×
سیاسی
شناسه خبر : 56873
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/09/05 ساعت 11:10
آیا بایدن حاضر است بدهی‌های ترامپ به جهان را بپردازد؟!

نورنیوز بررسی کرد؛

آیا بایدن حاضر است بدهی‌های ترامپ به جهان را بپردازد؟!

بایدن و همراهانش نمی‌توانند بدون توجه به خسارات هنگفت و هزینه‌های گزافی که «دولت ایالات متحده» در دوره ترامپ به جهانیان تحمیل کرده، شانه از زیر بار مسئولیت آن خارج کنند. پس بهتر است اگر واقعا مدعی «تغییر» هستند، به جای سخنرانی‌های احساسی و فریبنده، برنامه مشخص خود را برای جبران این خسارات به افکار عمومی دنیا اعلام کنند.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده در جریان اعلام رسمی اسامی اعضای کابینه خود گفت: آمریکا در صورت همکاری با هم‌پیمانانش قوی‌ترین است.

«جو بایدن» اظهار داشت: ما می‌خواهیم آمریکا را به صحنه جهانی برگردانیم. تیم جدید مجهز به مهارت‌های طولانی مدت بوده و بزرگترین دستاوردهای دیپلماتیک را دارد. وزیر خارجه جدید روابط آمریکا با جهان را تقویت خواهد کرد.

او تاکید کرد: تیم امنیتی من بازتاب‌دهنده این واقعیت است که آمریکا به صحنه جهانی بازگشته است و  نشان می‌دهد که ما نمی‌توانیم با تفکرات قدیمی و عادات همیشگی با چالش‌ها مقابله کنیم.

این اظهارات بایدن که طبق معمول معارفه‌هایی از این دست سرشار از هیجان بود در حالی بیان شد که شاید هیچ کس به اندازه او به میزان عقب‌گرد واشینگتن در مناسبات جهانی آگاه نباشد و ادبیات به کار رفته در سخنان او نشان می‌دهد که تیم مشاورینش بیش از هر چیز تلاش دارند تا در ابتدا این گزاره را به افکار عمومی جهان منتقل کنند که «تغییر» شاه‌کلید راهبردها و رویکردهای دولت آینده آمریکا است.

این دقیقا همان اتفاقی است که دموکرات‌ها در کارزار انتخاباتی «باراک اوباما» در 2008 نیز با توجه به تحولات دوران «جورج واکر بوش»، بر اساس آن مناسبات خود را با جهان آغاز کردند.

شرایط کنونی فضای بین‌المللی اما؛ تفاوت‌های بسیاری با نوامبر 2008 دارد و کار برای دموکرات‌ها هم از نقطه نظر بازیگران جهانی و هم از زاویه تحولات داخلی آمریکا به آسانی پیش نخواهد رفت.

مروری هر چند گذرا بر دوران ریاست «دونالد ترامپ» بر کاخ سفید و ایفای نقش او در عرصه بین‌المللی به وضوح بیان‌گر آن است که بسیاری از پل‌های پشت سر خراب شده و قاعدتا بایدن نمی‌تواند تنها با تکیه بر سخنرانی‌های احساسی و استفاده از تکنیک‌های روانی، مسیر پیش روی خود را تسطیح کند.

نفس بیان این جمله از سوی بایدن که؛ «آمریکا در صورت همکاری با هم‌پیمانانش قوی‌ترین است» عمق فاجعه برای کشوری که ادعای سروری بر جهان دارد را نشان می‌دهد، اما آیا بایدن و تیم همراهش حاضرند تمام هزینه‌های تحمیل شده از سوی رئیس جمهور پیشین خود به جهان را پرداخت کنند؟

این همان نکته کلیدی است که مشاورین تبلیغاتی و رسانه‌ای دموکرات‌ها با تکیه بر ابزار قدرتمند رسانه و شبکه‌های اجتماعی در پی عبور از آن هستند تا بایدن را بدون دردسر پرداختن به اتفاقات قبلی به عنوان یک منجی معرفی کنند. این در حالی است که آنها بهتر از هر کسی می‌دانند که وظایف و تعهدات دولت‌ها موضوعی نیست که با تغییر نفرات منتفی شود.

بایدن و همراهانش نمی‌توانند بدون توجه به خسارات هنگفت و هزینه‌های گزافی که «دولت ایالات متحده» در دوره ترامپ به جهانیان تحمیل کرده، شانه از زیر بار مسئولیت آن خارج کنند. پس بهتر است اگر واقعا مدعی «تغییر» هستند، به جای سخنرانی‌های احساسی و فریبنده، برنامه مشخص خود را برای جبران این خسارات به افکار عمومی دنیا اعلام کنند.

موضوعاتی چون خروج قلدرمآبانه از پیمان‌نامه‌های بین‌المللی، وضع تحریم‌های گسترده علیه بسیاری از ملت‌های آزاده جهان به ویژه ایران، حضور بی دلیل نظامی در نقاط مختلف دنیا و... تنها گوشه‌ای از مواردی هستند که مستاجرین جدید کاخ سفید باید خود را متعهد به رفع آن بدانند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
شهادت 11 ورزشکار خوزستانی در حملات متجاوزانه آمریکایی صهیونیستی
دشمن آمریکایی-صهیونی در مقابله با رزمندگانِ نیروهای مسلح به بن‌بست خورده
حزب الله مراکز نظامی رژیم اسرائیل را درهم کوبید
درخواست فوری آمریکا از اتباعش برای ترک خاک عراق
حمله به پالایشگاه لاناز و فرودگاه کویت توسط آمریکا یا اسرائیل صورت گرفته است
ادامه حملات هوایی وتوپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف جنوب لبنان
آغاز موج پنجاه و یکم عملیات وعده صادق4 با رمز یا علی بن موسی الرضا/شلیک موشکهای ترکیبی
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ حمله جنگنده های دشمن به شیراز ، یزد، اصفهان و قشم
شکل‌گیری خاورمیانه اسلامی با پایان سلطه آمریکا
وقتی که موشک‌های بالستیک چند کلاهکی ایران، خواب صهیونیست‌ها را آشفته می کند
هشدار قالیباف به وطن‌فروشان؛ مرا مادرم نامْ مرگ تو کرد!
غول کشتیرانی درباره بحران انرژی آسیا هشدار داد
بقائی: درخواست صدراعظم آلمان از ایران فراتر از مضحک است!
6 هزار نفر از علما و اساتید حوزه علمیه با رهبری بیعت کردند
سندرز: ترامپ نمی‌داند چگونه از جنگ با ایران خارج شود
گزارش تصویری | بدرقه باشکوه دریاسالار شهید علی شمخانی
استاد اقتصاد دانشگاه جان هاپکینز: تنگه هرمز برگ برنده ایرانی‌هاست
السودانی حملات علیه نیروهای الحشد الشعبی را محکوم کرد
روایت ناوشکن دنا از زبان معاون عملیات نیروی دریایی ارتش
اذعان ژنرال صهیونیست: قدرت نیروهای مسلح آن مانع از فروپاشی نظام می‌شود
سپاه: دشمن بزدلانه به حمله به صنایع غیرنظامی روی آورده است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: دوره قلدریِ بین‌المللی به پایان رسیده است
یک میلیون تن کالای اساسی به کشور وارد شد
ادامه بازداشت لیدرهای اغتشاشات در بندرکیاشهر؛ 2 نفر دستگیر شدند
حمله پهپادی حزب‌الله به بندر اشغالی «حیفا»
بازگشت پیکر 84 شهید قهرمان ناو دنا به ایران
کارلسون: کنترل جنگ با ایران، از دست آمریکا خارج شده است
خنثی سازی تحرکات مشکوک در استان تهران
تأکید عارف بر تداوم خدمت‌رسانی در کرمانشاه
پیام سپاه پاسداران به مناسبت شهادت سردار سرلشکر ابوالقاسم باباییان
پیروزی المپیاکوس با حضور طارمی
گازپروم: ذخایر گاز اروپا به کمترین میزان خود رسیده است
تنگه هرمز هنوز به شکل نظامی مسدود نشده است!
نورنما | وقتی دریاگریست؛ بدرقه باشکوه دریاسالار شهید علی شمخانی
چهاردهمین شب حماسه‌آفرینی مردم ایران در خیابان‌ها
تغییر آدرس سایت پلیس فتا
سفیر ایران در فرانسه: ایران خاک کشورهای دیگر را مورد هدف قرار نداده است
8 مزدور آمریکایی- صهیونی در همدان دستگیر شدند
نماینده مصری: آمریکا و اسرائیل مقاومت ایران را دست کم گرفتند
ترکیه: تجاوزها علیه ایران باید متوقف شود
هشدار اورژانس کشور: مصدومان را ناگهانی از زیر آوار خارج نکنید
هدف قرار گرفتن یک جنگنده رژیم صهیونیستی در آسمان ایران تایید شد
آسیب به 19 بنای تاریخی استان تهران در جنگ اخیر
دستگیری دو جاسوسی که موقعیت اماکن مهم را برای دشمن ارسال می کردند
حمله به سفارت آمریکا در بغداد با 2 پهپاد
حضور 30 خبرنگار خارجی در استان فارس برای پوشش جنگ
انهدام پدافند اسرائیل با موشک‌های حزب‌الله
تمدید پوشش بیمه‌ای برای بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت
اعلام جزئیات تماس تلفنی رؤسای جمهور ایران و مصر
مشاور ترامپ: تشدید تنش‌ها رژیم صهیونیستی را محو خواهد کرد