×
فرهنگی
شناسه خبر : 53927
تاریخ انتشار : جمعه 1399/06/28 ساعت 16:25
مدیریت هیئتی محرم و روسیاهی که به ذغال ماند!

نورنیوز بررسی کرد؛

مدیریت هیئتی محرم و روسیاهی که به ذغال ماند!

برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم به درستی نشان داد که اولا کلیشه رایج «مدیریت هیئتی یعنی مدیریت ضعیف» الزاما صحیح نیست و ثانیا چون گریزی از هم‌زیستی با کرونا نیست، می‌توان کارهای بزرگ را بدون افتادن در دام دوقطبی‌های کاذب، با مدیریت و هماهنگی به درستی انجام داد و از آن به عنوان یک الگوی موفق برای دیگر امور نیز بهره برد.

نورنیوز ـ گروه جامعه: در هفت ماه گذشته که ایران هم در کنار دیگر کشورهای جهان درگیر شیوع ویروس کووید 19 شد، شاید هیچ کشوری به اندازه ما مجبور به جنگیدن همزمان در چند جبهه نبوده است.

تمام کشورهای جهان در شرایط کرونایی تنها دغدغه مدیریت و کنترل شیوع این ویروس و نهایتا تبعات اقتصادی آن را داشته‌اند. این در حالی است که ایران به دلیل خباثت دشمنانش علاوه بر این از یک سو در جبهه تحریم‌ها و از سوی دیگر در جبهه رسانه‌ای درگیر بوده است.

با این وجود؛ آنچه به اذعان بسیاری از ناظران و متخصصان بین‌المللی از جمله سازمان بهداشت جهانی طی این هفت ماه در ایران اتفاق افتاده، گویای موفقیتی بزرگ در عرصه مدیریت این بحران است، چنانچه شیوع، ابتلا و تلفات کرونا در کشورمان به نسبت بسیاری از کشورهای پیشرفته‌تر آماری به مراتب پائین‌تر بوده است.

در این میان اما؛ جبهه رسانه‌ای معاند جمهوری اسلامی از همان ابتدا با تاکتیک تحریف و وارونه‌نمایی به بهانه‌ها و ترفندهای مختلف سعی کرد این‌گونه القاء کند که ایران هم از جهت توان مدیریتی و هم از جهت امکانات در حدی نیست که بتواند از عهده این بحران برآید. هدف از این رویکرد نیز این بود که مردم نسبت به کارآمدی نظام دچار تردید شده و اعتماد خود را از دست بدهند.

از طرفی؛ آوردگاه‌های بزرگ و مهمی چون نوروز، ماه رمضان، کنکور، تعطیلات تابستان و ایام محرم که هر کدام می‌توانست موج نرمال ابتلا و تلفات کرونا را به شیبی تند تبدیل کند، با وجود خباثت رسانه‌ای دشمنان، در مجموع با مدیریت مناسب و اعتماد و هماهنگی عموم مردم، با کمترین آسیب از آن عبور شد.

موضوع عزاداری‌های حضرت سیدالشهدا(ع) در ایام ماه محرم، از جمله اتفاقاتی بود که اتاق فکر جبهه معاند جمهوری اسلامی برای آن از مدت‌ها پیش سناریونویسی کرده بود تا شاید از این رهگذر با دوقطبی‌سازی سلامت و آئین‌های مذهبی، ماهی خود را صید کند.

این سناریو گرچه مانند سناریوهای پیشین تا حدود زیادی با شکست مواجه شده، اما به دلیل همزمانی آن با برخی سفرهای آخر تابستان و... همچنان ادامه دارد تا بلکه بتواند موج جدید شیوع در روزهای اخیر را متوجه مراسم سوگواری کند.

نکته آنکه؛ اصالت عزاداری برای اهل بیت علیهم السلام و ریشه‌دار بودن آن در ضمیر ملت ایران از یک سو و همکاری مثال زدنی مردم و هیئات با حاکمیت در رعایت دستورات بهداشتی از سوی دیگر، عملا خواب آشفته دشمنان ایران و اسلام را تعبیر نکرد و تجربه‌ای بس گرانسنگ را رقم زد.

این سطح از هماهنگی و رعایت از سوی مردم و هیئات عزاداری در آمار نیز به وضوح روشن است، چنانچه از مجموع 93 هزار هیئت ثبت شده در کشور، بیش از 30 هزار هیئت اقدام به برگزاری مراسم جداگانه نکردند یا از طریق فضای مجازی برنامه داشتند و بیش از 18 هزار هیئت نیز در دیگر هیئت‌ها ادغام شدند. بقیه نیز با ثبت نام رسمی در سامانه «بیرق» درخواست مجوز کردند و ضمن اظهار تعهد، با رعایت کامل اصول بهداشتی و نظمی مثال زدنی عزای خاندان عترت را بر پا کردند.

طبق آمار، 100 هزار نفر از اعضای این هیئت‌ها و 8 هزار نفر از وعاظ، پیش از شروع ماه محرم آموزش‌های کامل دیدند و 5400 مکان سر باز، بیش از 300 هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده و امکانات لازم برای برگزاری  بیش از 2 هزار هیئت مجازی از سوی سایر دستگاه تامین شد.

در این مدت از حدود 30 هزار هیئت در سراسر کشور بازدید شد که بنابر ارزیابی صورت گرفته از این تعداد، شاخص رعایت دستورالعمل‌ها 65 درصد به طور کامل، 25 درصد به خوبی و تنها 10 درصد ضعیف بوده است که در این میان در 80 درصد هیئت‌ها مواد ضدعفونی کننده توزیع شده و اساسا هیچ کسی را بدون ماسک راه نداده‌اند و حدود 80 درصد نیز پذیرایی باز یا ایستگاه صلواتی نداشته‌اند.

نکته مهمتر اینکه؛ در پایان این ارزیابی‌ها از مجموع این 30 هزار هیئت بازدید شده، 15 هیئت به دادستانی معرفی شده و برای 10 هیئت هم به دلیل عدم رعایت دستورالعمل‌ها تشکیل پرونده داده شده است.

مجموعه این اتفاقات در حالی است که تصاویر تلویزیونی از سراسر کشور بر خلاف ادعاهای رسانه‌های معاند، به وضوح نظم موجود در هیئت‌ها که همراه با فاصله‌گذاری دقیق اجتماعی بود را نشان می‌داد.

به هرحال آنچه از پس این تجربه بزرگ باید مورد توجه قرار گیرد اینکه؛ برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم به درستی نشان داد که اولا کلیشه رایج «مدیریت هیئتی یعنی مدیریت ضعیف» الزاما صحیح نیست و ثانیا چون گریزی از هم‌زیستی با کرونا نیست، می‌توان کارهای بزرگ را بدون افتادن در دام دوقطبی‌های کاذب، با مدیریت و هماهنگی به درستی انجام داد و از آن به عنوان یک الگوی موفق برای دیگر امور نیز بهره برد.         

        


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نوراینفو | از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
این روزها ورود کالاهای اساسی به کشور چگونه انجام می‌شود؟
از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
توانیر: برق مشترکان پرمصرف بدون اغماض قطع می‌شود
تغییرات جدید در کنکور؛آزمون جامع جایگزین امتحانات تأثیرگذار می‌شود؟
اطلاعیه سپاه اصفهان درباره انفجار کنترل‌شده در محدوده مبارکه
وزش باد شدید و گردوخاک در تهران تا کی ادامه دارد؟
تابلوی سبز بورس تهران؛ ثبت رکورد جدید در بازار سهام
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
جزئیات اختلال گسترده در 4 بانک کشور؛ احتمال حمله سایبری
ضرب‌الاجل جدید جمهوری‌خواهان به ترامپ برای پایان جنگ
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 خرداد 1405 +جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 23 خرداد؛ سقوط 7 هزار تومانی دلار در سایه توافق
تهران 1000 واگن کم دارد؛ بحران جدی در متروی پایتخت
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 23 خرداد 1405
جهش احتمالی قیمت تخم‌مرغ؛ نرخ واقعی اعلام شد
کنترل مصرف برق مشترکان پرمصرف آغاز شد
تصاویر ماهواره‌ای ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز را رد کرد+ فیلم
تسهیلات بانکی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در راه است
جنجال بزرگ در جام جهانی 2026؛ کارت زردی که ناگهان برگشت
قیمت گوشت قرمز امروز 23 خرداد 1405 + جدول
سقوط هواپیما در هند
پوچتینو بعد از برد 4-1 آمریکا: این تازه شروع کار است
رئیس قوه قضاییه: وحدت ملی ایران جهانیان را مبهوت کرده است
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 23 خرداد 1405
میز خدمت پلیس زیر آسمان شهر
هدف طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی چیست؟
از بنزین تا نان؛ هرمز چگونه زندگی میلیاردها نفر را تغییر می‌دهد؟
تحرکات نظامی اسرائیل در مرز اردن؛ ایجاد پایگاه‌های تازه
زیان 14 میلیارد دلاری ترکیه از بحران انرژی و شوک تنگه هرمز
انقلاب در تولید برق خانگی
رایزنی امارات و ناتو برای تقویت همکاری‌های امنیتی و نظامی
سیاستمداران عراقی: کاهش تنش ایران و آمریکا به نفع ثبات عراق است
ناکامی جهان در رسیدن به هدف حذف کار کودکان
52 میلیون پیامک تخلفات رانندگی از آغاز جنگ
جزئیات جدید واردات خودرو در منطقه آزاد قصرشیرین اعلام شد
برخورد مرگبار قطار با خودرو در شرق قاهره
بنیان‌گذار آمازون: هوش مصنوعی خالق فرصت‌های شغلی جدید
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
وزارت علوم: تغییرات مکرر در مصوبات کنکور به صلاح داوطلبان نیست
سقوط قیمت نفت در آستانه توافق احتمالی ایران و آمریکا
رافائل گروسی برای دبیرکلی سازمان ملل اعلام آمادگی کرد
خوانشی کوتاه از یک سال پُر تنش
ادعای سنتکام درباره سرنگونی پهپادهای ایرانی در تنگه هرمز
تمرینات پرفشار تیم ملی برای نبرد با نیوزیلند؛ قلعه‌نویی برنامه ویژه دارد
دیپلماسی و جنگ در فضای نبرد ناهمتراز
دیپلماسی از دل بازدارندگی
امارات انتقال 3 میلیارد دلار به ایران را تکذیب کرد
عزیزی: سه‌گانه مردم، میدان و ژئوپلیتیک دشمن را ناکام کرد
بازی در میدان مقاومت