×
سیاسی
شناسه خبر : 53277
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/06/02 ساعت 21:17
آژانس انرژی اتمی در دو راهی رفتار حرفه‌ای و بازی سیاسی!

نورنیوز بررسی کرد؛

آژانس انرژی اتمی در دو راهی رفتار حرفه‌ای و بازی سیاسی!

در دوره جدید مدیریت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، رفتارهای این نهاد بین‌المللی در قبال ایران با فاصله گرفتن از رویکردهای حقوقی و فنی، سمت و سوی سیاسی به خود گرفته است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فردا دوشنبه طبق برنامه‌ای از پیش تنظیم شده وارد تهران خواهد شد.

مدیر کل آژانس در سفر به ایران با برخی مقامات کشورمان از جمله وزیر امور خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی دیدار کرده و در مورد برخی موضوعات فیمابین ایران و آژانس با آنها گفتگو خواهد کرد.

اولین سفر گروسی به تهران در پست مدیرکلی آژانس در حالی انجام می‌شود که ایران پس از امضاء موافقت‌نامه برجام، همکاری نزدیک و سازنده‌ای در زمینه اجرای تعهدات خود با آژانس داشته و این نهاد بین‌المللی نیز با ارائه ۱۷ گزارش رسمی به آن اذعان کرده است.

در دوره جدید مدیریت آژانس اما؛ به دلایلی از جمله فشارهای کاخ سفید و رژیم صهیونیستی به آژانس و مطرح کردن اسناد ادعایی علیه کشورمان، رفتارهای آژانس در قبال ایران با فاصله گرفتن از رویکردهای حقوقی و فنی، سمت و سوی سیاسی به خود گرفته است.

با همین رویکرد بود که حدود سه ماه قبل و پیش از برگزاری اجلاس شورای حکام، برای اولین بار پس از امضای برجام، آژانس در اقدامی برنامه‌ریزی شده و بدون هرگونه توجیه حقوقی و فنی، گزارشی سیاسی و تعجب‌آور از تعامل جمهوری اسلامی با این نهاد به شورای حکام ارائه کرد.

متعاقب این گزارش، تروئیکای اروپایی نیز در یک سناریوی هماهنگ شده با آمریکا، پیش‌نویس قطعنامه‌ای ضدایرانی را مبتنی بر اسناد ادعایی رژیم صهیونیستی به صحن شورای حکام آژانس برد تا از این رهگذر، اولین گزارش منفی نسبت به فعالیت‌های ایران ذیل برجام منتشر شود.

قطعنامه‌ای که در آخرین اجلاس شورای حکام آژانس در خردادماه سال جاری با ۲۵ رأی موافق، ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) و ۷ رأی ممتنع علیه ایران صادر شد، از سال ۲۰۱۲ تاکنون سابقه نداشته است.

گرچه ایران با تاکید بر استدلال‌های حقوقی و متقن خود، رویه جدید آژانس در استناد به اسناد ادعایی که ارائه دهنده (رژیم صهیونیستی) بر به دست آوردن آن از طریق روش‌های جاسوسی تاکید دارد را نپذیرفته، لیکن به دلیل اعتقاد به ضرورت تعامل مستمر با نهاد حقوقی بین‌المللی ناظر بر فعالیت‌های هسته‌ای، مسیر همکاری‌ها را همچنان باز گذاشته است.

درخواست‌های جدید آژانس که عملا تلاشی است برای ورود به پرونده بسته شده مربوط به موضوعات گذشته (Past Issues)، ضمن آن که به لحاظ حقوقی با مانیفست این سازمان مغایرت دارد عملا به نوعی زیر سوال بردن مبانی و توافقاتی است که بر اساس آن برجام شکل گرفت.

در حالی که صورت حساب بلند بدهی‌های پرداخت نشده اروپا به ایران در توافق‌نامه برجام همچنان تعیین تکلیف نشده و آمریکا نیز با خروج از برجام عملا این توافق‌نامه را از کارآیی ساقط نموده، طرح مطالبات غیرحقوقی آژانس از ایران، لطمه زدن به جایگاه و اعتبار این نهاد بین‌المللی و تنزل جایگاه آن در حد ابزاری برای فشار به کشورهای مستقل است.

سفر گروسی به ایران و گفتگوی او با مقامات عالی کشورمان فرصتی دوباره به آژانس برای بازیابی نقش خود به عنوان یک نهاد بین‌المللی بوده و زمینه‌ساز دستیابی به راهکارهای مشترک برای ایفای نقش نظارتی این سازمان با رویکردی غیرسیاسی و فنی است.

جمهوری اسلامی ایران که رکورددار تعداد بازرسی‌های آژانس از تاسیسات هسته‌ایش می‌باشد بارها اعلام کرده که در حوزه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای چیزی برای پنهان کردن ندارد و آماده تداوم همکاری سازنده در چارچوب مبانی حقوقی و فنی با آژانس است.

به طور قطع این رویکرد تا زمانی تداوم خواهد داشت که آژانس به تکالیف و وظایف حرفه‌ای خود پایبند بوده و به دنبال استفاده از حسن نیت ایران برای تحقق خواست و اراده باج‌گیران بین‌المللی نباشد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
باقری: آژانس محل تسویه حساب سیاسی اروپایی‌ها با ایران شده است
چهارشنبه 1403/03/23 ساعت 14:16
باقری: آژانس محل تسویه حساب سیاسی اروپایی‌ها با ایران شده است
علی باقری گفت: در واقع آژانس بین المللی انرژی اتمی را تبدیل به محل تسویه حساب سیاسی خودشان با ایران کردند که قطعا در این مسیر موفق نخواهند شد.
اسفند ماه 1402/ فرصت جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای اثبات بی‌طرفی
شنبه 1403/02/01 ساعت 07:57
نورنیوز بررسی کرد؛
اسفند ماه 1402/ فرصت جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای اثبات بی‌طرفی
اگر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، صداقت، انصاف و بی‌طرفی را در پیش گیرد و اسیر اغواگری کشورهای غربی نشود، حتماً قادر است با استناد به مشاهدات عینی و اطلاعات فنی و بسیار دقیقی که از برنامه صلح آمیز هسته ایران در اختیار دارد بر این جمع‌بندی تأکید کند که برنامه اعلام شده هسته‌ای ایران کاملاً صلح آمیز است.
اسلامی: تولید اورانیوم 60 درصد در فردو آغاز شد
سه‌شنبه 1401/09/01 ساعت 16:26
اسلامی: تولید اورانیوم 60 درصد در فردو آغاز شد
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: تولید اورانیوم 60 درصدی در سایت فردو از روز دوشنبه آغاز شده است.
اسلامی: نقشه راه «گداخت هسته‌ای» را نهایی می‌کنیم
یکشنبه 1401/08/01 ساعت 17:33
گام بزرگ ایران در مسیر تولید منبع انرژی پایدار؛
اسلامی: نقشه راه «گداخت هسته‌ای» را نهایی می‌کنیم
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: گداخت از حوزه‌های مهم و آینده دار است که دنیا به صورت مستقل و گروهی روی آن سرمایه گذاری‌های قابل ملاحظه‌ای انجام می‌دهد و یک منبع انرژی پایدار قلمداد می‌شود.
مدیرکل آژانس در بدو ورود به وین درباره سفرش به تهران چه گفت؟
پنج‌شنبه 1399/06/06 ساعت 17:53
مدیرکل آژانس در بدو ورود به وین درباره سفرش به تهران چه گفت؟
گروسی گفت: بدون تعارف بگویم که ما کار جادویی انجام ندادیم. این نتیجه یک گفتگو و تعامل شفاف ساز سیستماتیک و هدفمند در قلمرو کاری ما بود. ما چند روز بر روی این موضوعات کار کردیم. هم ما و هم طرف ایرانی به این نتیجه رسیدند که نیاز به گفتگو در بالاترین سطح ممکن است.
اثبات حسن‌نیت ایران در سفر گروسی به تهران/ توپ در زمین آژانس است
چهارشنبه 1399/06/05 ساعت 21:18
نورنیوز بررسی کرد؛
اثبات حسن‌نیت ایران در سفر گروسی به تهران/ توپ در زمین آژانس است
دیدارها و مذاکرات دو جانبه میان ایران و آژانس در تهران نشان داد که ایران نه تنها آن عنصر قانون‌گریزی که محور آمریکایی ـ صهیونیستی می‌گویند نیست بلکه کاملا آماده هر نوع گفتگو و همکاری در چارچوب قانون است.
صالحی:  فصل نوینی بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آغاز شده است
سه‌شنبه 1399/06/04 ساعت 13:20
صالحی: فصل نوینی بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آغاز شده است
صالحی گفت: گفت‌وگوهای امروز بسیار سازنده بود، قرار شد، آژانس به صورت حرفه‌ای و مستقل کار خود را پیش ببرد و ایران هم در چارچوب تعهدات خود عمل کند.
گروسی در تهران: ضمانت می‌دهم که نفوذی در آژانس نیست ولی فشار هست!
سه‌شنبه 1399/06/04 ساعت 13:13
گروسی در تهران: ضمانت می‌دهم که نفوذی در آژانس نیست ولی فشار هست!
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در سفر خود به تهران گفت: رابطه ایران و آژانس مهم است. ضمانت می‌دهم که نفوذی در آژانس نیست ولی فشار هست که این هم بخشی از سیاست جهانی است. تا جایی که می‌توانیم اجازه نمی‌دهیم فشارها روی ما اثر بگذارد.
دلیل سفر گروسی به تهران از زبان نماینده دائم ایران در وین
یکشنبه 1399/06/02 ساعت 19:11
دلیل سفر گروسی به تهران از زبان نماینده دائم ایران در وین
کاظم غریب آبادی در خصص سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران که قرار است فردا دوشنبه انجام شود، گفت: سفر مدیر کل آژانس به تهران ربطی به مکانیسم ماشه ندارد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
احیای صلح و ثبات در مرزها محور مذاکرات با طالبان
هشدار پاکستان به هند: جایی برای جنگ در فضای هسته‌ای وجود ندارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 26 مهر1404+ جدول
غرب و نقشه پنهان جنگ داخلی غزه
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(103) « بندر کنگان»
خرید بلیت بیش از یک کوپه قطار ممنوع شد
واردات گوشت از پاکستان و برزیل
تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت سردار علیرضا افشار
حمله به سفارت آمریکا در کلمبیا با تیر و کمان
معاون ترامپ برای پیگیری آتش‌بس غزه به اراضی اشغالی سفر می‌کند
تلخابی رییس فدراسیون بدنسازی شد
حقوق پزشکیان به حساب خیران مدرسه‌ساز واریز شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 26 مهر + جدول
انرژی جهانی در چنبره‌ی سوخت‌های کهنه
مادورو برای جلوگیری از درگیری با آمریکا «همه چیز» را پیشنهاد داده است
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و افغانستان
شاخص کل بورس به کانال 3 میلیون واحد برگشت
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 26 مهر 1404
هوای 7 شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
نورنما | 22تا تیپ مختلف در یک انیمیشن!
مستندسازی تجاوز رژیم صهیونیستی برای تاریخ و دادگاه‌ها ضروری است
اولین طلای رویینگ ایران در قهرمانی آسیا 2025
کشته شدن 8 بازیکن ملی‌پوش کریکت در اثر حمله هوایی پاکستان
کواکبیان به 14 ماه حبس محکوم شد
برکناری رئیس کل بانک مرکزی تکذیب شد
چالش کمبود پرستار و کاهش تقاضا برای ورود به خدمت
یک نماینده سابق و یک نماینده فعلی مجلس به حبس محکوم شدند
افت رمزارزها، صعود بورس؛ تلاقی سرد و گرم بازارها
باند بین‌المللی قاچاق سیگار نقره‌داغ شد
رئیس‌زاده، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی شد
بیانیه سفارت ایران در تایلند برای انقضای قطعنامه 2231
یورش گسترده نیروهای اشغالگر اسرائیلی به کرانه باختری
جزییات جدید از واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی بالای 20 میلیون تومان
ادعای دوباره ترامپ: زمان پایان جنگ اوکراین و توافق رسیده است
نتانیاهو به دنبال جلو انداختن تاریخ انتخابات است
باند زورگیری در غرب تهران منهدم شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 26 مهر 1404+ ساعت بازی پرسپولیس
دستگیری ضارب روحانی امام‌زاده یحیی+فیلم
علت کمای ملی پوش والیبال مشخص شد
افسانه‌ای بر بام جهان ؛ اولین زن ایرانی در باشگاه 8000 متری‌ها
آتشفشان تفتان بیدار شد؟
معمای جنگ و صلح در غزه
ایران و روسیه؛ داستان همگرایی بازیگران مستقل
تعظیم تهران به نام مقدس مریم
هیأت پارلمانی ایران عازم ژنو شد
انتقال 4 زندانی ایرانی از جمهوری آذربایجان به کشور
جنگ هیبریدی روسیه در اروپا
رئیس‌جمهور برزیل عملیات نظامی آمریکا در کارائیب را محکوم کرد
قطعنامه 2231 به‌طور قطعی منقضی و خاتمه یافته است
اجرا نکردن قانون حجاب، مخالفت با اصل حجاب نیست
X
آگهی تبلیغاتی