×
سیاسی
شناسه خبر : 55747
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

جزئیاتی درباره مذاکرات غیرمستقیم هیئت لبنانی با رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی با هدف فراهم کردن زمینه جهت ورود بیروت به روند عادی سازی با تل آویو، از رهگذر مذاکرات ترسیم مرزی تلاش خواهد کرد تا از چارچوب نظامی و فنی خارج شده و وارد چارچوب سیاست و دیپلماسی شود و به همین دلیل حزب‌الله با حضور افراد غیرنظامی در هیئت لبنانی مخالفت کرده است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: مذاکرات ترسیم مرز دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی امروز چهارشنبه آغاز شد و دو هیئت مذاکره کننده به میزبانی سازمان ملل متحد در جنوب لبنان با یکدیگر ملاقات کردند.

این در حالی بود که روز گذشته «میشل عون» رئیس جمهور لبنان با «یان کوبیچ» هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در این خصوص دیدار کرده و با او تحولات و موضع لبنان در قبال مذاکرات ترسیم مرز دریایی جنوبی را مورد بررسی قرار داده بود.

میشل عون به تیم مذاکره کننده لبنانی دستور داده بود که این مذاکرات، صرفا فنی و مربوط به ترسیم مرز دریایی است و گفتگوها باید منحصر به این موضوع باشد.

وزیر خارجه دولت پیشبرد امور لبنان نیز در آخرین موضع‌گیری خود تاکید کرده بود که بیروت توافقی برای به رسمیت شناختن اسرائیل نخواهد کرد و تنها برای ترسیم مرزهای دریایی مذاکره می‌کند.

در همین حال اواخر وقت دیروز سه‌شنبه، حزب‌الله لبنان و جنبش امل با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند که با ساختار کنونی هیأت مذاکره کننده لبنانی در خصوص پرونده ترسیم مرزها با رژیم صهیونیستی مخالف هستند.

در این بیانیه آمده بود که هیأت مذاکره کننده لبنانی نباید دربرگیرنده اشخاص مدنی باشد و این اقدام در تضاد با چارچوبی است که «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان آن را اعلام کرده و به ضرر لبنان و منافع این کشور است.

حزب‌الله و امل تاکید کرده بودند که هیأت مذاکره کننده لبنانی دربرگیرنده شخصیت‌های سیاسی و اقتصادی است که این مسأله مطلوب دشمن صهیونیستی است، لذا باید ساختار هیأت لبنانی بر اساس توافقنامه ۱۹۹۶ و قطعنامه ۱۷۰۱ بازسازی شود.


 

به هر شکل؛ دور نخست این مذاکرات امروز چهارشنبه در منطقه ناقوره در جنوب لبنان و در داخل چادرهای آبی به میزبانی نماینده سازمان ملل در حالی انجام شد که هیئت لبنانی از گرفتن عکس مشترک با هیات اسرائیلی امتناع کردند و هیچ گفتگوی مستقیمی بین دو هیات صورت نگرفت.

همچنین نمایندگان لبنان خود را به زبان عربی متعهد دانسته و ترجمه مکالمات آنها را یک مترجم آمریکایی انجام داد. پیش‌بینی می‌شود این مذاکرات بیش از دو یا سه جلسه طول نکشد.

مرزهایی که دولت لبنان در جریان این مذاکرات بر سر آنها گفتگو خواهد کرد تنها شامل مرزهای دریایی خواهد بود و نه مرزهای زمینی. علت این مسأله هم آن است که مرزهای زمینی میان لبنان و اراضی اشغالی، مرزهای مشخص و از پیش ترسیم شده هستند. بنابراین مذاکره‌ای در خصوص مرزهای زمینی میان دو طرف در جریان مذاکرات ترسیم مرزی وجود نخواهد داشت.

دامنه جغرافیایی مرزهای زمینی میان لبنان و اراضی اشغالی به تأیید سازمان ملل متحد نیز رسیده است و مسأله مرزهای زمینی کاملاً نهایی بوده و درباره آن مذاکره‌ای انجام نخواهد شد. بنابراین، منطقه‌ای که در خصوص آن مذاکره صورت می‌گیرد، منطقه اقتصادی در دریا است. این منطقه حدود ۷۰ کیلومتر مربع را شامل می‌شود. منطقه مذکور به شکل یک مثلث است که از ۳ نقطه تشکیل می‌شود.

برخی از کارشناسان معتقدند؛ رژیم صهیونیستی با هدف فراهم کردن زمینه جهت ورود بیروت به روند عادی سازی با تل آویو، از رهگذر مذاکرات ترسیم مرزی تلاش خواهد کرد تا از چارچوب نظامی و فنی خارج شده و وارد چارچوب سیاست و دیپلماسی شود و به همین دلیل حزب‌الله با حضور افراد غیرنظامی در هیئت لبنانی مخالفت کرده است.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
برنامه مسابقات امروز 25 خرداد + پخش زنده
پاسخ بقائى به مکرون: این حجم از ریاکارى حیزت‌آور است
رئیس شاباک استعفا داد
‌تصاویری از آتش‌سوزی انبار نفت شهران تهران درپی حمله رژیم صهیونیستی/مردم فاصله بگیرند
اطلاعیۀ روابط‌عمومی سپاه دربارۀ موج جدید عملیات وعده صادق 3
مرحله جدید موشک باران سرزمین های اشغالی+فیلم
رسانه عبری زبان: شب سختی را پیش رو داریم
شهادت سردار خسرو حسنی جانشین اطلاعات نیروی هوافضای سپاه در جریان حمله تروریستی اسراییل
ترامپ: جنگ بین ایران و اسرائیل باید تمام شود
ناوشکن جاسوسی انگلیسی در دریای عمان متوقف شد
جزییات دورکاری کارمندان دولتی در استان تهران اعلام شد
انهدام 10 هواگرد اسرائیلی در یک ساعت گذشته
عراق به شورای امنیت شکایت می‌کند
آژانس انرژی اتمی: 4 ساختمان در سایت هسته‌ای اصفهان آسیب دیدند
تمام ادارات و ارائه خدمات طبق روال معمول دایر است
امتحانات 2 روز آیندۀ دانشگاه آزاد در تهران لغو شد
انتقال خانواده‌های ورزای اسرائیلی از ترس حملات ایران به پناهگاه
فردا مدارس در اسرائیل تعطیل شد
آخرین وضعیت ترافیکی در محور های شمالی
بورس تعطیل شد
جزئیات تعطیلی موزه ها اعلام شد
رژیم صهیونیستی فاز 14 پارس جنوبی را هدف گرفت+ فیلم
شکار پهپاد اسرائیلی با سامانه سوم خرداد در نطنز
تصویر لباسی که شهید حاجی‌زاده هنگام شهادت به تن داشت
رئیس‌کل بانک مرکزی: تخصیص یک میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی
قهرمان بوکس لرستانی در حمله اسرائیل به شهادت رسید
اطلاعیه سازمان هدفمندی یارانه‌ها درخصوص زمان دقیق واریز یارانه نقدی+جزییات واریز
اعلام تعداد شهدا و مجروحین آذربایجان‌شرقی در حملات رژیم صهیونیستی
تصاویر حضور باشکوه مردم در راهپیمایی غدیر با وجود تهدیدات رژیم صهیونیستی
عراقچی: نام شهیدان سلامی، باقری و رشید در تاریخ جاودانه شد
انهدام ریزپرنده اسرائیلی در شیراز توسط پدافند هوایی
اطلاعیه شماره 2 آموزش‌وپرورش درباره برگزاری امتحانات خرداد
تصاویری از کارخانه خودروسازى در بروجرد پس از حمله رژیم صهیونیستى
پیام فدراسیون سوارکاری درپی شهادت پولادوند و خانواده‌اش
استاد و نخبه برجستۀ هوش مصنوعی کشور به شهادت رسید
جدایی بی‌سر و صدای محمدرضا خالدآبادی از استقلال؛ پایان یک تجربه ناکام
نحوه برگزاری امتحانات پایان‌ترم دانشگاه آزاد اعلام شد
شهادت 3 دانشمند هسته‌ای دیگر در حملات رژیم صهیونیستی
پادشاه اردن حمله اسرائیل به ایران را محکوم کرد
اطلاعیه مهم وزارت اطلاعات: تردد مشکوک کامیونت و وانت‌ها را گزارش دهید
اقدام زیبای فوتسالیست‌های ناشنوای ایران پیش از دیدار با مراکش
آخرین زیارت شهید حاجی‌زاده در حرم حضرت معصومه(س) ساعاتی قبل از شهادت+ فیلم
استوری سردار دورسون؛ نشان همبستگی بازیکن ترک با مردم ایران + عکس
پاسخ باکو به شایعات در مورد همکاری با رژیم صهیونیستی در حمله به ایران
افسانه اف-35ها دیگر شنیدنی نیست!
اگر مدعی صلح و امنیت بین المللی هستید با صراحت تجاوز اسراییل را محکوم کنید!
وزارت کار، برای مدیریت در شرایط خاص،خدمات را غیر حضوری می کند
بقایی: مذاکرات یکشنبه ایران و آمریکا لغو شد
وزیر علوم: مجازی شدن امتحانات در اختیار دانشگاه است
نهادهای بین‌المللی در باتلاق انفعال و همدستی با صهیونیسم
X
آگهی تبلیغاتی