×
سیاسی
شناسه خبر : 57258
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/09/18 ساعت 18:35
اروپای فریب‌کار دوباره ایفاگر نقش پلیس بد شد!

نورنیوز بررسی کرد؛

اروپای فریب‌کار دوباره ایفاگر نقش پلیس بد شد!

به نظر می‌رسد اروپا و آمریکا با تداوم این بازی در مقاطع بعدی به دنبال امتیازگیری در موضوعات منطقه‌ای و موشکی از ایران هستند و اظهارنظرهای اخیر مقامات آنها به ویژه «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان نیز این در همین راستا ارزیابی می‌شود.

نورنیوز ـ سرویس سیاسی: دیروز دوشنبه تروئیکای اروپایی به تصمیم برجامی ایران واکنش نشان داده و در بیانیه‌ای مشترک نسبت به تصمیم کشورمان برای نصب سانتریفیوژهای جدید در تاسیسات غنی‌سازی نطنز، ابراز نگرانی کردند.

سه کشور فرانسه، انگلیس و آلمان با ادعای اینکه تصمیم ایران برای نصب سانتریفیوژهای جدید در نطنز، نقض توافق هسته‌ای است، گفتند: «اگر ایران درباره حفظ فضای دیپلماسی جدی است، باید از توافق تبعیت کند.»

سه کشور اروپایی همچنین مدعی شدند: «اطلاعیه اخیر ایران به آژانس اتمی درباره تصمیم نصب سه آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته در تاسیسات غنی‌سازی نطنز، مخالف برجام و بسیار نگران‌کننده است.»

در ادامه این بیانیه مداخله‌جویانه و در واکنش به قانون مجلس شورای اسلامی در خصوص «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران» آمده است: «اجرای این قانون با برجام و تعهدات گسترده‌تر هسته‌ای ایران همخوانی ندارد و اگر ایران درباره حفظ فضای دیپلماسی جدی است، نباید چنین گام‌هایی را اجرا کند.»

این در حالی است که قانون مصوب مجلس نه تنها نقض برجام نیست بلکه پافشاری بر احقاق حقوق ایران در برجام به ویژه بند ۳۶ آن است که بر توقف بخشی یا همه تعهدات ایران در صورت عدم اجرای تعهدات طرف مقابل تاکید کرده است.

نکته جالب توجه در این بیانیه؛ ادعای فریب‌کارانه این سه کشور در «تلاش خستگی ناپذیر» برای حفظ برجام است، این در حالی است که آنها نه تنها پس از خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام که پیش از آن هم هیچ گام مثبت و موثری برای حفظ این توافق انجام ندادند.

در همین راستا پنج روز پیش، «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی توئیتری خطاب به غربی‌ها نوشت:‌ «به تعهداتتان در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل پایبند باشید و نقض برجام را متوقف کنید.»

ظریف همچنین پنجش‌شنبه گذشته در نشست مجازی «گفت‌وگوهای مدیترانه‌ای» در خصوص وضعیت شیوع کرونا در جمهوری‌ اسلامی ایران تصریح کرد: «آیا غرب آمادگی دارد اقدامات شرورانه خود را در منطقه متوقف کند؟ هر وقت آمادگی پیدا کردند آن وقت می‌توانند درباره چیزهای دیگر وارد گفت‌وگو شوند. تا زمانی که چنین چیزهایی را کنار نگذاشته‌اند، خفه شوند.»

این بیانیه در حالی صادر شده است که اروپا در جریان مذاکرات هسته‌ای نقش پلیس بد را علیه ایران بازی می‌کرد، بعد در دوره ترامپ، وقتی به تعهداتش در برجام عمل نکرد ترامپ (پلیس بد) را بهانه قرار داد و باز امروز که قرار است دموکرات‌ها در کاخ سفید مستقر شده و ظاهرا مشی متفاوتی را نسبت به ترامپ دنبال کنند، دوباره اروپا ایفاگر نقش پلیس بد شده است!

این رویکرد نشان می‌دهد که اساسا اراده‌ای برای اجرای تعهدات برجامی از سوی اروپا و آمریکا وجود ندارد و بازی ۷ سال گذشته همچنان ادامه خواهد داشت.

بر این اساس؛ به نظر می‌رسد اروپا و آمریکا با تداوم این بازی در مقاطع بعدی به دنبال امتیازگیری در موضوعات منطقه‌ای و موشکی از ایران هستند و اظهارنظرهای اخیر مقامات آنها به ویژه «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان نیز این در همین راستا ارزیابی می‌شود.

در هر صورت؛ ایران اثبات کرده که با وجود اعمال سخت‌ترین و پیچیده‌ترین تحریم‌های تاریخ برای زمین‌گیر کردن و فروپاشی اقتصادش توانسته به مسیر خودش ادامه بدهد و مدعیان را ناکام بگذارد، پس دلیلی وجود ندارد که از موضع اقتدار برای احقاق حقوق تضییع شده مردمش عمل نکند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کشف بی‌سابقه کاوشگر پارکر/خورشید چگونه مواد خود را بازیافت می‌کند؟
سفر 40 دقیقه‌ای به‌جای 6 ساعت با تونل جدید جهانی
افزایش 15 درصدی ظرفیت باتری سدیم‌یونی با یک تغییر شیمیایی هوشمندانه
ماجرای عجیب مردی که با خوردن یک همبرگر ساده مُرد!
5 تکنیک کاربردی برای مقابله با استرس در زندگی روزمره
حماس بدون اکسیژن هم زنده می ماند
تانک‌های آبرامز استرالیا در راه اوکراین
اعتراف ترامپ به نارضایتی‌های اقتصادی مردم آمریکا
حماس: طرح ساخت شهرک‌ جدید در شرق قدس، در چارچوب پروژه الحاق است
حضور مقامات اروپایی در گفت‌وگوهای نمایندگان آمریکا و اوکراین
بیانیه دفتر نتانیاهو درباره نشست الناقوره
دیدار نفت و گاز گچساران - پیکان به تعویق افتاد
رکورد تقاضای ثبت نام در ایران خودرو شکست!/فردا آخرین مهلت ثبت نام
هشدار درباره یخ‌زدگی کنتورهای آب
هشدار بغداد و رم درباره تبعات هرگونه تنش جدید علیه ایران
سفیر آمریکا: درباره غزه و ایران اختلافی با اسرائیل نداریم
کاهش بیش از 50 درصدی ابتلا به آنفلوانزا در کرمانشاه
نخست‌وزیر مصر: اسرائیل باید فوری و بدون قیدوشرط از خاک لبنان خارج شود
فرد توهین‌کننده به رئیس‌جمهور شهید احضار شد
حمله توپخانه‌ای به مدرسه محل اسکان آوارگان فلسطینی
کدام مدارس شنبه 29 آذرماه تعطیل هستند؟/نام استانهایی که کار ادارات با تاخیر آغاز می شود
بیانیه سفارت آمریکا در لبنان درباره نشست کمیته ناظر بر آتش‌بس
عکس های منتخب ایران، جمعه 28 آذر 1404
مدودف: اجلاس اتحادیه اروپا «نشست دزدها» است
ربیعی: 37 درصد جوانان در سن کار، نه شاغلند و نه محصل
رشد بیت‌کوین و اتریوم در معاملات امروز
حماس: نشست میامی باید به اجرای کامل آتش بس منجر شود
تکرار ادعاهای بی‌اساس آمریکا علیه ونزوئلا
اوکراین: به نفت‌کش روسیه در آب‌های مدیترانه حمله کردیم
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ موج بعدی بارش‌ها از راه می‌رسد/افزایش شمار جانباختگان به 7 نفر
واکنش چین به فروش تسلیحات آمریکا به تایوان
بهانه جدید تل‌آویو برای اعزام نیرو به کرانه باختری
طالبان: هرگونه تجاوز به افغانستان با پاسخ قاطع روبه‌رو می‌شود
عضو دفتر پزشکیان: نقد گذشته لازم است اما به شرط ادب
دستگیری مرد متجاوز به 35 زن در لباس تعمیرکار
تحریم‌های جدید لندن در پرونده خشونت‌های سوریه
جان‌ باختن کودک 6 ساله در سیلاب روستای مهرگی سیریک
الحکیم: عراق نه میدان جنگ دیگران خواهد بود و نه خط تماس به نیابت از دیگران
روایت‌هایی از دیدار سیاسیون با رئیس‌جمهوری
آغاز پرداخت حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی+جزییات
بیانیه تند باشگاه پرسپولیس/ آنچه در تبریز رخ داد، عبور از مرز انسانیت و عقده‌گشایی بود
تجمع میلیونی در صنعا در حمایت از قرآن کریم و فلسطین
پیروزی چهارگله پرسپولیس در بازی تدارکاتی مقابل عقاب
روسیه بشار اسد را به سوریه تحویل نمی‌دهد
«بهار شیراز» اول زمستان به تلویزیون می‌آید
بازدهی هفتگی؛ چرخش سرمایه ها به کدام سمت؟
یورش اشغالگران به نمازگزاران در مسجد الاقصی
افتتاح نخستین فروشگاه مشترک همراه اول و دیجی‌کالا در قلب بازار دیجیتال تهران
بازی لیگ برتر فوتسال برای دومین بار لغو شد
آغاز پرداخت حقوق آذر ماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی
X
آگهی تبلیغاتی