×
سیاسی
شناسه خبر : 54332
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/07/10 ساعت 12:36
روایت روزنامه‌نگار سرشناس لبنانی از نقش سعودی در استعفای مصطفی ادیب

نورنیوز بررسی کرد؛

روایت روزنامه‌نگار سرشناس لبنانی از نقش سعودی در استعفای مصطفی ادیب

«ناصر قندیل» روزنامه‌نگار سرشناس و سردبیر روزنامه البناء لبنان می‌گوید: عربستان سعودی از طریق واسطه‌هایی به «سعد حریری» پیام تهدیدآمیزی فرستاده و گفته بود اگر به ادیب در تشکیل کابینه کمک کند، از قدرت حذف خواهد شد زیرا از نظر ریاض تشکیل یک دولت با حضور حزب‌الله مجاز نیست.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: مصطفی ادیب، روز شنبه خبر انصراف خود را از تشکیل کابینه به «میشل عون» رییس جمهور لبنان اعلام کرد.

درباره چرایی این استعفا روایت‌های متفاوتی در رسانه‌ها منتشر شد و جریان مخالف مقاومت سعی کرد «حزب‌الله» را عامل ناکامی در تشکیل کابینه جدید معرفی کند.

«ناصر قندیل» روزنامه‌نگار سرشناس و سردبیر روزنامه البناء لبنان اما در این خصوص روایت دیگری دارد و می‌گوید: عربستان سعودی از طریق واسطه‌هایی به «سعد حریری» پیام تهدیدآمیزی فرستاده و گفته بود اگر به ادیب در تشکیل کابینه کمک کند، از قدرت حذف خواهد شد زیرا از نظر ریاض تشکیل یک دولت با حضور حزب‌الله مجاز نیست.

او معتقد است: سخنرانی «سلمان بن عبدالعزیز» شاه سعودی در سازمان ملل نیز هشداری واضح برای حریری، ادیب و نخست‌وزیران سابق لبنان بود مبنی بر اینکه تشکیل دولت با این شروط ممنوع است.

قندیل می‌افزاید: اطلاعاتی دارد مبنی بر اینکه عربستان سعودی از طریق نخست‌وزیران سابق به سعد حریری اعلام کرده است که ریاض این آمادگی را دارد که میزبان نخست‌وزیران سابق، دار الفتوای لبنان و همچنین بهاء حریری (برادر بزرگتر سعد) طی نشستی شود و در حضور پادشاه سعودی اعلام شود که او (سعد) صرفاً نماینده خود است نه المستقبل و اهل سنت لبنان!

بنابر روایت قندیل؛ عربستان سعودی در پیام خود گفته است که این آمادگی را دارد که همه توانایی و امکانات خود را در اختیار بهاء قرار دهد و او را «رئیس» اعلام کند. این تهدید‌ها بعد از آن صادر شده است که سعد حریری خواسته بود فرآیند تشکیل دولت جدید به نخست‌وزیری ادیب را تسهیل کنند.

ناصر قندیل می‌گوید؛ تهدید صریح ریاض علیه سعد حریری این بود: «اگر او تشکیل دولت را تسهیل کند، ریاض آماده است او را [از زعامت و ریاست جریان المستقبل] برکنار کند».

اخیرا طرفداران سعد و بهاء در لبنان درگیر شده بودند و ارتش مجبور شده بود برای متفرق کردن آن‌ها وارد شود.

لبنان که از اکتبر سال ۲۰۱۹ با دوره‌ای از اعتراض‌ها و در پی آن با استعفای حریری مواجه شد، پس از انفجار مهیب ۴ آگوست (۱۴ مرداد) در بندر «بیروت»، پایتخت لبنان، ابتدا شاهد استعفای «حسان دیاب»، و بعد هم «مصطفی ادیب» از سمت نخست وزیری بود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
سخنان اخیر مکرون؛ رونمایی از نسخه فرانسوی حذف حزب‌الله!
سه‌شنبه 1399/07/08 ساعت 12:58
نورنیوز بررسی کرد؛
سخنان اخیر مکرون؛ رونمایی از نسخه فرانسوی حذف حزب‌الله!
مکرون لبنانی‌ها را به جنگ داخلی تهدید کرده و با قرار دادن آنها بر سر دو راهی جنگ داخلی یا تسلیم، گفته؛ هیچ هراسی از جنگ داخلی ندارد اما حزب‌الله نمی‌تواند ارتشی باشد که با اسرائیل در سوریه بجنگد و در عین حال یک حزب سیاسی قابل احترام در لبنان باشد!
لبنان در آستانه دالانی تاریک!
یکشنبه 1399/07/06 ساعت 19:24
نورنیوز بررسی کرد؛
لبنان در آستانه دالانی تاریک!
به نظر می‌رسد سنگ اندازی آمریکا در مسیر تشکیل دولت جدید عامل اصلی شکست تلاش‌های مصطفی ادیب در فرایند تشکیل کابینه بوده است چرا که واشینگتن در اوج ابتکار عمل «امانوئل مکرون»، با تحریم برخی از شخصیت‌های سیاسی لبنان از جمله برخی افراد منتسب به جنبش امل عملا روند تشکیل کابینه را مختل کرد.
تحرکات مشکوک علیه حزب‌الله در آستانه تشکیل کابینه جدید در لبنان
پنج‌شنبه 1399/07/03 ساعت 18:55
نورنیوز بررسی کرد:
تحرکات مشکوک علیه حزب‌الله در آستانه تشکیل کابینه جدید در لبنان
حزب‌الله از اساس یک گروه مردمی است که با اعتماد و رای مردم در ساختار سیاسی لبنان حضور دارد لذا تحریم یا طرح‌های خارجی نمی‌تواند موجب حذف آن شود از سپهر سیاسی لبنان شود. محبوبیت حزب‌الله در میان غیر شیعیان به ویژه مسیحیان شاهدی بر این مدعاست.
نظرات

آخرین اخبار
دنیامالی: شرایط حضور تیم ملی فوتبال در جام‌جهانی فراهم نیست
تایید حضور نمایندگان ایرانی در مسابقات والیبال آسیایی 2026
قالیباف: «گنبد آهنین» به یک طنز تبدیل شده است
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح به آمریکا هشدار داد
آمریکا خطاب به‌شهروندان خود در منطقه: از دید عموم پنهان بمانید
اصابت موشک به یک مرکز حیاتی در اسرائیل
ادعای گروسی: باید به میز مذاکره بازگردیم
شهادت 468 نفر از شهروندان تهرانی در حملات صهیونی - آمریکایی
مقامات اسرائیلی اذعان کردند: رهگیری موشک‌های خوشه‌ای ایران بسیار دشوار است
وقوع حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید
بقائی: تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران غیراخلاقی و غیرقانونی است
ترامپ: جنگ با ایران به زودی پایان می‌یابد
پزشکیان: غیورمردان نیروهای مسلح، پیرو علی(ع) هستند/خدا پیروزی‌تان را استوار کند
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
انتقاد دموکرات‌های سنا از ترامپ؛ دلیل جنگ با ایران را توضیح بده
گزارش تصویری اختصاصی نورنیوز ازتشییع پیکر 35 شهید جنگ رمضان در تهران
حنظله شرکت صهیونیستی «استرایکر» هک کرد
آیا تهران توانایی غرق کردن ناو آبراهام لینکلن را دارد؟
آماده‌باش کارخانه‌های نان صنعتی برای تأمین نیاز شهرهای مسافرپذیر
خبر تخلیه منازل اطراف مساجد در اسلام‌آبادغرب تکذیب شد
خروج آمریکایی‌ها از منطقه نشانه تاثیر ضربات موفق ایران است
2 بانک بزرگ دنیا در قطر و دبی تخلیه شدند
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
سردار فدوی: ترامپ آتش‌بس می خواهد
نیویورک تایمز: آسیب به پایگاه‌های آمریکا جدی است
جهاد کشاورزی: توزیع کالاهای اساسی در کشور روال عادی دارد/کمبودی نداریم
وزرای خارجه روسیه و مصر توقف فوری درگیری‌ها را خواستار شدند
واکنش استارمر به بمباران میناب: از دیدن آن تصاویر نگران هستیم
ممنوعیت راهپیمایی روز جهانی قدس در انگلیس!
باوجود خبر احتمال آزادسازی ذخایر؛ نفت همچنان در مسیر صعود
شل و توتال خطاب به مشتریان: گاز نداریم
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
اردوغان: رژیم صهیونیستی عامل جنگ منطقه است
ناکامی موساد و سیا با حضور گسترده مردم ایران در خیابان ها
حملات امروز اسرائیل به لبنان ده‌ها شهید و زخمی به‌جا گذاشت
هشدار یک موسسه اعتبارسنجی نسبت به بسته ماندن تنگه هرمز
تمدید مهلت حذف و اضافه دانشگاه الزهرا (س)
انهدام یک باند مرتبط با دشمن آمریکایی-صهیونی در خوزستان
رویین تن: کادر درمان همواره در شرایط جنگی رشادت می‌کنند
بقایی: بانک اهداف ایران هر روز بروزرسانی می‌شود
تحلیلگر چینی: آمریکا و اسرائیل در جنگ علیه ایران شکست خورده‌اند
احتمال انجام بزرگترین آزادسازی ذخایر نفتی
وزیر دادگستری: آمریکا در باتلاقی گیر افتاده که نمی‌تواند از آن خارج شود
کپی‌برداری آمریکا از پهپاد ایرانی شاهد136
اتحادیه اروپا 19 مقام و نهاد ایرانی را تحریم کرد
شهرک نشینان صهیونیست: دیگر بیش از این نمی‌توانیم توان تاب بیاوریم
تماس‌های تلفنی پوتین با سران امارات و جمهوری آذربایجان
دو کشتی صهیونیستی در تنگه هرمز مورد هدف آتش سپاه قرار گرفت
رهایی گروگان در شهرستان فنوج
مشکلی در تامین دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک نداریم