×
سیاسی
شناسه خبر : 54332
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/07/10 ساعت 12:36
روایت روزنامه‌نگار سرشناس لبنانی از نقش سعودی در استعفای مصطفی ادیب

نورنیوز بررسی کرد؛

روایت روزنامه‌نگار سرشناس لبنانی از نقش سعودی در استعفای مصطفی ادیب

«ناصر قندیل» روزنامه‌نگار سرشناس و سردبیر روزنامه البناء لبنان می‌گوید: عربستان سعودی از طریق واسطه‌هایی به «سعد حریری» پیام تهدیدآمیزی فرستاده و گفته بود اگر به ادیب در تشکیل کابینه کمک کند، از قدرت حذف خواهد شد زیرا از نظر ریاض تشکیل یک دولت با حضور حزب‌الله مجاز نیست.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: مصطفی ادیب، روز شنبه خبر انصراف خود را از تشکیل کابینه به «میشل عون» رییس جمهور لبنان اعلام کرد.

درباره چرایی این استعفا روایت‌های متفاوتی در رسانه‌ها منتشر شد و جریان مخالف مقاومت سعی کرد «حزب‌الله» را عامل ناکامی در تشکیل کابینه جدید معرفی کند.

«ناصر قندیل» روزنامه‌نگار سرشناس و سردبیر روزنامه البناء لبنان اما در این خصوص روایت دیگری دارد و می‌گوید: عربستان سعودی از طریق واسطه‌هایی به «سعد حریری» پیام تهدیدآمیزی فرستاده و گفته بود اگر به ادیب در تشکیل کابینه کمک کند، از قدرت حذف خواهد شد زیرا از نظر ریاض تشکیل یک دولت با حضور حزب‌الله مجاز نیست.

او معتقد است: سخنرانی «سلمان بن عبدالعزیز» شاه سعودی در سازمان ملل نیز هشداری واضح برای حریری، ادیب و نخست‌وزیران سابق لبنان بود مبنی بر اینکه تشکیل دولت با این شروط ممنوع است.

قندیل می‌افزاید: اطلاعاتی دارد مبنی بر اینکه عربستان سعودی از طریق نخست‌وزیران سابق به سعد حریری اعلام کرده است که ریاض این آمادگی را دارد که میزبان نخست‌وزیران سابق، دار الفتوای لبنان و همچنین بهاء حریری (برادر بزرگتر سعد) طی نشستی شود و در حضور پادشاه سعودی اعلام شود که او (سعد) صرفاً نماینده خود است نه المستقبل و اهل سنت لبنان!

بنابر روایت قندیل؛ عربستان سعودی در پیام خود گفته است که این آمادگی را دارد که همه توانایی و امکانات خود را در اختیار بهاء قرار دهد و او را «رئیس» اعلام کند. این تهدید‌ها بعد از آن صادر شده است که سعد حریری خواسته بود فرآیند تشکیل دولت جدید به نخست‌وزیری ادیب را تسهیل کنند.

ناصر قندیل می‌گوید؛ تهدید صریح ریاض علیه سعد حریری این بود: «اگر او تشکیل دولت را تسهیل کند، ریاض آماده است او را [از زعامت و ریاست جریان المستقبل] برکنار کند».

اخیرا طرفداران سعد و بهاء در لبنان درگیر شده بودند و ارتش مجبور شده بود برای متفرق کردن آن‌ها وارد شود.

لبنان که از اکتبر سال ۲۰۱۹ با دوره‌ای از اعتراض‌ها و در پی آن با استعفای حریری مواجه شد، پس از انفجار مهیب ۴ آگوست (۱۴ مرداد) در بندر «بیروت»، پایتخت لبنان، ابتدا شاهد استعفای «حسان دیاب»، و بعد هم «مصطفی ادیب» از سمت نخست وزیری بود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
سخنان اخیر مکرون؛ رونمایی از نسخه فرانسوی حذف حزب‌الله!
سه‌شنبه 1399/07/08 ساعت 12:58
نورنیوز بررسی کرد؛
سخنان اخیر مکرون؛ رونمایی از نسخه فرانسوی حذف حزب‌الله!
مکرون لبنانی‌ها را به جنگ داخلی تهدید کرده و با قرار دادن آنها بر سر دو راهی جنگ داخلی یا تسلیم، گفته؛ هیچ هراسی از جنگ داخلی ندارد اما حزب‌الله نمی‌تواند ارتشی باشد که با اسرائیل در سوریه بجنگد و در عین حال یک حزب سیاسی قابل احترام در لبنان باشد!
لبنان در آستانه دالانی تاریک!
یکشنبه 1399/07/06 ساعت 19:24
نورنیوز بررسی کرد؛
لبنان در آستانه دالانی تاریک!
به نظر می‌رسد سنگ اندازی آمریکا در مسیر تشکیل دولت جدید عامل اصلی شکست تلاش‌های مصطفی ادیب در فرایند تشکیل کابینه بوده است چرا که واشینگتن در اوج ابتکار عمل «امانوئل مکرون»، با تحریم برخی از شخصیت‌های سیاسی لبنان از جمله برخی افراد منتسب به جنبش امل عملا روند تشکیل کابینه را مختل کرد.
تحرکات مشکوک علیه حزب‌الله در آستانه تشکیل کابینه جدید در لبنان
پنج‌شنبه 1399/07/03 ساعت 18:55
نورنیوز بررسی کرد:
تحرکات مشکوک علیه حزب‌الله در آستانه تشکیل کابینه جدید در لبنان
حزب‌الله از اساس یک گروه مردمی است که با اعتماد و رای مردم در ساختار سیاسی لبنان حضور دارد لذا تحریم یا طرح‌های خارجی نمی‌تواند موجب حذف آن شود از سپهر سیاسی لبنان شود. محبوبیت حزب‌الله در میان غیر شیعیان به ویژه مسیحیان شاهدی بر این مدعاست.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب هفته جهان،14 دسامبر 2025
قیمت آجیل مخلوط شب یلدا اعلام شد
تأیید نتایج نهایی انتخابات پارلمانی از سوی دادگاه فدرال عراق
غریب‌آبادی: جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا، مهم‌ترین چالش جهان است
قالیباف: کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
تراکتور با شکست پیکان به مسیر برد بازگشت
رفع مشکلات تامین ارز نهاده‌های دامی توسط سران قوا
شناسایی بیش از 1200 واحد صنعتی آلاینده در پایتخت
فوتسال بانوان پاکستان به مربی ایرانی سپرده شد
مرگ جنجالی خواننده ترک؛ دخترش بازداشت شد
زلنسکی آماده دادن امتیازات بزرگ است
سقوط قهرمان کشتی؛ کورتانیدزه راهی زندان شد
بومی‌سازی فناوری به روایت مرکز تحقیق و نوآوری همراه اول در نمایشگاه «تستا»
فرمانده ارشد القسام ترور شد/حماس ترور را تایید کرد
نتانیاهو حمله به یهودیان در استرالیا را محکوم کرد
آمار نماینده تهران درباره زندانیان مهریه نادرست است
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری از سه‌شنبه
جدول لیگ ایران فوتبال در پایان مسابقات امروز
پایان بازی؛ پرسپولیس(1) - آلومینیوم (0)/پرسپولیس به صدر برگشت+ فیلم گل اول
ایران حمله در سیدنی را محکوم کرد
زلنسکی: از عضویت در ناتو منصرف شدیم
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی‌ارشد سال 1405 تمدید شد
پرداخت سود سهام عدالت 1403 منوط به پرداخت شرکت‌های سرمایه‌پذیر
ورود سامانه بارشی جدید از فردا/ هوای پایتخت 5 درجه سرد می‌شود
قتل هولناک کودک 13 ساله در چابهار؛ جسد پشت زندان پیدا شد/مثله‌ شدن جسد کودک صحت ندارد
انفجار پهپادی در لبنان؛ خودرویی هدف قرار گرفت
نخستین ارائه VoLTE در رومینگ بین‌الملل توسط همراه اول
نشست تهران و بازتعریف نقش همسایگان افغانستان
آماده‌باش تیم‌های عملیاتی جمعیت هلال احمر/اسکان اضطراری هزار حادثه‌دیده در برف و سیلاب
آماده‌باش در پایگاه‌های نظامی آمریکا در سوریه
جزئیات فروش 12 محصول ایران خودرو/ اختلاف قیمت از کارخانه تا بازار چقدر است؟
تل‌آویو استرالیا را به تشویق حملات ضدیهودی متهم کرد
ارتش لبنان ادعای تل‌آویو درباره وجود سلاح در یانوح را تکذیب کرد
ترامپ نوکر پوتین است
کشته و مجروح شدن 6 آمریکایی در تدمر/ ترامپ: انتقام جدی است/بازداشت 11 عنصر شورشیان سوریه
خشکسالی‌ کل و قوچ‌ها را به معابر شهری کشاند
نمایان شدن «شن زرد» پس از خاکبرداری در نزدیکی حرم امام حسین(ع)
خشم تل‌آویو از استرالیا پس از تیراندازی مرگبار در سیدنی
توقیف 2 لنج غیرمجاز عمانی و کشف 100 کیلوگرم مارماهی
اخراج استاد ایرانی از دانشگاه آرکانزاس، رسوایی دیگری برای آمریکا است
تیراندازی مرگبار در جشن مذهبی یهودیان در سیدنی + کشته شدن خاخام اسرائیلی + فیلم تیراندازی
دستور وزیر کشور برای آماده‌باش کامل استانداران 4 استان
انسداد محور پونل- خلخال در پی کولاک شدید
X
آگهی تبلیغاتی