×
اقتصادی
شناسه خبر : 53137
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/05/27 ساعت 15:00
فراز و فرودهای بورس و پیام‌هایی که باید شنیده شود

نورنیوز بررسی کرد؛

فراز و فرودهای بورس و پیام‌هایی که باید شنیده شود

نوسانات چند روز گذشته در بورس، ضمن آن که واجد پیام‌هایی جدی برای مسئولین ذیربط در دولت و سازمان بورس در خصوص توجه بیشتر به اظهارات و تصمیمات تاثیرگذار بر بازار سرمایه بود، هشدارهای عبرت آموزی نیز برای سهامداران و فعالان بورس در خصوص ضرورت نگاه واقعی به این بازار به دنبال داشت.

نورنیوز ـ گروه اقتصادی: بازار سرمایه از سه شنبه هفته گذشته و به دنبال اعلام لغو عرضه «دارا دوم و سوم» به دلیل اختلاف نظری که میان دو وزارت‎خانه اقتصاد و نفت بروز کرده بود روند نزولی را در پیش گرفت.

علاوه بر این، تحرک غیر معمول حقوقی‌ها در صف فروش و همچنین کاهش ارزش اعتبار کارگزاری‌ها که منجر به کاهش قدرت خرید غیر نقدی سهامداران شد نیز از عوامل دیگری بود که تعادل بازار را به نفع «فروش» تغییر داد.

اگرچه مسئولین سازمان بورس تاثیر ورود بد موقع شرکت‌های کارگزاری استانی برای عرضه سهام عدالت در بورس را نفی می‌کنند اما کارشناسان بازار سرمایه بر نقش مهم این اقدام در نزولی شدن بازار تاکید دارند.

در کنار موارد عنوان شده که تاثیر مستقیم بر بازار داشتند برخی عوامل روانی چون «شایعه افزایش سود سپرده‌های بانکی به ۲۲ درصد» و همچنین «کاهش انتظارات تورمی در بازار» نیز از جمله مواردی بود که بر کاهش ارزش سهام تاثیر گذاشت.

طی ۴ روز گذشته رکوردهای بی‌سابقه‌ای در نزول شاخص سهام ثبت شد و این شرایط نگرانی‌های زیادی را در خیل عظیم سهام‌داران به ویژه گروه مبتدی که قدرت ریسک پایینی دارند به وجود آورد که البته موجب واقعی‌تر شدن انتظارات آنان از بازار سرمایه شد.

البته فراز و فرود ذات بازار سرمایه است و هیچکس نمی‌تواند دستیابی به سود مستمر در این بازار را تضمین نماید.

به دنبال انجام برخی اقدامات حمایتی از روز گذشته، کارشناسان بازار سرمایه پیش‌بینی کردند که از امروز دوشنبه می‌توان انتظار داشت که صف‌های فروش رشد کمتری داشته باشند و با بازگشت تدریجی توازن به بازار، روند رشد شاخص مجددا آغاز شود.

با گشایش بازار در روز جاری با وجود تداوم روند نزولی، هیجان روزهای قبل مقداری فروکش کرد و معاملات منطقی‌تر شد.

انتظار این بود که در بخش اول معاملات امروز، صف‌های فروش ادامه یابد و شاخص کل افت بیشتری داشته باشد و به تدریج و با محدود شدن صف فروش حقوقی‌ها، افزایش تقاضا در بازار شکل بگیرد و با کاهش هیجان روزهای گذشته شاخص مجددا مثبت شود.

روند معاملات امروز در بازار و تاثیر مثبتی که نمادهای «شستا، فولاد و فملی» بر شاخص کل گذاشتند با پیش‌بینی‌های انجام شده متناسب بود و از این رو در ساعت ۱۳:۹ شاخص کل مجددا مثبت شد.

اگرچه با مثبت شدن شاخص کل برخی از نگرانی‌هایی که طی روزهای گذشته در خصوص شکل‌گیری شرایط غیر منتظره در بازار سرمایه فعلا فروکش کرد لیکن کارشناسان اقتصادی معتقدند که نمی‌توان انتظار داشت روند شتابان افزایش شاخص، مشابه چند ماه گذشته مجددا به بازار برگردد.

نوسانات چند روز گذشته در بورس، ضمن آن که واجد پیام‌هایی جدی برای مسئولین ذیربط در دولت و سازمان بورس در خصوص توجه بیشتر به اظهارات و تصمیمات تاثیرگذار بر بازار سرمایه بود، هشدارهای عبرت آموزی نیز برای سهام‌داران و فعالان بورس در خصوص ضرورت نگاه واقعی به این بازار به دنبال داشت.

رییس دفتر رییس جمهوری امروز در حساب توییتری خود نوشت: «توصیه دولت به فعالان بورس و مردم عزیزی که در آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند، این است که هیجانی تصمیم نگیرند. فراز و فرودهای مقطعی بازار سرمایه بخشی از ماهیت این بازار است. سیاست مبنایی دولت حمایت از بازار سرمایه و تقویت آن است.»

اگرچه اعلام موضع صحیح و به موقع دولت با هدف بازگرداندن آرامش به بازار سرمایه انجام شده لیکن تاکید بر «فراز و فرود بازار سرمایه به عنوان ماهیت آن» اشاره به واقعیتی غیر قابل انکار در این بازار یعنی «پذیرش ریسک» است که باید به عنوان پیش فرض ورود به عرصه بورس مدنظر همگان قرار بگیرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تمرین 15 دقیقه‌ای برای چربی‌سوزی
هوش مصنوعی ماهواره‌ها را در فضا کنترل می‌کند
هشدار تعزیرات تهران به تجار: کالاهای ثبت‌نشده در سامانه انبارها قاچاق محسوب می‌شوند
دهمی ایران در جدول مدالی روز دوم بازی‌های کشورهای اسلامی+جدول
حمله آمریکا به شناوری در ونزوئلا
دو مدیر ارشد BBC کناره‌گیری کردند/علت کنارگیری
مدال برنز شنای تیمی به ایران رسید
فروش طرح ترافیک از فردا بمدت 48 ساعت در پایتخت ممنوع شد/علت ممنوعیت
تصاویر منتشرشده از تونل‌های موشکی، مربوط به سپاه نیست
تحکیم دیپلماسی فرهنگی میان ایران و عراق
سریع‌ترین کاهش جمعیت در جهان متعلق به ایران است
بیانیه باشگاه پرسپولیس؛ مقابل فشار و بی‌عدالتی، سکوت نخواهیم کرد
فعلا مجوز جدیدی به سکوهای برخط خرید و فروش طلا داده نمی شود
ارتش رژیم صهیونیستی در کرانه باختری رزمایش برگزار می‌کند
دکتر پزشکیان همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
نورنما | سیاه‌ترین ماده جهان
ویدیویی از قدرت طوفان فونگ-وانگ در فیلیپین
شه بخش در بوکس به مدال برنز رسید
عکس های منتخب ایران،یکشنبه 18 آبان 1404
ساماندهی مهاجران غیرمجاز همچنان در دستور کار
کنست دوشنبه در یک جلسه جنجالی به موضوع تشکیل کمیته بررسی می‌پردازد
نخستین طلای ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
زمان واریز یارانه نقدی در آبان ماه مشخص شد+دهک های مشمول
اینترنت غزه قطع شد
چای گران شد
دستورالعمل اجرایی انتخابات شورای دانش‌آموزی ابلاغ شد
نتائج اولیه انتخابات عراق بعد از 24 ساعت از پایان رای گیری اعلام می‌شود
اعضای هیات علمی جایزه کتاب سال منصوب شدند
مرگ سالانه بیش از 58 هزار مرگ با آلودگی هوا
منچسترسیتی 3-0 لیورپول| نتیجه‌ای ایده‌آل برای پپ در هزارمین تجربه سرمربیگری + خلاصه بازی
حزب الله لبنان: ملت لبنان تحت هیچ‌شرایطی تن به تسلیم نخواهد داد
تخلیه شهر با دومین طوفان مرگبار فیلیپین
غریب‌آبادی: اجلاس استانداران حاشیه خزر، گامی مهم در تقویت همکاری‌های منطقه‌ای است
یمن: ما متعهد به ایستادن در کنار فلسطین هستیم
باروت هسته‌ای و ماسک صلح آمریکا
ابراز نگرانی عراقچی درباره تداوم تنش‌ بین دو کشور همسایه
ارزش طلاهای موجود در خزانه بورس کالا از 341 همت عبور کرد
اولین مدال‌ ایران در ریاض بدست آمد
فوتسال ایران با شکست ازبکستان به فینال رسید
وزیر خارجه ترکیه فردا به آمریکا می‌رود
تعلیق صادرات تسلیحات آمریکا به متحدانش
شوک نظرسنجی امرسون به عملکر ترامپ
نورنما | انفجار عجیب
کرملین: پوتین دستوری برای انجام آزمایش‌های هسته‌ای صادر نکرده است
افزایش بودجه مرمت و زیرساخت‌های میراث فرهنگی به 4 همت
تکذیب خبر جمع آوری کارت‌های اضطراری سوخت جایگاه‌ها
هشدار زرد آلودگی هوا در تهران/ دما ثابت می‌ماند
طوفان در تنریف اسپانیا 3 کشته و 15 زخمی بر جای گذاشت
واکنش سازمان برنامه به سفر برزیل معاون رئیس‎‌جمهور
شمار شهدای غزه به 69 هزار و 176 نفر رسید
X
آگهی تبلیغاتی