×
سیاسی
شناسه خبر : 56146
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/08/07 ساعت 18:26
تلاش صهیونیست‌ها برای عدول ایران از راهبرد اصولی در قفقاز

نورنیوز بررسی کرد؛

تلاش صهیونیست‌ها برای عدول ایران از راهبرد اصولی در قفقاز

ابعاد توصیه شیفر به پمپئو این‌گونه است که چون ایران رویکردی میانجی‌گرانه دارد و خواهان درگیری در قفقاز نیست و از سویی همزمان مناسبات خوبی با طرفین درگیری دارد، باید شرایط را به یک بازی باخت ـ باخت برای تهران تغییر داد به گونه‌ای که اولا توان میانجی‌گری نداشته باشد و ثانیا با هر اقدام یا اعلام موضعی، دست کم یکی از دو حوزه تحت نفوذ خود را از دست بدهد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: منطقه قفقاز نه تنها منطقه‌ای راهبردی در جغرافیای سیاسی جهان که حوزه‌ای بسیار مهم و راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود، از این رو راهبرد اصولی تهران در قبال تحولات این منطقه همواره مبتنی بر تحقق صلح و آرامش و دوری از هرگونه جنگ بوده است. سفر منطقه‌ای سیدعباس عراقچی طی روزهای آتی تلاشی در همین راستا است.

در این میان اما؛ برخی بازیگران فرامنطقه‌ای با اهدافی پلید، همواره بر بستر برخی مسائل موجود قومی، تاریخی، مذهبی و جغرافیایی تلاش ویژه‌ای در بر هم زدن ثبات در این منطقه داشته‌اند.

طی یک ماه گذشته و در جریان دور جدید ناآرامی‌ها در مناطق مورد مناقشه میان جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان نیز این مسئله به روشنی هویدا بوده و با اشتباهات برخی بازیگران منطقه بدان دامن زده شده است.

از جمله بازیگرانی که طی سال‌های گذشته با اهداف غیر صلح‌آمیز سعی در ایجاد جای پا در این منطقه داشته و اثرات منفی این حضور در درگیری‌های اخیر بسیار مشهود است، رژیم صهیونیستی است.

از آنجا که مهمترین هدف رژیم صهیونیستی ضربه زدن به جمهوری اسلامی برای تضمین بقای خود در سرزمین‌های اشغالی است، تمام سعی خود را برای حضور موثر در این منطقه راهبردی به کار گرفته و از هیچ تلاشی برای درگیر کردن ایران با همسایگان خود در این ماجرا فروگذار نکرده است.   

از جمله این تلاش‌ها علاوه بر حضور موثر میدانی و دمیدن در آتش جنگ در دو سوی جبهه قره‌باغ، می‌توان به توصیه خانم «برندا شیفر» استاد دانشگاه حیفا و مدیر بخش انرژی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» (FDD) به «مایک پمپئو» اشاره کرد که به او گفته است: «برای تکمیل فشار حداکثری علیه ایران از جریان‌های سیاسی قومیت‌گرا به ویژه «پان‌ترک‌ها»‌ استفاده ‌کنید.

این توصیه در چارچوب راهبرد پیشنهادی «FDD» (معمار پروژه فشار حداکثری) به کاخ سفید در مواجهه با ایران تحت عنوان «جنگ در منطقه خاکستری» انجام شده که طی آن علاوه بر مجموعه فشارهای سیاسی ـ اقتصادی، باید ایران در چندراهی‌هایی گیر کند که نتواند از آنها خارج شده و در روندی فرسایشی توانش تضعیف شود.

بر این اساس؛ ابعاد توصیه شیفر به پمپئو این‌گونه است که چون ایران رویکردی میانجی‌گرانه دارد و خواهان درگیری در منطقه نیست و از سویی همزمان مناسبات خوبی با طرفین درگیری دارد، باید شرایط را به یک بازی باخت ـ باخت برای تهران تغییر داد به گونه‌ای که اولا توان میانجی‌گری نداشته باشد و ثانیا با هر اقدام یا اعلام موضعی، دست کم یکی از دو حوزه تحت نفوذ خود را از دست بدهد.

دست گذاشتن روی موضوعات قومیتی و تحریک برخی جریان‌های افراطی در این حوزه، همان شاه‌کلیدی است که «FDD» و جریان صهیونیستی حاکم بر آن، برای تخریب نقش مثبت ایران در این منطقه و تحت‌الشعاع قرار دادن اثرگذاری تهران از آن بهره برده‌اند تا از این رهگذر، این اختلافات به داخل خاک کشور نیز کشیده شود.

در یک نگاه کلان‌تر؛ علاوه بر تخریب حوزه نفوذ منطقه‌ای ایران در یکی از راهبردی‌ترین مناطق همسایه، این توصیه را می‌توان ذیل فاز دوم آشوب در ایران با بهره‌گیری از مدل «بوعزیزی ـ فلوید» تحلیل کرد، آنجا که «FDD» محور عبری ـ آمریکایی را به تلاش برای یافتن سوژه‌هایی با ظرفیت ایجاد اغتشاش در ایران و با کمک شبکه‌های اجتماعی دعوت می‌کند.   

«ائلدار محمد اف» در سایت State-craft Responsible در همین زمینه، مقاله‌ای انتقادی با عنوان «چگونه یک اتاق فکر در واشینگتن از شورش‌های قومی در ایران حمایت می‌کند» نوشته و به سوءاستفاده صهیونیست‌ها از مسائل قومی ایران اشاره می‌کند. این مقاله البته به هوشیاری آذری‌های ایران در نیافتادن به دام جریان‌های قومیت‌گرا تاکید کرده و توصیه برندا شیفر را متوهمانه خوانده است.

برندا شیفر از لابیست‌های فعال در آمریکا است که فعالیت در سازمان ضداطلاعات ارتش اسرائیل (آمان) را در کارنامه خود دارد. او در دو کتاب خود در زمینه منطقه قفقاز، «مانیفیست پان ترکیسم در ایران» را تبیین کرده است.

سوء استفاده از احساسات قومی برای درگیر کردن ایران در داخل و خلع سلاح کردن تهران در ایفای نقش موثر در حل و فصل مشکلات منطقه قفقاز، در حالی است که سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران درباره این منطقه سال‌ها است که روشن است و با تاکید بر رویکرد دیپلماتیک و پرهیز از هرگونه دخالت یا ایجاد تنش در منطقه به دنبال بازگشت آرامش و ثبات به این حوزه است.  


نورنیوز
اخبار مرتبط
بازی صهیونیست‌ها در قفقاز و تقابل آنها با ساختار 3+3
جمعه 1402/07/07 ساعت 23:54
نورنیوز بررسی کرد؛
بازی صهیونیست‌ها در قفقاز و تقابل آنها با ساختار 3+3
آمریکا و رژیم صهیونیستی به همراه فرانسه و انگلیس، معتقدند چینش میز مذاکرات صلح قفقاز با حضور شش کشور ایران، آذربایجان، ارمنستان، روسیه، گرجستان و ترکیه می‌تواند منجر به تحقق صلحی پایدار و در نهایت، مسدودسازی مسیر مداخله‌گرایی آنها در معادلات آسیای مرکزی شود.
این آش شور را چه کسی برای «اردوغان» پخت؟
دوشنبه 1399/09/24 ساعت 11:12
اختصاصی نورنیوز؛
این آش شور را چه کسی برای «اردوغان» پخت؟
نباید از محافلی که تمام منافع خود را در تفرقه‌افکنی‌های منطقه‌ای دنبال می‌کنند غافل شد، چه، طبعا به هر میزان ثبات و آرامش منطقه غرب آسیا به هم بخورد سود آن به جیب رژیم تروریست و تروریست‌پروری خواهد رفت که ماهیتا با دولت‌های اسلامی در تضاد است.
زیاده خواهی تفرقه‌افکنانه پان ترکیست‌ها با حمایت رژیم صهیونیستی
شنبه 1399/08/17 ساعت 13:23
نورنیوز بررسی کرد؛
زیاده خواهی تفرقه‌افکنانه پان ترکیست‌ها با حمایت رژیم صهیونیستی
برای جمهوری اسلامی ایران کاملا روشن است که این اظهارات تفرقه‌افکنانه از سوی کدام دست‌های پشت پرده هدایت و حمایت می‌شود، اما این رفتارهای تحریک‌کننده، چنانچه در مواضع مقامات ایرانی مشهود است، اراده تهران را از موضع عادلانه خود نسبت به طرفین تغییر نخواهد داد.
خط آشوب با مدل «بوعزیزی ـ فلوید»؛ آخرین تلاش غرب علیه ایران
دوشنبه 1399/08/05 ساعت 14:48
نورنیوز بررسی کرد؛
خط آشوب با مدل «بوعزیزی ـ فلوید»؛ آخرین تلاش غرب علیه ایران
بعد از گذشت چند سال از آغاز راهبرد «فشار حداکثری» و تشدید تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران، فاز دوم عملیات براندازی با اسم رمز آشوب‌های خیابانی در حال شکل‌گیری است، چیزی که در آبان سال گذشته یک بار به طور ناقص اجرا شد اما با هوشیاری مردم شکست خورد.
رونمایی از نسخه جدید جنگ‌های نیابتی در معرکه قره‌باغ؛ طراح کیست و هدف کجاست؟
چهارشنبه 1399/07/16 ساعت 20:45
نورنیوز بررسی کرد؛
رونمایی از نسخه جدید جنگ‌های نیابتی در معرکه قره‌باغ؛ طراح کیست و هدف کجاست؟
چنانچه شواهد میدانی نشان می‌دهد، استقرار تروریست‌های تکفیری در طول نوار مرزی ترکمنستان، آذربایجان، ازبکستان، جنوب شرقی تاجیکستان و شمال شرقی افغانستان در نزدیکی مرزهای چین، به عنوان بخشی از برنامه‌ محاصره استراتژیک چین، روسیه و ایران و دامن زدن به جنگ‌ها و تنش‌های نیابتی در این مناطق انجام می‌شود.
قره‌باغ؛ از شیطنت صهیونیست‌ها و پان‌ترک‌ها تا نبود اراده طرفین برای حل منازعه
شنبه 1399/07/12 ساعت 14:17
نورنیوز بررسی کرد؛
قره‌باغ؛ از شیطنت صهیونیست‌ها و پان‌ترک‌ها تا نبود اراده طرفین برای حل منازعه
حاکمان دو کشور اساساً تمایلی به حل مناقشه ندارند و از وجود آن بیشتر سود می‌برند ضمن اینکه سایر بازیگران به ویژه طرف‌های غربی تمایلی ندارند که نقش ایران مجدداً در منطقه برجسته شود، لذا با اعمال فشار از میانجیگری ایران جلوگیری می‌کنند.
جمهوری اسلامی ایران در کجای مناقشه قره‌باغ ایستاده است؟
چهارشنبه 1399/07/09 ساعت 19:43
نورنیوز بررسی کرد؛
جمهوری اسلامی ایران در کجای مناقشه قره‌باغ ایستاده است؟
منطقه قفقاز در طول قرن‌های متمادی زیر چتر وحدت بخش حوزه تمدن اسلامی ـ ایرانی، محل هم‌زیستی ادیان، مذاهب، زبان‌ها و هویت‌های فرهنگی و دینی گوناگون بود اما از زمانی که برجسته‌سازی استعماری اختلاف‌های هویتی عرصه را بر اشتراکات تمدنی تنگ کرد دچار مهندسی ترکیب جمعیتی و پاکسازی‌های قومیتی و تبعیدهای دسته‌جمعی شد.
دم خروس رژیم صهیونیستی در آتش‌افروزی مناقشه قره‌باغ
چهارشنبه 1399/07/09 ساعت 15:08
دم خروس رژیم صهیونیستی در آتش‌افروزی مناقشه قره‌باغ
لیبرمن می‌گوید: درباره آذربایجان و مناسبات سیاسی با آن، اتفاق نظر در رهبری سیاسی اسراییل وجود دارد. ما از تمامیت ارضی آذربایجان حمایت می‌کنیم و فکر می‌کنیم اگر تمامیت ارضی آذربایجان احیاء نشود، مشکل منطقه حل نخواهد شد.
ایران بر لزوم حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه قره‌باغ در چارچوب قوانین بین‌المللی تاکید کرد
دوشنبه 1399/01/11 ساعت 22:50
ایران بر لزوم حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه قره‌باغ در چارچوب قوانین بین‌المللی تاکید کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درخصوص برگزاری انتخابات در منطقه مورد مناقشه قره باغ بر بر لزوم حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه در این منطقه در چارچوب اصول و قوانین بین‌المللی تاکید کرد
نظرات

آخرین اخبار
تهدید امنیتی موجب بسته شدن بخشی از فرودگاه «دنور» آمریکا شد
ترکیب موثر زردچوبه در مقابله با سرطان
کم‌خوابی و بی‌خوابی چگونه ساختار مغز را تغییرمی دهند؟
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و وزیر خارجه انگلیس درباره تحولات منطقه
تهران؛ رکورددار قصور پزشکی
کاخ سفید: ترامپ خواهان توافق با ایران است، اما پاسخ به حملات ادامه دارد
هشدار مقام ارشد امنیتی درباره هرگونه حمله احتمالی آمریکا و اسرائیل
الزامات خاطره‌سازی برای مغز
هشدار دبیر شورای امنیت ملی درباره پیامدهای ادامه محاصره دریایی آمریکا
هلاکت و دستگیری عاملان شهادت سه مأمور فراجا در شادگان
علائم افشای سرّ درون
الجزیره؛ تنگه هرمز مهم‌ترین اهرم راهبردی ایران
کنفدراسیون فوتبال آسیا در کنار یوفا و کونکاکاف مقابل طرح فیفا ایستاد
تشییع باشکوه شهدای فراجا در شادگان؛ شهیدان مهدوی‌کیا و سیاه‌نژاد
نشست تخصصی ایران و چین؛ تأکید بر اجرای سند 25 ساله و تقویت همکاری‌های اقتصادی
زمان پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران خودرو اعلام شد+جدول
کامالا هریس؛ جنگ ترامپ با ایران بدون چشم‌انداز پایانی
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 10 مرداد+ جدول
قطر از پذیرش نقشه راه توسط حماس استقبال کرد
گوترش: چنگ باید در تمامی جبهه‌‎ها متوقف شود
واکنش جوزف عون به تجاوزات رژیم صهیونیستی
دستور آماده‌باش کامل به حشد الشعبی
فولاد، استقلال را در دیدار دوستانه شکست داد
هشدار زلنسکی درباره تشدید حملات روسیه در دریای سیاه
برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 10 مرداد
جزئیات برنامه راه‌آهن برای اربعین؛ افزایش ظرفیت، امنیت و خدمات به زائران
لینک ساعت قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا شنبه 10 مرداد
اظهارات جدید نخست وزیر پاکستان درباره صلح غزه
چرا حقوق بازنشستگان دولت کاهش یافت؟
مرگ تلخ بازیکن مراکشی در مسیر مهاجرت به اسپانیا؛ فاطن العزیزی جان باخت
یمن، چگونه عربستان را در بن‌بست تاریخی قرار داد؟
کایا کالاس: راستی‌آزمایی پایبندی حماس به توافق غزه چالش اصلی است
استراتژی تعلیق اسپانیا از سوی ایتالیا کلید خورد
قتل هولناک مرد 70 ساله تهرانی به دست همسر دوم و پسرش
خشم ترامپ از روش مذاکره ایرانی‌ها
تشییع باشکوه پیکر شهید مدافع امنیت در زابل
برخورد جدی با آفرودسواری غیرمجاز در عرصه‌های طبیعی کردستان
هشدار صریح العامری به عربستان
اظهارات تازه وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره تحریم‌ها و دارایی‌های ایران
بیانیه ارتش کویت درباره حمله پهپادی به زیرساخت‌های حیاتی
تسهیل واردات خودرو در قشم
ترامپ ادعای نقش ایران در حمله سایبری آمریکا را زیر سؤال برد
سریال دیده‌نشده «ماه عسل» با بازی زنده‌یاد اکبر عبدی
تهدید به تعلیق اسپانیا از منطقه شنگن
محور کندوان یک‌طرفه شد+جزئیات
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و هند چه نکاتی داشت؟
انفجارهای مهیب در کویت
آمار جدید تردد زائران اربعین از مرز باشماق
اذعان «مارین ترافیک» به تغییر الگوی تردد از تنگه هرمز
تغییر موازنه حمله و دفاع به نفع توان موشکی ایران