×
سیاسی
شناسه خبر : 54398
تاریخ انتشار : شنبه 1399/07/12 ساعت 18:54
تبعات تداوم بدعهدی‌های سئول در پرداخت مطالبات ایران

تبعات تداوم بدعهدی‌های سئول در پرداخت مطالبات ایران

پیش‌بینی می‌شود چشم‌انداز روابط دوجانبه و همچنین همکاری‌های آتی تهران ـ سئول تحت تاثیر این رفتار کره‌ای‌ها قرار گیرد و ادامه بدقولی‌های چشم بادامی‌ها نسبت به تعهداتشان نسبت به ایران، روابط طولانی مدت این دو کشور را کم رنگ کند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دو سال از بلوکه شدن 7 تا 9.5 میلیارد دلار از دارایی‌های ایران توسط کره جنوبی می‌گذرد و با وجود تلاش‌های دیپلماتیک تهران و حتی دستور رییس جمهوری به رییس بانک مرکزی برای پیگیری این مطالبات، سئول گام موثری در این زمینه برنداشته است.

کره جنوبی پیش از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران، جزو پنج کشور خریدار فراورده‌های نفتی ایران بود و حتی پس از اعمال تحریم‌ها در مرداد 97 هم، کره‌ای‌ها از معافیت 180 روزه برخوردار شدند و در این مدت هم روزانه نزدیک به 350 هزار بشکه نفت و میعانات گازی از ایران خریداری کردند، اما تاکنون هزینه خرید این فرآورده ها را  پرداخت نکرده‌اند.

سئول که بیشترین منابع مالی بلوکه شده تهران را در اختیار دارد، بهانه‌اش برای عدم پرداخت مطالبات و بدهی‌های ایران تحریم‌های آمریکاست و مقامات کره‌ای در مقابل واکنش‌ها و انتقادات به بدعهدی‌شان در قبال ایران، تحریم‌های آمریکا را بهانه می‌کنند.

تنها اقدامی که از سوی کره جنوبی طی این دو سال برای پرداخت تعهدات مالی این کشور به ایران انجام شده، ارسال کالاهای خاص و دو میلیون کیت شناسایی بیماری کرونا به ارزش 500 هزار دلار به ایران است که این رقم در مقابل بدهی این کشور به ایران که بین 7 تا 9 میلیارد دلار است، رقم بسیار ناچیزی است.

البته سئول یکبار وعده ارسال یک محموله دو میلیون دلاری از دارو و مواد غذایی شامل روغن خام و خوراک دام را داد اما این وعده هم تاکنون اجرایی نشده است و کره جنوبی همچنان بر طبل عدم همکاری با ایران می‌کوبد.

در چنین شرایطی که سئول گام موثری برای انجام تعهداتش نسبت به تهران برنداشته است، راهکارهای متعددی از سوی کمیسیون انرژی مجلس، سیاستمداران، فعالان حقوقی و... ارائه شده است تا شاید با اجرای این راهکارها و بازگشت بخشی از بدهی‌های ایران به کشور، تا حدی از نارضایتی 84 میلیون ایرانی نسبت به حقوق پایمال شده‌شان کاسته شود.

چندی پیش، کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی دو راهکار به کره جنوبی پیشنهاد کرد، راهکار نخست برگرداندن پول بلوکه شده ایران و بعدی خرید تجهیزات فنی و صنعتی (غیر تحریمی) از سوی ایران به همان میزان بود، برخی دیپلمات‌های ایرانی هم روش پرداخت بدهی نفتی در پوشش کانال بشردوستانه‌ای مشابه کانال راه‌اندازی شده توسط سوییس در قالب غذا و دارو را توصیه کردند که متاسفانه سئول به هیچ کدام از این راهکارهای قابل اجرا عمل نکرده است.

تبعیت کورکورانه کره‌جنوبی از آمریکا و عدم پرداخت مطالبات ایران، نگاه مردم به این کشور را که پیش از این یکی از کشورهای دوست محسوب می‌شد، تغییر داده است. انتظار می‌رود که تداوم بد عهدی کره جنوبی نسبت به ایران که حتی از خرید کالاهای اساسی، دارو و اقلام انسان دوستانه ایرانی‌ها با پول‌های بلوکه شده هم خودداری می‌کند، در یاد و خاطره تمامی ایرانی‌های وطن دوست بماند.

ضمن اینکه پیش‌بینی می‌شود چشم‌انداز روابط دوجانبه و همچنین همکاری‌های آتی تهران ـ سئول تحت تاثیر این رفتار کره‌ای‌ها قرار گیرد و ادامه بدقولی‌های چشم بادامی‌ها نسبت به تعهداتشان نسبت به ایران، روابط طولانی مدت این دو کشور را کم رنگ کند.


خبرآنلاین
نظرات

آخرین اخبار
معاون اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور: رئیس‌جمهور ‎از خدمت به مردم عقب نخواهد نشست
حمله پهپادی حزب‌الله به شمال اراضی اشغالی 6 زخمی برجای گذاشت
فدراسیون کشتی بهترین فدراسیون شد
تمرینات سخت تیم ملی فوتبال برگزار شد
طلسم 15 ساله شکست؛ تالاب سولدوز دوباره لبریز شد
پاداش ویژه رئیس‌جمهور در انتظار صعود تیم ملی از گروه جام جهانی
دولت جنگ ، حکومت نظامیان نیست
هشدار معاون سابق ترامپ: آمریکا از اصول محافظه‌کاری فاصله گرفته است
گمانه‌زنی درباره سفر رئیس‌جمهور آمریکا به تل‌آویو
در نشست خبری جنبش خیابانی حفاظت از ایران
جلسه کابینه ترامپ چیزی جز یک نمایش آشفته نبود
انفجار در شمال شرقی میانمار 46 قربانی گرفت+فیلم
اعتراف مقام سابق آمریکایی به «شکست راهبردی» در برابر ایران
عبدالله‌خانی: رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
سپاهان از دریافت مجوز حرفه‌ای AFC بازماند
بازگشت سه سکوی پارس جنوبی به مدار تولید
گروسی: حمله به نیروگاه‌ هسته‌ای غیرقابل قبول است
بازگشت حجاج از فردا
عامل دود سیاه حوالی اتوبان ستاری تهران چه بود؟
وکلا و سردفتران در لیست قرمز مبارزه با پولشویی
نورنما | خجسته میلاد با سعادت امام هادی (ع) مبارک
نگرانی بازنشستگان از تأخیر سه‌ماهه در دریافت حقوق/ وعده‌ پایان مهلت تا 15 خرداد
تهدید عمان از سوی رئیس‌جمهور آمریکا ماهیت جنگی دارد
ترامپ «هنر معامله‌گر» در بن‌بست جنگی گرفتار شد
عضو کمیسیون امنیت ملی: هدف مذاکرات، توقف کامل درگیری‌هاست
سپاه از شناسایی محموله نظامی در منطقه مرزی ارومیه خبر داد
معاملات آنلاین مسکن مجوز قانونی گرفتند
تام باراک نماینده ویژه آمریکا در سوریه و عراق شد
پزشکیان: بدون همبستگی و تحمل سختی نمی‌توان از چالش‌های بزرگ عبور کرد
سازمان ملل ورشکست شد!
ویزا ندادند! سفر تیم ملی آفریقای جنوبی متوقف شد
مشکلات آزادراه تهران–شمال ظرف دو هفته تعیین‌تکلیف شود
رکورد بالاترین سرعت ثبت‌شده در تاریخ رقابت‌های موتو جی‌پی شکسته شد
حاجی دلیگانی : اعتبار کالابرگ باید متناسب با تورم افزایش یابد
لیست شوم پرسپولیس/ 5 ستاره محبوب در خطر اخراج
چه کسی پشت پرده زرادخانه مشترک واشنگتن- تل آویو ایستاده است؟
جنگ علیه ایران، موتور رشد صنایع چین را کند کرد
پیرصالحی: به دلیل افزایش هزینه‌های تأمین، ناچار به اصلاح قیمت‌ها هستیم
«غبار میمون» و «کروکودیل» در کمین جوانان
ثبت شرکت مستقل در روسیه بدون شریک بومی ممکن است
ترامپ قواعد سخت تری برای توافق روی میز ایران گذاشت
استقلال در بلاتکلیفی/ چشم امید آبی ها به باز شدن پنجره خرید بازیکنان
واکنش خبرساز قالیباف به حضور یک بانو در هیئت رئیسه مجلس
ایران قهرمان آسیا شد/ کشتی نوجوانان تاج طلا را بازپس گرفت
انتشار یک ترابایت از اطلاعات پایگاه‌های داده مرکز هولوکاست
نتایج اولیه دعوت به مصاحبه دکترای بدون آزمون دانشگاه آزاد اعلام شد
ایراد مجلس به منابع کالابرگ/ ابهام در حساب‌ها، مغایرت با قانون
آرمان الهی با شکست ژاپن مدال طلا گرفت
هشدار بلاروس به ارمنستان: خروج از اوراسیا خطرناک است
فرانسه: اشغال لبنان غیرقابل توجیه است