنزی» فرمانده تروریست‌های سنتکام روز یکشنبه گفت: آماده پاسخ به هر اقدام ایران در سال‌روز ترور قاسم سلیمانی هستیم. «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا نیز یکشنبه شب و پس از حملات راکتی مشکوک به سفارت این کشور در بغداد که از سوی گروه‌های مقاومت عراقی نیز محکوم شد، نسبت به رخداد فوق به ایران هشدار داد!

نکته آنکه؛ با توجه به باقی ماندن کمتر از یک ماه به پایان ریاست جمهوری ترامپ و در حالی که جز اقداماتی مشکوک یا خود ساخته توسط آمریکایی‌ها در منطقه (مانند آنچه سه شب قبل درباره سفارت آمریکا در بغداد رخ داد) هیچ تهدید امنیتی در خلیج فارس مشاهده نمی‌شود، حضور زیردریایی اتمی آمریکایی‌ها عملا اقدامی تنش‌زا و به نوعی انفعالی ارزیابی می‌شود.

در واقع کاخ سفید با مجموعه اقداماتی از این دست، به شکلی هدفمند در پی تقویت و تشدید حضور نظامی خود در منطقه است تا از این رهگذر فرآیند خروج اجباری نیروهای نظامی این کشور از منطقه را کند نماید.

البته نمی‌توان تاثیر تحولات سیاسی و ناپایداری که در سیستم تصمیم‌گیری راهبردی آمریکا در آستانه جابجایی قدرت در این کشور به وجود آمده را در شکل‌گیری اقداماتی از این دست بی‌تاثیر دانست.

در بیانیه عصر دوشنبه نیروی دریایی آمریکا که در آن از نام جعلی «خلیج ع.ر.ب.ی» استفاده شده در توجیه دلایل حضور این زیردریایی آمده است: اعزام زیردریایی «یو اس اس جورجیا» به همراه ناوهای جنگی «یو اس اس پورت رویال» و «یو اس اس فیلیپین sea» در راستای تعهد آمریکا به شرکای منطقه‌ایش صورت می‌پذیرد!

از سویی؛ «آویو کوخاوی» رییس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه اول دی ماه و پس از دیدار با ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد نیروهای مسلح آمریکا ضمن تاکید بر آماده بودن برنامه‌های مقابله‌ای برای برخورد با ایران، هشدار داد که اگر تهران یا گروه‌های متحدش در منطقه به اقدامی علیه اسرائیل دست بزنند، بهای سنگینی خواهند پرداخت!

این تحولات در حالی است که «جرد کوشنر» داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ نیز در صدر یک هیات آمریکایی برای آنچه مذاکرات با «بنیامین نتانیاهو» خوانده شده، در تل‌آویو حضور دارد.

از سوی دیگر؛ رسانه‌های صهیونیستی در جهت ملتهب کردن فضا و به زعم خود ترساندن ایران از هرگونه اقدامی، گفته‌اند که آخرین هفته‌های دولت دونالد ترامپ هنوز ممکن است با وقوع رویدادهایی مهم در منطقه همراه باشد.

آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی به زعم خود درصددند که با اقداماتی از این دست که ظاهری مقتدرانه داشته اما در حقیقت ناشی از ترس و دلهره نسبت به مواجه شدن با تبعات ناشی از شرارت‌هایشان در منطقه است، ضمن ایجاد هراس، خود را مسلط به اوضاع نشان بدهند.

بر این اساس به نظر می‌رسد؛ تلاش مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ایجاد تنش بیشتر در منطقه که با اقدامات تحریک‌آمیز و نقش‌آفرینی موثر برخی کشورهای عربی منطقه در حال انجام است، گرچه با هدف ترساندن ایران نسبت به انجام هرگونه اقدامی صورت می‌پذیرد، اما مبتنی بر یک اشتباه محاسباتی است که می‌تواند عواقب سنگینی را برای آنها در پی داشته باشد.

این اشتباه محاسباتی که بر اساس برآورد غلط آنها درباره خویشتن‌داری ایران رخ داده، در حالی است که آنها نسبت به خط قرمز بودن «امنیت» برای کشورمان آگاهی کامل دارند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
برنامه مسابقات ورزشی امروز 25 تیر 1405+ جدول پخش
شکست پروژه آسمان امن؛ چرا پروازها در جنوب عربستان فلج شد؟
شکاف در کاخ سفید؛ ترامپ در محاصره بن‌بست ایران و تهدید کوبا
آلزایمر در مسیر انفجار آماری؛ مبتلایان تا 2050 به 152 میلیون نفر می‌رسند
تجاوز آمریکا و پاسخ بی‌سابقه ایران؛ نبرد چندساعته تا طلوع آفتاب
تضعیف سد دفاعی روده با کاهش یک پروتئین
روسیه: نیروهای غربی در صورت ورود به خاک اوکراین اهداف مشروع نظامی محسوب می‌شوند
صندلی داغ؛ قیمت نجومی بلیت فینال جام جهانی
رابط مغز و رایانه یادگیری حرکتی را تقویت می‌کند
نیویورک تایمز: محاصره دریایی دوباره ایران به قیمت نفت آسیب بیشتری وارد می‌کند
چاقی عامل اصلی سندرم قلبی، کلیوی و متابولیک
موافقت آمریکا با فروش 2 میلیارد دلار تسلیحات موشکی به عربستان
پیش‌دیابت؛ زنگ خطر خاموشی که می‌تواند به دیابت نوع 2 ختم شود
انگلیس به‌دنبال محدودیت شبانه شبکه‌های اجتماعی برای نوجوانان
کامبک رؤیایی آرژانتین برابر انگلیس؛ مسی و یارانش فینالیست جام جهانی 2026 شدند
هوش مصنوعی زیر ذره‌بین؛ متا با شکایت جدید کارکنان روبه‌رو شد
شهادت 35 نفر در پی حملات تیرماه به کشورمان/ بیشترین آسیب‌ها برای 3 استان
ادعای ترامپ درباره سوریه؛ الشرع با حزب‌الله دقیق‌تر از اسرائیل برخورد می‌کند
دستور فوری وزیر ورزش برای رسیدگی به وضعیت قهرمان جوان ژیمناستیک
پارکینگ بزرگ اربعین شلمچه آماده میزبانی از زائران شد
تأکید معاون اول رئیس‌جمهور بر تقویت همکاری‌های راهبردی با چین
ادامه تعطیلی سه فرودگاه عربستان پس از هشدارهای ارتش یمن
مدیرعامل چادرملو: AFC درخواست فدراسیون را رد کرده؛ تاج باید پاسخگو باشد
ادعای ونس: نیروی زمینی برای تغییر حکومت ایران اعزام نخواهیم کرد
نورویدئو | مرگ در گرمای اروپا ؛ حقیقتی فراتر از تغییرات اقلیمی
ترامپ ادعا کرد: دوست ندارم درباره ایران ضرب الاجل تعیین کنم
تصمیم نهایی AFC؛ سهمیه آسیایی به گل‌گهر رسید
طوفان در قلب پایگاه‌های آمریکا؛ پاسخ موشکی ایران به آمریکا در منطقه؛ از اردن تا کویت
احضار مجدد سفیر انگلیس در تهران به وزارت امور خارجه
روسیه خواستار بازگشت فوری ایران و آمریکا به میز مذاکره شد
تشییع باشکوه شهدای گتوند؛ سه رزمنده شهید در گلزار شهدا آرام گرفتند
یک نظامی اسرائیلی با ادعای همکاری با ایران به حبس محکوم شد
برگ برنده جدید چین در تجارت دریایی رونمایی می شود
هشدار آمریکا به شهروندان خود برای سفر به 23 کشور
پروازهای دبی–شیراز پس از 5 ماه از سر گرفته شد
نگرانی ها از تأمین کالا در آمریکا در پی جنگ علیه ایران
ادعای پنتاگون درباره پایان مأموریت ائتلاف در عراق
عکس های منتخب جهان؛ 26 جولای 2026
فرودگاه بین‌المللی صنعاء فعالیت عادی خود را از سر گرفت
چرخش سریع ترامپ درباره تنگه هرمز، سردرگمی واشنگتن را آشکار کرد
عضو مجمع تشخیص: انتقام و مذاکره منافاتی با یکدیگر ندارند
شنیده شدن صدای انفجارهای مهیب در اربیل
قالیباف: باید همواره آماده نبرد باشیم و برای حفظ امنیت و منافع ملی خود تا پای جان بایستیم
غریب‌آبادی: هر اقدام تجاوزکارانه آمریکا پاسخ قاطع را به دنبال دارد
معاون دبیر شورای‌عالی امنیت ملی: مجازات متجاوزان ضامن صیانت از امنیت ملی است
شکست ایران مقابل اوکراین در دیداری پراشتباه
احسان حاج‌صفی در سپاهان ماندنی شد
محکومیت اقدام لندن علیه سپاه؛ وزارت خارجه یمن موضع گرفت
تاج: مدیریت رقابت‌های گسترده بر عهده فدراسیون است
تنش سیاسی در آستانه بازی آرژانتین و انگلیس/فالکلند دوباره خبرساز شد