×
سیاسی
شناسه خبر : 57443
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/09/24 ساعت 21:37
واکنش کاخ سفید به حملات سایبری اخیر چه خواهد بود؟

نورنیوز بررسی کرد؛

واکنش کاخ سفید به حملات سایبری اخیر چه خواهد بود؟

موضوع عملیات سایبری علیه ایالات متحده با توجه به اینکه آمریکا پیش از این در راهبرد امنیت ملی خود اعلام کرده بود که حمله سایبری را معادل حمله هسته‌ای تلقی و به آن واکنش متناسب نشان خواهد داد، بسیار حائز اهمیت است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: پس از انتشار برخی گزارش‌های رسانه‌ای در خصوص حمله سایبری به برخی نهادهای مالی در آمریکا، کاخ سفید دیروز یکشنبه ۱۳ دسامبر اعلام کرد به دلیل حملات سایبری به خزانه‌داری و وزارت بازرگانی از سوی یک دولت خارجی در حالت آماده باش قرار گرفته است.

یک هفته پیش از این نیز شرکت آمریکایی امنیت سایبری «فایرآی» اعتراف کرده بود که مورد هدف بسیار پیچیده‌ای قرار گرفته که با حمایت دولتی انجام شده بود. این شرکت گفته برنامه‌هایی در این شرکت به سرقت رفته که از آن‌ها برای سنجش سیستم‌های حفاظتی و امنیتی مشتری‌های این شرکت، از جمله مشتری‌های دولتی استفاده می‌شد.

خبرگزاری رویترز پس از انتشار این خبر بلافاصله پای یک دولت خارجی را وسط کشید و نوشت: گروهی تحت حمایت دولتی خارجی، اطلاعاتی را از وزارت خزانه‌داری و اداره اطلاعات و ارتباطات ملی به سرقت بردند.

پس از آن روزنامه واشنگتن پست در گزارشی این حمله سایبری را به هکرهای وابسته به سرویس اطلاعاتی روسیه (SWR) نسبت داد که با واکنش و تکذیب سفارت روسیه در واشنگتن مواجه شد. بنابر این گزارش، حملات سایبری ماه‌ها ادامه داشته و هنوز روشن نیست چه اطلاعاتی به سرقت رفته است.

از سویی؛ با توجه به امنیتی بودن موضوع، وزارت خزانه‌داری آمریکا هرگونه اظهار نظر را به شورای امنیت ملی واگذار کرد و «جان آلیوت» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز در این خصوص گفت: دولت از گزارش‌های مربوط به عملیات هکر‌ها مطلع است و تمام اقدام‌های لازم در این رابطه را انجام خواهد داد.

البته هنوز ابعاد این حملات سایبری دقیقا روشن نیست، اما ظاهرا هکرها به سیستم‌های رایانه‌ای وزارت خزانه‌داری آمریکا، وزارت بازرگانی و چند نهاد دیگر نفوذ کرده و اقداماتی را انجام داده‌اند.

با این وجود رئیس سابق آژانس امنیت سایبری و زیرساختی آمریکا که ترامپ او را اخراج کرد در توییتی نوشته است، حملات سایبری از این دست «غیرمعمول و از لحاظ ساختاری خارق‌العاده» بوده و زمان زیادی برده است.

موضوع عملیات سایبری علیه ایالات متحده با توجه به اینکه آمریکا پیش از این در راهبرد امنیت ملی خود اعلام کرده بود که حمله سایبری را معادل حمله هسته‌ای تلقی و به آن واکنش متناسب نشان خواهد داد، بسیار حائز اهمیت است.

اهمیت این موضوع زمانی دو چندان می‌شود که رسانه‌های آمریکایی عملا روسیه را به عنوان متهم اصلی این سلسله عملیات‌ها عنوان کرده‌اند و این بدین معناست که باید منتظر پاسخ کاخ سفید به کرملین بود.

فارغ از اینکه اساسا این اتهام‌زنی آن هم در سریع‌ترین زمان ممکن تا چه حد می‌تواند قرین به صحت باشد، آنچه مسلم است اینکه دولت آمریکا نمی‌خواهد این ضربه مهلک را ناشی از یک گروه غیر دولتی یا دولتی سطح پائین‌تر عنوان کند تا از این رهگذر بتواند تا حدودی ضربه‌پذیری خود را با توجه به قدرت سایبری روسیه توجیه کند.

نکته مهم دیگر اینکه؛ بر فرض اثبات نقش روسیه، نوع و سطح واکنش ایالات متحده به این سلسله عملیات‌ها چه خواهد بود؟ آیا ترامپ در واپسین روزهای این دولت دست به اقدام تلافی‌جویانه آن هم علیه دولتی که بنابر گزارش بازرس «رابرت مولر» در پرونده دخالت روسیه در انتخابات 2016، حامی او در آن انتخابات بوده خواهد زد؟

به هر حال به نظر می‌رسد طی روزهای آینده این موضوع به عنوان تیر خلاص به دولت ترامپ از سوی رسانه‌های هم‌سو با دموکرات‌ها همچنان در صدر اخبار و تحلیل‌ها باقی بماند به خصوص که رئیس جمهوری فعلی آمریکا هنوز نتوانسته خود را از اتهام هم‌دستی با کرملین در انتخابات قبلی مبرا کند.  


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
دیدار ماکرون با نخست‌وزیر ژاپن در توکیو
توزیع نهال‌ رایگان در پارک‌های جنگلی مازندران
اعمال اصلاحات اساسی در سیاستگذاری‌ ها،لازمه ‌حفظ کشور و نظام
جایگزین گواردیولا مشخص شد
تمجید وزیر فرهنگ از فیلم «نیم‌شب»
تولد بیش از 72 هزار نوزاد در 32 روز جنگ
پیشرفت 94درصدی فاز نخست جاده قزوین - الموت - تنکابن
نورنما | گریه خبرنگاران خارجی در حمله به اصفهان
ایران بر تنگه هرمز کنترل دارد
کلنگ ساخت مجدد مدرسه شجره طیبه، زده شد
بزرگترین افزایش قیمت بنزین آمریکا در 30 سال اخیر
فرمانده هوافضای سپاه خطاب به دشمنان: پناهگاه‌هایتان را آماده کنید
ریشه بحران، تجاوز آمریکا و اسرائیل است
رایزنی سفیر ایران در ترکیه با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال
آتش، دود و خسارت در مرکز صنایع نظامی رافائل
ادامه موج 89 عملیات وعده صادق 4/هدف قرار گرفتن نفتکش صهیونیستی/دود و آتش در رافائل
نامه آیت‌الله اعرافی به وزیر علوم در محکومیت حملات به زیرساخت‌های علمی
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به کشتیرانی خرمشهر و فرودگاه کاشان
آملی لاریجانی: اقتدار ایران امروز بیش از همیشه خودنمایی می‌کند
روسیه آماده میانجی‌گری میان آمریکا و ایران است
احتمال شکل‌گیری لیگ «تنگه هرمز» در فصل آینده
تلاش مصر برای پایان جنگ در خاورمیانه
نابودی 16 پهپاد ام‌کیو 9 در جنگ با ایران
جبران خسارت به حوزه‌ فرهنگ و هنرمندان در دستور کار است
متخصصان سلامت روان در طرح مشاوره تلفنی همکاری کنند
اهتزاز بزرگترین پرچم ایران در اجتماع مردم در روز جمهوری اسلامی
تهدیدات ترامپ فاقد اعتبار و صرفاً فضاسازی رسانه‌ای است
حمله موشکی باعث توقف تولید آلومینیوم در امارات شد
انفجار در شهرک محل سکونت نتانیاهو/گسترده ترین حمله موشکی ایران
تأکید معاون راهبردی رئیس‌جمهور بر مقاومت مردم و پایداری ساختار کشور
دست رد فرانسه به سینه ترامپ/ کار ناتو دخالت در تنگه هرمز نیست
هشدار سپاه فارس درباره خطر بمب‌های عمل‌نکرده در ارتفاعات شیراز
رسانه سعودی: ترامپ به ایران می‌بازد
نسبتاً سریع از جنگ با ایران کنار خواهیم کشید
تخلیه 7 بیمارستان و آسیب به 41 آمبولانس در جنگ رمضان
انسداد چالوس و ترافیک سنگین در محورهای شمالی
موضع ایران درباره شرایط پایان جنگ تغییر نکرده است
جنگ علیه ایران جنگ ما نیست و وارد آن نمی‌شویم
بازارهای جهانی زیر فشار تنش‌ها؛ جهش کم‌سابقه در قیمت انرژی و کالاهای اساسی
نورویدئو | پیامدهای واقعی جنگ زمینی علیه ایران
اطلاعیه سپاه ثارالله کرمان در پی شهادت چهار پاسدار وطن‌ در جبهه جنوب کشور
بزرگترین اختلال نفتی تاریخ در راه است
پیام اینفانتینو درباره حضور ایران در جام جهانی 2026
حمله سنگین موشکی ایران به اراضی اشغالی/ هدف قرار گرفتن بالگرد اسرائیلی از سوی مقاومت
پیکر شهید سیدعبدالرحیم موسوی در قم تشییع می‌شود
نگرانی تل‌آویو از پایان جنگ با ایران
بازگشت تیم ملی فوتبال به ایران
جزئیات آیـیـن تشییـع و تدفـیـن پیـکـر شهید تنگسیری در آبادان
اوج بازگشت مسافران از فردا؛ تهران و البرز پرترددترین استان‌ها
با شهادت دریابان تنگسیری، خللی در اقتدار ایران ایجاد نمی شود