نورنیوز ـ گروه بین الملل: اوضاع و شرایط سیاسی در سرزمینهای اشغالی به دلایل متعدد از جمله بحران گسترده و عمیق اقتصادی و معیشتی، موضوع تبعیض نژادی، فساد گسترده دولت حاکم، ناکارآمدی در مدیریت بحران کرونا، درگیریهای ادامهدار و شدید سیاسی میان جریانهای مختلف و... ماههاست که به هم ریخته است.
روز چهارشنبه هفته گذشته نیز پارلمان رژیم صهیونیستی با ۶۱ رأی موافق در مقابل ۵۴ رأی مخالف، منحل شد تا برای چهارمین بار در کمتر از دو سال اخیر، در سرزمینهای اشغالی انتخابات برگزار شود.
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و «یوسی کوهن» رئیس موساد از سوی جریانهای اعتراضی مسبب اصلی این شرایط قلمداد میشوند.
این شرایط به هم ریخته و شکاف سیاسی ـ اجتماعی در سرزمینهای اشغالی در حالی است که نتانیاهو ماههاست برای فرار به جلو تلاش میکند با درگیر کردن رژیم در پروژههای امنیتی دیگر جریانهای سیاسی و شهروندان را مجاب کند که کسی جز او نمیتواند بر این شرایط غلبه کند.
جنجالها و دروغپردازیها در فضای داخلی و بینالمللی علیه جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت از یک سو و تحرکاتی چون ترور شهید فخریزاده از سوی دیگر، نمونههایی از این دست است که نتانیاهو با انجام آنها سعی کرده فضا را امنیتی نشان داده و از کنارهگیری از قدرت و به تبع آن پاسخگویی درباره مفاسدش طفره برود.
در ماجرای تلخ ترور دانشمند هستهای کشورمان ماجرا آنقدر بالا گرفت که بعد از موج محکومیت بینالمللی، برخی جناحهای سیاسی و روزنامههای اسرائیلی مانند هاآرتص در این خصوص به نتانیاهو حمله کرده و او را مسبب این شرایط دانستند.
جوسازیهای موساد در این خصوص مانند آنچه در مورد قتل چند شهروند اسرائیلی طی هفته گذشته رخ داد نیز بیش از آنکه بهرهای از حقیقت برده باشد، تلاش برای پنهان کردن عمق شکاف سیاسی ـ اجتماعی در داخل سرزمینهای اشغالی است که نتانیاهو و کوهن متهمان ردیف اول آن هستند.
ناتوانی موساد در این پنهانسازی در حدی بوده که حتی دختر یوسی کوهن ماه مارس گذشته پرچم سیاه یکی از گروههای مخالف نتانیاهو را به صفحه شخصی خود در فیسبوک اضافه کرده و 4 اکتبر نیز پس از گسترش دامنه اعتراضات، شعار معترضین را در صفحه کاربری خود منتشر کرد.
نورنیوز