×
سیاسی
شناسه خبر : 54384
تاریخ انتشار : شنبه 1399/07/12 ساعت 14:17
قره‌باغ؛ از شیطنت صهیونیست‌ها و پان‌ترک‌ها تا نبود اراده طرفین برای حل منازعه

نورنیوز بررسی کرد؛

قره‌باغ؛ از شیطنت صهیونیست‌ها و پان‌ترک‌ها تا نبود اراده طرفین برای حل منازعه

حاکمان دو کشور اساساً تمایلی به حل مناقشه ندارند و از وجود آن بیشتر سود می‌برند ضمن اینکه سایر بازیگران به ویژه طرف‌های غربی تمایلی ندارند که نقش ایران مجدداً در منطقه برجسته شود، لذا با اعمال فشار از میانجیگری ایران جلوگیری می‌کنند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: ایران تنها کشوری است که در مناقشه قره‌باغ نه تنها از هیچ یک از طرفین جانبداری نمی‌کند بلکه از برپایی صلح، حل و فصل مناقشه حمایت می‌کند.

این در حالی است که برخی از جریان‌های پان‌ترکیستی تمایل دارند پای ایران را هم به عنوان یک طرف دعوا به این مناقشه باز کنند. آنها طی روزهای اخیر نیز سعی کردند با انتشار تصاویر جعلی و برخی تحرکات دیگر، احساسات قومی بخشی از مردم ایران را برانگیزند و در راستای اهداف و مقاصد سیاسی خودشان از آن‌ها سوء استفاده کنند.

از سوی دیگر؛ ایجاد انحراف در افکار عمومی در خصوص علل واقعی آغاز درگیری فعلی وجه دیگر برجسته شدن مسئله قره‌باغ است در حالی که تحرکات رژیم صهیونیستی و ترکیه طی دو سه ماه گذشته در سطح منطقه، علت اصلی شروع درگیری فعلی است.

بعد از درگیری سه ماه پیش ارمنستان و آذربایجان که با شیطنت صهیونیست‌ها رقم خورد، ترکیه نیروهای نظامی خود را وارد منطقه کرد و بعد از اینکه رزمایش مشترکی با طرف آذری انجام داد، نیروهای خود را خارج نکرد. در این بین زمزمه این مسئله بلند شد که ترکیه قصد دارد پایگاه نظامی در منطقه ایجاد کند.

 با توجه به اینکه ترکیه هم در گذشته جانبدارنه از جمهوری آذربایجان دفاع کرده و هم با ارمنستان دارای مشکلات تاریخی بوده، این مسئله موجب تحریک ارمنی‌ها و موجب نگرانی ایروان شد.

علاوه بر این ترکیه در روزها و هفته های گذشته شروع به انتقال گروه‌های تروریستی از ادلب سوریه به منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کرده است که برای هر دو طرف تحریک کننده بوده است.

حال همین تحریک‌کنندگان در صدد فرافکنی هستند و با نسبت دادن مسائلی چون حمایت و پشتیبانی تسلیحاتی ایران از ارمنستان، سعی می‌کنند هم احساسات قومی را در ایران تحریک و حکومت ایران را به چالش بکشند و هم اینکه علت واقعی شروع جنگ فعلی را به نوعی پنهان کرده و بر آن سرپوش بگذارند.

 پان‌ترکیست‌ها در طول سال‌های گذشته در هر دو کشور آذربایجان و ترکیه وجود داشتند و اساساً ایدئولوژی «حزب حرکت ملی» در ترکیه بر مبنای پان ترکیسم شکل گرفته است. در داخل آذربایجان نیز طی سال‌های گذشته جریان‌های زیادی وجود داشتند که تفکر پان‌ترکیسم و تفکر آذربایجان بزرگ و همچنین تصور آذربایجان شمالی و جنوبی را دائماً به افکار عمومی پمپاژ کرده و همواره سعی کردند حتی این مسائل را وارد کتاب‌های درسی کنند و شبکه‌های تلویزیونی مختلفی ایجاد کردند و دائم به تحریک افکار عمومی و به ویژه تحریک مسائل قومی در ایران می‌پردازند.

از سوی دیگر؛ به دلیل ناتوانی گروه مینسک در حل و فصل مناقشه، به نظر می‌رسد که ایران بهترین گزینه برای حل و فصل مناقشه قره‌باغ باشد به ویژه آنکه در بین همه بازیگران ذی‌نفع و ذی‌نفوذ، ایران تنها کشوری است که به دلایل جغرافیایی، تاریخی، فرهنگی و تمدنی، تبعات سوء این مناقشه بر آن اثر خواهد گذاشت و سایر کشورها به دلایل مختلف نه تنها تمایلی به حل و فصل مناقشه ندارند بلکه منفعت خودشان را در تداوم مناقشه می‌بینند.

اما دلیل اینکه چرا این موقعیت تا به حال بالفعل نشده این است که خود حاکمان دو کشور اساساً تمایلی به حل و فصل مناقشه ندارند و از وجود مناقشه بیشتر از حل و فصل آن سود می‌برند و دلیل دوم آن این است که سایر بازیگران به ویژه طرف‌های غربی تمایلی ندارند که نقش ایران مجدداً در منطقه برجسته شود بر همین اساس آن‌ها هم همیشه اعمال فشار کرده‌ و از این مسئله جلوگیری کردند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
بازی صهیونیست‌ها در قفقاز و تقابل آنها با ساختار 3+3
جمعه 1402/07/07 ساعت 23:54
نورنیوز بررسی کرد؛
بازی صهیونیست‌ها در قفقاز و تقابل آنها با ساختار 3+3
آمریکا و رژیم صهیونیستی به همراه فرانسه و انگلیس، معتقدند چینش میز مذاکرات صلح قفقاز با حضور شش کشور ایران، آذربایجان، ارمنستان، روسیه، گرجستان و ترکیه می‌تواند منجر به تحقق صلحی پایدار و در نهایت، مسدودسازی مسیر مداخله‌گرایی آنها در معادلات آسیای مرکزی شود.
این آش شور را چه کسی برای «اردوغان» پخت؟
دوشنبه 1399/09/24 ساعت 11:12
اختصاصی نورنیوز؛
این آش شور را چه کسی برای «اردوغان» پخت؟
نباید از محافلی که تمام منافع خود را در تفرقه‌افکنی‌های منطقه‌ای دنبال می‌کنند غافل شد، چه، طبعا به هر میزان ثبات و آرامش منطقه غرب آسیا به هم بخورد سود آن به جیب رژیم تروریست و تروریست‌پروری خواهد رفت که ماهیتا با دولت‌های اسلامی در تضاد است.
پایان جنگ قره‌باغ با توافقنامه شبانه
سه‌شنبه 1399/08/20 ساعت 11:19
پایان جنگ قره‌باغ با توافقنامه شبانه
ساعات پایانی شب گذشته، پس از یک ماه و نیم درگیری، توافقی میان ارمنستان، جمهوری آذربایجان به عنوان طرفین درگیری در قره‌باغ و روسیه شکل گرفت و در نهایت رسما پایان جنگ اعلام شد.
زیاده خواهی تفرقه‌افکنانه پان ترکیست‌ها با حمایت رژیم صهیونیستی
شنبه 1399/08/17 ساعت 13:23
نورنیوز بررسی کرد؛
زیاده خواهی تفرقه‌افکنانه پان ترکیست‌ها با حمایت رژیم صهیونیستی
برای جمهوری اسلامی ایران کاملا روشن است که این اظهارات تفرقه‌افکنانه از سوی کدام دست‌های پشت پرده هدایت و حمایت می‌شود، اما این رفتارهای تحریک‌کننده، چنانچه در مواضع مقامات ایرانی مشهود است، اراده تهران را از موضع عادلانه خود نسبت به طرفین تغییر نخواهد داد.
تلاش صهیونیست‌ها برای عدول ایران از راهبرد اصولی در قفقاز
چهارشنبه 1399/08/07 ساعت 18:26
نورنیوز بررسی کرد؛
تلاش صهیونیست‌ها برای عدول ایران از راهبرد اصولی در قفقاز
ابعاد توصیه شیفر به پمپئو این‌گونه است که چون ایران رویکردی میانجی‌گرانه دارد و خواهان درگیری در قفقاز نیست و از سویی همزمان مناسبات خوبی با طرفین درگیری دارد، باید شرایط را به یک بازی باخت ـ باخت برای تهران تغییر داد به گونه‌ای که اولا توان میانجی‌گری نداشته باشد و ثانیا با هر اقدام یا اعلام موضعی، دست کم یکی از دو حوزه تحت نفوذ خود را از دست بدهد.
موافقت سران طرفین مناقشه قره‌باغ برای دیدار دوجانبه در مسکو
سه‌شنبه 1399/07/29 ساعت 13:15
موافقت سران طرفین مناقشه قره‌باغ برای دیدار دوجانبه در مسکو
سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان با دیدار دوجانبه در مسکو موافقت کردند.
خطاهای راهبردی که از آداب همسایگی فاصله دارد!
شنبه 1399/07/19 ساعت 17:07
نورنیوز بررسی کرد؛
خطاهای راهبردی که از آداب همسایگی فاصله دارد!
خبرگزاری رسمی و دولتی آناتولی ترکیه که متاسفانه در موضوعات اختلافی گوناگون میان تهران و آنکارا بر خلاف سعه صدر رسانه‌های ایرانی هیچگاه آداب همسایگی را به جا نیاورده، در تحلیلی سراسر تناقض و سفسطه، رسانه‌های ایرانی را به عدم رعایت انصاف در موضوع قره‌باغ متهم کرده است!
رونمایی از نسخه جدید جنگ‌های نیابتی در معرکه قره‌باغ؛ طراح کیست و هدف کجاست؟
چهارشنبه 1399/07/16 ساعت 20:45
نورنیوز بررسی کرد؛
رونمایی از نسخه جدید جنگ‌های نیابتی در معرکه قره‌باغ؛ طراح کیست و هدف کجاست؟
چنانچه شواهد میدانی نشان می‌دهد، استقرار تروریست‌های تکفیری در طول نوار مرزی ترکمنستان، آذربایجان، ازبکستان، جنوب شرقی تاجیکستان و شمال شرقی افغانستان در نزدیکی مرزهای چین، به عنوان بخشی از برنامه‌ محاصره استراتژیک چین، روسیه و ایران و دامن زدن به جنگ‌ها و تنش‌های نیابتی در این مناطق انجام می‌شود.
افزایش چشمگیر ارسال سلاح از سوی رژیم‌صهونیستی به جمهوری آذربایجان
چهارشنبه 1399/07/16 ساعت 14:44
افزایش چشمگیر ارسال سلاح از سوی رژیم‌صهونیستی به جمهوری آذربایجان
رادارهای رصد، پرواز هواپیماهای ترابری آذری سیلک‌وِی را که مورد استفاده وزارت دفاع آذربایجان نیز هست، در مسیر باکو به فرودگاه نظامی «رامون» در نزدیکی پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی در منطقه «عوودا» ثبت کرده‌اند. این پروازها که از پیش از بروز حملات اخیر نظامی در قره‌باغ آغاز شده ظاهراً کماکان ادامه دارد.
آرامش در مرز جمهوری آذربایجان و ارمنستان
سه‌شنبه 1399/07/15 ساعت 12:15
سخنگوی وزارت دفاع ارمنستان خبرداد:
آرامش در مرز جمهوری آذربایجان و ارمنستان
با درخواست جامعه بین‌الملل برای آتش‌بس فوری در منطقه مورد مناقشه قره باغ، شب نسبتاً آرامی در مرز داشتیم.
ایران نمی‌تواند درگیری را در مرز‌های خود و تعرض به خاکش را تحمل کند
دوشنبه 1399/07/14 ساعت 11:17
خطیب‌زاده:
ایران نمی‌تواند درگیری را در مرز‌های خود و تعرض به خاکش را تحمل کند
حقوق اصلی که در مورد عدم تعرض به غیرنظامیان را با دقت رعایت و توجه داشته باشند این است که ایران نمی‌تواند درگیری را در مرز‌های خود و تعرض به خاکش را تحمل کند. این‌ها جزء خطوط قرمز ایران است که مرز‌های ایران حتی مورد تعرض ناآگاهانه و غیرعمدی قرار نگیرد.
جمهوری اسلامی ایران در کجای مناقشه قره‌باغ ایستاده است؟
چهارشنبه 1399/07/09 ساعت 19:43
نورنیوز بررسی کرد؛
جمهوری اسلامی ایران در کجای مناقشه قره‌باغ ایستاده است؟
منطقه قفقاز در طول قرن‌های متمادی زیر چتر وحدت بخش حوزه تمدن اسلامی ـ ایرانی، محل هم‌زیستی ادیان، مذاهب، زبان‌ها و هویت‌های فرهنگی و دینی گوناگون بود اما از زمانی که برجسته‌سازی استعماری اختلاف‌های هویتی عرصه را بر اشتراکات تمدنی تنگ کرد دچار مهندسی ترکیب جمعیتی و پاکسازی‌های قومیتی و تبعیدهای دسته‌جمعی شد.
چرا رژیم صهیونیستی به دنبال توسعه تنش در منطقه قفقاز است؟
دوشنبه 1399/07/07 ساعت 20:06
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا رژیم صهیونیستی به دنبال توسعه تنش در منطقه قفقاز است؟
برنامه‌ریزی چندین ساله رژیم صهیونیستی برای نفوذ و ایجاد جای پا در منطقه قفقاز اصلی‌ترین دلیل برای دمیدن تل‌آویو در آتش جنگ میان ارمنستان و آذربایجان است.
نظرات

آخرین اخبار
نخست‌وزیر بریتانیا از توافق احتمالی ایران و آمریکا استقبال کرد
کانادا و ایرلند: آتش‌بس لبنان باید بخشی از توافق احتمالی ایران و آمریکا باشد
پایان محاصره دریایی ایران با بازگشایی تنگه هرمز
غریب‌آبادی: ایران پیروز نبرد یک‌ساله با متجاوزان است
حمله پهپادی حزب الله به مرکز فرماندهی ارتش اسرائیل
تاریخ‌سازی یوکی ایشیکاوا / سامورایی‌ها در صدر امتیازآوران جهان
گام جدید در شفافیت اقتصادی؛ سامانه «صورا» آغاز به کار کرد
معادل جدید کلمه «هدفون» تصویب شد
احتمال تغییر در برنامه امتحانات نهایی
عکس های منتخب ایران، شنبه 23 خرداد 1405
تصادف زنجیره‌ای در اشرفی اصفهانی تهران چند مصدوم داشت
جدال تاریخی ایران و نیوزیلند برای نخستین‌بار در جام جهانی
ضربه امنیتی به داعش در الانبار؛ حامی مالی داعش دستگیر شد
ادعای ترامپ: فردا با ایران توافق می‌کنیم / تنگه هرمز باز می‌شود
ابرنفتکش از محاصره آمریکا گذشت
اورژانس ایران در لیست 10 کشور برتر جهان
آزادراه شهید شوشتری در تهران پس از 18 سال افتتاح شد
نجات نوزاد یک‌ماهه در زاهدان با راهنمایی تلفنی اورژانس 115
تبانی در کاخ سفید؟ / هدیه ویژه وزارت دادگستری به شرکت‌های ترامپ
بحران انرژی در سایه جنگ منطقه‌ای؛ کشاورزان آمریکا زیر فشار اقتصادی
عملیات گسترده الحشد الشعبی برای تعقیب هسته‌های داعش
نظامیان مست آمریکایی در چنگ پلیس ژاپن/ اوکیناوا علیه واشینگتن برخاست
امتحانات نهایی 1405 چگونه برگزار می‌شود؟
اسلام‌آباد؛ میزبان مراسم امضای توافق ایران و آمریکا از طریق ویدئو کنفرانس
نقض آتش بس در لبنان ادامه دارد
توقیف تاکسی سمند با 21 میلیون تومان خلافی در خراسان شمالی
بقائی: برنامه‌ای برای سفر به ژنو یا جایی دیگر ظرف یکی دو روز آینده نداریم
ورزشگاه آزادی مسقف خواهد شد
اختلال 4 بانک در مسیر رفع/ برقراری واریز وجوه پذیرندگان تا ساعاتی دیگر
«من زنده‌ام»؛ روایت مردی که از دل آوار برخاست و تا آخرین نفس برای ایران ماند+ عکس و فیلم
پرواز ناتمام در شرق هند؛ 5 پرسنل نظامی در سقوط هواپیما جان باختند
ترامپ پیام «شریف» درباره نزدیک بودن توافق با ایران را بازنشر کرد
طباطبایی: کسی فریب وحدت‌شکنان را نمی‌خورد
پزشکیان:دولت در سخت‌ترین شرایط لحظه‌ای از پیگیری مشکلات مردم غفلت نکرد
سرلشکر عبداللهی: شهید شادمانی نماد ابتکار و اقتدار در مسئولیت‌های نظامی بود
«دیار مادری» در راه شبکه یک/ بازگشت زیبا بروفه پس از غیبتی طولانی
نهایی شدن اجرای مرحله سوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/پرداخت بدهی از سوی دولت
شکاف 45 درصدی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار آزاد
وزیر کشور: اقتدار و اتحاد ملی بال‌های پرواز جامعه به سمت ثبات است
خبر خوش برای فرزندان شهدا و جانبازان؛ جزئیات آزمون استخدامی جدید و جذب 12 هزار نفری
رئیس‌جمهور روسیه از پیشروی نظامی در دونباس خبر داد
انیمیشن «رویاشهر» به سینماهای ترکیه رسید
فیفا ستاره‌های مصر را چید/ تغییرات ناگهانی در پیراهن رقیب ایران
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت پنجم
تهران غبارآلود می‌شود / خطر وزش باد شدید در مناطق جنوبی و غربی
نورنما | متفاوت ترین هوادار روز اول رقابت های جام 2026
دیپلماسی تلفنی برای صلح؛ عراق و آژانس در مسیر کاهش تنش‌های منطقه‌ای
الجزیره: توافق ایران و آمریکا تا 24 ساعت آینده امضا می‌شود
گروه مرگ بسکتبال با ویلچر ایران در مسابقات جهانی کانادا
ترافیک سنگین در جاده‌های شمال