×
سیاسی
شناسه خبر : 57303
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/09/19 ساعت 18:05
اولین اثرات قانون اخیر مجلس برای لغو تحریم‌ها

نورنیوز بررسی کرد؛

اولین اثرات قانون اخیر مجلس برای لغو تحریم‌ها

قانون‌گذاری در نظام‌های دموکراتیک ابزار بسیار قدرتمندی است که می‌تواند در بزنگاه‌های مهم پشتیبان دولت‌ها در تحمیل اراده ملت به بیگانگان باشد، چنانچه آمریکایی‌ها نیز در روند مذاکرات هسته‌ای هر جا نیاز بود پای کنگره را به میان کشیده و با این اهرم نظرات خود را اعمال می‌کردند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی با عنوان «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران» که حاشیه‌های زیادی برای آن ایجاد شد چنانچه کارشناسان سیاسی پیش‌بینی می‌کردند از همین ابتدا اثرات مثبت خود را در فرآیند احقاق حقوق ملت نشان داد.

در همین خصوص؛ روز گذشته مشاور امنیت ‌ملی «جو بایدن» در دولت آینده ایالات متحده در یک چرخش جالب توجه نسبت به مواضع دو هفته پیش دموکرات‌ها در قبال ایران گفته است: به برجام برمی‌گردیم و تحریم‌ها را برمی‌داریم تا ایران هم برگردد و بعد مذاکره جدید می‌کنیم.

«جیک سالیوان» تاکید کرده؛ دولت آینده آمریکا می‌خواهد با بازگشت به برجام، ایران را به پای‌بندی به این توافق واداشته و برنامه هسته‌ای ایران را کنترل کند. الان اوضاع خطرناکی است، آن‌ها اورانیوم بیش‌تری غنی کرده‌اند و ما  از برجام خارج شدیم و تنها هستیم.

او افزوده است: آمریکا به توافق پنج‌سال پیش احترام می‌گذارد؛ یعنی لغو تحریم‌های میلیارد دلاری برای تهران،شدنی است و این زمینه مذاکرات بعدی درباره مسائل گسترده‌تر را فراهم می‌کند.

این ادبیات سالیوان حتی اگر به سیاق دیگر رفتارهای دموکرات‌ها تنها به حرف محدود شود، اما شاهد مثال روشنی بر این قاعده کلی در نظام بین‌الملل است که هر جا بر مواضع و منافع ایستادگی شود، طرف مقابل چاره‌ای جز عقب‌نشینی نخواهد داشت.

در مورد اخیر نیز چنانچه واضح می‌نمود، این مصوبه مواضع کشور را برای رسیدن به منافع برجام به ویژه رفع تحریم‌ها محکم‌تر خواهد کرد و می‌تواند به ابزاری قدرت‌مند برای فشار بر طرف مقابل تبدیل شده و آنها را وادار کند که تعهداتشان را انجام دهند.

توجه به این نکته ضروری است که تیم بایدن با توجه به توصیه‌های اتاق فکرهای خود بنا نداشت راهبرد «فشار حداکثری» را متوقف کند و تنها با برخی تغییرات جزیی و فریب‌کارانه می‌خواست همان مسیر را ادامه دهد اما این اظهارنظرهای جدید طی چند روز گذشته نشان داد که تقویت مواضع کشور در قبال زیاده‌خواهی و قانون‌گریزی طرف مقابل در همین ابتدای کار تا چه حد توانسته است مثمر ثمر واقع شود.

در این میان البته؛ بازوی رسانه‌ای غربی‌ها با تمرکز بر اظهارنظرهای موافقین و مخالفین این قانون در داخل، تمام تلاش خود را برای ایجاد و القای دو دستگی در داخل کشور به کار بسته تا شاید به هر شکل ممکن بتواند با ایجاد دوقطبی در کشور اثرات تقویت مواضع کشور در برابر غربی‌ها را به حداقل برساند.

نهاد قانون‌گذاری در نظام‌های دموکراتیک اما؛ ابزار بسیار قدرت‌مندی است که می‌تواند در بزنگاه‌های مهم پشتیبان دولت‌ها در تحمیل اراده ملت به بیگانگان باشد، چنانچه آمریکایی‌ها نیز در روند مذاکرات هسته‌ای هر جا نیاز بود پای کنگره را به میان کشیده و با این اهرم نظرات خود را اعمال می‌کردند.

تداوم این مسیر نیازمند توجه همه طرف‌های داخلی به ضرورت افزایش وحدت و انسجام ملی و پشتیبانی از چارچوب‌های قانونی و راهبردهای اصولی کشور در حوزه سیاست خارجی است.

اگرچه بیان نظرات موافق و مخالف از سوی دلسوزان نظام به افزایش تضارب آراء و پخته‌تر شدن برنامه‌های مبتنی بر قانون در حوزه‌های مختلف کمک خواهد کرد اما حفظ هوشیاری برای فراهم نکردن زمینه سوء استفاده دشمن از اختلاف نظرهای داخلی الزامی است که تخطی از آن می‌تواند توان کشور برای دستیابی به حقوق حقه خود را با چالش‌های غیرقابل پیش‌بینی مواجه سازد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
توپ برجام در زمین آمریکا؛ بایدن بازی را پیچیده‌تر نکند!
دوشنبه 1399/11/13 ساعت 18:47
نورنیوز بررسی کرد؛
توپ برجام در زمین آمریکا؛ بایدن بازی را پیچیده‌تر نکند!
اروپایی‌ها با طرح مباحث مضحکی مانند لزوم حضور کشورهایی چون رژیم سعودی در فرآیند بازیابی برجام یا اضافه شدن موضوعات موشکی و منطقه‌ای به اصل توافق، در حال ایجاد یک فضای انحرافی و پوشیده در غباری به نفع آمریکا هستند تا اصل ماجرا یعنی «خروج آمریکا از برجام»، «عدم لغو تحریم‌ها» و «بی‌تعهدی اروپا» در روند اجرای توافق را به حاشیه برده و جای بده‌کار و طلب‌کار را عوض کنند.
رونمایی از تاکتیک برجامی بایدن در مواجهه با ایران
چهارشنبه 1399/09/26 ساعت 15:55
نورنیوز بررسی کرد؛
رونمایی از تاکتیک برجامی بایدن در مواجهه با ایران
یادداشت نویس نیویورک تایمز در حالی از پیش‌شرط بایدن برای بازگشت به برجام سخن گفته و تصمیم ایران به افزایش سطح تولید اورانیوم غنی شده را نقض برجام عنوان کرده، که اولا طرف نقض کننده برجام دولت آمریکاست و برای بازگشتش به این توافق نمی‌تواند پیش شرط بگذارد و ثانیا اقدامات کاهش تعهد ایران نه تنها نقض برجام نبوده که منطبق با مفاد بند 36 این توافق است.
نظرات

آخرین اخبار
برنامه قطعی برق کرمان امروز شنبه 24 مرداد + لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز شنبه 24 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
چند دقیقه آفتاب گرفتن در روز مفید است؟ | فواید و خطرات نور خورشید
هوش مصنوعی پزشک نیست؛ هشدار سازمان غذا و دارو درباره خطاهای دارویی
هشدار سازمان غذا و دارو؛ 8 کرم آبرسان و مرطوب‌کننده غیرمجاز اعلام شد
راز مغزهای مقاوم در 90 سالگی؛ ژن‌ها چه نقشی در زوال عقل دارند؟
اثربخشی بیشتر داروها با فناوری نانویی
ضرورت توجه به علائم هشداردهنده آب سیاه مادرزادی
کاهش شدید تردد در تنگه هرمز؛ مسیر حیاتی نفت همچنان محدود است
روش جدید اندازه‌گیری کلسترول بدون نیاز به آزمایش خون
هشدار زرد دریایی مازندران؛ شنا و فعالیت‌های دریایی در خزر ممنوع
جزئیات حمله موشکی سنگین یمن به بندر المخاء
استقلال خوزستان صفر - آلومینیوم اراک 2؛ شروع رویایی پیروز قربانی
ابومحمد جولانی، بمب ساعتی یا متحد ناخواسته اسرائیل است؟
برنامه قطعی برق کرمان شنبه 24 مرداد + لینک
خروج نیروهای خارجی؛ شرط تحویل سلاح گروه‌های مقاومت عراق
صالحی: قدردانی شیخ نعیم قاسم از نقش ایران، نشان‌دهنده هماهنگی دیپلماسی و مقاومت است
تبریک انصارالله یمن به مناسبت بیستمین سالگرد پیروزی جنگ 33 روزه
پزشکیان: دختران وزنه‌بردار ایران یک «اولین» ارزشمند را به نام خود ثبت کردند
گل‌گهر 1 - نساجی صفر؛ شروع شیرین رحمتی در سیرجان
جدول لیگ برتر فوتبال بعد از هفته اول / استقلال بالاتر از تراکتور و سپاهان
حضور فعال ایران در نشست مجازی وزرای ورزش بریکس 2026
سپاهان 2 - چادرملو صفر؛ استارت سه‌امتیازی طلایی‌پوشان در لیگ+ فیلم خلاصه بازی
درآوردن موفقیت‌آمیز سوزن از روده کودک 10 ساله در رشت
افشای پیوند ترامپ و علوم غریبه!
استقلال 4 - 0 مس شهر بابک/ شروع طوفانی و صدرنشینی آبی ها در لیگ برتر+ فیلم خلاصه بازی
خیبر 1 - فجرسپاسی 1؛ فرار خرم‌آبادی‌ها از شکست
تراکتور 2 - پیکان صفر؛ شروع کم‌نقص با درخشش مغانلو + فیلم گل های تراکتور
فرانسه خواستار توقف اشغالگری و پیگرد شهرک‌نشینان متجاوز صهیونیستی شد
حمله موشکی یمن به مواضع مزدوران عربستان در بندر المخا + فیلم
درخشش بنیامین فرجی در مسابقات جوانان؛ شکست قاطع نماینده فرانسه
جدول قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 24 مرداد ماه اعلام شد
یک خبر مهم برای پیشکسوتان پرسپولیس
عکس های برتر سال 2026 با موضوع اقیانوس ها
جزئیات سفر کوشنر و ملادنوف به اسرائیل و مصر درباره غزه
ضربه‌ پلیس به قاچاق دارو؛ دستگیری 2 راننده متهم
عملیات خنثی‌سازی مهمات در کنارک
قالیباف: بین امام شهید و رهبر معظم انقلاب هیچ فرقی نیست؛ حکم، حکم ولایت است
«نه» حزب‌الله به دیکته‌های اسرائیلی مورد پذیرش دولت لبنان
خلاصه و نتیجه بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
پرواز قشم به تهران، مشهد و اصفهان چه زمانی برقرار می‌شود؟
تحول در مدیریت ترافیک تهران؛ از رفع تأخیر جرائم تا ساماندهی موتورسیکلت‌ها
خلاصه و نتیجه بازی تراکتور و پیکان امروز جمعه 23 مرداد در لیگ برتر ایران+ فیلم
پخش زنده بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
نتانیاهو در آستانه انتخابات؛ «بی‌بی» باید کنار برود!
ترکیب استقلال مقابل مس شهر بابک اعلام شد؛ بازگشت آبی‌ها به شهر قدس پس از 168 روز
وزیر خارجه طالبان: نیازی به مذاکره با مخالفان سیاسی و مسلح نیست
نقشه ترامپ برای تعلیق ممنوعیت ساخت سالن رقص در کاخ سفید
آخرین وضعیت آلودگی نفتی در سواحل قشم
بسته‌های پیشنهادی جدید دولت برای تامین مسکن کم درآمدها