×
سیاسی
شناسه خبر : 56873
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/09/05 ساعت 11:10
آیا بایدن حاضر است بدهی‌های ترامپ به جهان را بپردازد؟!

نورنیوز بررسی کرد؛

آیا بایدن حاضر است بدهی‌های ترامپ به جهان را بپردازد؟!

بایدن و همراهانش نمی‌توانند بدون توجه به خسارات هنگفت و هزینه‌های گزافی که «دولت ایالات متحده» در دوره ترامپ به جهانیان تحمیل کرده، شانه از زیر بار مسئولیت آن خارج کنند. پس بهتر است اگر واقعا مدعی «تغییر» هستند، به جای سخنرانی‌های احساسی و فریبنده، برنامه مشخص خود را برای جبران این خسارات به افکار عمومی دنیا اعلام کنند.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده در جریان اعلام رسمی اسامی اعضای کابینه خود گفت: آمریکا در صورت همکاری با هم‌پیمانانش قوی‌ترین است.

«جو بایدن» اظهار داشت: ما می‌خواهیم آمریکا را به صحنه جهانی برگردانیم. تیم جدید مجهز به مهارت‌های طولانی مدت بوده و بزرگترین دستاوردهای دیپلماتیک را دارد. وزیر خارجه جدید روابط آمریکا با جهان را تقویت خواهد کرد.

او تاکید کرد: تیم امنیتی من بازتاب‌دهنده این واقعیت است که آمریکا به صحنه جهانی بازگشته است و  نشان می‌دهد که ما نمی‌توانیم با تفکرات قدیمی و عادات همیشگی با چالش‌ها مقابله کنیم.

این اظهارات بایدن که طبق معمول معارفه‌هایی از این دست سرشار از هیجان بود در حالی بیان شد که شاید هیچ کس به اندازه او به میزان عقب‌گرد واشینگتن در مناسبات جهانی آگاه نباشد و ادبیات به کار رفته در سخنان او نشان می‌دهد که تیم مشاورینش بیش از هر چیز تلاش دارند تا در ابتدا این گزاره را به افکار عمومی جهان منتقل کنند که «تغییر» شاه‌کلید راهبردها و رویکردهای دولت آینده آمریکا است.

این دقیقا همان اتفاقی است که دموکرات‌ها در کارزار انتخاباتی «باراک اوباما» در 2008 نیز با توجه به تحولات دوران «جورج واکر بوش»، بر اساس آن مناسبات خود را با جهان آغاز کردند.

شرایط کنونی فضای بین‌المللی اما؛ تفاوت‌های بسیاری با نوامبر 2008 دارد و کار برای دموکرات‌ها هم از نقطه نظر بازیگران جهانی و هم از زاویه تحولات داخلی آمریکا به آسانی پیش نخواهد رفت.

مروری هر چند گذرا بر دوران ریاست «دونالد ترامپ» بر کاخ سفید و ایفای نقش او در عرصه بین‌المللی به وضوح بیان‌گر آن است که بسیاری از پل‌های پشت سر خراب شده و قاعدتا بایدن نمی‌تواند تنها با تکیه بر سخنرانی‌های احساسی و استفاده از تکنیک‌های روانی، مسیر پیش روی خود را تسطیح کند.

نفس بیان این جمله از سوی بایدن که؛ «آمریکا در صورت همکاری با هم‌پیمانانش قوی‌ترین است» عمق فاجعه برای کشوری که ادعای سروری بر جهان دارد را نشان می‌دهد، اما آیا بایدن و تیم همراهش حاضرند تمام هزینه‌های تحمیل شده از سوی رئیس جمهور پیشین خود به جهان را پرداخت کنند؟

این همان نکته کلیدی است که مشاورین تبلیغاتی و رسانه‌ای دموکرات‌ها با تکیه بر ابزار قدرتمند رسانه و شبکه‌های اجتماعی در پی عبور از آن هستند تا بایدن را بدون دردسر پرداختن به اتفاقات قبلی به عنوان یک منجی معرفی کنند. این در حالی است که آنها بهتر از هر کسی می‌دانند که وظایف و تعهدات دولت‌ها موضوعی نیست که با تغییر نفرات منتفی شود.

بایدن و همراهانش نمی‌توانند بدون توجه به خسارات هنگفت و هزینه‌های گزافی که «دولت ایالات متحده» در دوره ترامپ به جهانیان تحمیل کرده، شانه از زیر بار مسئولیت آن خارج کنند. پس بهتر است اگر واقعا مدعی «تغییر» هستند، به جای سخنرانی‌های احساسی و فریبنده، برنامه مشخص خود را برای جبران این خسارات به افکار عمومی دنیا اعلام کنند.

موضوعاتی چون خروج قلدرمآبانه از پیمان‌نامه‌های بین‌المللی، وضع تحریم‌های گسترده علیه بسیاری از ملت‌های آزاده جهان به ویژه ایران، حضور بی دلیل نظامی در نقاط مختلف دنیا و... تنها گوشه‌ای از مواردی هستند که مستاجرین جدید کاخ سفید باید خود را متعهد به رفع آن بدانند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
محور قدیم کرج–چالوس موقتاً مسدود می‌شود
پایان انتظار 18 ساله ژاپنی‌ها؛ لهستان در برابر اراده سامورایی تسلیم شد
سفر بدون ویزا میان آنکارا و ریاض کلید خورد
وزیر جهاد: امنیت غذایی جهان نباید گروگان اقدامات یک‌جانبه شود
جزئیات توافق 12 میلیارد دلاری با قطر؛ از آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده تا خط اعتباری جدید
واردات برنج نامرغوب ممنوع شد
ماجرای سفر محرمانه رئیس حزب دموکرات‌های اسرائیل به امارات
24 خرداد؛ آغاز مهلت رفع نقص دستیاری+ اعلام زمان آزمون
مرتضی نعمت اللهی پیشکسوت مجسمه‌سازی درگذشت/ دبیر انجمن مجسمه‌سازان درباره او می گوید
ادعای تلگراف: ترامپ به‌دنبال امضای تفاهم با ایران پیش از نشست گروه هفت است
سخنگوی وزارت خارجه: تفاهم نامه اسلام آباد بر خاتمه جنگ تمرکز دارد
پیام طارمی در آستانه سفر به آمریکا : ورزش را از سیاست جدا کنید
ادعای جنجالی برادرزاده ترامپ درباره وضعیت سلامت ذهنی او
اکران «نیم‌شب» در میان تجمع مردمی میدان ولیعصر (عج)
سرمربی سابق پرسپولیس هدایت دهوک عراق را برعهده گرفت
حزب‌الله: توافق احتمالی ایران و آمریکا مسیر لبنان را تغییر می‌دهد
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
واکنش ستاد حقوق بشر به تخریب زیرساخت‌های آب در جنوب کشور
تلف شدن آهوهای ایرانی در تجاوز آمریکا به جزیره خارک
دیدار غریب آبادی با سفیران چین و روسیه در تهران
نورنما | جزیره مارو، ناشناخته ای زیبا در هرمزگان!
23 استان درگیر تنش آبی هستند
مجموعه پیراهن‌های جام جهانی با نام کودک شهید فلسطینی رونمایی شد
جزئیات جلسات ویژه برای تسریع اعلام نتایج کنکور و دانشجو-معلم
نخست‌وزیر پاکستان: 24 ساعت آینده توافق تاریخی امضا می‌شود
نبض جهان در نیروگاه‌ها می‌تپد؛ اما قلب انرژی کجاست؟
«هلیا» یوزپلنگ آسیایی وارد استان سمنان شده است
مقامات بصره: خوزستان بهترین شریک اقتصادی ماست
خبر جدید از اردوی ایران؛ چهار ویزای جدید برای سفر به آمریکا صادر شد
نورویدئو | ایران یکسال پس از آن دوازده روز
قیمت نقره امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
«آن‌سوی تیترها»؛ روایت ناگفته ترور دانشمندان هسته‌ای ایران
وزیر نیرو: با صرفه‌جویی مردم، جیره‌بندی آب نخواهیم داشت
مصر و پاکستان به نتایج سازنده مذاکرات ایران و آمریکا امیدوار شدند
مرگ روزانه 53 نفر در تصادفات؛ چه شهرهایی در صدر تلفات جاده‌ای قرار دارند؟
قالیباف: تا پای جان برای پیروزی نهایی ایران ایستاده‌ایم
پیش‌بینی هواشناسی تا پایان تیر؛ گرمای بالاتر از نرمال در راه است
نوراینفو | از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
این روزها ورود کالاهای اساسی به کشور چگونه انجام می‌شود؟
از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
توانیر: برق مشترکان پرمصرف بدون اغماض قطع می‌شود
تغییرات جدید در کنکور؛آزمون جامع جایگزین امتحانات تأثیرگذار می‌شود؟
اطلاعیه سپاه اصفهان درباره انفجار کنترل‌شده در محدوده مبارکه
وزش باد شدید و گردوخاک در تهران تا کی ادامه دارد؟
تابلوی سبز بورس تهران؛ ثبت رکورد جدید در بازار سهام
جزئیات اختلال گسترده در 4 بانک کشور؛ احتمال حمله سایبری
ضرب‌الاجل جدید جمهوری‌خواهان به ترامپ برای پایان جنگ
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 خرداد 1405 +جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 23 خرداد؛ سقوط 7 هزار تومانی دلار در سایه توافق
تهران 1000 واگن کم دارد؛ بحران جدی در متروی پایتخت