×
فرهنگی
شناسه خبر : 53591
تاریخ انتشار : شنبه 1399/06/15 ساعت 19:29
بازگشایی مدارس و تدبیری که مردم را قانع نکرد

نورنیوز بررسی کرد؛

بازگشایی مدارس و تدبیری که مردم را قانع نکرد

مروری بر هفت ماه گذشته به روشنی نشان می‌دهد که هرگاه ستاد ملی مبارزه با کرونا پس از اتخاذ یک تصمیم، نسبت به اطلاع رسانی اقناعی با بهره‌گیری هوشمندانه از ظرفیت‌های رسانه‌‌ای کشور اقدام نموده، همراهی جامعه و همه عناصر ذیربط را در اجرای تصمیم به همراه داشته است.

نورنیوز ـ گروه جامعه: بعد از گذشت نزدیک به هفت ماه از شیوع کرونا در کشور و پشت سر گذاشتن موج اول و دوم این بیماری، با وجود زحمات قابل توجه مجموعه دستگاه‌های مسئول به ویژه کادر بهداشت و درمان کشور، همچنان اصلی‌ترین دغدغه افکار عمومی تحت تاثیر همه‌گیری ویروس کووید ۱۹ قرار دارد.

به دلیل ناشناخته بودن ویروس کرونا، هنوز در سطح جهان چشم‌انداز دقیق و روشنی درباره اتمام این همه‌گیری وجود ندارد و جامعه بشری ناگزیر از هم‌زیستی با این ویروس منحوس است.

در کشور ما نیز مشابه سایر نقاط جهان در چارچوب راهبرد «زندگی با کرونا» مجموعه اقدامات لازم در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و درمانی سازماندهی شده و پیگیری می‌شود.

مردم و همه دستگاه‌های اجرایی که امور مختلف در کشور را مدیریت می‌کنند با پذیرش نقش محوری «ستاد ملی مقابله با کرونا» در تصمیم‌گیری‌ها و تدوین و ابلاغ دستورالعمل‌ها، تاکنون امور خود را مبتنی بر تصمیمات این ستاد پیش برده‌اند.

آنچه اما با وجود رعایت و همراهی بخش قابل توجهی از مردم و نهادها با ستاد ملی کرونا همچنان محل نگرانی و سردرگمی جامعه است، وجود برخی ناهماهنگی‌های بین دستگاهی و اطلاع‌رسانی‌های بعضا ضد و نقیض است که نه تنها اصل تصمیمات را به حاشیه می‌برد بلکه موجبات ناراحتی و اعمال تنش روانی به مردم را نیز فراهم می‌کند.

مروری بر هفت ماه گذشته به روشنی نشان می‌دهد که هرگاه ستاد ملی مبارزه با کرونا پس از اتخاذ یک تصمیم، نسبت به اطلاع‌رسانی اقناعی با بهره‌گیری هوشمندانه از ظرفیت‌های رسانه‌‌ای کشور اقدام نموده، همراهی جامعه و همه عناصر ذیربط را در اجرای تصمیم به همراه داشته است.

اما تجربیات ناموفقی نیز وجود دارد که به دلیل وجود اخلال در نظام تصمیم‌گیری، چند صدایی و عدم همراه‌سازی مردم و دستگاه‌های ذیربط، امکان اجرای درست و کم هزینه تصمیمات فراهم نشده و نگرانی و مخدوش شدن آرامش روانی جامعه را به دنبال داشته است.

مواردی چون مدیریت سفرهای نوروزی و به ویژه مراسم روز ۱۳ فروردین، تجمعات مذهبی ماه مبارک رمضان، تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها، نوبتی شدن حضور کارکنان دولت و مجموعه‌های خصوصی در محل کار و... از جمله مواردی بودند که به دلیل تکمیل زنجیره «تصمیم‌گیری صحیح و اطلاع‌رسانی به موقع و دقیق» منجر به هم‌سویی همگانی شد و کشور با کمترین آسیب از آنها عبور کرد.

در مقابل در مواردی چون برگزاری مسابقات ورزشی به ویژه لیگ فوتبال، برگزاری کنکور، عزاداری ایام محرم و... به دلیل ناهماهنگی‌های بین دستگاهی و اطلاع‌رسانی‌های غیر متقن و شتاب زده، گرچه به هر شکل از آن گذر شد، اما به شدت روح و روان مردم را متاثر ساخت و قطعا تبعات سوء آن دامنگیر شاخص سرمایه اجتماعی و میزان اعتماد عمومی به حاکمیت خواهد شد.

متاسفانه پس از این همه تجربه طی هفت ماه گذشته، مجددا در خصوص بازگشایی مدارس، شاهد اوج‌گیری این ناهماهنگی‌ها و تحمیل نگرانی و استیصال به گروه عظیمی از خانواده‌ها بودیم.

صورت مسئله کاملا روشن است و مطلقا بحث بر سر دوقطبی «بازگشایی یا عدم بازگشایی مدارس» نیست، بلکه آنچه مردم و رسانه‌ها در این خصوص از متولیان امر انتظار داشتند، اعلام دقیق، متقن و بدون اما و اگر درباره تصمیمات و برنامه‌های مربوط به بازگشایی مدارس بود.

به بیان دقیق‌تر؛ می‌توان به قطعیت گفت که مردم به «اصل تصمیم» بسیار کمتر از «شیوه اطلاع‌رسانی» آن اعتراض دارند و همه ناراحتی پیش آمده ظرف چند روز گذشته نه به تصمیم بازگشایی مدارس که به شیوه اطلاع‌رسانی متناقض و غیر قطعی آن تا لحظات آخر مربوط بوده است.

تصمیم‌گیری و اطلاع‌رسانی دو رکن جدایی‌ناپذیر از هم هستند و می‌توان گفت که اطلاع‌رسانی درست و اقناع کننده به مراتب نقش بیشتری در اجرای تصمیمات گرفته شده دارد، چرا که تصمیمات زمانی به مرحله اجرا می‌رسند که دقیق و کامل برای مردم تبیین شوند و جای هیچ شک و شبهه‌ای را در مورد صحت، دقت و جامعیت آن باقی نگذارند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم
آماری عجیب از مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها
جزئیات سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری کلمبیا
حماس: هرگز موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیستیم
قالیباف: مذاکره در سایه جنگ به تنش ها دامن می زند
مدیوم شات | جشنواره فیلم فجر، راوی امید و رؤیای ملی
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 9 بهمن
جزئیات اقدامات حمایتی دولت برای جبران خسارت مشاغل دیجیتال
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها
رمزگشایی از هشدار کم سابقه شمخانی؛ آن‌چه گفته نشد، مهم‌تر از آن‌چه نوشته شد!
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است