×
سیاسی
شناسه خبر : 55771
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/07/24 ساعت 15:42
موفقیت 27 مهرماه؛ ثمره شیرین دیگری از راهبرد مقاومت فعال

نورنیوز بررسی کرد؛

موفقیت 27 مهرماه؛ ثمره شیرین دیگری از راهبرد مقاومت فعال

آنچه در 27 مهرماه امسال دقیقا 5 سال پس از اجرایی شدن برجام رخ می‌دهد، تنها لغو تحریم تسلیحاتی کشورمان وفق قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد نخواهد بود، بلکه اعلام رسمی پیروزی جمهوری اسلامی ایران بر توطئه‌های غرب در یک ماراتن نفس‌گیر و با اتخاذ راهبرد مقاومت فعال است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: لغو تحریم‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران طی روزهای آینده، پیروزی راهبردی بزرگی برای کشورمان محسوب می‌شود که در نتیجه راهبرد «مقاومت فعال» به دست آمده و توانسته توطئه‌های مشترک آمریکا و شرکای اروپایی‌اش را در خصوص «تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران» ناکام بگذارد.

آنچه در 27 مهرماه امسال دقیقا 5 سال پس از اجرایی شدن برجام رخ می‌دهد، تنها لغو تحریم تسلیحاتی کشورمان وفق قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد نخواهد بود، بلکه اعلام رسمی پیروزی جمهوری اسلامی ایران بر توطئه‌های غرب در یک ماراتن نفس‌گیر و پس از ماه‌ها کشمکش است.

ایالات متحده آمریکا به صورت آشکار و رسمی خواستار عدول از الزام حقوقی ضمیمه 5 برجام و ضمیمه ب قطعنامه 2231 مبنی بر اتمام تحریم تسلیحاتی ایران در پایان سال پنجم از قبول برجام بود و قلدرمآبانه بر «تمدید نامحدود» تحریم‌های تسلیحاتی ایران اصرار داشت که پس از اثبات ناکامی در این مسیر به گزینه «تمدید محدود» بسنده کرد، اما حتی به این نقطه نیز نرسید!

مهم‌ترین دلیل ناکامی واشنگتن، اصرار ایران بر لغو تحریم‌های تسلیحاتی خود مطابق اسناد حقوقی رسمی سازمان ملل و خصوصا قطعنامه 2231 شورای امنیت و بالا بردن هزینه هرگونه اقدام نامتعارف حقوقی مشترک آمریکا و اروپا بود.

جلسه معروف شورای امنیت در ماه جولای که با هدف بررسی پیشنهاد آمریکا مبنی بر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران برگزار شد، به وضوح نشان داد که آمریکا چگونه بر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران اصرار دارد.

فراتر از آن، این جلسه نشان داد که با وجود مخالفت ظاهری اتحادیه اروپا (خصوصا تروییکای اروپایی) با تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران، آنها سعی داشتند با رایزنی‌های دیپلماتیک در قالب دیپلماسی پنهان، کشورمان را در خصوص پذیرش داوطلبانه تمدید موقت تحریم‌های تسلیحاتی مجاب کنند.

به عبارت بهتر، مخالفت ظاهری اروپا با پیشنهاد تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت، الزاما به معنای ایستادگی اروپا در برابر زیاده‌خواهی واشنگتن نبود و سران اروپایی ابتدا در صدد تحریم محدود تسلیحاتی ایران بودند و اعتقاد داشتند که این خواسته را باید با فشارهای دیپلماتیک و حتی اقتصادی، بر ایران تحمیل کرد زیرا قطعنامه 2231 شورای امنیت به لحاظ حقوقی جایی برای مانور کشورهای غربی در این خصوص باقی نگذاشته است.

در همین راستا بود که پیش‌نویس طرح «تمدید سه ساله» یا حتی «یک ساله یا ۶ماهه» تحریم تسلیحاتی ایران از سوی اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار گرفت و اساسا اقدام عجولانه مقامات اروپایی در تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مقدمه‌ای برای ارائه همین طرح در شورای امنیت سازمان ملل بود.

با این حال، پیام‌ها و رفتارهای قاطع و مبتنی بر راهبرد «مقاومت فعال» ایران، بازیگران اروپایی را در استمرار این مسیر ناکام گذاشت، تا جایی که حتی موفق نشدند به تعهد پشت پرده خود به واشنگتن و تل‌آویو مبنی بر جلوگیری از لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران در تاریخ مشخص شده (27 مهرماه) جامه عمل بپوشانند.

در این مسیر، جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید کرد که هرگونه تمدید تحریم تسلیحاتی (اعم از نامحدود یا موقت) در تعارض کامل با سند برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد بوده و پس از تاریخ 18 اکتبر امسال (27 مهرماه)، حتی ثانیه‌ای تاخیر در برداشته شدن این تحریم‌ها را نخواهد پذیرفت.

از سویی؛ ایران همچنین عواقب بازی غیر مستقیم در زمین کاخ سفید در خصوص تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را به طرف اروپایی تفهیم و صراحتا اعلام کرد که اگر سران اروپایی بر روی طرح پشت پرده و مشترک خود با کاخ سفید در خصوص «تمدید موقت تحریم تسلیحاتی ایران» اصرار ورزند، فارغ از تایید یا عدم تایید این پیشنهاد در شورای امنیت، به عنوان «طرف متخاصم» تلقی شده و اقدام آنها دقیقا مترادف با «خروج رسمی از برجام» محسوب خواهد شد که در این صورت هرگونه هزینه و تبعات ماجرا متوجه تروئیکای اروپایی خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آغاز توزیع متمرکز اقلام استراتژیک تجهیزات پزشکی از میلاد امام رضا (ع)
چین همچنان قدرت مسلط آموزش عالی در سیا است
ترامپ تیراندازی در مراسم کاخ سفید را تایید کرد
آخرین جزئیات از تیراندازی در هتل واشنگتن هیلتون و خروج ترامپ از محل حادثه+ فیلم
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند