×
سیاسی
شناسه خبر : 56146
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/08/07 ساعت 18:26
تلاش صهیونیست‌ها برای عدول ایران از راهبرد اصولی در قفقاز

نورنیوز بررسی کرد؛

تلاش صهیونیست‌ها برای عدول ایران از راهبرد اصولی در قفقاز

ابعاد توصیه شیفر به پمپئو این‌گونه است که چون ایران رویکردی میانجی‌گرانه دارد و خواهان درگیری در قفقاز نیست و از سویی همزمان مناسبات خوبی با طرفین درگیری دارد، باید شرایط را به یک بازی باخت ـ باخت برای تهران تغییر داد به گونه‌ای که اولا توان میانجی‌گری نداشته باشد و ثانیا با هر اقدام یا اعلام موضعی، دست کم یکی از دو حوزه تحت نفوذ خود را از دست بدهد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: منطقه قفقاز نه تنها منطقه‌ای راهبردی در جغرافیای سیاسی جهان که حوزه‌ای بسیار مهم و راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود، از این رو راهبرد اصولی تهران در قبال تحولات این منطقه همواره مبتنی بر تحقق صلح و آرامش و دوری از هرگونه جنگ بوده است. سفر منطقه‌ای سیدعباس عراقچی طی روزهای آتی تلاشی در همین راستا است.

در این میان اما؛ برخی بازیگران فرامنطقه‌ای با اهدافی پلید، همواره بر بستر برخی مسائل موجود قومی، تاریخی، مذهبی و جغرافیایی تلاش ویژه‌ای در بر هم زدن ثبات در این منطقه داشته‌اند.

طی یک ماه گذشته و در جریان دور جدید ناآرامی‌ها در مناطق مورد مناقشه میان جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان نیز این مسئله به روشنی هویدا بوده و با اشتباهات برخی بازیگران منطقه بدان دامن زده شده است.

از جمله بازیگرانی که طی سال‌های گذشته با اهداف غیر صلح‌آمیز سعی در ایجاد جای پا در این منطقه داشته و اثرات منفی این حضور در درگیری‌های اخیر بسیار مشهود است، رژیم صهیونیستی است.

از آنجا که مهمترین هدف رژیم صهیونیستی ضربه زدن به جمهوری اسلامی برای تضمین بقای خود در سرزمین‌های اشغالی است، تمام سعی خود را برای حضور موثر در این منطقه راهبردی به کار گرفته و از هیچ تلاشی برای درگیر کردن ایران با همسایگان خود در این ماجرا فروگذار نکرده است.   

از جمله این تلاش‌ها علاوه بر حضور موثر میدانی و دمیدن در آتش جنگ در دو سوی جبهه قره‌باغ، می‌توان به توصیه خانم «برندا شیفر» استاد دانشگاه حیفا و مدیر بخش انرژی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» (FDD) به «مایک پمپئو» اشاره کرد که به او گفته است: «برای تکمیل فشار حداکثری علیه ایران از جریان‌های سیاسی قومیت‌گرا به ویژه «پان‌ترک‌ها»‌ استفاده ‌کنید.

این توصیه در چارچوب راهبرد پیشنهادی «FDD» (معمار پروژه فشار حداکثری) به کاخ سفید در مواجهه با ایران تحت عنوان «جنگ در منطقه خاکستری» انجام شده که طی آن علاوه بر مجموعه فشارهای سیاسی ـ اقتصادی، باید ایران در چندراهی‌هایی گیر کند که نتواند از آنها خارج شده و در روندی فرسایشی توانش تضعیف شود.

بر این اساس؛ ابعاد توصیه شیفر به پمپئو این‌گونه است که چون ایران رویکردی میانجی‌گرانه دارد و خواهان درگیری در منطقه نیست و از سویی همزمان مناسبات خوبی با طرفین درگیری دارد، باید شرایط را به یک بازی باخت ـ باخت برای تهران تغییر داد به گونه‌ای که اولا توان میانجی‌گری نداشته باشد و ثانیا با هر اقدام یا اعلام موضعی، دست کم یکی از دو حوزه تحت نفوذ خود را از دست بدهد.

دست گذاشتن روی موضوعات قومیتی و تحریک برخی جریان‌های افراطی در این حوزه، همان شاه‌کلیدی است که «FDD» و جریان صهیونیستی حاکم بر آن، برای تخریب نقش مثبت ایران در این منطقه و تحت‌الشعاع قرار دادن اثرگذاری تهران از آن بهره برده‌اند تا از این رهگذر، این اختلافات به داخل خاک کشور نیز کشیده شود.

در یک نگاه کلان‌تر؛ علاوه بر تخریب حوزه نفوذ منطقه‌ای ایران در یکی از راهبردی‌ترین مناطق همسایه، این توصیه را می‌توان ذیل فاز دوم آشوب در ایران با بهره‌گیری از مدل «بوعزیزی ـ فلوید» تحلیل کرد، آنجا که «FDD» محور عبری ـ آمریکایی را به تلاش برای یافتن سوژه‌هایی با ظرفیت ایجاد اغتشاش در ایران و با کمک شبکه‌های اجتماعی دعوت می‌کند.   

«ائلدار محمد اف» در سایت State-craft Responsible در همین زمینه، مقاله‌ای انتقادی با عنوان «چگونه یک اتاق فکر در واشینگتن از شورش‌های قومی در ایران حمایت می‌کند» نوشته و به سوءاستفاده صهیونیست‌ها از مسائل قومی ایران اشاره می‌کند. این مقاله البته به هوشیاری آذری‌های ایران در نیافتادن به دام جریان‌های قومیت‌گرا تاکید کرده و توصیه برندا شیفر را متوهمانه خوانده است.

برندا شیفر از لابیست‌های فعال در آمریکا است که فعالیت در سازمان ضداطلاعات ارتش اسرائیل (آمان) را در کارنامه خود دارد. او در دو کتاب خود در زمینه منطقه قفقاز، «مانیفیست پان ترکیسم در ایران» را تبیین کرده است.

سوء استفاده از احساسات قومی برای درگیر کردن ایران در داخل و خلع سلاح کردن تهران در ایفای نقش موثر در حل و فصل مشکلات منطقه قفقاز، در حالی است که سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران درباره این منطقه سال‌ها است که روشن است و با تاکید بر رویکرد دیپلماتیک و پرهیز از هرگونه دخالت یا ایجاد تنش در منطقه به دنبال بازگشت آرامش و ثبات به این حوزه است.  


نورنیوز
اخبار مرتبط
بازی صهیونیست‌ها در قفقاز و تقابل آنها با ساختار 3+3
جمعه 1402/07/07 ساعت 23:54
نورنیوز بررسی کرد؛
بازی صهیونیست‌ها در قفقاز و تقابل آنها با ساختار 3+3
آمریکا و رژیم صهیونیستی به همراه فرانسه و انگلیس، معتقدند چینش میز مذاکرات صلح قفقاز با حضور شش کشور ایران، آذربایجان، ارمنستان، روسیه، گرجستان و ترکیه می‌تواند منجر به تحقق صلحی پایدار و در نهایت، مسدودسازی مسیر مداخله‌گرایی آنها در معادلات آسیای مرکزی شود.
این آش شور را چه کسی برای «اردوغان» پخت؟
دوشنبه 1399/09/24 ساعت 11:12
اختصاصی نورنیوز؛
این آش شور را چه کسی برای «اردوغان» پخت؟
نباید از محافلی که تمام منافع خود را در تفرقه‌افکنی‌های منطقه‌ای دنبال می‌کنند غافل شد، چه، طبعا به هر میزان ثبات و آرامش منطقه غرب آسیا به هم بخورد سود آن به جیب رژیم تروریست و تروریست‌پروری خواهد رفت که ماهیتا با دولت‌های اسلامی در تضاد است.
زیاده خواهی تفرقه‌افکنانه پان ترکیست‌ها با حمایت رژیم صهیونیستی
شنبه 1399/08/17 ساعت 13:23
نورنیوز بررسی کرد؛
زیاده خواهی تفرقه‌افکنانه پان ترکیست‌ها با حمایت رژیم صهیونیستی
برای جمهوری اسلامی ایران کاملا روشن است که این اظهارات تفرقه‌افکنانه از سوی کدام دست‌های پشت پرده هدایت و حمایت می‌شود، اما این رفتارهای تحریک‌کننده، چنانچه در مواضع مقامات ایرانی مشهود است، اراده تهران را از موضع عادلانه خود نسبت به طرفین تغییر نخواهد داد.
خط آشوب با مدل «بوعزیزی ـ فلوید»؛ آخرین تلاش غرب علیه ایران
دوشنبه 1399/08/05 ساعت 14:48
نورنیوز بررسی کرد؛
خط آشوب با مدل «بوعزیزی ـ فلوید»؛ آخرین تلاش غرب علیه ایران
بعد از گذشت چند سال از آغاز راهبرد «فشار حداکثری» و تشدید تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران، فاز دوم عملیات براندازی با اسم رمز آشوب‌های خیابانی در حال شکل‌گیری است، چیزی که در آبان سال گذشته یک بار به طور ناقص اجرا شد اما با هوشیاری مردم شکست خورد.
رونمایی از نسخه جدید جنگ‌های نیابتی در معرکه قره‌باغ؛ طراح کیست و هدف کجاست؟
چهارشنبه 1399/07/16 ساعت 20:45
نورنیوز بررسی کرد؛
رونمایی از نسخه جدید جنگ‌های نیابتی در معرکه قره‌باغ؛ طراح کیست و هدف کجاست؟
چنانچه شواهد میدانی نشان می‌دهد، استقرار تروریست‌های تکفیری در طول نوار مرزی ترکمنستان، آذربایجان، ازبکستان، جنوب شرقی تاجیکستان و شمال شرقی افغانستان در نزدیکی مرزهای چین، به عنوان بخشی از برنامه‌ محاصره استراتژیک چین، روسیه و ایران و دامن زدن به جنگ‌ها و تنش‌های نیابتی در این مناطق انجام می‌شود.
قره‌باغ؛ از شیطنت صهیونیست‌ها و پان‌ترک‌ها تا نبود اراده طرفین برای حل منازعه
شنبه 1399/07/12 ساعت 14:17
نورنیوز بررسی کرد؛
قره‌باغ؛ از شیطنت صهیونیست‌ها و پان‌ترک‌ها تا نبود اراده طرفین برای حل منازعه
حاکمان دو کشور اساساً تمایلی به حل مناقشه ندارند و از وجود آن بیشتر سود می‌برند ضمن اینکه سایر بازیگران به ویژه طرف‌های غربی تمایلی ندارند که نقش ایران مجدداً در منطقه برجسته شود، لذا با اعمال فشار از میانجیگری ایران جلوگیری می‌کنند.
جمهوری اسلامی ایران در کجای مناقشه قره‌باغ ایستاده است؟
چهارشنبه 1399/07/09 ساعت 19:43
نورنیوز بررسی کرد؛
جمهوری اسلامی ایران در کجای مناقشه قره‌باغ ایستاده است؟
منطقه قفقاز در طول قرن‌های متمادی زیر چتر وحدت بخش حوزه تمدن اسلامی ـ ایرانی، محل هم‌زیستی ادیان، مذاهب، زبان‌ها و هویت‌های فرهنگی و دینی گوناگون بود اما از زمانی که برجسته‌سازی استعماری اختلاف‌های هویتی عرصه را بر اشتراکات تمدنی تنگ کرد دچار مهندسی ترکیب جمعیتی و پاکسازی‌های قومیتی و تبعیدهای دسته‌جمعی شد.
دم خروس رژیم صهیونیستی در آتش‌افروزی مناقشه قره‌باغ
چهارشنبه 1399/07/09 ساعت 15:08
دم خروس رژیم صهیونیستی در آتش‌افروزی مناقشه قره‌باغ
لیبرمن می‌گوید: درباره آذربایجان و مناسبات سیاسی با آن، اتفاق نظر در رهبری سیاسی اسراییل وجود دارد. ما از تمامیت ارضی آذربایجان حمایت می‌کنیم و فکر می‌کنیم اگر تمامیت ارضی آذربایجان احیاء نشود، مشکل منطقه حل نخواهد شد.
ایران بر لزوم حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه قره‌باغ در چارچوب قوانین بین‌المللی تاکید کرد
دوشنبه 1399/01/11 ساعت 22:50
ایران بر لزوم حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه قره‌باغ در چارچوب قوانین بین‌المللی تاکید کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درخصوص برگزاری انتخابات در منطقه مورد مناقشه قره باغ بر بر لزوم حل و فصل مسالمت‌آمیز مناقشه در این منطقه در چارچوب اصول و قوانین بین‌المللی تاکید کرد
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خروج آیفون‌ از بن بست / مصوبه‌ای تازه برای آیفون داران
پشت پرده تحرکات جدید؛ آیا اسرائیل دوباره به فکر حمله افتاده؟+فیلم
نامه ایران به شورای امنیت درباره نقش محوری آمریکا در تجاوز اسرائیل به تهران
آتش‌سوزی در یک ساختمان 9 طبقه در ولیعصر
رونالدو به اصفهان می‌آید؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنجشنبه 6 آذر1404
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 6 آذر + وضعیت استان ها
سلاح سبز علیه آلزایمر؛ امیدی از دل طبیعت
قارچ دوست جدید قلب شما
هوش مصنوعی پیدا کردن اشیا به کمک نابینایان آمد
تجربه‌ای منحصربه‌فرد در خانه‌های هوشمند آینده
چرا هوش مصنوعی هرگز به خلاقیت انسان نمی‌رسد؟
پلیس آمریکا زن خویشاوند سخنگوی کاخ سفید را دستگیر کرد
شکنجه سیستماتیک اسرای فلسطینی تشدید شده است
سودان: جنگ بر ما تحمیل شد، اما صلح را خود می‌سازیم!
جنگ ترکیبی در سایه افشای مکالمات / روسیه واکنش نشان داد
تمجید امارات از ترامپ ؛ تروریستی خواندن اخوان المسلمین گامی شجاعانه است !
عراقچی: ایران آماده مذاکره است، اما آمریکا اراده ندارد!
نورنما | کشور در مرز خفگی
سردار نائینی: مراکز حساس اسرائیل را دقیق هدف قرار دادیم
استقلال 1 _ الوصل 1 + خلاصه بازی
تغییرات مالیاتی جدید؛ رسیدهای بالای 10 میلیون تومان دیگر معتبر نیستند!
ایران به هیئت‌مدیره آنکتاد پیوست / فرصتی برای تأثیرگذاری در تجارت جهانی!
جریمه سنگین استقلال به خاطر تأخیر اتوبوس !
فدراسیون ژیمناستیک در بحران/ جلسه فوق‌العاده برای تعیین سرپرست جدید
فسادی پیچیده در شهرداری دورود / بازداشت‌ها در پی پرونده‌های مالی!
حریق در کمین جنگل‌های ارسباران / اعزام 21 تیم و یک بالگرد
آتشسوزی یادگار امام به خودروها و منازل سرایت کرد / مصدومیت یک آتش‌نشان
بدشانسی استقلال در آستانه دربی!
تهران شنبه و یکشنبه هم تعطیل می‌شود ؟
نورنما | طبیعت جذاب دنیا
رمزگشایی از ماجرای هراس‌فروشی تل‌آویو در آسمان عراق
روسیه: هیچ امتیازی در بحران اوکراین نخواهیم داد!
واکنش دفتر پزشکیان به بحث‌‌ اینترنت سفید
سخنان عجیب اردوغان : ترکیه وارث ابن سینا و لقمان حکیم است!
کودتای نظامی در گینه بیسائو / دستگیری رئیس جمهور و به قدرت رسیدن ارتش
اسرائیل دروغ می‌گوید؛ ایران و محور مقاومت شکست نخورده‌اند
مهار آتش در شاهرود / جنگل ابر در امان ماند!
ابراز امیدواری لاریجانی برای رفع موانع انتقال گاز به پاکستان
طلا به اوج رسید؛ سکه تمام به 119 میلیون تومان
دادگاه فرانسه درخواست تجدید نظر سارکوزی را رد کرد
واکنش طالبان به پاکستان: تجاوز را بی‌پاسخ نمی‌گذاریم
تصویب محدودیت سنی برای شبکه‌های اجتماعی
انجام اولین پرواز مستقیم «کیش – دوشنبه» از فردا
آغاز جشنواره جهانی فیلم فجر با اکران«زیر درختان زیتون»
رئیس‌جمهور سابق برزیل به 27 سال زندان محکوم شد
حساب‌های کاربری سربازان زیر ذره بین ارتش اسرائیل
پروازهای لوفت‌هانزا به ایران از 26 دی‌ماه برقرار می‌شود
انفجار انبار مهمات در ادلب سوریه
دولت برای اصلاحات احتمالی در مصوبه بنزین به نفع مردم آمادگی دارد
X
آگهی تبلیغاتی