×
سیاسی
شناسه خبر : 54398
تاریخ انتشار : شنبه 1399/07/12 ساعت 18:54
تبعات تداوم بدعهدی‌های سئول در پرداخت مطالبات ایران

تبعات تداوم بدعهدی‌های سئول در پرداخت مطالبات ایران

پیش‌بینی می‌شود چشم‌انداز روابط دوجانبه و همچنین همکاری‌های آتی تهران ـ سئول تحت تاثیر این رفتار کره‌ای‌ها قرار گیرد و ادامه بدقولی‌های چشم بادامی‌ها نسبت به تعهداتشان نسبت به ایران، روابط طولانی مدت این دو کشور را کم رنگ کند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دو سال از بلوکه شدن 7 تا 9.5 میلیارد دلار از دارایی‌های ایران توسط کره جنوبی می‌گذرد و با وجود تلاش‌های دیپلماتیک تهران و حتی دستور رییس جمهوری به رییس بانک مرکزی برای پیگیری این مطالبات، سئول گام موثری در این زمینه برنداشته است.

کره جنوبی پیش از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران، جزو پنج کشور خریدار فراورده‌های نفتی ایران بود و حتی پس از اعمال تحریم‌ها در مرداد 97 هم، کره‌ای‌ها از معافیت 180 روزه برخوردار شدند و در این مدت هم روزانه نزدیک به 350 هزار بشکه نفت و میعانات گازی از ایران خریداری کردند، اما تاکنون هزینه خرید این فرآورده ها را  پرداخت نکرده‌اند.

سئول که بیشترین منابع مالی بلوکه شده تهران را در اختیار دارد، بهانه‌اش برای عدم پرداخت مطالبات و بدهی‌های ایران تحریم‌های آمریکاست و مقامات کره‌ای در مقابل واکنش‌ها و انتقادات به بدعهدی‌شان در قبال ایران، تحریم‌های آمریکا را بهانه می‌کنند.

تنها اقدامی که از سوی کره جنوبی طی این دو سال برای پرداخت تعهدات مالی این کشور به ایران انجام شده، ارسال کالاهای خاص و دو میلیون کیت شناسایی بیماری کرونا به ارزش 500 هزار دلار به ایران است که این رقم در مقابل بدهی این کشور به ایران که بین 7 تا 9 میلیارد دلار است، رقم بسیار ناچیزی است.

البته سئول یکبار وعده ارسال یک محموله دو میلیون دلاری از دارو و مواد غذایی شامل روغن خام و خوراک دام را داد اما این وعده هم تاکنون اجرایی نشده است و کره جنوبی همچنان بر طبل عدم همکاری با ایران می‌کوبد.

در چنین شرایطی که سئول گام موثری برای انجام تعهداتش نسبت به تهران برنداشته است، راهکارهای متعددی از سوی کمیسیون انرژی مجلس، سیاستمداران، فعالان حقوقی و... ارائه شده است تا شاید با اجرای این راهکارها و بازگشت بخشی از بدهی‌های ایران به کشور، تا حدی از نارضایتی 84 میلیون ایرانی نسبت به حقوق پایمال شده‌شان کاسته شود.

چندی پیش، کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی دو راهکار به کره جنوبی پیشنهاد کرد، راهکار نخست برگرداندن پول بلوکه شده ایران و بعدی خرید تجهیزات فنی و صنعتی (غیر تحریمی) از سوی ایران به همان میزان بود، برخی دیپلمات‌های ایرانی هم روش پرداخت بدهی نفتی در پوشش کانال بشردوستانه‌ای مشابه کانال راه‌اندازی شده توسط سوییس در قالب غذا و دارو را توصیه کردند که متاسفانه سئول به هیچ کدام از این راهکارهای قابل اجرا عمل نکرده است.

تبعیت کورکورانه کره‌جنوبی از آمریکا و عدم پرداخت مطالبات ایران، نگاه مردم به این کشور را که پیش از این یکی از کشورهای دوست محسوب می‌شد، تغییر داده است. انتظار می‌رود که تداوم بد عهدی کره جنوبی نسبت به ایران که حتی از خرید کالاهای اساسی، دارو و اقلام انسان دوستانه ایرانی‌ها با پول‌های بلوکه شده هم خودداری می‌کند، در یاد و خاطره تمامی ایرانی‌های وطن دوست بماند.

ضمن اینکه پیش‌بینی می‌شود چشم‌انداز روابط دوجانبه و همچنین همکاری‌های آتی تهران ـ سئول تحت تاثیر این رفتار کره‌ای‌ها قرار گیرد و ادامه بدقولی‌های چشم بادامی‌ها نسبت به تعهداتشان نسبت به ایران، روابط طولانی مدت این دو کشور را کم رنگ کند.


خبرآنلاین
نظرات

آخرین اخبار
ادامه پاسخ کوبنده نیروهای مسلح به تجاوز دشمن؛انهدام رادارهای راهبردی دشمن در کویت
هشدار قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا(ص) به تهدید مراکز هسته ای
وزیر دفاع برکنارشده اوکراین به مقام ریاست‌جمهوری چشم دوخته است
شورای امنیت؛ اختلاف بر سر ایران و حملات اسرائیل به سوریه
روسیه خواستار توقف درگیری ایران و آمریکا شد
ترامپ: پروازهای مستقیم آمریکا و لبنان از سر گرفته می شود
هزینه 37.5 میلیارد دلاری جنگ ایران برای آمریکا
زلنسکی فرمانده ارتش اوکراین را برکنار کرد
تلاش‌های چین در امنیت منطقه‌ای و جهانی موثر خواهد بود
درخشش شناگران ایران با 9 مدال آسیایی
کمبود بودجه، آمادگی ارتش آمریکا را تهدید می‌کند
هشدار سازمان ملل درباره جنایت جنگی در غزه
برنهام استفاده آمریکا از پایگاه‌های بریتانیا علیه ایران را تایید کرد
مجوز بلغارستان برای استقرار هواپیماهای آمریکایی
درخواست آرژانتینی‌ها از مسی؛ لطفاً ادامه بده
مجلس با افزایش قیمت بنزین مخالفت کرد
مجلس از تیم ملی فوتبال تقدیر کرد
پرچم مقاومت را سرافرازتر از پیش برافراشته نگاه خواهید داشت
آتش‌سوزی گسترده در مراتع ارتفاعات دراک و کوه‌های دروازه قرآن شیراز
حریق پاساژ پارسیان تهرانپارس بدون مصدوم مهار شد
بقائی خطاب به دولتمردان کویت: بخشی از آتش اهریمنان شده‌اید
ترامپ تعرفه 50 درصدی علیه کانادا وضع کرد
رسانه عبری: الجولانی برای عملیات علیه حزب‌الله آماده می‌شود
ابهام در معرفی نماینده سوم ایران به آسیا
ایران در بریکس خواستار همکاری قضایی دیجیتال شد
دلیل پلمب چند کافه‌ در تهران چیست؟
سردار ابن‌الرضا: صنعت دفاعی ایران وارد مرحله جهش فناورانه می‌شود
رضایی: دشمن در جنگ روانی علیه وحدت ملی ناکام ماند
شورش دموکرات‌ها علیه بودجه جنگی ترامپ
آغاز فروش بلیت پروازهای اربعین هما از فردا
انتقاد رئیس سابق فیفا از اینفانتینو
اعتراض عراقچی به اقدامات نامتعارف دیپلمات‌های فرانسه در تهران
سازمان ملل: حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی متوقف شود
وعده پایان خاموشی‌ها تا نیمه شهریور
سخنگوی ارتش : آمریکا دچار خطای محاسباتی شد
سناتور آمریکایی: ترامپ گزینه‌ای برای جنگ با ایران ندارد
خیرین و حامیان دانشگاه‌ها در تحقق رسالت بزرگ توسعه علم نقش‌ آفرینی می‌کنند
احضار دیپلمات‌های ایران در فرانسه و کویت
طرح ملی «شهر لجستیک هوشمند» روی میز معاون اول رئیس جمهور
آمریکا برای اقدامات تجاوزکارانه علیه هاوانا، به دروغ متوسل می‌شود
آمادگی کامل پلیس راه برای نخستین موج سفرهای اربعین
مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ تمدید شد
رونمایی از فهرست نامزدهای تیم منتخب جام جهانی 2026 + لیست
وزیر راه: بازسازی رادار هواشناسی بوشهر در اولویت قرار می‌گیرد
هدف‌گذاری تجارت 10 میلیارد دلاری ایران و پاکستان
هشدار یمن مسیر نفتکش‌های عربستان را تغییر داد
آژیر امنیتی آمریکا؛ روایتی از اقتدار یا اضطراب؟
قدرانی وزیر خارجه از مکزیک در میزبانی از تیم ملی فوتبال ایران
بازدید جبلی از پشت‌صحنه «سلمان فارسی»
هلند واردات کالا از شهرک‌های اسرائیلی را ممنوع کرد