×
سیاسی
شناسه خبر : 53163
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/05/28 ساعت 14:15
راهبرد «مقاومت فعال» و گاردی که نباید باز شود!

حنیف غفاری

راهبرد «مقاومت فعال» و گاردی که نباید باز شود!

فارغ از ابعاد و جوانب حقوقی آنچه اخیرا در شورای امنیت سازمان ملل متحد گذشت، نمی‌توان نقش و جایگاه راهبرد «مقاومت فعال» و تأثیر مؤثر آن در حوزه سیاست خارجی کشورمان را نادیده انگاشت.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: شکست مفتضحانه اخیر آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد، نقطه آشکارساز آسیب‌پذیری این کشور در جهان امروز محسوب می‌شود.

ترسیم مختصات و شرایطی که واشنگتن امرو ز در آن قرار دارد، حتی از عهده رئیس‌جمهور این کشور و استراتژیست‌های مطرحی مانند هنری کسینجر هم برنمی‌آید.

کاخ سفید به‌صورت هم‌زمان، به کانون بحران‌سازی و کانون بحران در جهان تبدیل‌ شده و سیگنال‌های وقوع بحرانی جدی در آینده داخلی و سیاسی آمریکا، هر روز بیش‌ از پیش به جامعه این کشور و دیگر بازیگران بین‌المللی مخابره می‌شود.

فارغ از ابعاد و جوانب حقوقی آنچه اخیرا در شورای امنیت سازمان ملل متحد گذشت، نمی‌توان نقش و جایگاه راهبرد «مقاومت فعال» و تأثیر مؤثر آن در حوزه سیاست خارجی کشورمان را نادیده انگاشت.

اتخاذ راهبرد «‌مقاومت فعال»‌ از سوی کشورمان بسیاری از محاسبات واشنگتن و شرکای آن را بر هم زده و مولد منازعات ساختاری و داخلی تازه‌ای در میان دشمنان نظام و ملت ایران بوده است.

این راهبرد، امکان ویژه‌ای را به کشورمان داده است که در قالب آن بتواند ‌هزینه‌های بازی نامتوازن دشمن‌ و متعاقبا ‌فواید و دستاوردهای‌ خود را در این آوردگاه افزایش دهد.

در جریان تصویب قطعنامه اخیر، اکثریت قریب به‌ اتفاق اعضای دائم و غیردائم شورای امنیت سازمان ملل به این نتیجه رسیده بودند که ایران در مقابل نقض علنی قطعنامه 2231 شورای امنیت سکوت نخواهد کرد.

فراتر از آن، آن‌ها خود نیز متوجه هستند که تعهدات خود در قبال تأمین منافع مالی ایران در برجام را پس از خروج آمریکا انجام نداده‌اند. در چنین شرایطی، هزینه‌های همکاری اعضای شورای امنیت با حماقت دولت ترامپ بسیار بالا بود.

جمهوری دومینیکن نیز به‌ دلیل وابستگی اقتصادی و سیاسی خاص خود به آمریکا، که اصلی‌ترین شریک وارداتی و صادراتی این کشور است، تن به فشارهای واشنگتن داد و تنها رأی مثبت را به قطعنامه تمدید تحریم‌های تسلیحاتی کشورمان داد.

با همه این اوصاف، بازی هنوز تمام نشده است. نقطه پایان این بازی نیز انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر یا وقوع  یک رخداد سیاسی خاص در آمریکا و اروپا نخواهد بود!

گارد ما باید همچنان بسته باقی بماند و این مهم، مستلزم ادامه حرکت ذیل راهبرد «مقاومت فعال» خواهد بود.

بدون‌ شک آمریکا و متحدان آن، در آینده توطئه‌های ‌دیگری را در ‌مواجهه با توان تسلیحاتی و استراتژیک کشورمان طراحی و اجرا خواهند کرد.

ما در حوزه سیاست خارجی کشورمان، تنها با ‌پدیده‌ها‌ مواجه نیستیم بلکه با ‌روندها‌ دست ‌و پنجه نرم می‌کنیم، بنابراین رصد آگاهانه تحرکات، طرح‌ها و نقشه‌های آمریکا و متحدان آن و بازتعریف مستمر بازی آن‌ها در تقابل با موجودیت نظام جمهوری اسلامی ایران، نباید لحظه‌ای به فراموشی سپرده شود.

اروپائیان همچنان تاکتیک ‌خرید زمان‌ را ذیل راهبرد ‌«فشار حداکثری» علیه ایران‌ دنبال می‌کنند. در واقع نگاه راهبردی واشنگتن و بازیگران اروپایی در قبال کشورمان مشترک است و هر دوی آن‌ها در صدد مهار حداکثری ایران از طریق اعمال فشار بر کشورمان هستند.

با این ‌حال، بخشی از بازی تاکتیکی آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. این تفاوت تاکتیکی نباید ما را از اصل موضوع غافل سازد. بسته ماندن گارد ما در برابر اخم و لبخند رقیب، به ما امکان می‌دهد تا در مدیریت ‌هزینه‌ها‌ و ‌ فایده‌ها‌، بیشترین سود را نصیب خود و متعاقبا بیشترین ضرر را متوجه دشمنان خود کنیم.


روزنامه رسالت
نظرات

آخرین اخبار
وقتی اعداد از یک بحران خاموش خبر می‌دهند
نورویدئو | محاصره ایران؛ قدرت نمایی یا اعتراف به بن‌بست؟
آخرین وضعیت جوی آذربایجان شرقی؛ از کاهش دما تا وزش بادهای شدید
پیامد رویکرد تهاجمی پنتاگون؛ تشدید شکاف در دولت دوم ترامپ
انهدام باند سارقان موتورسوار با 35 فقره سرقت در تهران
صادرات سوسیس و فرآورده‌های گوشتی آزاد شد
بقایی: حمله آمریکا به بیمارستان شهید بقایی اهواز، مصداق جنایت جنگی است
روایت وزارت بهداشت از شب پراضطراب بیماران سرطانی در اهواز
از تشییع تاریخی تا دیدار با قاتل؛ الزیدی چه پیامی فرستاد؟
بازگشت بزرگ پیتر جکسون به سینما؛ ساخت دنباله «ماجراهای تن تن»
واکنش عراق به حادثه پهپادی در پایانه بصره؛ بارگیری نفت متوقف شد
جدایی ستاره‌های خارجی استقلال به دلیل بسته بودن پنجره
واکنش حماس به بودجه جدید اسرائیل برای توسعه شهرک‌های صهیونیستی
پرسپولیس از مدافع لژیونر خود رونمایی کرد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران تا هفته آینده
چرا جنگ علیه ایران، کابوس انتخاباتی نتانیاهو شده است؟
نورنما | بمباران فرودگاه صنعا در آستانه فرود هواپیمای ایرانی
جزئیات واژگونی مینی بوس دانش‌آموزان شهرستان دیر در مسیر مدرسه فوتبال
درگیری بعد از سوت پایان؛ چرا ستاره انگلیس به بازیکن آرژانتین پس گردنی زد؟
نتانیاهو در برابر درخواست ترامپ برای عقب‌نشینی کوتاه نمی‌آید
وداع باشکوه مردم کوار با فرزند دلاور نیروی دریایی سپاه
آخرین وضعیت بازگشایی مدارس در سال جدید تحصیلی
ایران به پارالمپیک لس‌آنجلس رسید؛ والیبال نشسته قهرمانانه از سد قزاقستان گذشت
گلستان در مسیر جهش تولید برق تجدیدپذیر قرار گرفت
هشدار صدراعظم آلمان به واشنگتن: در انتخابات ما دخالت نکنید
هشدار تازه درباره تنگه هرمز؛ چرا کشتی‌ها مسیر آمریکا را دور می‌زنند؟
5 قاتل صبح امروز به دار مجازات آویخته شدند + جزئیات پرونده قتل ها
جشن جنجالی آرژانتین پس از حذف انگلیس؛ ماجرای مالویناس چیست؟
ضربه مرزبانان به شبکه قاچاق سلاح در سیستان و بلوچستان
ماسک وارد میدان انتخابات فرانسه شد؛ حمایت آشکار از مارین لوپن
7 مأموریت مهم مبلغان اربعین 1405 اعلام شد
پشت‌پرده لغو برنامه سفر بنیامین نتانیاهو به واشنگتن
چگونه 80 میلیون بشکه نفت از بحران عبور کرد؟
شمار شهدای جنگ از 73 هزار نفر عبور کرد
سایه جنگ در خاورمیانه بر صنعت هواپیمایی جهان
ترامپ چگونه درگیر باتلاقی به نام ایران شد؟
راز سرقت‌های بی‌صدا در مراکز خرید؛ این سارق‌ها دیده نمی‌شوند
میانجیگری مرگبار در لاهیجان؛ جزئیات قتل در نزاع خیابانی
دستاوردهای پزشکی ایران به ازبکستان می‌رود
قیمت سکه و طلا امروز 25 تیر1405؛ بازار طلا عقب نشست + جدول قیمتها
تصادف مرگبار در بزرگراه یادگار امام کرج؛ پژو پارس قربانی گرفت
روسیه: بحران تنگه هرمز راه‌حل نظامی ندارد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 25 تیر؛ دلار در مسیر صعود
نورنما | آهوهای خارک از ترس انفجار به خیابان پناه بردند
جزییات آتش سوزی یک هتل در مشهد/تعداد نجات یافتگان و مصدومین
آغاز تنش تجاری جدید؛ تعرفه 25 درصدی آمریکا علیه برزیل
یارانه نقدی تیرماه واریز شد؛ 28 میلیون نفر مشمول دریافت شدند
کشف 1.5 میلیارد تومان برنج احتکاری درلرستان
آرژانتین در جمع بزرگان تاریخ جام جهانی؛ رکوردی که مسی و یارانش ثبت کردند
پیام اسکالونی برای اسپانیا قبل از فینال؛ آرژانتین آماده آخرین نبرد است