×
سیاسی
شناسه خبر : 54217
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/07/06 ساعت 19:24
لبنان در آستانه دالانی تاریک!

نورنیوز بررسی کرد؛

لبنان در آستانه دالانی تاریک!

به نظر می‌رسد سنگ اندازی آمریکا در مسیر تشکیل دولت جدید عامل اصلی شکست تلاش‌های مصطفی ادیب در فرایند تشکیل کابینه بوده است چرا که واشینگتن در اوج ابتکار عمل «امانوئل مکرون»، با تحریم برخی از شخصیت‌های سیاسی لبنان از جمله برخی افراد منتسب به جنبش امل عملا روند تشکیل کابینه را مختل کرد.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: انصراف «مصطفی ادیب» مامور تشکیل کابینه جدید لبنان از ادامه رایزنی برای تشکیل دولت جدید لبنان و پذیرش این انصراف از سوی رئیس جمهور «میشل عون»، نشان از تاخیر تشکیل کابینه لبنان دارد.

این تاخیر دست کم تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و فرو نشستن غبار اختلافات واشینگتن ـ تهران بعد از مشخص شدن نتیجه انتخابات نوامبر ادامه خواهد یافت و عملا به مفهوم شکست ابتکار فرانسه خواهد بود.

روند حاکم بر فضای سیاسی لبنان حاکی از ورود این کشور به مرحله‌ای خطرناک است که مشکلات جاری و ساختاری لبنان این خطرات را دو چندان کرده است.

از جمله بحران‌های متعددی که هم اکنون لبنان با آن دست به گریبان است می‌توان به خلاء قدرت سیاسی، اوضاع نابسامان اقتصادی به ارث رسیده از دولت‌های قبلی، یکه‌تازی ویروس کرونا، بحران ارزی حاکم بر بانک مرکزی، قطع یارانه سوخت، آرد و کالاهای اساسی مردم، گرانی و تورم افسارگسیخته، بحران ناشی از وقوع بزرگترین انفجار جهان در بندر بیروت و ویرانه های به‌جا مانده از آن و... اشاره کرد.

گفته می‌شود دلیل اصلی ناکامی مصطفی ادیب در تشکیل کابینه، اختلاف بر سر وزارت دارایی بوده، وزارتخانه‌ای کلیدی که به دلیل مخالفت مصطفی ادیب با فرد پیشنهادی برای وزارت‌خانه با مشکل مواجه شد و دیدارهای مکرر او با «حسن خلیل» نامزد اصلی جنبش امل برای وزارت دارایی هم نتوانست گره‌ای از مشکل باز کند.

از سویی؛ به نظر می‌رسد سنگ اندازی آمریکا در مسیر تشکیل دولت جدید عامل اصلی شکست تلاش‌های مصطفی ادیب در فرایند تشکیل کابینه بوده است چرا که واشینگتن در اوج ابتکار عمل «امانوئل مکرون»، با تحریم برخی از شخصیت‌های سیاسی لبنان از جمله برخی افراد منتسب به جنبش امل عملا روند تشکیل کابینه را مختل کرد.

از سوی دیگر؛ اظهارات اخیر پادشاه سعودی مبنی بر ضرورت خلع سلاح مقاومت و متهم کردن حزب‌الله و ایران به اعمال فشار بر گروه‌های سیاسی لبنان، عملا به تخریب مسیرهای هموار شده برای گفتگو میان گروه‌های سیاسی برای تشکیل کابینه منجر شد.

در شرایط کنونی هر چند فرانسوی‌ها همچنان در حال رایزنی‌های پارلمانی برای انتخاب فردی جدید برای نخست وزیری لبنان هستند اما بیشتر رهبران جریان‌های سیاسی لبنان بر بازگشت مجدد سعد حریری به کاخ نخست وزیری متفق القول هستند و بر این باورند که در شرایط کنونی کسی جز او قادر به تشکیل کابینه نیست و «نبیه بری» رئیس مجلس هم برای حل مشکل انتخاب وزارت دارایی قول همکاری داده است.

نگاهی به مواضع گروه‌های سیاسی تاثیرگذار در فضای سیاسی لبنان نشان می‌دهد که جنبش امل به رهبری نبیه بری وعده حمایت از تصویب قوانین مورد نیاز برای اصلاحات سیاسی در کشور را داده است. از سوی دیگر حزب‌الله مخالفت خود را با پیشنهاد آمریکا مبنی بر امتیازدهی در قبال تعیین مرزهای دریایی طبق خواست رژیم صهیونیستی و تعیین تکلیف مرزهای زمینی در مزارع شبعا اعلام کرده است.

در جریان 14 مارس اما اوضاع به گونه دیگری است. جریانی که در انتخابات پارلمانی 2018 نتیجه را به رقبای خود در محور مقاومت واگذار کرد و هیچگاه حاضر به پذیرش شکست و تمکین رای اکثریت نشد، حالا به چیزی جز برگزاری مجدد انتخابات پارلمانی راضی نمی‌شود و «سمیر جعجع» رئیس جریان «قوات لبنانی» علنا گفته؛ «تا زمانی که اکثریت کنونی بر پارلمان حاکم است هیچ امیدی به تغییر نیست!»

این آرای متناقض جریان‌های سیاسی حاکی از شرایط دشوار پیش روی لبنان است. سیاستمداران لبنانی  در حالی باید خود را برای دوره جدیدی از رایزنی‌ها برای انتخاب نامزد پست نخست وزیری آماده کنند که روز گذشته ارزش هر لیره لبنان در برابر هر دلار به 9000 هزار لیره رسید و تعداد مبتلایان به کرونا رشدی دور از انتظار را تجربه کرد، فرآیندی که به مفهوم گام نهادن لبنان در دالانی تاریک و بی‌انتها است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
روایت روزنامه‌نگار سرشناس لبنانی از نقش سعودی در استعفای مصطفی ادیب
پنج‌شنبه 1399/07/10 ساعت 12:36
نورنیوز بررسی کرد؛
روایت روزنامه‌نگار سرشناس لبنانی از نقش سعودی در استعفای مصطفی ادیب
«ناصر قندیل» روزنامه‌نگار سرشناس و سردبیر روزنامه البناء لبنان می‌گوید: عربستان سعودی از طریق واسطه‌هایی به «سعد حریری» پیام تهدیدآمیزی فرستاده و گفته بود اگر به ادیب در تشکیل کابینه کمک کند، از قدرت حذف خواهد شد زیرا از نظر ریاض تشکیل یک دولت با حضور حزب‌الله مجاز نیست.
سخنان اخیر مکرون؛ رونمایی از نسخه فرانسوی حذف حزب‌الله!
سه‌شنبه 1399/07/08 ساعت 12:58
نورنیوز بررسی کرد؛
سخنان اخیر مکرون؛ رونمایی از نسخه فرانسوی حذف حزب‌الله!
مکرون لبنانی‌ها را به جنگ داخلی تهدید کرده و با قرار دادن آنها بر سر دو راهی جنگ داخلی یا تسلیم، گفته؛ هیچ هراسی از جنگ داخلی ندارد اما حزب‌الله نمی‌تواند ارتشی باشد که با اسرائیل در سوریه بجنگد و در عین حال یک حزب سیاسی قابل احترام در لبنان باشد!
تحرکات مشکوک علیه حزب‌الله در آستانه تشکیل کابینه جدید در لبنان
پنج‌شنبه 1399/07/03 ساعت 18:55
نورنیوز بررسی کرد:
تحرکات مشکوک علیه حزب‌الله در آستانه تشکیل کابینه جدید در لبنان
حزب‌الله از اساس یک گروه مردمی است که با اعتماد و رای مردم در ساختار سیاسی لبنان حضور دارد لذا تحریم یا طرح‌های خارجی نمی‌تواند موجب حذف آن شود از سپهر سیاسی لبنان شود. محبوبیت حزب‌الله در میان غیر شیعیان به ویژه مسیحیان شاهدی بر این مدعاست.
نظرات

آخرین اخبار
رژیم غذایی سالم و طول عمر
گچ نانویی در قالب آتل ارتوپدی
چگونگی بهبود اسیدهای چرب و آنتی‌اکسیدان تخم‌مرغ
تشخیص فیبروز کیستیک با یک برچسب
عارضه پنهان مصرف داروهای لاغری
نشت گاز کلر در استخر تبریز؛14 نفر مصدوم شدند
تدوین نسخه نهایی طرح مدیریت تنگه هرمز در دستور کار مجلس
سازی که برای وطن کوک است
اعزام هوایی تیم‌های عملیاتی برای مهار آتش در مناطق سخت‌گذر دزفول
سفر معنادار بارزانی به سوریه
توقیف کشتی روسی از سوی بریتانیا
بازیگر جوان سینما درگذشت+ علت فوت
تریلی در محور سبزوار-بردسکن به خاکستر تبدیل شد + فیلم
انتقاد نماینده کنگره از پنتاگون درباره جنگ ایران و اوکراین
پیام تسلیت سپاه در پی درگذشت مادر شهیدان آدمی
پیکر دریانورد جان‌باخته کشتی «آنا» به ایران بازگشت
کاهش 40 درصدی حوادث جاده‌های اربعین
نابغه پینگ‌پنگ ایران در مسابقات لائوس قهرمان شد
رایزنی ایران و عربستان بر سر کاهش تنش در منطقه
جزئیات کاهش ساعت اداری و دورکاری ادارات خوزستان در این روزها اعلام شد
هشدار قرمز حمله سایبری در سرزمین‌های اشغالی
شهادت سرباز ارتش در درگیری مرزی مریوان
برقراری دوباره پرواز مستقیم اصفهان-استانبول
در دیدار سفیر پاکستان با معاون وزیر خارجه ایران چه گذشت؟
تفاهم‌نامه، مرکز ثقل روابط خارجی ما در آینده خواهد بود
گزارش وال‌استریت از لابی امارات برای تشدید حملات علیه ایران
استارت بسکتبالیست‌ها با مانولوپولوس برای جام جهانی
زمان پخش سریال ماه عسل با بازی مرحوم اکبر عبدی اعلام شد
چهار تالاب سمنان در تصویب‌نامه هیأت وزیران ثبت رسمی شد+فیلم
بررسی قصور احتمالی دستگاه‌ها در حادثه مرگ 5 جوان در ساحل رامسر
عکس های منتخب ایران: یکشنبه 11 مرداد 1405
بیانیه وزارت خارجه در سالگرد شهادت اسماعیل هنیه
جزئیات تفاهم ایران و عمان درباره مدیریت و مسیر جدید تنگه هرمز
بندر شهید رجایی هوشمند می‌شود
یک سوم آمریکایی‌ها: اسرائیل در غزه مرتکب نسل‌کشی شده است
تجاوز اشغالگران به قنیطره
عربستان ائتلاف دریایی تشکیل داد
ورود 586 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا
حماس: حملات اسرائیل به غزه برای برهم زدن آتش‌بس است
کشتی آزاد نوجوانان ایران روی سکوی دوم جهان ایستاد
پیام مصری به ویتکاف درباره چه بود؟
پیشرفت گفتمان ایران و عمان
رکورد تردد در پررفت‌وآمدترین روز پیاده‌روی اربعین
مرگ 10 زائر در تصادفات مسیر مهران؛ 465 نفر مصدوم شدند
فرش قرمز بغداد برای ناتو!
بوفون: به جای مانچینی باید کونته سرمربی ایتالیا می‌شد
سرمربی تیم فوتبال بانوان پرسپولیس معرفی شد
نابغه پینگ‌پنگ ایران رقیب هندی را شکست داد و قهرمان شد
بحران آتش در یونان؛ برخورد دو بالگرد امدادی در غرب آتن
پیام اربعینی نواب، مقاومت را عامل عزت ملت‌ها دانست