×
سیاسی
شناسه خبر : 57036
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/09/10 ساعت 18:10
غریب‌آبادی: مدعیان حقوق بشر و سازمان‌های بین‌المللی باید باید پاسخگو باشند

غریب‌آبادی: مدعیان حقوق بشر و سازمان‌های بین‌المللی باید باید پاسخگو باشند

سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین، با ارسال نامه ای به مدیرکل دفتر سازمان ملل در وین و مدیر اجرایی دفتر مقابله با جرم و موادمخدر ملل متحد، ضمن محکومیت شدید ترور شهید فخری زاده، خواهان محکومیت این اقدام تروریستی و غیر انسانی از سوی وی گردید.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین، با ارسال نامه ای به مدیرکل دفتر سازمان ملل در وین و مدیر اجرایی دفتر مقابله با جرم و موادمخدر ملل متحد، ضمن محکومیت شدید ترور شهید فخری زاده، خواهان محکومیت این اقدام تروریستی و غیر انسانی از سوی وی گردید. متن این نامه به شرح زیر می باشد:

بسم الله الرحمن الرحیم

سرکار خانم غدا فتحی والی

مدیرکل دفتر سازمان ملل در وین و مدیر اجرایی دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل

   این  نامه در مورد اقدام تروریستی بزدلانه و ترور فجیع دکتر محسن فخری زاده، یک دانشمند فیزیکدان برجسته جمهوری اسلامی ایران که در 27 نوامبر 2020 در شهر آبسرد استان تهران رخ داد، می باشد.

       شهید فخری زاده یک فیزیکدان ممتاز و استاد دانشگاه بود، که ابتکارات علمی متعددی را از جمله در حوزه های های پدافند غیرعامل شیمیایی، بیولوژیکی و هسته ای برای اهداف حفاظتی اجراء نموده است. یکی از آخرین خدمات شهید فخری زاده، نقش برجسته ایشان در تولید اولین کیت آزمایش بومی کرونا بود که سهم بزرگی در تلاش های ملی ما در مهار همه گیری کرونا دارد، آن هم در زمانی که ایران تحت تحریم های غیرانسانی آمریکا قرار دارد که به شدت، مانع دسترسی ما به اقلام بشردوستانه شامل داروها و تجهیزات پزشکی می شود. ایشان، همچنین بر ساخت واکسن کرونا نیز نظارت داشت.

      شواهد اساسی آشکاری، دست داشتن و مسئولیت رژیم اسرائیل در این حمله تروریستی را نشان می دهد، بویژه اینکه مقامات رژیم اسرائیل بارها از دکتر فخری زاده نام برده بودند و چندین مرتبه نیز برای ترور ایشان برنامه ریزی کرده بودند. این نیز نمونه دیگری از تروریسم است که توسط شنیع ترین رژیم تروریستی با هدف به خطر انداختن صلح و امنیت بین المللی، تهدید  تمامیت سرزمینی، بی ثباتی منطقه، ویرانی حقوق بشر و سد نمودن توسعه اقتصادی- اجتماعی ملت های مستقل برنامه ریزی، سازماندهی و تامین مالی شده است.

      چنین اقدام تروریستی سنگدلانه، مانند هر اقدام دیگر تروریسم بین المللی، تهدیدی را برای صلح و امنیت بین المللی شکل می دهد و برخلاف اصول بنیادین و حقوق بین الملل و اصول مصرحه در منشور ملل متحد و همچنین حقوق بنیادین بشر می باشد.

      ترور دکتر محسن فخری زاده، تداوم اقدامات تروریستی است که از یک دهه قبل با ترور چندین دانشمند هسته ای ایران در سال های 2010، 2011 و 2012 آغاز شد، که مستلزم توجه مناسب از سوی جامعه بین المللی و سازمان های بین المللی مرتبط می باشد. قابل ذکر است که این رژیم علاوه بر تمامی جنایاتی که در دهه های گذشته مرتکب شده است، نه تنها در اقدامات تروریستی علیه ایرانیان دخیل بوده، بلکه در پشت ترور چندین دانشمند دیگر در کشورهای مختلف نیز قرار دارد.

      با در نظر گرفتن عواقب وخیم چنین اقدام وحشتناکی از جمله بر صلح و امنیت بین المللی و اینکه تروریسم به عنوان یک چالش سخت برای جامعه بین المللی نیازمند واکنش جمعی می باشد، ما جامعه بین المللی را فرا می خوانیم تا تعهدات خود را ذیل حقوق بین الملل در مبارزه با تروریسم و محکوم نمودن چنین اقدام غیر انسانی، به قوی ترین لحن ممکن، ایفاء نمایند.

     جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که اتخاذ یک رهیافت استاندارد دوگانه در قبال کشورها در هنگام مبارزه با تروریسم نه تنها غیرسازنده خواهد بود، بلکه منجر به شکست مبارزه جهانی با تروریسم خواهد شد و سرانجام به فراهم شدن زمینه های بیشتر برای پرورش و توسعه تروریسم منجر می گردد. امروز، کشورهایی که مدعی حمایت از حقوق بشر و مبارزه با تروریسم هستند، در برابر یک آزمون جدی تاریخی قرار گرفته اند. آنها باید در قبال ملت ایران، که 17000 نفر از آنها به دلیل تروریسم جان خود را از دست داده اند، پاسخگو باشند که چرا در برابر چنین اقدامات فجیع تروریستی علیه ایران و مردم آن سکوت اختیار کرده اند.

عالیجناب

      سازمان ملل از طریق قطعنامه های متعدد خود و با اجماع، تمامی اقدامات، روش ها، و رویه های تروریسم را که در هر کجا و از سوی هرکس مرتکب شوند، به عنوان اقدامات جنایتکارانه و غیرقابل توجیه محکوم کرده است. این قطعنامه ها همچنین تأکید کرده اند که اقدامات، روش ها، و رویه های تروریسم و نیز تامین مالی، برنامه ریزی و تحریک اقدامات تروریستی در تضاد با اهداف و اصول سازمان ملل متحد است. در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد که دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل، که از جمله مأموریت مهم مبارزه با تروریسم نیز به آن سپرده شده است، بی قید و شرط این اقدام تروریستی را در راستای تلاش ها و تدابیر خود برای حذف تروریسم محکوم نماید.

عالیجناب

      جمهوری اسلامی ایران، قویا ترور دکتر فخری زاده را محکوم می کند و یکبار دیگر بر تعهد خود در مبارزه با تروریسم تأکید می کند. در همین راستا،  جمهوری اسلامی ایران حق خود، از جمله حق ذاتی دفاع از خود را برای اتخاذ تمامی اقدامات لازم در پاسخ به این حمله تروریستی و هرگونه اقدامات متخلفانه دیگر، مطابق با منشور ملل متحد و حقوق بین الملل محفوظ می دارد. 


نورنیوز
اخبار مرتبط
غریب‌آبادی: اجازه نمی‌دهیم روایت عنادآمیز آمریکا و غرب، اذهان کشورها را منحرف کند
شنبه 1401/08/21 ساعت 14:41
غریب‌آبادی: اجازه نمی‌دهیم روایت عنادآمیز آمریکا و غرب، اذهان کشورها را منحرف کند
معاون بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر اظهار کرد که به نیویورک سفر کرده است تا "روایتی صحیح از وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران و اغتشاشات اخیر و نقش مخرب برخی کشورها ارائه کنیم و اجازه ندهیم روایت غلط و عنادآمیز کشورهای غربی و آمریکا، اذهان کشورها را منحرف کند."
غریب‌آبادی: آمریکا و اروپا از تحریم برای ایجاد آشوب در ایران استفاده می‌کنند
پنج‌شنبه 1401/07/28 ساعت 17:26
غریب‌آبادی: آمریکا و اروپا از تحریم برای ایجاد آشوب در ایران استفاده می‌کنند
دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران گفت: آمریکا و اروپا از ابزار تحریم برای ایجاد ناامنی و آشوب در ایران استفاده می‌کنند.
دبیر ستاد حقوق بشر خواهان ارائه گزارش فوری و شفاف بررسی‌ها در مورد فوت مهسا امینی شد
شنبه 1401/06/26 ساعت 12:57
دبیر ستاد حقوق بشر خواهان ارائه گزارش فوری و شفاف بررسی‌ها در مورد فوت مهسا امینی شد
معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، از دستگاه‌های ذی‌ربط خواست تا تحقیقات و بررسی‌های لازم در مورد علت فوت این دختر جوان با دقت و سرعت انجام شود و نتایج آن با شفافیت در اختیار افکار عمومی قرار گیرد.
غریب‌آبادی: ایران هیچ جای امنی برای تروریست‌ها در جهان باقی نمی‌گذارد
پنج‌شنبه 1401/06/10 ساعت 10:21
غریب‌آبادی: ایران هیچ جای امنی برای تروریست‌ها در جهان باقی نمی‌گذارد
معاون امور بین الملل قوه قضائیه، گفت: گروهک‌های تروریستی را در تمام دنیا مورد تعقیب قرار داده و هیچ جای دنیا برای این گروهک‌ها امن نخواهد بود.
پوشش حمایتی خانواده‌های بدون سرپرست زندانیان ایرانی خارج از کشور
شنبه 1401/06/05 ساعت 11:08
در دیدار غریب‌آبادی و مطهرنژاد مقرر شد؛
پوشش حمایتی خانواده‌های بدون سرپرست زندانیان ایرانی خارج از کشور
دبیر ستاد حقوق بشر و مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان درخصوص رسیدگی‌های ضروری به خانواده‌های بدون سرپرست زندانیان ایرانی خارج از کشور تفاهم کردند.
غریب‌آبادی: گزارشگران ویژه ایران تحت حمایت انگلیس هستند
چهارشنبه 1401/04/15 ساعت 20:41
غریب‌آبادی: گزارشگران ویژه ایران تحت حمایت انگلیس هستند
معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر عنوان کرد: علاوه بر اینکه گزارشگران ویژه ایران تحت حمایت انگلیس قرار دارند، عموما در این کشور ساکن بوده و از انواع حمایت‌های لندن برخوردار هستند.
نظرات

آخرین اخبار
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند
روال عادی تجارت و واردات کالای اساسی
یک کشتی کانتینری در سواحل امارات مورد اصابت قرار گرفت
ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی به صورت شبانه روزی
دختر تکواندوکار 9‌ ساله، اولین شهیده ورزشکار زنجان شد
اقتصادنگار | جنگ شد، قحطی نیامد
انهدام پهپاد متجاوز در آسمان کرمان توسط پدافند هوایی ارتش
هرتزوگ: جنگ با ایران نیاز به نتیجه نهایی دارد