×
فرهنگی
شناسه خبر : 54541
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/07/16 ساعت 14:25
ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حمل و نقل هوایی

ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حمل و نقل هوایی

فاصله گذاری‌های اجتماعی در محیط فرودگاه ها و داشتن ماسک برای تمامی مسافران از محوری ترین اصول توصیه بهداشتی است اما اگر سری به فرودگاه های کشور بزنیم با صحنه هایی مواجه می شویم که حکایت از رعایت کمترین میزان از پروتکل های بهداشتی را دارد.

نورنیوز ـ گروه جامعه: درحالی که انتقادها به شرکت هواپیمایی ماهان برای تداوم پروازها به چین در بهمن و اسفند سال گذشته و گسترش شیوع کرونا در کشور همچنان پابرجاست، بررسی ها نشان از عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط فرودگاه ها و ایرلاین های کشور برای مقابله با کرونا دارد.

طی ماه های گذشته بسیاری از مسافران از عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط فرودگاه ها و شرکت های هواپیمایی ناراضی بودند، ضمن اینکه وزارت بهداشت هم بارها به فرودگاه ها و ایرلاین ها تذکر داده است، بی مبالاتی در حمل و نقل هوایی حتی صدای وزیر بهداشت را هم در آورد و سعید نمکی، از عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی در سفرهای هوایی ایران به شدت انتقاد کرد.

 در این میان چند روز پیش معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که بیشترین مشکل رعایت پروتکل‌های بهداشتی مربوط به داخل هواپیما و ترمینال ورودی فرودگاه ها است.

اظهارات این مسوول وزارت بهداشت در شرایطی است که اردیبهشت ماه سالجاری وزیر راه و شهرسازی شرکت‌های هواپیمایی را ملزم به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در داخل هواپیماها کرد تا تمام پروازها با ۶۰ درصد ظرفیت انجام شود.

از سوی دیگر سازمان هواپیمایی هم دستورالعملی با نام ١٩٠٠ تهیه کرد و به همه شرکت‌های هواپیمایی ابلاغ کرد که موظف به رعایت پروتکل‌های بهداشتی هستند، علاوه بر این برای اطمینان از رعایت پروتکل های بهداشتی داخل هواپیماها هم فرم نظر سنجی گذاشته شد تا مسافران موارد تخلف را به سازمان هواپیمایی اطلاع دهند.

اما با وجود الزام وزیرراه و شهرسازی، ابلاغ دستورالعمل سازمان هواپیمایی کشوری و ... گزارش های میدانی حکایت از عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در هواپیماها دارد و جانمایی مسافران هم بدون فاصله است تا ایرلاین ها ضرر نکنند.

وضعیت فرودگاه ها در کرونا

براساس شیوه نامه 1900 قرار است، بیمار مشکوکی که یکی از علائمی چون تب بیش از 38 درجه، سرفه های مکرر، نفس های غیرعادی و یا تنگی نفس، استفراغ مداوم و تشنج داشته باشد مجوز پرواز دریافت نکند اما با توجه به آنکه بسیاری از مسافران ناقل بی علامت هستند، تنها راه جلوگیری از شیوع کرونا ، رعایت فاصله مناسب میان مسافران در هواپیماها و فرودگاه هاست.

فاصله گذاری‌های اجتماعی در محیط فرودگاه ها و داشتن ماسک برای تمامی مسافران از محوری ترین اصول توصیه بهداشتی است اما اگر سری به فرودگاه های کشور بزنیم با صحنه هایی مواجه می شویم که حکایت از رعایت کمترین میزان از پروتکل های بهداشتی را دارد.

در این میان مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران گفته است که تمام مسافران ورودی و خروجی در بدو ورود به فرودگاه ها غربالگری می شوند و اقدامات پیشگیرانه مثل ضدعفونی و گندزدایی سطوح، رعایت فاصله گذاری و نظارت و کنترل اجرای پروتکل های بهداشتی به دقت انجام می شود و با وجود کاهش 80 درصدی درآمدهای هوانوردی، حدود 12 میلیارد تومان اعتبار برای تامین محصولات شوینده مورد نیاز اختصاص شده است.

پیشنهاداتی برای بهبود شرایط حمل و نقل هوایی

اگرچه رعایت پروتکل های بهداشتی برای مقابله با کرونا ضروری است اما این پروتکل ها در صنعت هوایی کشور به درستی اجرایی نمی شود بنابراین پیشنهاد می شود که از تجربه سایر کشورها در این زمینه استفاده شود، به عنوان نمونه فروش بلیط به صورت ضربدری باشد یا اینکه خدمه پروازی، کارمندان فرودگاه و نیروی خدماتی علاوه بر استفاده از ماسک و دستکش، موظف به پوشیدن تجهیزات ایمنی شخصی مانند گان‌های یکبار مصرف بر روی اونیفورم خود باشند.

ضمن اینکه دمای بدن تمامی مسافران و پرسنلی که وارد فرودگاه می‌شوند، توسط اسکنرهای حرارتی به طور دائم بررسی شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
توسعه زیرساخت‌های سلامت روان در مناطق آسیب‌دیده از جنگ
ترکیب چند منبع خون بند ناف، روشی نو برای درمان سرطان‌ خون
پیام عراقچی پس از سفر به روسیه؛ تعامل ما با مسکو در عالی‌ترین سطح ادامه دارد
پیام عراقچی به مناسبت چهلمین روز شهادت لاریجانی؛ فقدان او غیبت یک پشتوانه فکری و ملی است
بسته شدن تنگه هرمز پیامدهای سنگین‌ در معیشت انگلیسی ها دارد
اذعان آمریکا به ناتوانی به دفاع در برابر موشک‌های پیشرفته
چربی‌های سالم و ناسالم در رژیم غذایی
وزیر امور خارجه اتریش: برای برنامه هسته‌ای ایران تنها راه‌حل دیپلماتیک وجود دارد
نشریه آتلانتیک: نگرانی جی دی ونس برای کاهش چشمگیر ذخایر موشکی آمریکا
وزیر دفاع روسیه : تهران و مسکو به حمایت از یکدیگر ادامه خواهند داد
قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ مجددا به رای گذاشته می‌شود
روسیه از حق ایران درباره تنگه هرمز دفاع کرد
پیام تبریک سید عمار حکیم برای انتخاب نخست وزیر جدید عراق
سه عملیات با استفاده از هواگردهای انتحاری علیه مواضع صهیونیست‌ها در لبنان
موسویان: کشورهای دارای سلاح هسته‌ای از انجام تعهدات خود در خلع سلاح کوتاهی کرده‌اند
تهدید جدید آمریکا علیه شرکت‌های همکار با خطوط هوایی ایران
مهمترین علل چرب شدن کبد چیست؟
اقدامات آمریکا در توقیف کشتی‌ها نقض حقوق بین‌الملل و مصداق اعمال تجاوزکارانه است
یونایتدی ها برنتفورد را بردند و به سهمیه نزدیک شدند
هشدار گوترش درباره افزایش کلاهک‌های هسته‌ای در جهان
تلگراف: نگاه جهان به قیمتِ اشتباهِ نفت است
ایروانی: مسوولیت اختلال در حمل و نقل دریایی خلیج فارس به عهده امریکاست
تاکید سفیر پاکستان: تنگه هرمز شریان تجارت جهانی است
تاکید قائم‌پناه بر بازسازی سریع «توفیق دارو» و تقویت توان دارویی کشور
ضارب ضیافت ترامپ به «تلاش برای ترور رئیس‌جمهور آمریکا» متهم شد
مصدومیت شدید پسر زیدان/ آیا او ضربه مغزی شده است؟
روزبه چشمی: قهرمانان واقعی ایران، مردم هستند
رامین رضاییان: هویت این سرزمین از مردم ایران معنا می‌گیرد
چارلز سوم و همسرش وارد آمریکا شدند
چین: عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علت اصلی بحران تنگه هرمز
اعلام مهلت ثبت‌نام آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی
برنامه ویژه استقلالی‌ها در پل طبیعت همزمان با روز ملی خلیج فارس+ جزئیات
بقایی: غارت کشتی‌های حامل نفت ایران دزدی دریایی است
پیروزی 3–2 السد مقابل الشمال؛ سومین قهرمانی متوالی قطری‌ها
تردید ونس نسبت به روایت پنتاگون از وضعیت تسلیحات آمریکا
گروسی:دوران اجماع جهانی در شورای امنیت پایان یافته است
خیز قیمت‌ها در دخانیات و ارتباطات/مسکن و قبوض چقدر رشد کردند
تاکید نتانیاهو بر ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان
ناتو به دنبال جلوگیری از رویارویی پرتنش با آمریکا
برگزاری مرحله دوم تمرینات تیم ملی فوتبال با هدایت قلعه‌نویی
سخنگوی کاخ سفید: هیچ رئیس‌جمهوری مانند ترامپ با چنین سوءقصدهایی مواجه نشده است
توقف تردد قطار مترو در ایستگاه‌های قیام و 17 شهریور/خدمات جایگزین ارائه شد
بقائی خطاب به اروپا: ژست‌های نمایشی برایتان ذره‌ای اعتبار خلق نخواهد کرد
توافق«چارچوب هماهنگی» بر سر نامزدی الزیدی برای نخست‌وزیری عراق/او کیست؟
چالش جهانی در کشت گندم با جهش قیمت کود
ورود عربستان برای کمک به پاکستان
نفتکش‌های دزدیده شده ایرانی به مقصدی نامعلوم حرکت کردند
درخواست آمریکا از جامعه جهانی برای بازگشایی تنگه هرمز
اعترافات صدراعظم به یک خطای فاحش محاسباتی
روبیو: مشروط کردن بازگشایی تنگه هرمز برای آمریکا غیرقابل قبول است