×
سیاسی
شناسه خبر : 54270
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/07/08 ساعت 12:58
سخنان اخیر مکرون؛ رونمایی از نسخه فرانسوی حذف حزب‌الله!

نورنیوز بررسی کرد؛

سخنان اخیر مکرون؛ رونمایی از نسخه فرانسوی حذف حزب‌الله!

مکرون لبنانی‌ها را به جنگ داخلی تهدید کرده و با قرار دادن آنها بر سر دو راهی جنگ داخلی یا تسلیم، گفته؛ هیچ هراسی از جنگ داخلی ندارد اما حزب‌الله نمی‌تواند ارتشی باشد که با اسرائیل در سوریه بجنگد و در عین حال یک حزب سیاسی قابل احترام در لبنان باشد!

نورنیوز ـ گروه بین الملل: یک روز پس از انصراف «مصطفی ادیب» از ادامه رایزنی‌ها برای تشکیل کابینه جدید لبنان، «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه طی سخنانی مزورانه از منویات قلبی خود در خصوص آینده لبنان رونمایی کرد.

مکرون ابتدا بدون اشاره به طرف‌های خارجی مداخله‌کننده در لبنان، تاکید کرد هیچ مدرکی دال بر نقش ایران در جلوگیری از تشکیل دولت لبنان وجود ندارد.

این در حالی است که پادشاه سعودی اخیرا آشکارا خواستار خلع سلاح حزب‌الله شده و آمریکایی‌ها علنا خواستار تشکیل دولتی بدون حضور حزب‌الله در لبنان شده بودند.

رئیس جمهور فرانسه به صورت کاملا هوشمندانه و هدفمند حذف شیعیان از ترکیب کابینه و جنگ علیه حزب‌الله را تصمیمی غیر مسئولانه توصیف کرد و بر عزم جدی فرانسه برای همکاری با شرکای منطقه‌ای از جمله ایران تاکید و حمایت از ایده حمله به حزب‌الله را زمینه‌ساز سقوط لبنان دانست.

مکرون در ادامه لبنانی‌ها را به جنگ داخلی تهدید کرد و با قرار دادن آنها بر سر دو راهی جنگ داخلی یا تسلیم، گفت هیچ هراسی از جنگ داخلی ندارد اما حزب‌الله نمی‌تواند ارتشی باشد که با اسرائیل در سوریه بجنگد و در عین حال یک حزب سیاسی قابل احترام در لبنان باشد!

این اظهارات مکرون در واقع ترجمه فرانسوی خواسته‌های مداخله‌جویانه پادشاه سعودی مبنی بر لزوم خلع سلاح حزب‌الله است، همان خواسته‌ای که مردم لبنان در انتخابات پارلمانی 2018 به آن یک «نه» بزرگ گفتند و امروز تاوان این انتخاب خود را در قالب جنگ اقتصادی، سیاسی و امنیتی می‌پردازند.

مکرون در حالی با تکرار ادعاهای گروه‌های سیاسی لبنانی مخالف مقاومت، عملا انگشت اتهام را به سوی سلاح مقاومت نشانه رفته که سلاح حزب‌الله همواره به سوی سرزمین‌های اشغالی به عنوان دشمن شماره یک تمامیت ارضی لبنان نشانه رفته است و تمامی دولت‌های «قانونی» لبنان همواره مدافع مثلث طلایی «ارتش، ملت و مقاومت» بوده‌اند.

مخالفان سلاح مقاومت در لبنان کسانی هستند که خود سابقه طولانی در جنایت و خونریزی در جریان جنگ‌های داخلی لبنان دارند و مکرون در حالی مدعی احترام به «توافق‌نامه طائف» در ایجاد توازن سیاسی در لبنان است که حزب‌الله بر اساس همین توافق‌نامه سلاح خود را با هدف حفظ و حراست از تمامیت ارضی لبنان حفظ کرد.

با این تفاسیر و در شرایطی که لبنان دوباره با مسئله انتخاب نخست‌وزیر دست به گریبان شده؛ «سعد حریری» برای پذیرش این سمت منتظر چراغ سبز ریاض است و چون ادامه خلاء سیاسی در این شرایط خواسته قلبی رژیم سعودی است، احتمالا این اتفاق تا قبل از انتخابات نوامبر آمریکا رخ نخواهد داد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
روایت روزنامه‌نگار سرشناس لبنانی از نقش سعودی در استعفای مصطفی ادیب
پنج‌شنبه 1399/07/10 ساعت 12:36
نورنیوز بررسی کرد؛
روایت روزنامه‌نگار سرشناس لبنانی از نقش سعودی در استعفای مصطفی ادیب
«ناصر قندیل» روزنامه‌نگار سرشناس و سردبیر روزنامه البناء لبنان می‌گوید: عربستان سعودی از طریق واسطه‌هایی به «سعد حریری» پیام تهدیدآمیزی فرستاده و گفته بود اگر به ادیب در تشکیل کابینه کمک کند، از قدرت حذف خواهد شد زیرا از نظر ریاض تشکیل یک دولت با حضور حزب‌الله مجاز نیست.
لبنان در آستانه دالانی تاریک!
یکشنبه 1399/07/06 ساعت 19:24
نورنیوز بررسی کرد؛
لبنان در آستانه دالانی تاریک!
به نظر می‌رسد سنگ اندازی آمریکا در مسیر تشکیل دولت جدید عامل اصلی شکست تلاش‌های مصطفی ادیب در فرایند تشکیل کابینه بوده است چرا که واشینگتن در اوج ابتکار عمل «امانوئل مکرون»، با تحریم برخی از شخصیت‌های سیاسی لبنان از جمله برخی افراد منتسب به جنبش امل عملا روند تشکیل کابینه را مختل کرد.
تحرکات مشکوک علیه حزب‌الله در آستانه تشکیل کابینه جدید در لبنان
پنج‌شنبه 1399/07/03 ساعت 18:55
نورنیوز بررسی کرد:
تحرکات مشکوک علیه حزب‌الله در آستانه تشکیل کابینه جدید در لبنان
حزب‌الله از اساس یک گروه مردمی است که با اعتماد و رای مردم در ساختار سیاسی لبنان حضور دارد لذا تحریم یا طرح‌های خارجی نمی‌تواند موجب حذف آن شود از سپهر سیاسی لبنان شود. محبوبیت حزب‌الله در میان غیر شیعیان به ویژه مسیحیان شاهدی بر این مدعاست.
نظرات

آخرین اخبار
طرح جامع مسکن از بازار اجاره تا تأمین زمین چه تغییراتی ایجاد می‌کند؟
رئال مادرید 2-1 اینتر ؛ اولین سه امتیاز مورینیو در بازگشت به لیگ قهرمانان اروپا
حمله آمریکا به نفتکش‌های ایرانی درخارگ؛هشدار نیروی دریایی سپاه و حمله به پایگاه‌های آمریکا
دیدارهای سفیران و نمایندگان دیپلماتیک با عراقچی
هشدار ایران به سئول: حضور نظامی در خلیج فارس یعنی حمایت از متجاوز
انگلیس در دام آمریکا؛ تحریم‌های انگلیس علیه ایران تروریسم اقتصادی است
هشدار بانک مرکزی انگلیس درباره پیامدهای تورمی تداوم تهاجم آمریکا علیه ایران
نخست‌وزیر کانادا: با پاسخ به تهاجم آمریکا دوباره زنده شدیم
انصارالله یمن عربستان را به پاسخ سخت و غافلگیرکننده تهدید کرد
نورنما | خلاقیت معماران ایرانی برای زندگی بدون کولر !
تماس تلفنی ترامپ و پوتین پس از سفر فرستادگان آمریکا به روسیه
برنامه روسیه برای حملات گسترده زمستانی به اوکراین فاش شد
طباطبایی: هیچ جای تفاهم‌نامه با آمریکا منافع و مصالح کشور نقض نشده است
علی‌آبادی: برق پایدار جنوب در اولویت وزارت نیرو قرار گرفت
تخصیص بودجه برای مرمت بلندترین برج آجری جهان
توپ طلای 2026؛ ستاره‌های بزرگ فوتبال جهان در صف
انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا؛ خطر از دست رفتن سنا برای جمهوری‌خواهان جدی شد
ماجرای قبور میلیاردی در حرم امامزاده‌ها چیست؟
آخرین اخبار جنگ ایران و آمریکا؛ پیشرفت مذاکرات هرمز و هشدار تازه پزشکیان به متجاوزان
بخشنامه سازمان امور مالیاتی درباره مالیات کرایه حمل مسافر و کالا
دشمن موضوع دارو را برای سیاه‌نمایی هدف گرفته است
تحریم گسترده صنعت هوایی ایران؛ اسامی 27 ایرلاین تحریم‌شده توسط آمریکا
برنامه قطعی برق مازندران فردا چهارشنبه 18 شهریور اعلام شد+ لینک
بقایی: تسهیل حداکثری صدور روادید برای زائران اماکن مقدسه کشور انجام شد
برنامه قطعی برق گیلان فردا چهارشنبه 18 شهریور اعلام شد + لینک
ایران در شورای حکام: توانمندی هسته‌ای کشور با حمله و ترور از بین نمی‌رود
ساعات فعالیت اماکن گردشگری تهران افزایش یافت
چرا نتانیاهو در شرایط سختی قرار دارد؟
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 18 شهریور +لینک خاموشی مناطق
درآمدهای طرح تنگه هرمز چگونه هزینه می‌شود؟
بن‌گویر خواستار تعطیلی کنسولگری انگلیس در قدس شد
انصارالله ادعای هدف قرار دادن غیرنظامیان در عربستان را رد کرد
رایزنی چین و انگلیس با هدف گستر همکاری ها
نورنما | رجز خوانی حماسی نوجوان عراقی بر مزار رهبر شهید انقلاب
شکار و غنیمت‌گرفتن یک فروند زیرسطحی هوشمند دشمن آمریکایی در تنگه هرمز
تأکید سران قوا بر تحکیم وحدت ملی و صیانت از اقتدار ایران در نشست سه‌قوه
مالیات واحدهای مسکن مهر و نهضت ملی مسکن چقدر است؟
پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ دلار برای صعود دوباره آماده می‌شود
هشدار نارنجی هواشناسی در فیروزکوه؛ احتمال سیلاب و روان‌آب در مناطق کوهستانی
واکنش حماس به تشدید تجاوزات اسرائیل در قدس و کرانه باختری
قطعی برق استان البرز فردا 18 شهریور؛ جزئیات خاموشی مناطق مختلف
آغاز پرداخت خسارت آسیب‌دیدگان جنگ
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد
دیدار وزرای خارجه روسیه و عربستان در مسکو؛ تأکید لاوروف بر ثبات خاورمیانه
ایران: افشای اطلاعات محرمانه در آژانس زمینه‌ساز خرابکاری علیه تأسیسات هسته‌ای شده است
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ طلا در آستانه ورود به کانال 24 میلیون
پزشکیان:احداث مسیرها باید مطابق با استانداردها باشد
آخرین اخبار وگزارش ها ازسیل مازندران و گیلان؛ ساری زیر آب رفت، خسارت به 772 واحد مسکونی
15 نمایشگاه استانی کتاب در سال 1405 برگزار می‌شود
هشدار پلیس راه گیلان؛ بارش شدید باران جاده‌های استان را لغزنده کرد