×
سیاسی
شناسه خبر : 57573
تاریخ انتشار : شنبه 1399/09/29 ساعت 18:55
تحلیلی بر نفی دوگانه «مذاکره ـ مقاومت» در بیانات اخیر رهبر انقلاب

نورنیوز بررسی کرد؛

تحلیلی بر نفی دوگانه «مذاکره ـ مقاومت» در بیانات اخیر رهبر انقلاب

مقام معظم رهبری در بیانات اخیر خود با تأکید دوباره بر ضرورت تقویت توان داخلی در حوزه‌های مختلف، خواستار هشیاری مسئولان در برابر دشمنان خارجی شدند و فرمودند: «مگر نمی‌گویید باید با دنیا مذاکره کرد، آیا نمی‌شود با عنصر داخلی مذاکره و اختلافات را حل کرد؟»

نورنیوز ـ گروه سیاسی: فرازهای مهمی از بیانات هفته گذشته مقام معظم رهبری از تأکید ایشان بر هوشیاری تاریخی نسبت به بی‌ثبا‌تی موضع دشمن تا تشویق به مذاکره با «عنصر داخلی» درس‌های تاریخی مهمی برای جامعه داشت.

مهمترین هشداری که در بیانات ایشان مورد تاکید قرار گرفت، نفی این ادعا بود که رشد اقتصادی و رفاه عمومی در ایران متضمن نوعی سازش با آمریکا و عادی‌سازی روابط با این کشور است.

منظور از دوگانه مذاکره ـ مقاومت، القاء چنین برداشتی از عرصه تقابل ایران و آمریکا است که؛ «آمریکا می‌تواند با مجازات‌های اقتصادی و بدون رویارویی مستقیم نظامی، اقتصاد ایران به ویژه معیشت عمومی را با بحران جدی مواجه کرده و حتی ثبات سیاسی در کشور را به مخاطره بیاندازد، لذا برای اجتناب از این مجازات‌ها باید از برخی مواضع خود عقب‌نشینی کنیم.»

جاسوس یا خیانت‌کار دانستن مذاکره‌کنندگان ایرانی از یک سو و تصور عدم دسترسی ایرانیان به آب سالم در صورت عدم حصول توافق با آمریکا یا حتی مفهوم کدخدا، همگی از دل این تصویر خارج می‌شوند، تصویری که در مواضع رهبر معظم انقلاب به خصوص در سال‌های اخیر بارها مورد نقد قرار گرفته است.

مقام معظم رهبری در بیانات اخیر خود با تأکید دوباره بر ضرورت تقویت توان داخلی در حوزه‌های مختلف، خواستار هشیاری مسئولان در برابر دشمنان خارجی شدند و فرمودند: «مگر نمی‌گویید باید با دنیا مذاکره کرد، آیا نمی‌شود با عنصر داخلی مذاکره و اختلافات را حل کرد؟»

رهبر حکیم انقلاب در ادامه خواستار تمرکز بیشتر بر خنثی‌سازی تحریم‌ها شده و در عین حال تلاش برای رفع تحریم‌ها از طریق دیپلماسی را شایسته دانستند؛ مشروط به اینکه بتوان «با روش درست، عاقلانه، ایرانی ـ اسلامی و عزت‌مندانه» این سیاست را پیگیری کرد.

هشدار در خصوص اعتماد به وعده‌ بیگانگان در عین حال که بیان‌گر دغدغه رهبر انقلاب نسبت به وجود چنین باوری در میان برخی مسئولان است، از تداوم نگرش واقع‌گرایانه بی‌اعتمادی به دشمنان حکایت دارد که از ابتدا در مواضع رهبری برجسته بوده و با بدعهدی آمریکا و غرب در قضیه برجام، این روزها بیش از پیش قابل دفاع به نظر می‌رسد.

این بی اعتمادی بستر اصلی سیاست اقتصاد مقاومتی و تأکید ایشان بر تلاش همه جانبه برای تقویت بنیه‌ داخلی به حساب می‌آید. موضوعی که در بخش بعدی از بیانات اخیر مورد توجه قرار گرفت و مطالبه دیرین ایشان از دولت‌های مختلف را مبنی بر ضرورت افزایش قدرت درون‌زا در کشور را یادآوری کرد.

اما بخشی از این بیانات که بیشتر از سوی رسانه‌های بین‌المللی برجسته شد، تأکید رهبر انقلاب بر رفع تحریم‌ها بود، موضعی که طبعا راه را برای بازگشت به برجام و تداوم دیپلماسی با غرب باز می‌گذارد.

این جهت‌گیری نیز در همان چارچوب واقع‌گرایانه قابل تفسیر است که رهبری ایران در هر شرایطی، دیپلماسی را تنها به مثابه یک ابزار برای پیشبرد منافع می‌نگرد، نه مسیر سازش و عقب‌نشینی و نه یگانه راه برون‌رفت از وضعیت فعلی.

دیپلماسی و مذاکره با غرب از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی، تنها در شرایطی می‌تواند انتظارات ملت ایران را برآورده کند که از پشتوانه‌ای قابل اتکا بهره‌مند باشد، در غیر این صورت مواضع دیپلمات‌ها نه تنها اعتبار خود را از دست می‌دهد بلکه ممکن است دیگر ابزار‌های کشور برای مقابله با تهدیدات موجود را نیز ناکارآمد سازد.

تمرکز قوای کشور بر خنثی‌سازی تحریم‌های ناعادلانه در روزهای احتضار راهبرد فشار حداکثری ترامپ، در کنار حفظ وحدت داخلی و یک‌صدایی در برابر دشمن خارجی، پشتوانه‌های اصلی دیپلماسی کشور در برابر آمریکا و دیگر رقبای منطقه‌ای و فرا‌منطقه‌ای ایران به حساب می‌آید که بی‌اعتنایی به این پشتوانه‌ها و فدا کردن آنها در راستای منافع گروهی و جناحی تنها به فرصت‌سوزی دوباره خواهد انجامید.

در این چارچوب فکری، مقاومت هیچ مغایرتی با مذاکره به معنای ابزاری برای استیفای حقوق ملت ندارد و اگر با توانمندسازی داخلی بتوان اثر تحریم را برطرف کرد، آنجاست که دشمن متوجه می‌شود که با ملتی قوی، آماده و مقاوم طرف است که تحریم اثری بر او ندارد، لذا آنگاه به هوس مذاکره برای تحمیل اراده‌اش نخواهد افتاد و ضمن برداشتن فشار، در شرایط برابر وارد عرصه مذاکره خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
خبر خوب برای والدین: راهی برای کاهش خطر اوتیسم و بیش‌فعالی پیدا شد!
4 نشانه پنهان فراموشی که از آن‌ها بی‌خبرید!
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید