×
فرهنگی
شناسه خبر : 57437
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/09/24 ساعت 17:58

تأکید رئیسی بر برخورد بدون اغماض با عوامل قاصر و مقصر در آب‌گرفتگی خوزستان

رئیس قوه قضاییه گفت: موضوع آب‌گرفتگی در استان خوزستان برای چندمین‌بار است که اتفاق می‌افتد و لازم است به صورت جدی موضوع پیگیری شود.

نورنیوز ـ گروه جامعه: آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه صبح امروز شورای عالی قوه قضائیه با تجلیل از شخصیت علمی و انقلابی مرحوم آیت الله یزدی در همراهی با امام و رهبری اظهار داشت: آیت الله یزدی در دوره ۱۰ ساله مدیریت دستگاه قضا، مخلصانه و دلسوزانه گام‌های ماندگاری برداشتند که قدردان زحمات ایشان هستیم.

رئیس قوه قضائیه، آیت‌الله یزدی را فقیهی پارسا و زمان شناس توصیف کرد که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به مبارزه با حکومت ستمشاهی به عنوان انکر المنکرات پرداخت و بعد از پیروزی انقلاب نیز با همه وجود از جمهوری اسلامی به عنوان اعرف معروفات حمایت کرد و هر جا لازم بود، با احساس مسئولیت و غیرت دینی و انقلابی وارد میدان می‌شد.

رئیسی با اشاره به شخصیت ساده زیست آیت‌الله یزدی اشاره و تصریح کرد: آیت‌الله یزدی بعد از ۹۰ سال زندگی شرافتمندانه و متعهدانه و با وجود مسئولیت‌های مختلف، اندوخته‌ای از دنیا نداشت و حتی تنها منزل مسکونی خود را وقف حوزه علمیه قم و کرد و حقیقتاً دلداده اسلام و خدمتگزار ملت و کشور بود.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فرا رسیدن «هفته پژوهش» از تحقیق و پژوهش به عنوان یکی از پایه‌های مهم تحول در نظام قضائی یاد کرد و گفت که در دوره تحول قضائی می‌توان بسیاری از مسائل حقوقی را با نگاهی نو شناخت و حل کرد.

رئیسی افزود: اگر یک قاضی در کنار صدور رأی به تبیین استدلال و مستندات آن رأی پرداخت و کار پژوهشی کرد، این اتفاق لازم است که مورد توجه و تقدیر مدیران دستگاه قضائی قرار بگیرد.

وی افزود: برخی از احکام به لحاظ قوت کار حقوقی و پژوهشی انجام گرفته، می‌تواند به عنوان موضوع یک رساله دکتری مورد توجه نخبگان حوزه و دانشگاه و محققان و دانشجویان علم حقوق قرار گرفته و الگویی برای همه همکاران دستگاه قضا باشد.

رئیس قوه قضائیه ایده پردازی و تدوین نظام مسائل برای رسیدن به راهکارهای جدید در حل مسائل قضائی را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: باید بررسی کنیم که با چه روش‌های نوینی می‌توان به پرونده‌های جنایی و دعاوی خانواده، دعاوی مالی و مباحث مربوط به اسناد و املاک رسیدگی کرد که هم به مبانی قرآنی و فقهی نزدیک بوده و هم کارآمدتر باشد.

رئیسی دقت در آمار و ارقام در فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی را نیز مورد تأکید قرار داد و با رد برخی آمار مطرح شده درباره ورودی پرونده‌های قضائی گفت: اینکه برخی رقم پرونده‌های ورودی به قوه قضائیه را ۱۷ میلیون پرونده عنوان کرده‌اند درست نیست و مجموع پرونده‌های وارده به شوراهای حل اختلاف و دادگستری‌ها حدود ۹ میلیون فقره است.

رئیس دستگاه قضا متذکر شد «آمار ۱۷ میلیونی پرونده‌های قضائی در واقع مربوط به فرایند رسیدگی به ۲ میلیون پرونده وارده به شوراهای حل اختلاف و ۷ ملیون پرونده مفتوح در دادگستری هاست که در یک چرخه از بازپرسی و محاکم تا دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار می‌گیرند».

رئیسی با بیان اینکه نتایج مطالعاتی حاصل از آمار نادرست، درست نخواهد بود، از محققان و پژوهشگران خواست که در آسیب شناسی مسائل اجتماعی و بررسی مسائل مربوط به جرم شناسی نیز به آمار دقیق مجرمین و بزه دیدگان توجه کنند؛ نه آمار نادرستی که بعضاً مطرح می‌شود.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با ابراز خرسندی از اعلام پیروزی مردم کشورهای مختلف منطقه بر عناصر تکفیری ساخته و پرداخته آمریکا و اروپا و رژیم صهیونیستی گفت که این پیروزی غرورآمیز، ثمره مجاهدت‌ها و خون پاک حاج قاسم سلیمانی و هزاران شهید جبهه مقاومت است.

رئیسی درس بزرگ پیروزی جبهه مقاومت بر تکفیری‌ها و عناصر تروریست داعش را «پیروزی گفتمان مقاومت» عنوان کرد و گفت: مقاومت راهبرد و سیاست قطعی جمهوری اسلامی در برابر آمریکا و اروپا و دشمنان است و هزینه ایستادگی کمتر از سازش و تسلیم خواهد بود.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: سخن روشن جمهوری اسلامی و پیام ملت بزرگ ما مقاومت و تأکید بر اهداف مقدس نظام اسلامی است و دشمن باید به جای تلاش برای دو قطبی سازی و ایجاد چندصدایی در ایران به تعهدات خود پایبند باشد و به تعهداتش عمل کند.

رئیس قوه قضائیه در واکنش به گزارش حجت الاسلام درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، با تشکر از حضور میدانی و سرکشی وی در استان خوزستان گفت: نفس حضور مسئولان در بین مردم در زمان مشکلاتشان موجب می‌شود مردم بدانند عده‌ای پیگیر مسائل آن‌ها هستند و همین امر موجب آرامش خاطر آن‌ها می‌شود.

رئیسی تأکید کرد: موضوع آب‌گرفتگی در استان خوزستان برای چندمین بار است که اتفاق می‌افتد و لازم است به صورت جدی موضوع پیگیری شود و اگر قصور، تقصیر و ترک فعل افرادی موجب بروز این شرایط شده، بدون هیچ گونه رودربایستی و اغماض برخورد شود.

رئیس دستگاه قضا به مدیران دستگاه‌های موظف در استان خوزستان هم هشدار داد که باید بدانند ملزم به اجرای توافقات و پیشنهادات ارائه شده برای حل مشکلات مردم هستند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زمان آزمون صلاحیت حرفه‌ای پرستاری مشخص شد+لینک سامانه
گفت‌وگوی تلفنی پوتین با بن‌سلمان و رئیس‌جمهور برزیل درباره اوکراین
واریز حقوق مردادماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی آغاز شد+جدول واریز
کشف 80 کیلوگرم مواد مخدر و دستگیری قاچاقچی سابقه‌دار در مشهد
شهادت ستاره سابق تیم ملی بسکتبال فلسطین در غزه
هشدارمدیرعامل شرکت ملی گاز نسبت به ناترازی گاز
جزییات حادثه دلخراش اتوبوس در هرات+فیلم و آمار فوتی ها
نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی پایه دهم اعلام شد+لینک سامانه
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 29 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
جزئیات کشف پرونده‌های طلاق صوری در تأمین اجتماعی
پرداخت معوقات مربوط به فروردین ماه مستمری‌بگیران به زودی آغاز می شود
ساعت کاری ادارات تا 15 شهریور تغییر نمی‌کند
ادای احترام پزشکیان به یادبود «سرباز وطن» در مینسک
اتهام نتانیاهو به ماکرون درباره دامن زدن به یهودستیزی
27 کشته در حمله تروریستی به نمازگران یک مسجد در شمال نیجریه
سازمان ملل خواستار ادامه مذاکرات فراگیر برای تحقق صلح در اوکراین شد
رتبه نخست دانشگاه‌های کشور به دانشگاه علوم پزشکی تهران رسید
پزشکیان: تهران و ایروان در مسیر تقویت دوستی و همکاری‌های راهبردی هستند
تلاویو روادید دیپلمات‌های استرالیایی را لغو کرد
پزشکیان وارد بلاروس شد + فیلم
کاهش جایگاه ایران در رتبه‌بندی سرعت اینترنت موبایل
شهادت و مجروح شدن چند کودک درانفجار مهمات عمل‌نکرده جنگ دوازده‌روزه/ حال مجروحان مساعد است
ایران، چین و روسیه خواستار پایان به‌موقع قطعنامه 2231 شدند
جدول لیگ برتر در پایان هفته اول
سفر پزشکیان به ارمنستان؛ از تجارت تا ثبات قفقاز
کاخ سفید: هیچ نیروی آمریکایی در اوکراین مستقر نخواهد شد
حذف یارانه 3 دهک جامعه تا پایان سال
کدام استان ها شنبه تعطیل هستند؟
چادرملو در دقیقه 90 به رستگاری رسید؛ فولاد با 10 نفر مقاومت کرد
نورویدیو | کودتای 28 مرداد و درس‌هایش
تاکسی هوایی در این 5 شهر راه‌اندازی شد + جزئیات
خانواده‌های اسرای صهیونیست مدعی شدند: نتانیاهو حقیقت را پنهان می‌کند
مرگبارترین سال امدادگران خارجی؛ نیمی از امدادگران در غزه کشته شدند
شروع شهریور ماه با وضعیت قرمز اشعه فرابنفش و افزایش دما
ثبت رکورد ورود 1.6 میلیون زائر و مسافر به خراسان رضوی در چهار روز اخیر
افتخارآفرینی مهدی یوسفی در کشتی آزاد جوانان جهان
حضور طارمی در تمرین تیم زیر 23 سال اینتر
ضرورت ارتقاء وضعیت شبکه و ارتباطات کشور
جریمه نانوایان متخلف تا 10 برابر افزایش می‌یابد
فوران شدید آتشفشان اتنا در سیسیل مردم را به وحشت انداخت + فیلم
معاون شهردار: قبور منافقین در بهشت زهرا به پارکینگ تبدیل خواهد شد
ماکرون در اظهاراتی هشدارآمیز، پوتین را تهدید کرد
گزارش تصویری | سفر رئیس جمهور به ارمنستان
ایهود باراک اعلام کرد: نتانیاهو در میانه یک بحران واقعی قرار دارد
مخالفت نتانیاهو با طرح پیشنهادی آتش‌بس غزه
پلیس: پذیرش اتباع غیرمجاز متوقف شد
اکونومیست: زلنسکی از مرحله‌ای دیگر از نمایش ترامپ بدون آسیب گذشت
گسترش همکاری‌های حمل و نقلی ایران و ارمنستان با راه‌اندازی خط آهن جلفا – دریای سیاه
ترامپ: صلح بین اوکراین و روسیه مرا به بهشت می‌برد + فیلم
سه امتیاز شیرین با طعم انتقام
X
آگهی تبلیغاتی