×
سیاسی
شناسه خبر : 55659
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/07/21 ساعت 13:35
نقش ویژه شاهزاده سعودی در فرآیند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی

نورنیوز بررسی کرد؛

نقش ویژه شاهزاده سعودی در فرآیند عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی

روابط گسترده و خاص بندر بن‌سلطان با لابی تندروی آیپک از سو و ضدیت او با محور مقاومت و آرمان فلسطین موجب شد که او هم در پروژه معامله قرن و هم در موضوع عادی‌سازی روابط به عنوان یک عنصر کاملا همراه، بخش عمده‌ای از دستورات کوشنر را عملیاتی کند.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: کمتر از یک ماه پیش دو کشور عربی حاشیه خلیج فارس یعنی امارات متحده عربی و بحرین با رژیم صهیونیستی معاهده سازش موسوم به «توافقنامه صلح ابراهیم» را امضا کردند.

گرچه بحرین و امارات هدف از این توافق را عادی‌سازی روابط با تل آویو در مسیر دستیابی به صلح عنوان کردند اما بازی پشت صحنه عربستان سعودی و حضور معنادار رئیس جمهور آمریکا در این معاهده و برگزاری مراسم در کاخ سفید اهداف پشت پرده این نقشه از جمله بسترسازی برای پروژه معامله قرن و همچنین مصرف انتخاباتی آن را بر ملا کرد.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز که ماه‌هاست از سوی افکار عمومی به دلیل پرونده‌های فساد مالی و ناتوانی در تمشیت امور تحت فشار قرار دارد به دنبال آن است که از این معاهده برای کاهش این فشارها استفاده کند.

در این سوی ماجرا اما؛ شرایط برای بحرین و امارات به شکلی متفاوت رقم خورد و نه تنها شهروندان بحرینی و اماراتی که عموم ملت‌های جهان عرب و اسلام به این توافق اعتراض کردند و آن را خیانتی در ادامه خیانت‌های قبلی مصر و اردن و گروه‌های سازش‌کار عربی دانستند.

علاوه بر این؛ کارشناسان و تحلیلگران هم با بیان اینکه صلح و ثبات در خاورمیانه تنها زمانی محقق خواهد شد که رژیم صهیونیستی به اشغالگری خود در فلسطین پایان دهد، امضای چنین توافقنامه‌هایی را بیش از هر چیز در راستای منافع صهیونیست‌ها و ایالات متحده عنوان کردند.

در این میان علاوه بر تلاش ویژه بن‌سلمان و بن‌زاید اماراتی در جهت تکمیل فرآیند عادی‌سازی روابط، نقش موثر یک شاهزاده سعودی در بسترسازی برای پیوستن علنی ریاض به این فرآیند نیز حائز اهمیت است.

بنابر اطلاعات رسیده، «بندر بن‌سلطان» عنصر اطلاعاتی ـ امنیتی سعودی‌ها که سابقه ریاست شورای امنیت ملی، ریاست استخبارات و سفارت عربستان در واشینگتن را در کارنامه خود دارد، در کنار «جرد کوشنر» داماد و مشاور یهودی ترامپ، نقش ویژه‌ای در ایجاد هماهنگی‌ها در این خصوص داشته و ماموریت دارد که بسترهای لازم برای اعلان رسمی پیوستن عربستان به این توافق را فراهم کند.

روابط گسترده و خاص بندر بن‌سلطان با لابی تندروی آیپک از سو و ضدیت او با محور مقاومت و آرمان فلسطین موجب شد که او هم در پروژه معامله قرن و هم در موضوع عادی‌سازی روابط به عنوان یک عنصر کاملا همراه، بخش عمده‌ای از دستورات کوشنر را عملیاتی کند.

این تلاش‌ها که اخیرا علنی‌تر شده تا جایی پیش رفته که روزنامه صهیونیستی معاریو نیز صراجتا بدان اشاره کرده و در گزارشی نوشته است: بندر بن‌سلطان مسیر صلح ریاض و تل آویو را مین‌زدایی می‌کند و انتقاد شدید او از رهبران فلسطینی را نشان‌دهنده نزدیک شدن ریاض و تل‌آویو به عادی‌سازی روابط میان دو طرف دانسته است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک