×
سیاسی
شناسه خبر : 56818
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

نشست اضطراری بن‌سلمان برای رهایی از کابوس بن‌نایف

با پیروزی دموکرات‌های هم‌سو با بن‌نایف، اخبار رسیده از دربار سعودی حاکی از نگرانی شدید ولیعهد و تلاش مجدانه او برای عبور از این بحران سیاسی است. بن‌سلمان در این راستا دست به دامان دوستان خود یعنی «جرد کوشنر»، «مایک پمپئو»، «بنیامین نتانیاهو» و «یوسی کوهن» رئیس موساد شده تا شاید بتواند از کابوس بازگشت بن‌نایف به قدرت رهایی یابد.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: با شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، متحدین خارجی تیم ترامپ که تمام مناسبات خود را با او تنظیم کرده بودند عملا دچار مشکل شده و آینده‌ای مبهم را پیش روی خود می‌بینند.

در این میان بیشترین ضرر متوجه حکام دیکتاتوری شده که بدون هیچگونه اتکایی به ملت خود، تنها به آمریکایی‌ها تکیه کرده و البته برای حفظ خود در قدرت باج‌های هنگفتی از جیب مردم پرداخت کرده‌اند.

یکی از راهبردی‌ترین پرونده‌های خارجی ترامپ در چهار سال گذشته، پرونده غرب و جنوب غرب آسیا بوده که موضوعاتی چون، مهار ایران، نابودی محور مقاومت، تثبیت طرح معامله قرن، طرح عادی‌سازی روابط اعراب و رژیم صهیونیستی، اشغال یمن، کنترل لبنان و عراق و... را در دل خود داشته است.

در خصوص روابط تیم ترامپ با رژیم حاکم بر شبه جزیره عربستان اما؛ ماجرا حساس‌تر بود، چه، آل‌سعود به عنوان مهمترین پایگاه سیاسی آمریکا در منطقه همواره در تلاش بوده تا مستاجرین دموکرات یا جمهوری‌خواه کاخ سفید را از خود راضی نگه دارد.

در دولت اوباما این هماهنگی در سطح بسیار بالایی میان سران دو کشور ایجاد شده بود و «محمد بن‌نایف» که در آن زمان ولیعهد سعودی به شمار می‌رفت، کاملا در راستای پروژه‌های اوباما در منطقه فعالیت می‌کرد.

در جریان میتینگ‌های انتخاباتی 2016 اما؛ دونالد ترامپ به بهانه هزینه‌زا بودن مدل دموکرات‌ها در غرب و جنوب غرب آسیا، به یک‌باره ساز مخالف با روند سابق را کوک کرد و بنا را بر کاهش روابط با رژیم سعودی گذاشت.

انتقاد از لشگرکشی به سوریه، اعلان تاسیس داعش از سوی آمریکا، زیان‌بار بودن برجام، ناکارآمدی طرح دو دولتی در فلسطین و... دیگر موضوعاتی بود که ترامپ در تبیین دکترین سیاست خارجی خود عنوان و اعلام کرد که برنامه‌های جدیدی برای مواجهه با این موضوعات در دستور کار دارد.

اعلام کاهش روابط با عربستان که به زعم بسیاری از کارشناسان مسائل بین‌المللی بیشتر بوی بازار گرمی می‌داد، تیر ترامپ را دقیقا به هدف نشاند و دربار سعودی را به تکاپو برای راضی کردن او واداشت.

ارتقاء جایگاه «محمد بن‌سلمان» به جایگاه ولایت‌عهدی و حذف گام به گام بن‌نایف و همراهان او از صحنه سیاسی عربستان، در کنار دعوت از ترامپ به ریاض و عقد قراردادهای نجومی تسلیحاتی با او، از جمله مهمترین اقداماتی بود که «ملک سلمان» در این راستا انجام داد.

بن‌نایف در این اواخر به عنوان مهمترین اپوزیسیون داخلی بن‌سلمان، به دستور او در حبس خانگی به سر برده و تقریبا تمام همراهان او یا به زندان افتادند یا به اشکال مختلف ترور شدند. ماجرای قتل وحشتناک جمال خاشقجی تنها یکی از این موارد بود.  

حال با پیروزی دموکرات‌ها و هم‌سویی آنها با بن‌نایف، اخبار رسیده از دربار سعودی حاکی از نگرانی شدید ولیعهد و تلاش مجدانه او برای عبور از این بحران سیاسی است. بن‌سلمان در این راستا دست به دامان دوستان خود یعنی «جرد کوشنر»، «مایک پمپئو»، «بنیامین نتانیاهو» و «یوسی کوهن» رئیس موساد شده تا شاید بتواند از کابوس بازگشت بن‌نایف به قدرت رهایی یابد.

در همین راستا؛ اخبار رسیده حاکی است بن‌سلمان شب گذشته در شهر «نعوم» عربستان جلسه‌ای اضطراری و چند ساعته با پمپئو، نتانیاهو و مسئولان موساد داشته تا بلکه در دقیقه نود راهی برای عبور از این بحران پیدا کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
نتانیاهو از واکنش به خبر دیدار با بن‌سلمان طفره رفت
دوشنبه 1399/09/03 ساعت 19:22
نتانیاهو از واکنش به خبر دیدار با بن‌سلمان طفره رفت
نتانیاهو از واکنش به گزارش رسانه‌های این رژیم در خصوص سفرش به عربستان و دیدار با ولیعهد سعودی خودداری کرد.
وزیر اسرائیلی تائید کرد، وزیر سعودی تکذیب!
دوشنبه 1399/09/03 ساعت 19:14
وزیر اسرائیلی تائید کرد، وزیر سعودی تکذیب!
پس از انتشار خبری در خصوص پرواز شبانه نتانیاهو به شهر نعوم عربستانt مشخص شد که با توجه به پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا و هم‌سویی آنها با بن‌نایف، بن‌سلمان نشستی اضطراری را با حضور افراد مذکور برای رفع نگرانی‌ درباره آینده سیاسی خود ترتیب داده است.
پشت پرده فضاسازی‌ رسانه‌ای درباره احتمال حمله آمریکا به ایران
دوشنبه 1399/09/03 ساعت 17:51
نورنیوز بررسی کرد؛
پشت پرده فضاسازی‌ رسانه‌ای درباره احتمال حمله آمریکا به ایران
تحلیل شرایط فعلی آمریکا در ناتوانی برای استفاده محدود یا گسترده از نیروی نظامی نیاز به فهم و تجربه بالای سیاسی و نظامی ندارد و اوضاع کنونی آمریکا در داخل و خارج مرزهایش کاملا توخالی بودن این عملیات روانی گسترده را آشکار می‌سازد.
نتانیاهو شبانه به عربستان رفت
دوشنبه 1399/09/03 ساعت 11:24
نتانیاهو شبانه به عربستان رفت
در سیستم ردیابى ماهواره اى مشخص شده بود هواپیمایى که معمولا نتانیاهو سوار مى شود به نعوم رفته و پس از ساعاتى به اسرائیل بازگشته است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فریده شجاعی: شخصاً حسینی را دوست دارم و می‌خواستم بماند
قیمت خودرو امروز دوشنبه 6 مرداد 1404 +جدول
انتقاد شدید حجازی از مدیریت استقلال و از دست دادن حسینی
زلزله 4.9 ریشتری عسلویه بوشهر را لرزاند
بقایی: ایران فعلا برای مذاکره با آمریکا برنامه‌ای ندارد/غربی‌ها در نسل‌کشی در غزه شریکند
پیش‌بینی دمای بالای 50 درجه در برخی مناطق کشور
تنها یک مانع برای پیوستن سرژ اوریه به پرسپولیس باقی مانده!+ عکس
بهمن فرزانه در دادگاه رسیدگی به پرونده قتل الهه حسین‌نژاد: «مرا جادو کرده بودند!» +عکس
اربعین را با بسته‌های اینترنتی ویژه و ارزان‌تر همراه اول تجربه کنید!
مداردیپلماسی | مذاکرات استانبول رونمایی از شمشیر بدون دسته اروپا
یکی از سرنشینان کشتی حنظله: هیچ تعهدی به تل‌آویو ندادیم
وزیر کشور: حدود یک میلیون افغانستانی به کشورشان بازگشتند +فیلم
یمن: مرحله چهارم محاصره دریایی رژیم صهیونیستی آغاز شد
کمک‌های ادعایی به غزه ممکن است باعث سقوط دولت نتانیاهو شود
️ آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک +جزئیات
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 6 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
گاردین: ترامپ حتی ریاست‌جمهوری را معامله می‌بیند!
رضا غندی پور رسما به شباب الاهلی امارات ملحق شد
توافق بزرگ ایران و چین برای برقی‌سازی 1000 کیلومتر ریل
وزیر خارجه آمریکا: «ویتکاف» برای مذاکرات آتش‌بس در غزه تلاش می‌کند!
دیپلمات فرانسه به وزارت خارجه صهیونیست‌ها احضار شد
بقائی: ایران تحت فشار از حقوق هسته‌ای خود نخواهد گذشت
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
X
آگهی تبلیغاتی