×
سیاسی
شناسه خبر : 56818
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/09/03 ساعت 13:15
نشست اضطراری بن‌سلمان برای رهایی از کابوس بن‌نایف

نورنیوز بررسی کرد؛

نشست اضطراری بن‌سلمان برای رهایی از کابوس بن‌نایف

با پیروزی دموکرات‌های هم‌سو با بن‌نایف، اخبار رسیده از دربار سعودی حاکی از نگرانی شدید ولیعهد و تلاش مجدانه او برای عبور از این بحران سیاسی است. بن‌سلمان در این راستا دست به دامان دوستان خود یعنی «جرد کوشنر»، «مایک پمپئو»، «بنیامین نتانیاهو» و «یوسی کوهن» رئیس موساد شده تا شاید بتواند از کابوس بازگشت بن‌نایف به قدرت رهایی یابد.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: با شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، متحدین خارجی تیم ترامپ که تمام مناسبات خود را با او تنظیم کرده بودند عملا دچار مشکل شده و آینده‌ای مبهم را پیش روی خود می‌بینند.

در این میان بیشترین ضرر متوجه حکام دیکتاتوری شده که بدون هیچگونه اتکایی به ملت خود، تنها به آمریکایی‌ها تکیه کرده و البته برای حفظ خود در قدرت باج‌های هنگفتی از جیب مردم پرداخت کرده‌اند.

یکی از راهبردی‌ترین پرونده‌های خارجی ترامپ در چهار سال گذشته، پرونده غرب و جنوب غرب آسیا بوده که موضوعاتی چون، مهار ایران، نابودی محور مقاومت، تثبیت طرح معامله قرن، طرح عادی‌سازی روابط اعراب و رژیم صهیونیستی، اشغال یمن، کنترل لبنان و عراق و... را در دل خود داشته است.

در خصوص روابط تیم ترامپ با رژیم حاکم بر شبه جزیره عربستان اما؛ ماجرا حساس‌تر بود، چه، آل‌سعود به عنوان مهمترین پایگاه سیاسی آمریکا در منطقه همواره در تلاش بوده تا مستاجرین دموکرات یا جمهوری‌خواه کاخ سفید را از خود راضی نگه دارد.

در دولت اوباما این هماهنگی در سطح بسیار بالایی میان سران دو کشور ایجاد شده بود و «محمد بن‌نایف» که در آن زمان ولیعهد سعودی به شمار می‌رفت، کاملا در راستای پروژه‌های اوباما در منطقه فعالیت می‌کرد.

در جریان میتینگ‌های انتخاباتی 2016 اما؛ دونالد ترامپ به بهانه هزینه‌زا بودن مدل دموکرات‌ها در غرب و جنوب غرب آسیا، به یک‌باره ساز مخالف با روند سابق را کوک کرد و بنا را بر کاهش روابط با رژیم سعودی گذاشت.

انتقاد از لشگرکشی به سوریه، اعلان تاسیس داعش از سوی آمریکا، زیان‌بار بودن برجام، ناکارآمدی طرح دو دولتی در فلسطین و... دیگر موضوعاتی بود که ترامپ در تبیین دکترین سیاست خارجی خود عنوان و اعلام کرد که برنامه‌های جدیدی برای مواجهه با این موضوعات در دستور کار دارد.

اعلام کاهش روابط با عربستان که به زعم بسیاری از کارشناسان مسائل بین‌المللی بیشتر بوی بازار گرمی می‌داد، تیر ترامپ را دقیقا به هدف نشاند و دربار سعودی را به تکاپو برای راضی کردن او واداشت.

ارتقاء جایگاه «محمد بن‌سلمان» به جایگاه ولایت‌عهدی و حذف گام به گام بن‌نایف و همراهان او از صحنه سیاسی عربستان، در کنار دعوت از ترامپ به ریاض و عقد قراردادهای نجومی تسلیحاتی با او، از جمله مهمترین اقداماتی بود که «ملک سلمان» در این راستا انجام داد.

بن‌نایف در این اواخر به عنوان مهمترین اپوزیسیون داخلی بن‌سلمان، به دستور او در حبس خانگی به سر برده و تقریبا تمام همراهان او یا به زندان افتادند یا به اشکال مختلف ترور شدند. ماجرای قتل وحشتناک جمال خاشقجی تنها یکی از این موارد بود.  

حال با پیروزی دموکرات‌ها و هم‌سویی آنها با بن‌نایف، اخبار رسیده از دربار سعودی حاکی از نگرانی شدید ولیعهد و تلاش مجدانه او برای عبور از این بحران سیاسی است. بن‌سلمان در این راستا دست به دامان دوستان خود یعنی «جرد کوشنر»، «مایک پمپئو»، «بنیامین نتانیاهو» و «یوسی کوهن» رئیس موساد شده تا شاید بتواند از کابوس بازگشت بن‌نایف به قدرت رهایی یابد.

در همین راستا؛ اخبار رسیده حاکی است بن‌سلمان شب گذشته در شهر «نعوم» عربستان جلسه‌ای اضطراری و چند ساعته با پمپئو، نتانیاهو و مسئولان موساد داشته تا بلکه در دقیقه نود راهی برای عبور از این بحران پیدا کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
نتانیاهو از واکنش به خبر دیدار با بن‌سلمان طفره رفت
دوشنبه 1399/09/03 ساعت 19:22
نتانیاهو از واکنش به خبر دیدار با بن‌سلمان طفره رفت
نتانیاهو از واکنش به گزارش رسانه‌های این رژیم در خصوص سفرش به عربستان و دیدار با ولیعهد سعودی خودداری کرد.
وزیر اسرائیلی تائید کرد، وزیر سعودی تکذیب!
دوشنبه 1399/09/03 ساعت 19:14
وزیر اسرائیلی تائید کرد، وزیر سعودی تکذیب!
پس از انتشار خبری در خصوص پرواز شبانه نتانیاهو به شهر نعوم عربستانt مشخص شد که با توجه به پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا و هم‌سویی آنها با بن‌نایف، بن‌سلمان نشستی اضطراری را با حضور افراد مذکور برای رفع نگرانی‌ درباره آینده سیاسی خود ترتیب داده است.
پشت پرده فضاسازی‌ رسانه‌ای درباره احتمال حمله آمریکا به ایران
دوشنبه 1399/09/03 ساعت 17:51
نورنیوز بررسی کرد؛
پشت پرده فضاسازی‌ رسانه‌ای درباره احتمال حمله آمریکا به ایران
تحلیل شرایط فعلی آمریکا در ناتوانی برای استفاده محدود یا گسترده از نیروی نظامی نیاز به فهم و تجربه بالای سیاسی و نظامی ندارد و اوضاع کنونی آمریکا در داخل و خارج مرزهایش کاملا توخالی بودن این عملیات روانی گسترده را آشکار می‌سازد.
نتانیاهو شبانه به عربستان رفت
دوشنبه 1399/09/03 ساعت 11:24
نتانیاهو شبانه به عربستان رفت
در سیستم ردیابى ماهواره اى مشخص شده بود هواپیمایى که معمولا نتانیاهو سوار مى شود به نعوم رفته و پس از ساعاتى به اسرائیل بازگشته است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خرید بلیت بیش از یک کوپه قطار ممنوع شد
واردات گوشت از پاکستان و برزیل
تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت سردار علیرضا افشار
حمله به سفارت آمریکا در کلمبیا با تیر و کمان
معاون ترامپ برای پیگیری آتش‌بس غزه به اراضی اشغالی سفر می‌کند
تلخابی رییس فدراسیون بدنسازی شد
حقوق پزشکیان به حساب خیران مدرسه‌ساز واریز شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 26 مهر + جدول
انرژی جهانی در چنبره‌ی سوخت‌های کهنه
مادورو برای جلوگیری از درگیری با آمریکا «همه چیز» را پیشنهاد داده است
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و افغانستان
شاخص کل بورس به کانال 3 میلیون واحد برگشت
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 26 مهر 1404
هوای 7 شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
نورنما | 22تا تیپ مختلف در یک انیمیشن!
مستندسازی تجاوز رژیم صهیونیستی برای تاریخ و دادگاه‌ها ضروری است
اولین طلای رویینگ ایران در قهرمانی آسیا 2025
کشته شدن 8 بازیکن ملی‌پوش کریکت در اثر حمله هوایی پاکستان
کواکبیان به 14 ماه حبس محکوم شد
برکناری رئیس کل بانک مرکزی تکذیب شد
چالش کمبود پرستار و کاهش تقاضا برای ورود به خدمت
یک نماینده سابق و یک نماینده فعلی مجلس به حبس محکوم شدند
افت رمزارزها، صعود بورس؛ تلاقی سرد و گرم بازارها
باند بین‌المللی قاچاق سیگار نقره‌داغ شد
رئیس‌زاده، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی شد
بیانیه سفارت ایران در تایلند برای انقضای قطعنامه 2231
یورش گسترده نیروهای اشغالگر اسرائیلی به کرانه باختری
جزییات جدید از واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی بالای 20 میلیون تومان
ادعای دوباره ترامپ: زمان پایان جنگ اوکراین و توافق رسیده است
نتانیاهو به دنبال جلو انداختن تاریخ انتخابات است
باند زورگیری در غرب تهران منهدم شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 26 مهر 1404+ ساعت بازی پرسپولیس
دستگیری ضارب روحانی امام‌زاده یحیی+فیلم
علت کمای ملی پوش والیبال مشخص شد
افسانه‌ای بر بام جهان ؛ اولین زن ایرانی در باشگاه 8000 متری‌ها
آتشفشان تفتان بیدار شد؟
معمای جنگ و صلح در غزه
ایران و روسیه؛ داستان همگرایی بازیگران مستقل
تعظیم تهران به نام مقدس مریم
هیأت پارلمانی ایران عازم ژنو شد
انتقال 4 زندانی ایرانی از جمهوری آذربایجان به کشور
جنگ هیبریدی روسیه در اروپا
رئیس‌جمهور برزیل عملیات نظامی آمریکا در کارائیب را محکوم کرد
قطعنامه 2231 به‌طور قطعی منقضی و خاتمه یافته است
اجرا نکردن قانون حجاب، مخالفت با اصل حجاب نیست
ریزش هم‌زمان طلا، نقره، نفت و بیت‌کوین
تماشای بارش شهابی در شامگاه سه‌شنبه
احساس می‌کنیم با حمله اسرائیل به قطر به ما خیانت شد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 26 مهر+ وضعیت استان ها
پایان محدودیت‌های برجامی ایران با انقضای قطعنامه 2231
X
آگهی تبلیغاتی