×
سیاسی
شناسه خبر : 53909
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/06/26 ساعت 19:08
چرا ترامپ دست به دامان دروغ مضحک طرح ترور سفیرش توسط ایران شد؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا ترامپ دست به دامان دروغ مضحک طرح ترور سفیرش توسط ایران شد؟

اینکه ترامپ برای رای آوردن به توهم سازی در حد ترور یک سفیر به دست ایران می‌پردازد سندی دیگر بر تزلزل آمریکا در عرصه داخلی و جهانی است و این درسی بزرگ برای آنانی است که همچنان در توهم قدرت برتر بودن آمریکا هستند.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: این روزها در حالی بخش عمده‌ای از فعالیت دولتمردان آمریکا صرف مبارزات انتخاباتی می‌شود که در اقدامی قابل تامل، دونالد ترامپ بامداد سه‌شنبه ۲۵ شهریور در توئیتر خود نوشت: بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، ایران احتمالا در حال طراحی نقشه یک ترور یا حمله‌ دیگری علیه ایالات متحده برای تلافی کشتن [شهادت] قاسم سلیمانی است.

او گفت: هر حمله توسط ایران، به هر شکلی، علیه ایالات متحده، با یک حمله به ایران با قدرت هزار برابر بزرگتر مواجه خواهد شد.

واکنش رئیس جمهوری آمریکا به گزارشی است که چند منبع خبری ایالات متحده از جمله فاکس‌نیوز، پولیتیکو، واشنگتن اگزمینر، و دیگران طی روزهای یکشنبه ودوشنبه، به نقل از منابع ناشناس ایالات متحده نوشتند که ایران به تلافی حمله پهپادی‌ آمریکا در اوائل سال‌ جاری میلادی که به کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس منتهی شد، در حال آماده شدن براى ترور «لانا مارکس»، سفیر ایالات متحده در آفریقای جنوبی است.

این ادعاها از سوی ترامپ در حالی مطرح شده که در باب آن چند نکته قابل توجه است:

نخست اینکه؛ ترامپ منبع اطلاعاتی ادعایی را رسانه‌ها معرفی کرده و گزارش چند رسانه را سند ادعایش قرار داده است.

این گفته ترامپ برگرفته از یکی از این دو گزینه است و آن اینکه یا شکاف میان دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا و کاخ سفید چنان عمیق است که منبع اطلاعاتی بالاترین مقام کاخ سفید می‌شود گزارش رسانه‌ها و یا اینکه ساختار اطلاعاتی آمریکا چنان متزلزل و ضعیف است که سران آمریکا چاره‌ای جز استناد به گزارش رسانه‌ها ندارند.

هر کدام از این دو گزینه که مطرح باشد سخنان ترامپ را می‌توان یک رسوایی برای ساختار اطلاعاتی آمریکا دانست که چند رسانه به جای آنها منبع استناد دولتمردان ارشد آمریکا می‌شوند.

 همین مسئله بیانگر آن است که ادعاهایی که در گذشته به نام دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا در مورد سایر کشورها از جمله ادعاهای مطرح شده درباره فعالیت هسته‌ای ایران و یا عملکرد جمهوری اسلامی در منطقه منتشر شده فاقد اعتبار بوده چرا که برگرفته از گزارش ساختارهایی بوده که در حد گزارش چند رسانه تنزل کرده‌اند.

دوم اینکه؛ ادعای ترامپ علیه ایران در حالی مطرح شده که آمریکا در شورای امنیت فعلا نتوانسته طرح تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران و مکانیسم ماشه را تصویب کند.

بر این اساس سخنان ترامپ را می‌توان تقلای او برای کمرنگ‌سازی آن شکست‌ها در آستانه انتخابات آمریکا دانست در حالی که عدم اقبال جهانی از ادعای ترامپ خود سندی بر استمرار زوال یک‌جانبه‌گرایی و انزوای جهانی آمریکا است.

سوم اینکه؛ ادعای ترامپ در پاسخ هزار برابری به ایران در حالی است که تحولات همین دو سال اخیر و سابقه رفتاری ترامپ حقیقتی ورای این ادعا را نشان می‌دهد.

زمانی که جمهوری اسلامی پهپاد متجاوز آمریکا را سرنگون کرد واکنش آمریکا وعده پاسخ به آینده بود و هرگز نیز واکنشی صورت نداد و در لابه لای بحران‌سازی‌های حاشیه‌ای، واهی بودن ادعایش را پنهان ساخت و زمانی که جمهوری اسلامی در واکنش مقدماتی به ترور سردار قاسم سلیمانی، پایگاه عین الاسد را هدف موشکی قرار داد آمریکا هیچ واکنشی نتوانست انجام دهد و صرفا به پنهان سازی خسارت‌های سنگین این پایگاه پرداخت.

بر این اساس هر چند که ادعای پاسخ هزاران برابری اقدامی در جهت ترساندن ایران بوده اما سابقه ترامپ نشان می‌دهد که آمریکا جرات واکنش به توان دفاعی ایران را ندارد چنانچه بسیاری از کارشناسان نظامی و امنیتی آمریکا اذعان کرده‌اند که جنگ با ایران برابر با به آتش کشیدن کل منطقه است.

بر این اساس؛ ادعای پاسخ هزار برابری یک دروغ بزرگ انتخاباتی است چنانچه در زمان اعزام نفت‌کش‌های حامل سوخت ایران به ونزوئلا نیز آمریکا خط و نشان اقدام نظامی علیه این کشتی‌ها را می‌کشید اما در نهایت جرات دست درازی به هیچ کدام از آنها را نداشت.

چهارم اینکه؛ ترامپ ادعا می‌کند ترور سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی در ازای انتقام خون سردار سلیمانی است. او در حالی  سعی می‌کند در یک دروغ و تحریف بزرگ جایگاه سردار سلیمانی را در حد یک سفیر معمولی تنزل دهد که سازمان ملل اخیرا رسما اعلام کرد ترور حاج قاسم سلیمانی یک اقدام تروریستی و ضد بشری بوده و آمریکا باید پاسخگوی آن باشد.

در همین حال تحلیل‌گران و کارشناسان نظامی اذعان کرده‌اند که اگر ایران بخواهد مابه‌ازای مقام سردار سلیمانی انتقام گیرد، تمام فرماندهان رده بالای نظامی آمریکا نیز در حد خون حاج قاسم نخواهند بود.

از سویی؛ جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت تاکید کرده‌اند که حداقل خون بهای سردار سلیمانی، اخراج آمریکا از منطقه است.

بر این اساس نسبت دادن ادعای ترور سفیر نه چندان مطرح آمریکا در آفریقای جنوبی به خون بهای سردار سلیمانی، صرفا آدرس غلط دادن به مردم آمریکاست که هدف آن نیز قدرت نمایی ظاهری ترامپ برای اهداف انتخاباتی است.

با توجه به آنچه گفته شد؛ می‌توان گفت که ادعاهای ترامپ نه از روی قدرت بلکه برگرفته از ضعف شدید آمریکا و البته وضعیت بحرانی ترامپ در عرصه داخلی است که با جوسازی بیرونی به دنبل کم رنگ سازی وضعیت بحرانی کرونا در آمریکا و البته سرکوب گسترده اعتراضات ضد نژادپرستی در این کشور است.

اینکه ترامپ برای رای آوردن به توهم سازی در حد ترور یک سفیر به دست ایران می‌پردازد سندی دیگر بر تزلزل آمریکا در عرصه داخلی و جهانی است و این درسی بزرگ برای آنانی است که همچنان در توهم قدرت برتر بودن آمریکا هستند و با تصور برخورداری از حمایت آن راه خیانت به جهان اسلام، جهان عرب، منطقه و فلسطین را در پیش گرفته و با رژیم صهیونیستی عادی سازی روابط را اعلام و در واشنگتن با سران این رژیم عکس ذلت می‌گیرند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی