×
سیاسی
شناسه خبر : 56818
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/09/03 ساعت 13:15
نشست اضطراری بن‌سلمان برای رهایی از کابوس بن‌نایف

نورنیوز بررسی کرد؛

نشست اضطراری بن‌سلمان برای رهایی از کابوس بن‌نایف

با پیروزی دموکرات‌های هم‌سو با بن‌نایف، اخبار رسیده از دربار سعودی حاکی از نگرانی شدید ولیعهد و تلاش مجدانه او برای عبور از این بحران سیاسی است. بن‌سلمان در این راستا دست به دامان دوستان خود یعنی «جرد کوشنر»، «مایک پمپئو»، «بنیامین نتانیاهو» و «یوسی کوهن» رئیس موساد شده تا شاید بتواند از کابوس بازگشت بن‌نایف به قدرت رهایی یابد.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: با شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، متحدین خارجی تیم ترامپ که تمام مناسبات خود را با او تنظیم کرده بودند عملا دچار مشکل شده و آینده‌ای مبهم را پیش روی خود می‌بینند.

در این میان بیشترین ضرر متوجه حکام دیکتاتوری شده که بدون هیچگونه اتکایی به ملت خود، تنها به آمریکایی‌ها تکیه کرده و البته برای حفظ خود در قدرت باج‌های هنگفتی از جیب مردم پرداخت کرده‌اند.

یکی از راهبردی‌ترین پرونده‌های خارجی ترامپ در چهار سال گذشته، پرونده غرب و جنوب غرب آسیا بوده که موضوعاتی چون، مهار ایران، نابودی محور مقاومت، تثبیت طرح معامله قرن، طرح عادی‌سازی روابط اعراب و رژیم صهیونیستی، اشغال یمن، کنترل لبنان و عراق و... را در دل خود داشته است.

در خصوص روابط تیم ترامپ با رژیم حاکم بر شبه جزیره عربستان اما؛ ماجرا حساس‌تر بود، چه، آل‌سعود به عنوان مهمترین پایگاه سیاسی آمریکا در منطقه همواره در تلاش بوده تا مستاجرین دموکرات یا جمهوری‌خواه کاخ سفید را از خود راضی نگه دارد.

در دولت اوباما این هماهنگی در سطح بسیار بالایی میان سران دو کشور ایجاد شده بود و «محمد بن‌نایف» که در آن زمان ولیعهد سعودی به شمار می‌رفت، کاملا در راستای پروژه‌های اوباما در منطقه فعالیت می‌کرد.

در جریان میتینگ‌های انتخاباتی 2016 اما؛ دونالد ترامپ به بهانه هزینه‌زا بودن مدل دموکرات‌ها در غرب و جنوب غرب آسیا، به یک‌باره ساز مخالف با روند سابق را کوک کرد و بنا را بر کاهش روابط با رژیم سعودی گذاشت.

انتقاد از لشگرکشی به سوریه، اعلان تاسیس داعش از سوی آمریکا، زیان‌بار بودن برجام، ناکارآمدی طرح دو دولتی در فلسطین و... دیگر موضوعاتی بود که ترامپ در تبیین دکترین سیاست خارجی خود عنوان و اعلام کرد که برنامه‌های جدیدی برای مواجهه با این موضوعات در دستور کار دارد.

اعلام کاهش روابط با عربستان که به زعم بسیاری از کارشناسان مسائل بین‌المللی بیشتر بوی بازار گرمی می‌داد، تیر ترامپ را دقیقا به هدف نشاند و دربار سعودی را به تکاپو برای راضی کردن او واداشت.

ارتقاء جایگاه «محمد بن‌سلمان» به جایگاه ولایت‌عهدی و حذف گام به گام بن‌نایف و همراهان او از صحنه سیاسی عربستان، در کنار دعوت از ترامپ به ریاض و عقد قراردادهای نجومی تسلیحاتی با او، از جمله مهمترین اقداماتی بود که «ملک سلمان» در این راستا انجام داد.

بن‌نایف در این اواخر به عنوان مهمترین اپوزیسیون داخلی بن‌سلمان، به دستور او در حبس خانگی به سر برده و تقریبا تمام همراهان او یا به زندان افتادند یا به اشکال مختلف ترور شدند. ماجرای قتل وحشتناک جمال خاشقجی تنها یکی از این موارد بود.  

حال با پیروزی دموکرات‌ها و هم‌سویی آنها با بن‌نایف، اخبار رسیده از دربار سعودی حاکی از نگرانی شدید ولیعهد و تلاش مجدانه او برای عبور از این بحران سیاسی است. بن‌سلمان در این راستا دست به دامان دوستان خود یعنی «جرد کوشنر»، «مایک پمپئو»، «بنیامین نتانیاهو» و «یوسی کوهن» رئیس موساد شده تا شاید بتواند از کابوس بازگشت بن‌نایف به قدرت رهایی یابد.

در همین راستا؛ اخبار رسیده حاکی است بن‌سلمان شب گذشته در شهر «نعوم» عربستان جلسه‌ای اضطراری و چند ساعته با پمپئو، نتانیاهو و مسئولان موساد داشته تا بلکه در دقیقه نود راهی برای عبور از این بحران پیدا کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
نتانیاهو از واکنش به خبر دیدار با بن‌سلمان طفره رفت
دوشنبه 1399/09/03 ساعت 19:22
نتانیاهو از واکنش به خبر دیدار با بن‌سلمان طفره رفت
نتانیاهو از واکنش به گزارش رسانه‌های این رژیم در خصوص سفرش به عربستان و دیدار با ولیعهد سعودی خودداری کرد.
وزیر اسرائیلی تائید کرد، وزیر سعودی تکذیب!
دوشنبه 1399/09/03 ساعت 19:14
وزیر اسرائیلی تائید کرد، وزیر سعودی تکذیب!
پس از انتشار خبری در خصوص پرواز شبانه نتانیاهو به شهر نعوم عربستانt مشخص شد که با توجه به پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا و هم‌سویی آنها با بن‌نایف، بن‌سلمان نشستی اضطراری را با حضور افراد مذکور برای رفع نگرانی‌ درباره آینده سیاسی خود ترتیب داده است.
پشت پرده فضاسازی‌ رسانه‌ای درباره احتمال حمله آمریکا به ایران
دوشنبه 1399/09/03 ساعت 17:51
نورنیوز بررسی کرد؛
پشت پرده فضاسازی‌ رسانه‌ای درباره احتمال حمله آمریکا به ایران
تحلیل شرایط فعلی آمریکا در ناتوانی برای استفاده محدود یا گسترده از نیروی نظامی نیاز به فهم و تجربه بالای سیاسی و نظامی ندارد و اوضاع کنونی آمریکا در داخل و خارج مرزهایش کاملا توخالی بودن این عملیات روانی گسترده را آشکار می‌سازد.
نتانیاهو شبانه به عربستان رفت
دوشنبه 1399/09/03 ساعت 11:24
نتانیاهو شبانه به عربستان رفت
در سیستم ردیابى ماهواره اى مشخص شده بود هواپیمایى که معمولا نتانیاهو سوار مى شود به نعوم رفته و پس از ساعاتى به اسرائیل بازگشته است.
نظرات

آخرین اخبار
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم