×
سیاسی
شناسه خبر : 54398
تاریخ انتشار : شنبه 1399/07/12 ساعت 18:54
تبعات تداوم بدعهدی‌های سئول در پرداخت مطالبات ایران

تبعات تداوم بدعهدی‌های سئول در پرداخت مطالبات ایران

پیش‌بینی می‌شود چشم‌انداز روابط دوجانبه و همچنین همکاری‌های آتی تهران ـ سئول تحت تاثیر این رفتار کره‌ای‌ها قرار گیرد و ادامه بدقولی‌های چشم بادامی‌ها نسبت به تعهداتشان نسبت به ایران، روابط طولانی مدت این دو کشور را کم رنگ کند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دو سال از بلوکه شدن 7 تا 9.5 میلیارد دلار از دارایی‌های ایران توسط کره جنوبی می‌گذرد و با وجود تلاش‌های دیپلماتیک تهران و حتی دستور رییس جمهوری به رییس بانک مرکزی برای پیگیری این مطالبات، سئول گام موثری در این زمینه برنداشته است.

کره جنوبی پیش از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران، جزو پنج کشور خریدار فراورده‌های نفتی ایران بود و حتی پس از اعمال تحریم‌ها در مرداد 97 هم، کره‌ای‌ها از معافیت 180 روزه برخوردار شدند و در این مدت هم روزانه نزدیک به 350 هزار بشکه نفت و میعانات گازی از ایران خریداری کردند، اما تاکنون هزینه خرید این فرآورده ها را  پرداخت نکرده‌اند.

سئول که بیشترین منابع مالی بلوکه شده تهران را در اختیار دارد، بهانه‌اش برای عدم پرداخت مطالبات و بدهی‌های ایران تحریم‌های آمریکاست و مقامات کره‌ای در مقابل واکنش‌ها و انتقادات به بدعهدی‌شان در قبال ایران، تحریم‌های آمریکا را بهانه می‌کنند.

تنها اقدامی که از سوی کره جنوبی طی این دو سال برای پرداخت تعهدات مالی این کشور به ایران انجام شده، ارسال کالاهای خاص و دو میلیون کیت شناسایی بیماری کرونا به ارزش 500 هزار دلار به ایران است که این رقم در مقابل بدهی این کشور به ایران که بین 7 تا 9 میلیارد دلار است، رقم بسیار ناچیزی است.

البته سئول یکبار وعده ارسال یک محموله دو میلیون دلاری از دارو و مواد غذایی شامل روغن خام و خوراک دام را داد اما این وعده هم تاکنون اجرایی نشده است و کره جنوبی همچنان بر طبل عدم همکاری با ایران می‌کوبد.

در چنین شرایطی که سئول گام موثری برای انجام تعهداتش نسبت به تهران برنداشته است، راهکارهای متعددی از سوی کمیسیون انرژی مجلس، سیاستمداران، فعالان حقوقی و... ارائه شده است تا شاید با اجرای این راهکارها و بازگشت بخشی از بدهی‌های ایران به کشور، تا حدی از نارضایتی 84 میلیون ایرانی نسبت به حقوق پایمال شده‌شان کاسته شود.

چندی پیش، کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی دو راهکار به کره جنوبی پیشنهاد کرد، راهکار نخست برگرداندن پول بلوکه شده ایران و بعدی خرید تجهیزات فنی و صنعتی (غیر تحریمی) از سوی ایران به همان میزان بود، برخی دیپلمات‌های ایرانی هم روش پرداخت بدهی نفتی در پوشش کانال بشردوستانه‌ای مشابه کانال راه‌اندازی شده توسط سوییس در قالب غذا و دارو را توصیه کردند که متاسفانه سئول به هیچ کدام از این راهکارهای قابل اجرا عمل نکرده است.

تبعیت کورکورانه کره‌جنوبی از آمریکا و عدم پرداخت مطالبات ایران، نگاه مردم به این کشور را که پیش از این یکی از کشورهای دوست محسوب می‌شد، تغییر داده است. انتظار می‌رود که تداوم بد عهدی کره جنوبی نسبت به ایران که حتی از خرید کالاهای اساسی، دارو و اقلام انسان دوستانه ایرانی‌ها با پول‌های بلوکه شده هم خودداری می‌کند، در یاد و خاطره تمامی ایرانی‌های وطن دوست بماند.

ضمن اینکه پیش‌بینی می‌شود چشم‌انداز روابط دوجانبه و همچنین همکاری‌های آتی تهران ـ سئول تحت تاثیر این رفتار کره‌ای‌ها قرار گیرد و ادامه بدقولی‌های چشم بادامی‌ها نسبت به تعهداتشان نسبت به ایران، روابط طولانی مدت این دو کشور را کم رنگ کند.


خبرآنلاین
نظرات

آخرین اخبار
پهپاد کاریال عربستان به دست نیروهای یمن ساقط شد
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با وعده درآمد دلاری از لایک کردن
آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ سکه امامی به 240 میلیون تومان رسید
هشدار بغداد؛ استفاده از خاک عراق برای حمله به کشورهای دیگر ممنوع است
قیمت خودروهای داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ تارا و اکستریم رکورد زدند
آخرین قیمت دلار امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ جهش 10 هزار تومانی یورو
وزارت دفاع: صنعت دفاعی ایران نابودشدنی نیست
مخالفت دولت با طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه
تعطیلی استخرها و سالن‌های همایش دولتی با دستور رئیس‌جمهور
رویترز: تصرف زهپاد آمریکایی فرصتی برای مهندسی معکوس ایران است
هزینه وام مسکن زوجین تهرانی به 470 میلیون تومان رسید
استقلال - پیکان / ترکیب احتمالی آبی ها ؛ 2 تغییر مهم بختیاری‌زاده
نورنما | نمایش هوایی جنگنده های ترکیه ای بر فراز اهرام مصر
آخرین اخبار از پیشتازی مخالفان نتانیاهو در آستانه انتخابات کنست
تعرفه تلفن ثابت بازهم گران شد؛ مکالمه با موبایل از فردا چقدر می‌شود؟
حمایت اسلام‌آباد از حق هسته‌ای ایران در نشست آژانس
یمن عربستان را به تشدید حملات متهم کرد؛ درگیری‌ها وارد مرحله جدید شد
قیمت گوشت قرمز امروز 19 شهریور 1405 + جدول قیمت گوشت گوسفندی و گوساله
عرب‌ها در انتخابات اسرائیل چه می‌کنند؟
گسترش جغرافیایی تنش
هشدار سازمان غذا و دارو درباره تبلیغات دارویی در فضای مجازی
رکوردشکنی دولت در اسقاط خودرو؛ 700 هزار دستگاه طی دو سال
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ گرانترین محصول 7 میلیارد تومان
موشک‌های ایران به کشتی‌های جنگی آمریکا نزدیک‌تر شدند
قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405 + جدول کامل قیمت ها
افشاگری اژه‌ای درباره دو وزیر دولت سیزدهم: ترک فعل نکرده بودند؛ جرم مرتکب شده بودند
فروش 42 هزار سکه در نخستین عرضه اوراق سلف
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ عبور شاهین اتوماتیک از 3 میلیارد
وزیر نیرو: 20 هزار مگاوات از ناترازی برق کشور برطرف شد
انصارالله شهر راهبردی المخا را فتح کرد؛ پیشروی 2600 کیلومتری در سواحل غربی یمن
جنگی که آمریکا را مجبور به بازآرایی می کند؛ مرحله بعدی چیست؟
آخرین اخبار از تأمین اجتماعی ؛ تصمیم جدید برای وصول حق‌بیمه و مطالبات کارفرمایان
هجوم مرغ‌های مینا به مزارع خراسان‌شمالی؛ کلزا و کاملینا در امان نماندند
جنگ اراده‌ها و محاسبات ناکارآمد دشمن
طناب کشی عراقی ها برسر دو ضرب الاجل
60 هزار برق غیرمجاز در تهران شناسایی شد؛ کشف ماینر غیرمجاز در چاه‌ کشاورزی!
روایت معاون نیروی دریایی ارتش از شهید سلیم‌زاده؛ خلبانی که تحرکات آمریکا را رصد می‌کرد
تک ضرب | غزال تیزپای بد دهن فوتبال ایران !
جزئیات آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا/انفجار در قشم و سیریک، ادعای ترامپ و موضع پاکستان
قیمت طلا امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405 + قیمت طلای 18 عیار
مسی از رونالدو عبور کرد؛ رکورد تاریخی 1350 مشارکت در گل
جدول پخش فیلم‌های تلویزیونی پنجشنبه 19 شهریور؛ از «دوازدهمین مرد» تا «اخراجی‌ها 2»
شروع تلخ ایران در بازی‌های آسیایی؛ شکست تیم ملی بسکتبال مقابل قطر
هپاتیت B در ایران مهار شد؛ کدام گروه سنی هنوز در معرض خطر است؟
جزئیات ضربه موشکی ایران به پایگاه آمریکا در اردن؛ 9 هواپیمای نظامی آسیب دیدند
آرمان‌گرایی که خیال‌پرداز نبود
سقوط سهام آسیا در سایه نفت 100 دلاری؛ بازارها در شوک جنگ و تورم
کابوس تازه مستأجرها؛ مسکن بیش از 70 درصد درآمد خانوار را می‌بلعد
توقف فروش بلیت قبض روح خبرساز شد؛ پاسخ اداره کل هنرهای نمایشی
آخرین وضعیت ترافیک جاده های کشور؛ بارش پراکنده و مه‌گرفتگی در محورهای شمالی