×
سیاسی
شناسه خبر : 56101
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/08/06 ساعت 18:58
چهار ناکامی متوالی رژیم سعودی در هفته‌های اخیر

نورنیوز بررسی کرد؛

چهار ناکامی متوالی رژیم سعودی در هفته‌های اخیر

این ناکامی‌ها دست کم نشان از دو موضوع دارد؛ اول اینکه متحدین اروپایی آمریکا هم با توجه به احتمال بالای شکست ترامپ، هوشمندانه و به مرور در حال تغییر سیاست‌های خود در قبال حکام بدنام عرب در غرب آسیا هستند تا بلکه کمتر هزینه رفتارهای ضدحقوق بشری آنها را بدهند و دوم اینکه تلاش‌های سعودی برای باز تولید چهره‌ای موجه از خود در فضای بین‌المللی کاملا شکست خورده است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: رژیم سعودی در هفته‌های اخیر با وجود هزینه‌های زیاد، تبلیغات فراوان و رایزنی‌های گسترده، با چالش‌ها و شکست‌های متوالی در عرصه بین‌المللی مواجه شده است.

این شکست‌ها عمدتا تحت تاثیر رفتارهای ضد حقوق بشری آل‌سعود در موضوعات مختلف بوده و نشان دهنده آن است که پرونده این رژیم در نقض حقوق بشر آنچنان سیاه است که حتی با وجود تلاش‌های بسیار، نتوانسته از زیر بار آن شانه خالی کند.

چهار ناکامی مشخص رژیم سعودی در این مدت را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

1ـ «ناکامی در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد»: این ناکامی در حالی با وجود تطمیع، رایزنی و تهدیدهای بسیار از سوی نمایندگان رژیم سعودی رقم خورد که عربستان از میان 16 نامزد رسمی حضور در این شورا نتوانست یکی از 15 کرسی را به خود اختصاص دهد و با اخذ 90 رأی (کمتر از دو سوم آراء) از مجموع 193 عضو مجمع عمومی تنها نامزد شکست خورده در این انتخابات لقب گرفت.

رژیم سعودی که در تلاش بود تا به واسطه حضور در این شورا نام خود را از فهرست سالیانه ناقضان حقوق کودکان (رژیم‌های کودک‌کش) خارج کند، تهدید کرده بود که در صورت عدم انتخاب از سوی اعضای مجمع عمومی، کمک چند ده میلیون دلاری خود به سازمان ملل را قطع خواهد کرد.

2ـ «ناکامی در سازمان تجارت جهانی»: رژیم سعودی که در مرحله دوم رایزنی‌ها (از 24 سپتامبر تا 8 اکتبر) برای حضور نماینده خود در این سازمان با 4 کشور نیجریه، کنیا، کره جنوبی و ایتالیا رقابت می‌کرد، نهایتا موفق به صعود به مرحله بعد نشد و خانم‌ها «یو مینگ هی» وزیر تجارت سابق کره جنوبی و «آکونجو ایویلای» وزیر مالی و خارجه سابق نیجریه گوی سبقت را از نماینده سعودی ربودند.

این شکست در حالی رقم خورد که «محمد التویجری» مشاور دیوان پادشاهی و وزیر سابق اقتصاد سعودی رایزنی‌های خود را به عنوان نماینده این رژیم از ابتدای تیرماه امسال با حدود 100 کشور (حتی کشورهای کوچک آفریقایی) آغاز کرده بود، اما نه تنها موفق به جلب آراء نشد که در اتفاقی نادر، 19 جنبش با امضای بیانیه‌ای با نفس حضور او در این رقابت مخالفت کردند.

3ـ «قطعنامه ضد سعودی پارلمان اروپا»: پارلمان اروپا در تاریخ 17 مهرماه امسال، با صدور قطعنامه‌ای در خصوص وضعیت مهاجران اتیوپیایی در زندان‌های عربستان، در یکی از بندها از مقامات اتحادیه اروپا خواسته بود که با تقلیل سطح نمایندگی این اتحادیه در اجلاس گروه 20 در ریاض از مشروعیت‌بخشی به نقض حقوق بشر در این کشور جلوگیری کنند.

این قطعنامه با توجه به قطعنامه‌های پیشین اتحادیه اروپا درباره رژیم سعودی از جمله؛ «روابط این رژیم با اتحادیه اروپا و نقش آن در غرب اسیا و شمال آفریقا»، «پرونده رائف بداوی در 12 فوریه 2015»، «پرونده علی محمد النمر در 8 اکتبر 2015»، «وضعیت مدافعان حقوق زنان در عربستان در می 2018»، «قتل جمال خاشقجی در 25 اکتبر 2018» و «وضعیت انسانی در یمن در سه تاریخ 25 فوریه 2016، 4 نوامبر 2017 و 4 اکتبر 2018» صادر شد.

در این قطعنامه لزوم نظارت بر زندان‌ها توسط ناظران بین‌المللی، اصلاح سیاست‌های مهاجرت و کار و محاکمه ناعادلانه مهاجران مورد توجه قرار گرفته و از شورای اروپا خواسته شده تا ساز و کار تحریم‌های حقوق بشری اتحادیه اروپا که مرتبط با منافع و اهداف راهبردی اتحادیه است را تصویب کند و تضمین نماید که به سرعت پس از آن تصویب تحریم‌های هدفمند اتحادیه به مسئولین قتل خاشقجی اعمال می‌شود.

در پی این قطعنامه 65 نفر از اعضای پارلمان اروپا با امضای نامه‌ای به رهبران کشورهای خود خواستار عدم مشارکت در اجلاس گروه 20 شدند.

4ـ «بررسی وضع بازداشت شدگان سعودی از سوی پارلمان انگلیس»: اخیرا یک هیئت پارلمانی انگلیسی متشکل از سه نماینده پارلمان و گروهی از وکلای بین‌المللی برای بررسی وضع زندانیان در بند رژیم سعودی اعلام کرد که تحقیقات راجع به سرنوشت «محمد بن‌نایف» ولیعهد پیشین و «احمد بن‌عبدالعزیز» را در دستور کار خود قرار داده است.

اینها افرادی هستند که «محمد بن‌سلمان» ماه‌هاست آنها را به اتهام اقدام علیه دربار سعودی بازداشت کرده تا مسیر برای پادشاهی خودش کاملا فراهم باشد، لذا ورود امثال این گروه‌های خارجی به چنین موضوعاتی تلاش‌های بن‌سلمان در رفع اتهام از خود پیرامون خفقان داخلی را ناکام می‌گذارد.

مجموعه این اتفاقات طی هفته‌های اخیر دست کم نشان از دو موضوع دارد؛ اول اینکه متحدین اروپایی آمریکا هم با توجه به احتمال بالای شکست ترامپ، هوشمندانه و به مرور در حال تغییر سیاست‌های خود در قبال حکام بدنام عرب در غرب آسیا هستند تا بلکه کمتر هزینه رفتارهای ضدحقوق بشری آنها را بدهند و دوم اینکه تلاش‌های سعودی برای باز تولید چهره‌ای موجه از خود در فضای بین‌المللی کاملا شکست خورده است.

در این خصوص توجه به اینکه ضروری است که؛ بر خلاف تصور آل‌سعود و حامیان عبری ـ آمریکایی آنها، موارد نقض حقوق بشر از سوی رژیم سعودی مانند جنایت در یمن، ساختار سیاسی کاملا غیردموکراتیک، حبس گسترده فعالان حقوق بشر، ربایش یا قتل مخالفان بن‌سلمان مثل خاشقجی و حمایت از گروه‌های تکفیری ـ تروریستی آنچنان ننگین است که در صورت نبود فشارهایی از جنس ترامپ، کمتر کشوری حاضر به مراوده با این رژیم است.             


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هیئت ایرانی در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی 2026 شرکت نخواهد کرد +فیلم
حذف «اخراج موقت» دانش آموز و افزایش اختیارات مدرسه
پوتین هفته آینده به هند می‌رود
ارتش لبنان ادعای صهیونیست‌ها علیه حزب‌الله را رد کرد
پزشکیان: از حمایت رهبری انقلاب سپاسگزارم/مسیر پیشرفت را با همراهی مردم دنبال می‌کنیم
بیانیه چین درباره آزمایش تسلیحات هسته‌ای
مقامات کُرد عراق از آمریکا درخواست دریافت سامانه پدافند هوایی کردند
امضای یادداشت تفاهم میان ایران و مدیرکل کمیته بین‌المللی صلیب سرخ
ترامپ: مهاجرت از کشورهای جهان سوم متوقف می شود
هشدار روزنامه الریاض نسبت به استراتژی خصمانه تل‌آویو در لبنان
هشدار نارنجی هوا در تهران ادامه دارد؛ آلودگی تا اواسط هفته پیش‌بینی می‌شود
69 کشته و 59 مفقود در حادثه سیلاب‌ سوماترای اندونزی
زاخارووا: هدف اتحادیه اروپا ایجاد اختلال در رویکردهای سیاسی و دیپلماتیک نوظهور است
طلای جهانی در مسیر ثبت افزایش هفتگی سه درصدی؛ خوش‌بینی به کاهش نرخ بهره
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد + چهار حریف تازه برای ایران
تحویل پیام‌های وزیر خارجه ایران به وزیران خارجه نیجر و مالی
رفیع‌زاده: هیچ نیروی دو شغله‌ای در دولت وجود ندارد
معماری قدرت آمریکا؛ بازخوانی نقشه کمک‌ها
بزرگترین دعوای فوتبال؛ 17 اخراجی در یک بازی + فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
شمس آذر_ پرسپولیس ؛ اوسمار به دنبال پیروزی پیش از دربی
درگیری مرگبار در روستای ارومیه؛ 3 نفر کشته شدند
وقوع زمین لرزه 3.8 ریشتری در پل سفید+ جزئیات
رئیس جمهور پیشین پرو به یازده سال زندان محکوم شد
منصوریان از هدایت تیم ملی ووشو بانوان کناره‌گیری کرد
محور چالوس امروز یکطرفه می‌شود / محدودیت‌های ترافیکی شمال کشور
سیل و رانش زمین در سریلانکا جان 40 نفر را گرفت
آخرین وضعیت اجرای برنامه شیر مدارس در سایه افزیش قیمت لبنیات
دیپلمات روس: ناتو و اروپا برای جنگ بزرگ با روسیه آماده‌اند
تهران آلوده‌ترین شهر جهان؛ نمی‌توانیم نفس بکشیم
وفاداری به هنر ملی، درخشش در هنر جهانی
آمریکا آماده حمله زمینی به ونزوئلا
ایران جنایات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را محکوم کرد
سه زلزله پیاپی در بهاباد یزد
آمریکا گرین‌کارت مهاجران 19 کشور را بازبینی می‌‌کند + اسامی کشورها
هشدار صریح رهبر علویان سوریه به دولت موقت
شمار قربانیان آتش‌سوزی هنگ کنگ به 94 نفر رسید
مرگ" سارا بکستروم" یکی از زخمی های حادثه تیراندازی در کاخ سفید
درخشش سینمای ایران در مسکو؛ جایزه ویژه اوراسیا به مجید مجیدی رسید
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 آذر 1404+ جدول پخش
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 7 آذر
وضعیت آب و هوا امروز جمعه7 آذر + وضعیت استان ها
نقش هورمون‌ها در شدت آنفولانزا؛ استروژن سپر دفاعی زنان در برابر سرماخوردگی
هشدار روان‌پزشکان؛ چت‌بات‌ها جای درمانگران واقعی را نمی‌گیرند
جهش علمی در ذخیره‌سازی اعضا؛ امیدی برای کاهش صف‌های طولانی پیوند عضو
نوراینفو| 11 راهکاری که قدرت نه گفتن را در شما تقویت می‌کند
تولید 7 هزار تن محصولات گلخانه‌ای؛ جهش کشاورزی نوین در ارومیه
ثبت رسمی سندرم استفراغ ناشی از ماری‌جوانا در فهرست بیماری‌ سازمان جهانی بهداشت
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
X
آگهی تبلیغاتی