×
سیاسی
شناسه خبر : 53077
تاریخ انتشار : شنبه 1399/05/25 ساعت 23:50
وقتی نقاب‌ها از چهره شیوخ تزویر فرو می‌افتند

نورنیوز بررسی کرد؛

وقتی نقاب‌ها از چهره شیوخ تزویر فرو می‌افتند

امارات متحده عربی با علنی کردن روابط پنهان خود با رژیم صهیونیستی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آبروی نداشته خود را به پای ترامپ ریخته تا به زعم خود با معامله‌ای به ظاهر برد ـ برد، در صورت انتخاب مجدد ترامپ جایگاه خود را به عنوان ژاندارم منطقه‌ای کاخ سفید قطعی کرده باشد.

نورنیوزـ گروه بین الملل: توافق صورت گرفته میان امارات متحده عربی و رژیم صهیونیستی که «دونالد ترامپ» از آن به عنوان توافقی تاریخی یاد کرد، پرونده فلسطین و رابطه اعراب و اسرائیل را وارد دور جدیدی از تحولات کرده است.

امارات با انجام این توافق که با واسطه‌گری آمریکا انجام شد، بعد از مصر و اردن در جایگاه سومین کشور جهان عرب قرار گرفت که با رژیم صهیونیستی توافقنامه صلح و همکاری دوجانبه امضا کرده است.

البته نگاهی به سرگذشت مصر پسا ناصری و بعد از امضای توافقنامه «کمپ دیوید» گویای این نکته است که کشوری که پیش از امضای توافقنامه با رژیم اسرائیل، نقش پیش رو در جهان عرب داشت حالا بعد از ۴۰ سال نه آن اقتدار را دارد و نه حرفی برای گفتن.

در واقع؛ امارات باید بداند که دستپخت مشترک «کارتر، سادات و بگین» آنچنان آش دهان‌سوزی برای مصر نبود که اکنون مدل «ترامپ، بن‌زاید و نتانیاهو» بعد از چهل سال بخواهد همان مسیر طی شده را تکرار کند. زندگی دست‌کم دو میلیون بی‌خانمان مصری در قبرستان‌های قاهره، اسکندریه و پورت سعید که فقط برای زنده ماندن چشم به راه دلارهای خارجی و گندم‌های وارداتی هستند، شاهدی بر این مدعاست.

بیشتر کشورهای مدعی اقتدار در جهان عرب از عربستان سعودی گرفته تا امارات متحده عربی، قطر و حتی بحرین در این سال‌ها تلاش کردند تا با نزدیکی بیشتر به آمریکا در عیان و ارتباط پنهانی با رژیم صهیونیستی برای جلب حمایت غرب گوی سبقت را از یکدیگر بربایند، اما نه تنها به عاملی تاثیرگذار در روند تحولات منطقه‌ای تبدیل نشدند که ناخواسته در جایگاه مزدوری برای اهداف آمریکا و اسرائیل در منطقه قرار گرفتند.

فهرست بلند ایفای نقش‌های ضدمردمی این رژیم‌ها در تحولات منطقه نشان می‌دهد که تا چه حد در انتخاب مسیر خود اشتباه کرده‌اند، به گونه‌ای که اقدامات آنها از تشویق صدام برای حمله به ایران و پشتیبانی از رژیم اسرائیل در جنگ ۳۳ روزه علیه حزب‌الله گرفته تا نقش‌آفرینی در تاسیس گروهک‌های تروریستی در عراق و سوریه و کشتار ملت مظلوم یمن، همه و همه تنها به ذلیل‌تر شدن آنها نزد ملت‌های منطقه منجر شده است.

حالا امارات متحده عربی با علنی کردن روابط پنهان خود با رژیم صهیونیستی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آبروی نداشته خود را به پای ترامپ ریخته تا به زعم خود با معامله‌ای به ظاهر برد ـ برد، در صورت انتخاب مجدد ترامپ جایگاه خود را به عنوان ژاندارم منطقه‌ای کاخ سفید قطعی کرده باشد.

از سوی دیگر؛ عادی‌سازی روابط با رژیم‌های متحجر عربی یکی از تکه‌های پازل طرح موسوم به «معامله قرن» است که کلید اجرای آن از انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس اشغالی زده شد و در کنفرانس شکست خورده منامه با محوریت «جرد کوشنر» ادامه پیدا کرد و به سرکوب سردمداران سازش یعنی تشکیلات خودگردان فلسطینی منجر شد.

بر این اساس؛ در یک نگاه کلی می‌توان این توافق را در ادامه مسیری به حساب آورد که ذیل کلان پروژه «تجزیه منطقه» و طرح «خاورمیانه جدید» از سال ۲۰۰۶ و با جنگ 33 روزه رژیم صهیونیستی علیه لبنان آغاز شد ولی پس از شکست مفتضحانه در آن جنگ و سپس بروز انقلاب‌های عربی، مسیر خود را در جنگ نیابتی در سوریه و عراق جستجو کرد.

حمایت همه‌جانبه از شبه‌نظامیان تروریستی ـ تکفیری علیه دولت سوریه و سپس تاسیس داعش و حمله به عراق در فاصله سال‌های 2011 تا 2014 سناریوی جامعی بود که به طور همزمان، هم بهار عربی را به خزان مبدل ساخت و هم می‌خواست با تجزیه عراق کمر محور مقاومت را بشکند.

محاصره همه جانبه اقتصادی ایران پازل بعدی این طرح بود که در سال ۲۰۱۵ با اعلام تحریم‌های جدید پسابرجامی از سوی «باراک اوباما» کلید خورد و با خروج ترامپ از برجام در ۲۰۱۷ و تکمیل سنگین‌ترین رژیم‌های تحریمی علیه جمهوری اسلامی ایران به اوج خود رسید تا نقطه اتکاء «محور مقاومت» را به زمین بزند، نقشه شومی که در برابر راهبرد «مقاومت فعال» مردم ایران شکست خورد.

اکنون و در فضای غبارآلود انفجار مشکوک بندر بیروت، همه تکه‌های پازل معامله قرن همچون قطرات جیوه در حال پیوند با یکدیگر است؛ امارات روابط سیاسی خود را با اسرائیل علنی می‌کند، ناوگان دریایی به همراه هواپیماهای جنگی و نیروهای نظامی فرانسه و انگلیس در بندر بیروت پهلو می‌گیرند، فشارها برای استعفای رئیس جمهور لبنان و برگزاری انتخابات زود هنگام پارلمانی تشدید می‌شود و بالاخره حذف حزب‌الله از ساختار سیاسی لبنان و خلع سلاح آن به عنوان اصلی‌ترین شرط اعطای کمک‌های بین‌المللی برای بازسازی اقتصاد لبنان تعیین می‌شود.

اصلی‌ترین ثمره این تحولات البته به اعتقاد دبیرکل حزب‌الله لبنان، افتادن نقاب از چهره حکام عرب بود تا چهره دروغگوها و خائنان و کسانی که از پشت خنجر می‌زنند برای مردم روشن شود و مردم، دوست را از دشمن تشخیص دهند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تل‌آویو: گذرگاه رفح یکشنبه بازگشایی می‌شود
دانشجویان در صورت غیبت در امتحانات پایان‌ترم ، حذف می‌شوند؟
تمدید مهلت ثبت نام ایرانیان مقیم خارج از کشور برای حج تمتع
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است
ویتکاف مدعی شد: ارتباطات زیادی با ایران داشته ایم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد
صعود ژاپن به مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا
بغداد در تلاش برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا
واکنش اژه‌ای: سپاه در خط مقدم مقابله با تروریسم است
در دیدار عراقچی با اردوغان چه گذشت؟
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
افغانستان در صدر قرار گرفت؛ ایران دوم شد
دولت به دنبال بسته‌شدن پرونده «گزینه نظامی علیه ایران»
همتی: میزان عرضه از تقاضای ارز پیشی گرفت
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور؛ در این محورها تردد نکنید
روسیه خطاب به آمریکا: قبل از هر اقدامی علیه ایران، خوب فکر کن
تلگراف: محاصره نظامی ابزار فشار ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره است
واکنش وزارت ورزش درپی اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
پرده دیگری از بازیگر بین المللی سیرک؛ چرا زلنسکی ایران را بهانه کرد؟
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است
سیم‌کارت 700 هزار تومانی استارلینک؟ فریب جدید بازار سیاه اینترنت
دشتستان لرزید
لاریجانی: تبعات مصوبه اتحادیه اروپا علیه سپاه متوجه خود آن‌هاست
تصادف زنجیره‌ای 20 خودرو در آذربایجان شرقی باعث مصدومیت 5 نفر شد
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت