نورنیوز ـ گروه سیاسی: شبکه ماهوارهای فارسی زبان «منوتو» به تازگی و این بار به دلیل کتک زدن مهمان برنامهاش که نظراتی مخالف سیاست این شبکه انگلیسی داشت، بر سر زبان ها افتاد.
شهریور سال ۹۷ نیز یعنی دقیقا دو سال پیش علی علیزاده کارشناس لندن نشین با حضور در استودیوی این شبکه سوالاتی را در باره بودجه مالی این شبکه مطرح کرد که به کمپین #شفافیت_مالی_منوتو تبدیل شد و جنجالهای زیادی را به وجود آورد، سوالی که البته هرگز به آن پاسخی داده نشد.
در تقسیم وظایف رسانههای معاند علیه ایران منوتو وظیفه تغییر سبک زندگی مردم ایران را برعهده دارد. مرور برنامههای این شبکه نشان میدهد که در پس بزک کردن مجریان و عوامل این شبکه هدفهای شومی مانند ازبین بردن خانواده، تقدسزدایی از نقش مادر، قبحزدایی از اختلاط و نوشیدن مشروبات الکلی، تشویق به نگهداری سگ به جای فرزندآوری قرار دارد.
هرچند که مجریان و برنامهریزان این شبکه تلویزیونی سعی می کنند خودشان را به مردم ایران نزدیک کنند اما برخی اتفاقات دست آن ها رو رو می کند. مثلا در زمان شهادت حاج قاسم وقتی کل ایران در غم شهادت سردار سلیمانی بودند مجریان این شبکه نتوانستند خوشحالی خودشان را پهان کنند.
البته مرور عملکرد این رسانه در اتفاقات خاص هم نشان دهنده فاصله زیاد دست اندرکاران این شبکه با مردم ایران، عقدهگشایی علیه ایران و منافع مردم ایران و اقدامات غیر حرفه ای آنان است.
* دعوت به احتکار
در روزهایی که کشور ما روزهای پرتلاطمی را در سال گذشته تجربه میکرد و احتمال عدم وجود کالاهای اساسی در بازار وجود داشت، کارشناس شبکه من و تو در پیشنهادی عجیب از شهروندان ایرانی خواست کالاهایی که مورد تقاضاست را خریداری و نگهداری کننند و پس از افزایش قیمت به بهای بالاتری بفروشند.
* من و تو در محرم
این شبکه بهایی در ماه محرم امسال به هر نحوی که توانست سعی کرد تا به مراسم عزاداری امام حسین(ع) هجمه وارد کند. منوتو در روزهای ابتدایی محرم به اصل برگزاری مراسم سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) خدشه وارد کرد و به انحای مختلف تلاش کرد تا القا کند که عزاداری در دوران کرونا حتی با حفظ پروتکل ها نباید برگزار شود.
اما عناد اصلی رسانه های معاند از جمله شبکه بهایی منوتو جایی بیشتر آشکار میشود که آنها حتی نصب پارچه و بنرهای عزا را هم بر نمیتابند.
از سوی دیگر منوتو همزمان که به انگشت شمار دستههای عزاداری که امسال به خیابانها آمدند حمله میکند، فیلمی از خلوتی خیابانها را منتشر میکند و این خلوتی را ناشی از کمتوجهی مردم به مقدسات دینی معرفی میکند!
البته اوج بیاعتبار بودن گزارش هایی که منوتو تحت عنوان «گزارشگر» منتشر میکند با این فیلم مشخص می شود، فیلمی که مدعی است مراسمی بدون پروتکل بهداشتی در پشت بام آپارتمانی در شمال تهران برگزار شده است.
اما بررسی ها نشان داد که بر خلاف ادعاهای آن ها، این مراسم به صورت محدود و بارعایت قواعد ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار شده بود.
الته همین شبکه انگلیسی که مدام سعی کرد تا مراسم عزاداری را زیر سوال ببرد، در گزارشهای دیگر نه تنها به صفهای شلوغ ایجاد شده در اروپا و از جمله رستورانهای لندن در دوران کرونا انتقاد وارد نکرد بلکه از صفهای شلوغ رستورانهای انگلیسی تمجید کرد.
* منوتو در کرونا
عملکرد ماههای اخیر من و تو در دوران کرونا هم نشان میدهد که آنها از هیچ تلاشی برای برهم زدن جامعه ایرانی دریغ نمیکنند. من و تو طی ماههای اخیر چنان هجمه و تبلیغ رسانهای علیه کشورمان به راه انداخت که گویا ایران منشا این ویروس بوده و کشور ما خطری بزرگ برای منطقه و جهان است.
همچنین در روزهایی که مردم ایران درگیر شیوع اولیه کرونا بودند و طبق نظرات کارشناسان سازمان بهداشت جهانی آرامش و دوری از اضطراب میتوانست به مقابله با این بیماری کمک کند، این شبکه انگلیسی بارها علیه ایران شایعهسازی شد و با پروپاگاندای رسانهای و مانور روی اخبار منفی سعی کرد جامعه ایرانی را تضعیف کند. آن ها به عنوان نمونه بارها روی بسته شدن موقت برخی مرزهای ایران تبلیغات منفی کردند اما خبر بازشدن این مرزها و رفع محدودیتها را پوشش ندادند.
پوشش متوالی اخبار محدودیتها و کاستیهای احتمالی در روزهای ابتدایی ایران و همزمان بایکوت موفقیتهای ایران و کمکهای مومنانه مردم ایران که در هیچ جا نمونه نداشت، به عنوان سیاست ثابت در دستور کار این شبکه قرار داشت.
* معرفی چالههای کاشت درخت به عنوان محل دفن اموات کرونایی!
همچنین این شبکه برای بحرانی نشان دادن وضعیت مناطق مختلف ایران، فیلمی از کوههای آبیدر کردستان را منتشر کرد و مدعی شد که این چالهها برای دفن اموات کنده شده است! درحالی که با حضور خبرنگاران در محل ادعایی منوتو مشخص شد این چالهها برای کاشت نهال در این منطقه بوده است.
* سعی در خرافی نشان دادن دستورات دینی
این شبکه در کنار سایر رسانههای ضدانقلاب برای ایجاد تقابل بین دین و سلامت دست به هرکاری زدند؛ به عنوان نمونه من و تو مدعی شد که آیتالله بهجت برای دفع کرونا یک توصیه دینی دارد! این ادعا درحالی است که کمترین فرد مطلعی از اوضاع ایران می دادند که آیتالله بهجت بیش از ۱۰ سال است که فوت کرده است.
* تضعیف روحانیت با انتشار فیلم قدیمی
من و تو همچنین برای فاصله انداختن بین جامعه روحانیت با مردم عادی با انتشار تصویری مدعی شد که امامجمعه قم از ترس ابتلا به کرونا در محفظهای شیشهای با مردم صحبت میکند.
اما یک جستجو نشان داد که تصویر منتشر شده مربوط به شیخ الیعقوبی در عراق است که در زمان جنگ داعش برای جلوگیری از ترور احتمالی در یک فضای مخصوص سخنرانی میکرد.
البته این شبکه در گاف های اساسی کارنامه درخشانی دارد.
* * ورد سپاه به ایذه از راه دریا!
در روزهای اغتشاشات ۹۶ که آشوبگران برخی شهرهای مختلف ایران را ناآرام کرده بودند، شبکه منوتو مدعی شد که کنترل شهر ایذه به دست مردم افتاد ولی سپاه از راه دریا وارد شد و شهر را پس گرفت! این در حالی است که ایذه هیچ راهی به دریا ندارد و پیرامون آن همه کوه است!
* * جازدن صحنه فیلمبرداری به جای اعتصاب مردم
به عنوان نمونه دیگر منوتو، فیلمی را از ترافیک اتوبان حکیم منتشر کرده و مدعی شد که این ترافیک به دلیل اعتصاب مردم به بازار ارز شکل گرفته است. درحالی که این صحنه و ترافیک به دلیل فیلمبرداری فیلم متری شش و نیم متر بود و اعتصابی در کار نبود.
* تحریف سخنان امام درباره دانشگاه توسط «من وتو»
شبکه «من وتو» چند سال پیش ویدئویی از یک سخنرانی امام خمینی(ره) را به گونهای تقطیع کرد تا وانمود کند که بنیانگذار انقلاب اسلامی با «دانشگاه» مخالفت هستند و هردانشگاهی را منشاء فساد میدانند.
اما مراجعه به اصل سخنان معمار کبیر انقلاب اسلامی بیانگر شیطنت این رسانه بهایی دارد.
امام خمینی(ره) بمناسبت «وحدت حوزه و دانشگاه» در تاریخ 27 آذر 1359 به تبیین خطرات حوزه فاسد و دانشگاه ناسالم پرداخته و فرموده بودند: خطر دانشگاه از خطر بمب خوشهای بالاتر است، چنانچه خطر حوزههای علمیه هم از خطر دانشگاه بالاتر است باید اینها تهذیب بشوند باید اشخاص متعهد چه در حوزههای علمیه و دانشگاه کمر خود را برای اصلاح این محیط هامحکم ببندند.
در واقع منوتو بخشهایی از سخنان حضرت امام که درباره حوزه علمیه صحبت کرده بودند را حذف و همان بخش مربوط به دانشگاه را هم به گونهای تدوین کرده که گویی امام خمینی(ره) ضددانشگاه بودند.
خبرگزاری فارس