×
سیاسی
شناسه خبر : 57230
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/09/17 ساعت 17:24
چرا آژانس خانه امن جاسوسان شده است؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا آژانس خانه امن جاسوسان شده است؟

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قبل از هرگونه ادعای طلبکارانه جدید ابتدا باید درباره چرایی درز اطلاعات محرمانه ایران به رسانه‌های معلوم‌الحال غربی و نیز جاسوسی و خراب‌کاری بازرسانش توضیح دهد و برای جلوگیری از تنزل جایگاهش به یک آلت دست رژیم‌های زورگو، خانه امنی که برای جاسوسان ایجاد کرده است را خراب کند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: روز جمعه خبرگزاری رویترز با دسترسی به گزارشی محرمانه که تنها در اختیار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار داشت، خبری منتشر کرد مبنی بر اینکه؛ ایران به اطلاع نهاد دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل رسانده که قصد نصب ۳ آبشار دیگر از سانتریفیوژهای پیشرفته IR-2m در تأسیسات غنی‌سازی نطنز را دارد.

این موضوع با واکنش «کاظم غریب‌آبادی» سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین مواجه شد و او اعلام کرد: آژانس نباید جزئیات غیرضروری را که مرتبط با راستی‌آزمایی‌های تعهدات ایران است در گزارشات خود منعکس کند، چون این گزارشات در اختیار کشورها قرار می‌گیرد و بعد هم از طریق شورای حکام به صورت علنی منتشر می‌شود و دوم باید درباره نظام اطلاع‌رسانی این گزارش‌های محرمانه یک مکانیسم بسیار دقیق طراحی شود زیرا گزارشاتی که تنها باید در دسترس کشورهای عضو باشد، به رسانه‌ها درز می‌کند.

غریب‌آبادی تصریح کرد: برای ما مهم نیست چه کسی این اطلاعات را در اختیار رسانه‌ها قرار می‌دهد ولی مسؤولیت آن با آژانس است. اگر مکانیسم سایت داخلی آن مشکل دارد باید مکانیسم را درست کند تا بتواند محرمانگی این اطلاعات را حفظ کند.

هم داستانی مثلث «رسانه‌های جریان اصلی غرب»، «سرویس‌های جاسوسی» و «برخی نهادهای بین‌المللی» در زیر پا گذاشتن اولین اصول اخلاقی، حقیقتی تلخ است که سال‌ها است به عنوان یک پیش‌فرض در جنگلی به نام نظام بین‌الملل چهره زشت خود را نشان می‌دهد.

این اقدام غیر اخلاقی در حالی اتفاق می‌افتد که هیچ‌کس به اندازه آژانس به صداقت و تعهد کامل ایران به پروتکل‌های مصوب آگاه نیست و به این موضوع در گزارش‌های متعدد خود دست کم پس از توافق برجام اذعان کرده است.  

علاوه بر این؛ ایران تنها کشوری است که بیشترین حجم بازرسی‌ها را داشته و بیش از دیگران موارد پیش‌دستانه‌ای را با هدف اثبات حسن نیت خود پذیرفته است. در مقابل اما، آژانس به ویژه در دوره مدیریت «رافائل گروسی» بیشترین رفتار سیاسی و غیر اصولی را با ایران داشته است تا جایی که حتی حاضر به محکومیت ترور دانشمند هسته‌ای کشورمان شهید «محسن فخری‌زاده» به طور شفاف نشد.

این در حالی است که اسناد و مدارک متعددی مبنی بر جاسوسی بازرسان آژانس برای سرویس‌های اطلاعاتی معاند جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و ضربات زیادی از این ناحیه متوجه روند صلح‌آمیز هسته‌ای در کشورمان شده است.

جالب‌تر اینکه؛ با وجود روشن بودن نقش دو سرویس جاسوسی سیا و موساد در ترورهای هسته‌ای در ایران از سال 1388 تاکنون، این آژانس که مطابق با اساس‌نامه خود باید بی‌طرفی و دوری از رفتارهای سیاسی را سرلوحه کار قرار دهد، همچنان تحت فشار واشینگتن و تل‌آویو و بر اساس اسناد ادعایی این دو رژیم تروریست برای ایران مسئله‌سازی می‌کند.

با این تفاسیر؛ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قبل از هرگونه ادعای طلبکارانه جدید ابتدا باید درباره چرایی درز اطلاعات محرمانه ایران به رسانه‌های معلوم‌الحال غربی و نیز جاسوسی و خراب‌کاری بازرسانش توضیح دهد و برای جلوگیری از تنزل جایگاهش به یک آلت دست رژیم‌های زورگو، خانه امنی که برای جاسوسان ایجاد کرده است را خراب کند.   


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ناراحتی هگست از تماس مستقیم وزیر نیروی دریایی با ترامپ
راهکارهای کاهش تحلیل رفتن عضلات در سنین بالا
زیاده خواهی های وزارت دارایی رژیم صهیونیستی
اعتراض مکزیک به فعالیت مخفیانه دو مامور سیا
دریانوردی در تنگه هرمز باید آزاد شود
آتش‌سوزی در ناوشکن آمریکایی «زوموالت»؛ 3 ملوان زخمی شدند
اعتراض ایران درباره سوء استفاده آمریکا از خاک و آسمان 5 کشور
درخواست دوباره آلمان از ایران برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد
گزارش رسانه‌های آمریکایی از اختلاف آماری پنتاگون در تلفات جنگ با ایران
ایروانی: آمریکا و اسرائیل مسئول حملات به زیرساخت‌های فضایی ایران‌اند
عطسه‌های بهاری؛ آلرژی فصلی یا سرماخوردگی؟
حمله ضدانقلاب به تجمع حامیان ایران در لندن
سنای آمریکا برای پنجمین بار تلاش دموکرات ها را ناکام گذاشت
مخالفت عربستان با پروژه رژیم صهیونیستی برای مسیر جایگزین تنگه هرمز
وزیر نیروی دریایی آمریکا از دولت ترامپ استعفا داد
ادعای ترامپ درباره مذاکرات با ایران؛ هیچ جدول زمانی مشخصی وجود ندارد
آیت‌الله جوادی آملی: حضور مردم در صحنه جلوه‌ای از آیات الهی است
پیروزی بارسلونا در شبی تلخ برای یامال و پرتنش برای هواداران
دو سرباز نیروی هوایی اسرائیل به جاسوسی برای ایران متهم شدند
بایرن در فینال جام حذفی؛ شاگردان کمپانی در مسیر سه‌گانه
بازگشت مقتدرانه سیتی؛ گواردیولا صدر جدول را از آرسنال گرفت
توقف 10 دقیقه‌ای بازی بارسلونا برای نجات جان یک هوادار
شهادت خبرنگار روزنامه «الاخبار» لبنان در حمله هوایی به جنوب این کشور
رئیس فدراسیون فوتبال: هنوز درباره سهمیه‌های AFC تصمیمی نگرفته‌ایم
آمریکا از شهروندانش خواست لبنان را ترک کنند
پنجمین تلاش سنای آمریکا برای محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ
چهار دیدار تدارکاتی تیم ملی در اردو‌ی ترکیه قطعی شد
فاصله‌گیری برخی متحدان اروپایی از واشنگتن در پرونده ایران
تیم محمد بنا قهرمان اروپا شد
احتمال افزایش 15 تا 20 درصدی نرخ بلیت هواپیما در آمریکا
چه میزان شغل در معرض خطر ورشکستگی‌ قرار دارد؟
حزب الله 4 پهپاد شناسایی رژیم اسرائیل را منهدم کرد
هت‌تریک کومان و جشن پنج‌گله النصر؛ صعود مقتدرانه به فینال آسیا
برد دراماتیک الچه مقابل اتلتیکومادرید
مهدی فرید چگونه جذب شد و چه اطلاعاتی منتقل کرد؟
لیلاز پاسخ می دهد؛ آیا ایران با محاصره دریایی متضرر می شود؟
معاون دفتر پزشکیان: اینترنت طبقاتی یا پرو با نظرات رئیس‌جمهور در تضاد است
تاکید عراقچی بر ضرورت اتخاذ موضع قاطع کشورها در محکومیت تجاوز به ایران
صدها شهرک‌نشین به مسجد الاقصی یورش بردند
دریافت عوارض از کشتی‌های عبوری از تنگه مالاکا برنامه جدید اندونزی
سرمربی چلسی برکنار شد
رژیم اسرائیل به دنبال ایجاد شهرک صهیونیست‌نشین در جنوب سوریه
چند بشکه نفت ایران از خلیج فارس خارج شد؟
هشدار امنیتی در کاخ سفید اعلام شد
آیا موضوع هسته‌ای جزو راهبردهای تیم مذاکره‌کننده ایرانی بود؟
سومالی: عبور کشتی‌های اسرائیلی از باب المندب ممنوع است
سی‌بی‌اس گزارش داد: توان نظامی ایران بیش از چیزی است که ترامپ می‌گوید
پزشکیان: بدعهدی، محاصره و تهدید مانع اصلی مذاکره واقعی است‌
پس از یک دوره توقف؛ صدور مجوز کنسرت‌ها ازسرگرفته شد
دیپلماسی خشن ترامپ مانع به نتیجه رسیدن مذاکرات اسلام آباد است