×
سیاسی
شناسه خبر : 54118
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/07/03 ساعت 18:55
تحرکات مشکوک علیه حزب‌الله در آستانه تشکیل کابینه جدید در لبنان

نورنیوز بررسی کرد:

تحرکات مشکوک علیه حزب‌الله در آستانه تشکیل کابینه جدید در لبنان

حزب‌الله از اساس یک گروه مردمی است که با اعتماد و رای مردم در ساختار سیاسی لبنان حضور دارد لذا تحریم یا طرح‌های خارجی نمی‌تواند موجب حذف آن شود از سپهر سیاسی لبنان شود. محبوبیت حزب‌الله در میان غیر شیعیان به ویژه مسیحیان شاهدی بر این مدعاست.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: پایان مهلت پانزده روزه «امانوئل مکرون» به مقامات و سیاست‌مداران لبنانی جهت تشکیل دولت، این مسئله را قوت بخشیده که «مصطفی ادیب» نخست وزیر تعیین شده، احتمالا به دلیل فشارها از سمت خود کناره‌گیری کند.

اگرچه رایزنی‌ها برای تشکیل دولت جدید در لبنان در میان اختلاف‌نظرها همچنان ادامه دارد، اما در پشت پرده، پروژه‌ها و طرح‌های بزرگتری همچون اعمال فشارهای سیاسی و اقتصادی و خلع سلاح حزب‌الله از سوی جریان غرب‌گرا نیز در جریان است.

در عین حال همچنان رقابت میان بازیگران خارجی جهت افزایش نفوذ در ساختار سیاسی لبنان ادامه دارد و حتی این رقابت را می‌توان در سیاست‌های آمریکا و فرانسه مشاهده کرد.

از سویی؛ جریان‌های ضد مقاومت در روزهای اخیر تلاش کرده‌اند با برپایی تظاهرات‌ها و گردهمایی‌هایی،  از ارتش بخواهند قطعنامه 1559 شورای امنیت سازمان ملل را که در سپتامبر 2004 تصویب شد و به مسئله خلع سلاح شبه نظامیان در لبنان می‌پردازد، اجرا کند.

 بر اساس قطعنامه مذکور، اجاز حمل سلاح در لبنان تنها به ارتش و سایر نهادهای نظامی و انتظامی رسمی داده شده و حزب‌الله باید خلع سلاح شود.

تردیدی وجود ندارد که طرف‌های غربی صاحب نفوذ در لبنان همچون فرانسه و آمریکا تلاش دارند هم کمک‌های مالی و هم اصلاحات سیاسی در این کشور را به خلع سلاح مقاومت پیوند بزنند.

این در حالی است که بازخوانی و مرور مداخلات پیشین فرانسه در امور داخلی لبنان بیش از هر چیز  ناکامی‌های گذشته پاریس و وعده‌های دروغ آنها را آشکار می‌سازد، به ویژه آنکه حتی با فرض وجود اراده حقیقی برای این کار، مشکلات اقتصادی اروپا مانعی بزرگ بر سر کمک‌های اقتصادی آنان به لبنان خواهد  بود و مکرون با علم به این مسئله تنها به دنبال قهرمان‌سازی از خود و نفوذ بیشتر در این کشور است.

از سوی دیگر؛ «سیدحسن نصرالله» بارها طی سخنرانی‌های متعدد به صراحت اعلام کرده که حزب‌الله به هیچ وجه در پی قدرت نیست و تنها به خدمت به مردم و دفاع از امنیت و آسایش آنان می‌اندیشد. این نکته در رفتار سیاسی حزب‌الله در ادوار مختلف کاملا روشن بوده است.

نکته مهم دیگر اینکه؛ حزب‌الله از اساس یک گروه مردمی است که با اعتماد و رای مردم در ساختار سیاسی لبنان حضور دارد لذا تحریم یا طرح‌های خارجی نمی‌تواند موجب حذف آن شود از سپهر سیاسی لبنان شود. محبوبیت حزب‌الله در میان غیر شیعیان به ویژه مسیحیان شاهدی بر این مدعاست.

عموم اقوام و اقشار مختلف مردم لبنان با توجه به آنکه حزب‌الله در عرصه حکمرانی لبنان ورود نکرده، بر این موضوع اتفاق نظر دارند که مشکلات و فساد موجود در ساختار سیاسی لبنان محصول عملکرد جریان‌های ضد مقاومت و سران جریان 14 مارس مانند سعد حریری و فواد سنیوره است که عمدتا به کشورهای خارجی اتکاء دارند.

همه اینها در حالی است که حزب‌الله همواره از هرگونه اصلاحات در ساختار سیاسی لبنان حمایت کرده اما به این شرط که اصلاحات کاملا لبنانی باشند و دست‌های خارجی از جمله فرانسه آن را تحمیل نکرده باشند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
روایت روزنامه‌نگار سرشناس لبنانی از نقش سعودی در استعفای مصطفی ادیب
پنج‌شنبه 1399/07/10 ساعت 12:36
نورنیوز بررسی کرد؛
روایت روزنامه‌نگار سرشناس لبنانی از نقش سعودی در استعفای مصطفی ادیب
«ناصر قندیل» روزنامه‌نگار سرشناس و سردبیر روزنامه البناء لبنان می‌گوید: عربستان سعودی از طریق واسطه‌هایی به «سعد حریری» پیام تهدیدآمیزی فرستاده و گفته بود اگر به ادیب در تشکیل کابینه کمک کند، از قدرت حذف خواهد شد زیرا از نظر ریاض تشکیل یک دولت با حضور حزب‌الله مجاز نیست.
سخنان اخیر مکرون؛ رونمایی از نسخه فرانسوی حذف حزب‌الله!
سه‌شنبه 1399/07/08 ساعت 12:58
نورنیوز بررسی کرد؛
سخنان اخیر مکرون؛ رونمایی از نسخه فرانسوی حذف حزب‌الله!
مکرون لبنانی‌ها را به جنگ داخلی تهدید کرده و با قرار دادن آنها بر سر دو راهی جنگ داخلی یا تسلیم، گفته؛ هیچ هراسی از جنگ داخلی ندارد اما حزب‌الله نمی‌تواند ارتشی باشد که با اسرائیل در سوریه بجنگد و در عین حال یک حزب سیاسی قابل احترام در لبنان باشد!
لبنان در آستانه دالانی تاریک!
یکشنبه 1399/07/06 ساعت 19:24
نورنیوز بررسی کرد؛
لبنان در آستانه دالانی تاریک!
به نظر می‌رسد سنگ اندازی آمریکا در مسیر تشکیل دولت جدید عامل اصلی شکست تلاش‌های مصطفی ادیب در فرایند تشکیل کابینه بوده است چرا که واشینگتن در اوج ابتکار عمل «امانوئل مکرون»، با تحریم برخی از شخصیت‌های سیاسی لبنان از جمله برخی افراد منتسب به جنبش امل عملا روند تشکیل کابینه را مختل کرد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
X
آگهی تبلیغاتی