×
سیاسی
شناسه خبر : 53392
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/06/06 ساعت 15:56
نزدیکی حکام سازش‌کار عرب به اسرائیل؛ نقطه آغاز فروپاشی

نورنیوز بررسی کرد؛

نزدیکی حکام سازش‌کار عرب به اسرائیل؛ نقطه آغاز فروپاشی

شکست طرح تجزیه عراق و سوریه به عنوان دو کشور حامی محور مقاومت، ناکامی سیاست تحریم گسترده ایران با هدف به زانو در آوردن عقبه راهبردی مقاومت و شکست‌های مداوم آمریکا در ایجاد اجماع بین‌المللی در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران با هدف بازگرداندن تحریم‌ها و توازن وحشت ایجاد شده در طول مرزهای لبنان و سوریه با فلسطین اشغالی از جمله علل رویکرد جدید رژیم‌های خودفروخته و ساز‌ش‌کار عربی در منطقه است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: وقتی «بنیامین نتانیاهو»، از حضور رژیم صهیونیستی در نمایشگاه بین‌المللی «اکسپو ۲۰۲۰» در دوبی خبر داد، زمزمه‌ها برای توسعه عادی‌سازی روابط میان تل‌آویو با کشورهای عربی شدت گرفت که در نهایت به عادی‌سازی روابط میان امارات متحده عربی و رژیم صهیونیستی منتهی شد.

این اقدام امارات متحده عربی در ادامه فرآیندی است که مصر، اردن و سازمان آزادیبخش فلسطین از سال‌ها پیش آغاز کردند، اقدامی خیانت‌بار به آرمان فلسطین که فقط در جهت تحقق اهداف آمریکا و رژیم صهیونیستی و در تکمیل پازلی که امروز معامله قرن نام گرفته، صورت گرفت.

تحلیل‌گران هدف اصلی رژیم صهیونیستی از عادی‌سازی روابط با امارات و برخی کشورهای عربی به ویژه عربستان را مشروعیت‌بخشی به این رژیم و نزدیک شدن به مرزهای استراتژیک ایران ارزیابی می‌کنند.

امارات متحده عربی و برخی حکام عرب حوزه خلیج فارس امروز به بازیگران اصلی پروژه ایران‌هراسی تبدیل شده‌اند تا در معامله‌ای دو سر باخت، با نزدیکی به رژیم صهیونیستی امنیت خود را در قبال آرمان فلسطین معامله کنند.

هر چند گفته می‌شود این اقدام تلاشی برای دستیابی به صلح میان اسرائیل و فلسطین است، اما دستاورد حقیقی آن نابودی آرمان فلسطین، چشم پوشی میلیون‌ها فلسطینی از حق بازگشت به سرزمین مادری، تسلط این رژیم بر قدس و گام برداشتن در جهت تحقق رویای نیل تا فرات صهیونیست‌ها است.

به بیان دقیق‌تر؛ عادی‌سازی روابط میان برخی حکام عرب با رژیم صهیونیستی، گامی جدید در جهت مدفون کردن آرمان فلسطین است که با گذشت هفتاد و دو سال از اشغال قدس همچنان در قلب جوانان فلسطینی که حتی فرصت درک سرزمین مادری خود را نداشته‌اند، زنده است.

صهیونیست‌ها تصور می‌کردند با گذر زمان، آرمان فلسطین هم فراموش خواهد شد اما تحولات میدانی نشان داد که این تصور با واقعیت فاصله‌ای فاحش دارد.

نگاهی به تاریخ درگیری‌های اعراب و رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که از دل شکست در جنگ شش روزه در سال 1967، «مقاومت فلسطین»، از دل اشغال لبنان در سال 1982 «مقاومت لبنان» و از قلب نقشه «کمپ دیوید دوم» و عادی‌سازی روابط تشکیلات خودگردان با اسرائیل در سال 2000، «انتفاضه موشک» متولد شد.

امروز صهیونیست‌های مستقر در شهرک‌های صهیونیست‌نشین در طول نوار مرزی فلسطین اشغالی با لبنان، سوریه و غزه، هر شب با چشمان باز می‌خوابند زیرا نسلی که فقط تصوری مبهم از سرزمین مادری دارند امروز قصد آزادی آن را کرده‌ و تنها راه آن را از پس سال‌ها مذاکره و سازش، مبارزه مسلحانه می‌دانند.

اقدام امارات متحده عربی در علنی کردن روابط پنهان خود با رژیم صهیونیستی و در پی آن تشدید فشارها برای حرکت دیگر کشورهای عربی همچون بحرین، عمان و رژیم سعودی برای رونمایی از این روابط پنهانی، به مثابه انداختن حلقه نجات برای بیرون آوردن ترامپ و نتانیاهو از مخمصه‌ای است که به دلیل شکست‌های پی در پی از ایران و محور مقاومت در منطقه متحمل شده‌اند.

شکست طرح تجزیه عراق و سوریه به عنوان دو کشور حامی محور مقاومت، ناکامی سیاست تحریم گسترده ایران با هدف به زانو در آوردن عقبه راهبردی مقاومت و شکست‌های مداوم آمریکا در ایجاد اجماع بین‌المللی در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران با هدف بازگرداندن تحریم‌ها و توازن وحشت ایجاد شده در طول مرزهای لبنان و سوریه با فلسطین اشغالی از جمله علل رویکرد جدید رژیم‌های خودفروخته و ساز‌ش‌کار عربی در منطقه است.

امارات متحده عربی در حالی روابط خود با رژیم صهیونستی را عادی می‌کند که هیچگاه با اسرائیل جنگی نکرده است. از سویی؛ اصولا کشورهایی که تاکنون روابط خود را با این رژیم عادی کرده‌اند امروز در پایین‌ترین وضعیت اثرگذاری در منطقه و پیشرفت اقتصادی در داخل قرار دارند. نمونه بارز این سیر قهقرایی را در اوضاع مثلث مصر، اردن و تشکیلات خودگردان فلسطینی می‌توان دید.

بر این اساس؛ نزدیکی برخی رژیم‌های عربی به رژیم صهیونیستی را می‌توان نقطه آغاز فروپاشی کامل این رژیم‌ها ارزیابی کرد، چه، نگاه تحقیرآمیز محور غربی ـ عبری به حکام عرب هیچ تغییری نکرده است، چنانچه در فاصله کمتر از چند روز از اعلام این توافق، مقامات آنها مخالفت خود را با فروش «اف 35» های آمریکایی به امارات اعلام کردند.

سران رژیم‌های عربی به خوبی می‌دانند که هیچ اتکایی به ملت‌های خود ندارند لذا با شمارش معکوس پایان دور نخست ریاست جمهوری ترامپ و احتمال تک دوره‌ای شدن آن، به زعم خود تلاش می‌کنند با نزدیکی به اسرائیل فروپاشی خود را به تاخیر بیندازند.

بسیاری از تحلیلگران جهان عرب بر این باروند که دیگر زمان حضور گسترده ملت‌های عرب برای مقابله با این روند خیانت‌بار فرا رسیده است و جهان باید شنوای صدای واحد جهان اسلام در قبال مسئله فلسطین باشد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
خوش‌خدمتی جدید امارات به اشغالگران فلسطین
شنبه 1399/06/08 ساعت 14:40
خوش‌خدمتی جدید امارات به اشغالگران فلسطین
خبرگزاری رسمی امارات از اقدام ابوظبی در لغو تحریم رژیم صهیونیستی خبر داد و این اقدام را در پی توافق سازش حاکمان امارات با رژیم صهیونیستی عنوان کرد.
رمزگشایی از آشکارسازی روابط اعراب و اسرائیل/ ایران‌هراسی هدف اصلی
دوشنبه 1399/06/03 ساعت 17:11
نورنیوز بررسی کرد؛
رمزگشایی از آشکارسازی روابط اعراب و اسرائیل/ ایران‌هراسی هدف اصلی
روابط میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس همواره دغدغه آمریکا بوده و هست و در شرایط کنونی آمریکا تلاش می‌کند با آشکارسازی این ارتباط، موازنه قدرت در خاورمیانه را تغییر دهد، موازنه‌ای که امروز با وجود تمامی تلاش‌ها و سرمایه‌گذاری هفت تریلیون دلاری امریکا در منطقه به سود محور مقاومت است و لذا این طرح با اسم رمز «ایران‌هراسی» و مقابله با نفوذ ایران در منطقه در حال اجرا است.
گام‌های پر سرعت «بن‌زاید» در مسیر زوال/ آرمان فلسطین قابل معامله نیست
جمعه 1399/05/24 ساعت 15:36
نورنیوز بررسی کرد؛
گام‌های پر سرعت «بن‌زاید» در مسیر زوال/ آرمان فلسطین قابل معامله نیست
حماقت راهبردی و اشتباه محاسباتی بن‌زاید قطع به یقین اهداف از پیش تعیین شده را جامه عمل نخواهد پوشاند و در عوض به تقویت جبهه مقاومت نه تنها در منطقه که در اقصی نقاط جهان منجر خواهد شد، چه، این اقدام حتی صدای سازشکارترین گروه‌های فلسطینی را نیز درآورده و واکنش تند آنان را در پی داشته است.
عادی‌سازی کامل روابط بین رژیم صهیونیستی و امارات/ جزئیات توافق
جمعه 1399/05/24 ساعت 12:20
عادی‌سازی کامل روابط بین رژیم صهیونیستی و امارات/ جزئیات توافق
جزئیات توافق رژیم صهیونیستی و امارات برای عادی‌سازی روابط در بیانیه مشترک آمریکا، رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی منتشر شد.
نظرات

آخرین اخبار
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی
چرا دیدار ترامپ و شی‌جین‌پینگ شکست خورد؟